logo
23 EYLÜL 2026

Trabzonspor istiyordu: Konyaspor bitiriyor

Konyaspor, Bastia forması giyen Alexandre Zaouai'ye imza attırmak üzere... Fildişi Sahilli futbolcu, geçen sezonun sonlarında Trabzonspor'un da gündemine gelmişti

08.08.2026 13:30:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor istiyordu: Konyaspor bitiriyor
Trabzonspor istiyordu: Konyaspor bitiriyor
Bu sezon transferde en çok dikkat çeken takımlardan biri Konyaspor... Oldukça iyi bir planlama yapıyorlar. Ve 10 numara konusunda da işi bitirmek üzereler... Konyaspor, Bastia forması giyen Alexandre Zaouai ile imza aşamasına geldi. Konuyla ilgili resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor.






GENÇ KRİTERİNİ KARŞILIYOR

21 yaşındaki 10 numara, geride bıraktığımız sezonun sonlarında Trabzonspor'un da gündemine gelmişti. 1.77 boyundaki futbolcu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç" yabancı kriterini de karşılıyor. Alexandre Zaouai, teknik kapasitesinin yanında sert şutlarıyla da tanınıyor.






DAMGA VURMAK İSTİYORLAR

Konyaspor, yeni sezonda lige damga vuracak bir kadro oluşturmak istiyor. Gerçekten de birçok insanı şaşırtabilecek kapasiteyi ulaşabilirler. Alexandre Zaouai haricinde farklı bölgeler için de çalışmalar devam ediyor. Konyaspor taraftarları ise gelişmeleri merakla takip ediyor.

Okan Buruk Pazar günü istifanın eşiğinden böyle döndü

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor maçından sonra bazı yöneticilerin isimlerinin arkasına saklanarak Okan Buruk'un tehdit edilmesine önce sessiz kaldı

23.09.2026 11:25:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk Pazar günü istifanın eşiğinden böyle döndü
Okan Buruk Pazar günü istifanın eşiğinden böyle döndü
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor maçından sonra bazı yöneticilerin isimlerinin arkasına saklanarak Okan Buruk'un tehdit edilmesine önce sessiz kaldı. Tepkiler artınca harekete geçti.

Ancak pazar günü herkes sosyal medya üzerinden Okan Buruk'a verilen ültimatomu konuşurken Dursun Özbek, hocayla Kemerburgaz'da bir araya geldi. Konuşma destekten çok "gelecekte ne olabilir" etrafında dolanınca Okan Buruk istifanın eşiğinden döndü.







Trabzonspor karşısında alınan 4-0'lık yenilginin ardından sosyal medyada yönetime yakınlığı ile bilinen bir hesabın Okan Buruk'u tehdit etmesi, arkasına da isim vermeden "bazı" yöneticileri alması camiada şok etkisi yarattı. Öyle bir ortam oluştu ki Başkan Dursun Özbek'in Buruk'un arkasından çekildiği bile iddia edildi.






Yapılan, "Trabzon'da kaybedilen ağır yenilginin baş sorumlusu Okan Buruk'tur. Oyun yok. Planlama yok. Bazı yöneticiler de benimle aynı görüşü paylaşıyorlar." sözleri üzerine Başkan Özbek; "Okan hocamızla her zaman irtibat halinde olduğumuz gibi Trabzonspor karşılaşmasının ardından da kendisini bizzat arayarak moralini bozmamasını ve kendisine olan güvenimizin tam olduğunu ifade ettim." demek zorunda kaldı.






Başkan Özbek bu şekilde bir çıkış yapmasına rağmen pazar günü antrenmanın ardından tesislerde yapılan yüz yüze görüşmenin hiç de dostane geçmediği iddia edildi. 






Özbek'in takımın neden bu kadar kötü olduğunu sorguladığı, Okan Buruk'a ne isterse verdiklerini ancak oynanan oyundan memnun olmadıklarını söylediği; hatta daha ilerisinde önümüzdeki süreçte neler yapabileceklerini sorduğu öne sürüldü. Başkan Özbek'in tonlamasında Buruk'a "Ocak'ta kimleri alalım?" demekten çok "Başarısız olursak ne yapacağız?" tarzında bir yaklaşım olduğu öğrenildi.






Buruk'un bu tarz ve tonlamadan rahatsız olduğu; Başkan'ın kendisine destek olarak duyurduğu bu görüşmenin şimdiye kadar olan konuşmaların aksine farklı bir tonda geçmesi nedeniyle bırakma konusunu bile düşündüğü iddia edildi.

Okan Buruk milli arada Galatasaray ruhunu aşılayacak

Galatasaray, son dönemde övünülen "Florya'nın suyu"na zehir karıştırılmış gibi; psikolojik aidiyet, liderlik eksikliği, tükenmişlik ve konfor alanı hissi üzerinden sıkıntılar yaşıyor

23.09.2026 11:14:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk milli arada Galatasaray ruhunu aşılayacak
Okan Buruk milli arada Galatasaray ruhunu aşılayacak
Galatasaray, son dönemde övünülen "Florya'nın suyu"na zehir karıştırılmış gibi; psikolojik aidiyet, liderlik eksikliği, tükenmişlik ve konfor alanı hissi üzerinden sıkıntılar yaşıyor. Takımdaki reaksiyonsuzluğu ve psikolojik arka planı birkaç ana başlıkta özetleyen Okan Buruk, 20 günlük milli arada neler yapabileceğini planladı.






Galatasaray'da son dönemde başlayan "Nasıl olsa başkası tepki gösterir" ve "Kaptan halleder" düşüncesi, ciddi bir tepkisizliğe neden oldu. Sahadaki 11 kişinin tepkisizliği Okan Buruk tarafından da takım içi sorumluluğun dağıldığına ve bireysel inisiyatif alma isteğinin baskılandığına bir işaret olarak görülüyor.






Buruk'a göre şu anda öğrencileri, duygusal olarak işin içine girmek yerine sadece "görevini yapıp çıkan" birer çalışana dönüştü. Florya'nın suyuna zehir akıtıldı.






Yüksek enerjili Osimhen gibi bir lider öne çıktığı için, Kaptan Abdülkerim dâhil diğer oyuncular da pasifleşti. "Osimhen olsa kıyameti koparırdı" beklentisi; Kaptan Abdülkerim dışında Yunus ve Barış Alper gibi diğer lider figürlerin de rollerini bırakmasına yol açtı.

Ayrıca daha önce takıma liderlik eden Icardi gitti; Günay, Kaan ve İlkay kendilerini geri çekti.







20 günlük ara, Okan Buruk için takımı hem zihinsel hem de taktiksel olarak sıfırlamak adına bulunmaz bir fırsat. Sadece kaptanlarla değil, takımın yerli ve yabancı tüm çekirdek oyuncularıyla küçük grup toplantıları yapacak.






Reaksiyon gösterme işini Osimhen veya kaptana yıkmak yerine, deneyimli isimlere sahadaki reaksiyonel rollerini yeniden tanımlayacak. Kemerburgaz kültürünü vurgulayan saha dışı kaynaşma yemekleri, ailelerin de katıldığı organizasyonlar ve takımı eğlenceli ortamlarda buluşturan psikolojik yük boşaltma seansları organize edecek.

Oyuncularına "iş arkadaşı" olmadıklarını, duygusal bağları kuvvetli bir "aile" olduklarını hatırlatacak.

Aziz Yıldırım nasıl bu kadar değişti? Dün ne diyordu bugün ne diyor

Zamanında "Daha iyi kadro için hep daha fazlası lazım" ve "Osimhen için 125 milyon verseydik, Galatasaray'dan da alsaydık" diyecek kadar parayı gözü görmeyen Aziz Yıldırım'ın tamamen değiştiği ve artık önceliğini finansal disipline verdiği iddia ediliyor. Bunu iddia eden ise sıradan bir kişi değil; Fenerbahçe Başkan Aziz Yıldırım'ın seçim sürecinde yanından ayırmadığı, çok bilinen bir sosyal medya hesabı

23.09.2026 11:12:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım nasıl bu kadar değişti? Dün ne diyordu bugün ne diyor
Aziz Yıldırım nasıl bu kadar değişti? Dün ne diyordu bugün ne diyor
Fenerbahçe yönetimi, sosyal medya üzerinde kendisine yakın isimler aracılığıyla camiayı konsolide etmek için çalışmalara başladı...

Seçim döneminde Aziz Yıldırım'ın en yakınında duran isimlerden birisi olan bir sosyal medya hesabının camiadaki finansal gerçeklik, muhalefet dili ve transfer algısı üzerinden değerlendirmeleri dikkat çekici.






Yıldırım'a çok yakın olduğu bilinen bu sosyal medya hesabının açıklamasının özü, "para harcayarak her sorunun çözülemeyeceği" ve "harcamanın bir sonunun olmadığı" vurgusu.

Yeni yönetimin kısa sürede kulübe ciddi bir kaynak sağladığı (150 milyon euro) ve sezon sonuna kadar benzer bir miktar daha bulması gerektiğinin üzerine basılıyor; ancak kulübün üzerindeki devasa mali yüke de dikkat çekiliyor. Zaten bu yükün hafta sonunda Başkan Yıldırım tarafından gündeme getirilmesi kaçınılmaz.






"Daha iyi kadro için hep daha fazlası lazımdı" yaklaşımının sürdürülebilir bir kulüp yönetimi anlayışı olmadığının belirtilmesi ise Yıldırım'ın daha önceki 20 yıllık başkanlık sürecinin tam zıttı bir anlayış. Yani Yıldırım'a yakın bir sosyal medya hesabının bu sözleri, adeta "Başkan değişmiş" dedirtecek cinsten.

Aynı açıklamada yer alan "Osimhen için 125 milyon verseydik, Galatasaray'dan da alsaydık" sözü, popülist transfer rekabetine yönelik ironik bir eleştiri. Kesinlikle de doğru.






Ancak bu da Aziz Yıldırım'ın daha önceki açıklamalarıyla taban tabana zıt; çünkü Yıldırım, daha önceki dönemlerinde sürekli olarak rekabeti "Rakip kaç para harcadıysa biz daha fazlasını harcayalım" düzleminde gördü. Zaten Ali Koç, 2018'de kendisini sandıkta yenerken de bu sayede ön plana çıktı.

Barış Alper kırgın mı?


 
 
Sezon başından beri beklentilerin altında kalan Barış Alper Yılmaz, Trabzonspor karşılaşmasına kulübede başlamıştı. Teknik Direktör Okan Buruk'un, milli futbolcuyla özel bir görüşme yaptığı öğrenildi.

22.09.2026 14:01:00
Haber Merkezi
 
Barış Alper kırgın mı?
Barış Alper kırgın mı?

Geçen sezon kazanılan şampiyonlukta ve Şampiyonlar Ligi'ndeki iyi performansta Barış Alper Yılmaz'ın önemli katkıları olmuştu. Bu sezon ise durum şu:
Süper Lig (6 maç): 445 dakika, skor katkısı yok.
Şampiyonlar Ligi (1 maç): 90 dakika, skor katkısı yok.
26 yaşındaki kanat oyuncusu, 4-0 kaybedilen Trabzonspor karşılaşmasına yedek kulübesinde başlamıştı. İkinci yarıda sahaya sürüldü. Ancak yine beklenen katkı gelmedi. Zaten o dakikadan sonra da maç kopmuştu. Teknik Direktör Okan Buruk'un, oyuncusuyla özel bir görüşme yaptığı öğrenildi.







Takımın kanadı kırık!

Barış Alper Yılmaz'ın bu toplantıda milli ara sonrasında daha iyi döneceğini söylediği belirtildi. Aslında Sarı-Kırmızılı ekipte sadece Barış değil, bütün kanat oyuncularıyla ilgili sıkıntı yaşanıyor. Bu sezon sadece Yunus 1 gol kaydetti. Diğer isimler ne gol atabildi ne de asist yapabildi.

Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!


 
Galatasaray milli araya averajla 2. sırada girdi. Sarı-Kırmızılılar, 6 haftadaki savunma performansıyla sınıfta kaldı. İlk 10 basamaktaki ekipler içinde en çok golü Aslan yedi.

22.09.2026 13:52:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!
Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!

Sarı-Kırmızılılar, yeni sezona beklentilerin çok altında başladı. Amed, milli araya 13 puan ve averajla lider girdi. Galatasaray aynı puanda ancak 6 haftada yenilen 10 gol kafaları fena halde karıştırıyor. Cim-Bom'un zirvedeki iddiasını sürdürmesinin en önemli sebeplerinden biri ise herkesin puan kayıpları yaşaması...







İlk 10'daki takımların kale performansı!

Sarı-Kırmızılılar, 6 haftada rakiplerine 10 kez gol izni verdi (ilk 10'daki en yüksek rakam). Puan tablosunda ilk 10 basamakta yer alan ekiplerin yedikleri goller ise şöyle:

Amed: 7
Galatasaray: 10
Beşiktaş: 7
Kocaelispor: 4
Alanyaspor: 6
Fenerbahçe:6
Trabzonspor: 5
Kasımpaşa: 5
Çaykur Rizespor:6
Gaziantep FK: 7







Sorun sadece defans mı?

Galatasaray'da yenilen gollerin faturasını sadece savunma hattına çıkarmamak gerekiyor. Özellikle kanatlarda çok top kaybı yapılıyor. Ve kanat oyuncuları rakiplerini kovalamadığı için bu topların hepsi kontratak olarak Cim-Bom'un kalesine geliyor. Milli arada birçok şeyin düzeltilmesi şart...

Trossard ne zaman dönecek?

Gazetemiz, Amed maçından önce Trossard'ın dönüşünün 1 ayı bulabileceğini yazdı.

22.09.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Trossard ne zaman dönecek?
Trossard ne zaman dönecek?
Gazetemiz, Amed maçından önce Trossard'ın dönüşünün 1 ayı bulabileceğini yazdı.

Vincenzo Italiano bu sürenin 3 haftayı bulmasının muhtemel olduğunu açıkladı. Günün sonunda Trossard, Belçika Milli Takım kadrosunda yer alıyor.

Belçika'nın hocası Van Bommel'in umudu var; ancak Trossard'ın çaresi dinlenmek. Ameliyat olmasına gerek olmasa da dinlenmeden geçecek bir sakatlığı yok.







Gazetemiz, Amed maçından hemen önce "Trossard'ın topuk kemiğinde travmatik kemik ödemi iddia edildiği gibi Arsenal döneminden kalma değil, aldığı darbe sonucu oluşan bir sakatlık.

Ameliyat olmasına gerek yok, ancak ödem yoğunluğuna göre belki de 1 ay sahalardan uzak kalma riski var." haberini yaptı.







ITALIANO SON DURUMU AÇIKLADI

Amed maçından sonra teknik direktör Italiano'dan da gazetemizi doğrulayan, "Trossard'ın yokluğu hissedildi. Belki de böyle olmayabilirdi işler. 3 hafta sonra ağrıları geçecektir ve aramıza dönecektir." açıklaması geldi.







TÜRKİYE'YE KARŞI SAHADA

Belçika Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Mark van Bommel, Trossard'ı kadroya dahil etti. İtalya, Fransa, Türkiye ve tekrar Fransa ile oynanacak 4 maçlık periyotta forma vermek istiyor. Hatta Van Bommel kadroyu açıklarken Beşiktaşlı oyuncusu konusunda umutluydu:

"Oynayabileceğine inanıyorum... Ne zaman hazır olacağını göreceğiz. Her halükarda, yeterli oyuncumuz var."







Normal şartlarda Trossard'ın bugün Belçika Milli Takım kampına katılması bekleniyor. Katılacak ve orada milli takım doktoruna görünüp kamp sürecini tamamlayacak mı, yoksa dönüp Beşiktaş'ın sağlık ekibiyle beraber rehabilitasyon sürecine devam mı edecek, önümüzdeki günlerde netleşecek.






Bu; dinlenme, yük bindirmeme, buz tedavisi, ödem giderici ilaçlar ve özel tabanlık ile kendiliğinden düzelecek bir sakatlık. Ama öncelikle Trossard'ın dinlenmeye ihtiyacı var.

Beşiktaş için zorlu süreç başlıyor

Amed'e deplasmanda 3-2 kaybeden Beşiktaş, liderlik fırsatını kaçırmıştı. Siyah-Beyazlılar'ın milli ara sonrasındaki "ekim fikstürü" ise oldukça dikkat çekici...
 

22.09.2026 12:31:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş için zorlu süreç başlıyor
Beşiktaş için zorlu süreç başlıyor
Galatasaray'ın Trabzonspor'a yenilmesiyle birlikte hem Amed hem de Beşiktaş açısından liderlik fırsatı doğmuştu. Ev sahibi ekip, 3-2'lik galibiyetle birlikte istediğini aldı. Kartal ise 6. haftada 2. yenilgisini yaşadı. Milli araya girdik ve Siyah-Beyazlı ekibi zorlu bir periyot bekliyor.






İŞTE O MAÇLAR

Beşiktaş'ın Ekim ayı fikstürü şöyle olacak:

11 Ekim: Beşiktaş-Kocaelispor
15 Ekim: Hoffenheim-Beşiktaş
19 Ekim: Trabzonspor-Beşiktaş
22 Ekim: Beşiktaş-Crystal Palace
26 Ekim: Beşiktaş-Başakşehir

Kartal'ı hem Süper Lig'de hem de Avrupa Ligi'nde güçlü rakipler bekliyor.






ITALİANO'NUN MESAİSİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Italiano, bu boşlukta milli takımlara gitmeyen oyuncularıyla yakından ilgilenme fırsatını bulacak. Ayrıca sıradaki rakiplerin analizleriyle ilgili de çalışmalar yürütülecek. Kartal'ın ekim ayında göstereceği performans, hem ligde hem de Avrupa'daki geleceğini direkt olarak etkileyecek.

Rafael Leao'dan beklenti gereğinden fazla mı?

Rafael Leao büyük bir yıldız olarak geldi... Ancak Galatasaray'da 3 maçta ortalama 66 dakika sahada kalıp çok da umut vermedi

22.09.2026 12:27:00
Haber Merkezi
 
Rafael Leao'dan beklenti gereğinden fazla mı?
Rafael Leao'dan beklenti gereğinden fazla mı?
Rafael Leao büyük bir yıldız olarak geldi... Ancak Galatasaray'da 3 maçta ortalama 66 dakika sahada kalıp çok da umut vermedi. Portekizli yıldızı hemen ipe çekecek değiliz; ancak AC Milan'daki geçen sezonki performansı üzerinden değerlendirmeler yaptığımızda karşımıza "Neden şaşırdınız ki?" diyen bir tablo çıkıyor.






Galatasaraylıların hayallerindeki Leao'yu izlemesi için ne kadar zaman var? Ya da daha doğrusu, bile bile lades mi oldu? O Leao, Galatasaray'da hiç olmayacak mı? Henüz 3 maç oynadı... ortalama 66 dakika sahada kaldı. Tam bir 90 dakika bile çıkarmayan bir oyuncuyu bu kadar kısa sürede ipe çekmek Fotospor'un tarzı değil. Ancak Rafael Leao için ödenen bonservis bedeli... Fenerbahçe'nin Mason Greenwood'a ödediği rakamın sadece 1 milyon Euro altındayken ve ezeli rakibin İngiliz yıldızı ortalığı yakıp yıkarken Portekizlinin henüz taksimetreyi bile açmaması "Şimdiden sorgulayalım" dedirtiyor.






LEAO'DAKİ BÜYÜK DAMPİNG

Aslında Fotospor'un sorguladığı burada Rafael Leao'nun 66 dakikalık performansı değil; geçen sezon AC Milan'daki performansının bir devamı olup olmadığı... Çünkü Milan kapıyı 60 milyon Euro'dan açmışken 22 milyon Euro gibi devasa bir indirim yaptığında Fotospor editörlerinin içine kurt düşmüştü. 66 dakikalık performansı ise kurtun kaşıntı yapmasına neden oldu.






MİLAN'DA NELER YAPTI?

Milan'da 29 maçta tam 10 büyük şans kaçırdı ve pozisyonu gole çevirme oranı yalnızca %14'te kaldı. Özellikle ceza sahası içindeki şut verimliliği ciddi bir alarm veriyordu: Ceza sahası içinden kullandığı 47 şutun sadece 6'sı gol oldu (%12,7 başarı). Son vuruşlardaki ve ceza sahası içi soğukkanlılığındaki bu eksiklik, yeni sezona özgü bir formsuzluk değil, Milan'dan taşınan kronik bir problem.






90 dakika başına katettiği mesafe Milan'da 9.2 km seviyesindeydi. Modern futbolda bir kanat oyuncusu için düşük bir fiziksel yıpranma göstergesi. Leao'nun maçın geneline yayılmayan, oyundan kopan ve topsuz alanda az mesafe katetmeyi tercih eden profili Milan istatistiklerinde net şekilde yer alıyordu.

Maç başına ortalama 64 dakika süre alabildi. İtalyan ekibinde de maçı bitirmekte veya fiziksel olarak 90 dakikaya aynı yoğunluğu yaymakta zorlandığı için sık sık oyundan alınan ya da kenardan dahil edilen bir oyuncu konumundaydı.






Milan'da maç başına 31.4 topla buluşma ortalamasına sahipken 7.7 top kaybı yapıyordu. Yani topla buluştuğu her 4 aksiyonun ortalama birinde topu rakibe teslim ediyordu. Galatasaray'da bu istatistiğin maç başına 13.0 top kaybına çıkması, Milan'da da var olan "yanlış karar verme ya da zorlama oynama" eğiliminin bir uzantısı.

Bir kanat forvetten beklenen üretkenlik parametrelerinde Milan dönemi de tavan yapmamıştı. Maç başına 0.8 kilit pas ve sezon boyunca 3.37 xA (beklenen asist) üreterek 29 maçta sadece 3 asist yapabilmişti. Yaratıcılık ve asist üretme noktasında Milan'da da bir "oyun kurucu kanat" profili çizmiyordu.

Galatasaray bir senede bu hale nasıl geldi?

Geçen sezon maçı temposuyla boğan, topu kaybettiği anda şok presle geri alan ve az pozisyon vererek maçı domine eden bir Galatasaray vardı

22.09.2026 12:19:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray bir senede bu hale nasıl geldi?
Galatasaray bir senede bu hale nasıl geldi?
Geçen sezon maçı temposuyla boğan, topu kaybettiği anda şok presle geri alan ve az pozisyon vererek maçı domine eden bir Galatasaray vardı. Bu sezon ise fiziksel olarak yıpranmış, atletizmi ve depar gücü üçte bir oranında gerilemiş, rakiplere çok kolay geçiş imkânı tanıyan ve yakaladığı net fırsatları cömertçe harcayan bir Aslan var. Rakiplerin kadro kalitesi ve iştahı artmışken Galatasaray'ın bu fiziksel ve savunma zaafı, "Bu yıl işimiz çok zor" duygusunu doğuran temel etken.






Galatasaray kötü... Evet, iyi değil. Ancak Trabzonspor'dan 4 gol yediği için değil; geçen 4 sezonun aksine taraftarlarına "Bu sene işi rahat bitiririz" dedirtemediği için.






GALATASARAY'IN RAKİPLERİ ZORLU

Karşılarında bu kez Aziz Yıldırım faktörlü Fenerbahçe'nin yanı sıra, her ne kadar Amed'in dağıttığı Italiano ve Vlahovic'li Beşiktaş ile Salah'lı Trabzonspor'un yanına eklenen ve taraftarının verdiği destekle evinde canavar kesilen bir Amed takımı var. Bir de işin içine istatistikler girince, geçen sezonla karşılaştırmalar yapılınca sarı-kırmızılı taraftarların etekleri biraz daha tutuşuyor... "Ne oluyor orada?" demeye başlıyorlar.






OKAN BURUK'UN ÖĞRENCİLERİ DEPAR ATMIYOR

Geçen sezon maç başına 175.6 depar atan takım, bu sezon 117.5 depar seviyesine geriledi. %33'lük dev bir fiziksel düşüş söz konusu. Kat edilen mesafe de 101.6 km'den 99.1 km'ye düştü. Galatasaray'ı son yıllarda rakipleri karşısında güçlü kılan "önde baskı ve dönen topu toplama" mekanizması çalışmıyor. Takım önde basamadığı ve yıpratıcı deparları atamadığı için rakip yarı sahada direnç kolay kırılıyor.






UĞURCAN ÇAKIR DÜŞÜŞTE

Geçen sezon maç başına 0.9 gol yiyen takım, bu sezon maç başına 1.7 gol yiyor. 6 maçta 10 gol yenmiş durumda. Top çalma da maç başı 14.7'den 12.2'ye düştü. Tehlike engelleme ise 18.5'ten 21.7'ye çıktı. Bu artış bir başarı değil; aksine topun Galatasaray ceza sahasına çok daha fazla indiğinin ve savunmanın sürekli panik hâlinde "uzaklaştırma" yapmak zorunda kaldığının kanıtı. Ön alan baskısı düşünce, rakipler Galatasaray savunma hattıyla burun buruna geliyor.






GOL YOLLARINDA OSIMHEN ETKİSİ

Şut sayısı 16.4'ten 22.7'ye, isabetli şut ise 5.7'den 7.7'ye yükselmiş durumda. Üretkenlik artmış görünse de maç başına kaçırılan büyük şans 1.9'dan 3.2'ye fırladı (%68 artış). Takım maçı koparmak için çok daha fazla efor harcayıp şut çekiyor ancak ceza sahası içindeki soğukkanlılığını kaybetmiş durumda. Maç başına atılan gol oranı geçen sezon 2.3 iken bu sezon daha fazla şuta rağmen 2.2'ye geriledi.

Oulai'yi Galatasaray'a bir adım daha yaklaştıran gelişme

Trabzonspor'un Fiorentina'ya sattığı Christ Inao Oulai açısından İtalya'da işler iyi gitmiyor. Üst üste 2. maçta da sahaya sürülmedi. Galatasaray oyuncunun durumunu takip ediyor. Ve mevcut koşullar sürerse, transfer kolaylaşacak

22.09.2026 12:15:00
Haber Merkezi
 
Oulai'yi Galatasaray'a bir adım daha yaklaştıran gelişme
Oulai'yi Galatasaray'a bir adım daha yaklaştıran gelişme
Galatasaray geçen sezonun devre arasında Christ Inao Oulai'yi istemişti. Bu sebeple iki kulübün arasında gerginlik yaşandı. Bordo-Mavililer, genç orta saha oyuncusunu yaz döneminde 26 milyon euro karşılığında Fiorentina'ya sattı. Bonservis bedeli, bonuslarla birlikte 30 milyon 61 euroya çıkabiliyor.






SÜRELER ORTADA

Fakat Fildişi Sahilli futbolcu özellikle son dönemlerde hiç tercih edilmedi:

Roma (0-4): 28 dakika
Frosinone (0-3): 71 dakika
Torino (1-2): 24 dakika
Venezia (4-2): Kadroda ama oynamadı
Napoli (1-1): Kadroda ama oynamadı

Oulai, milli ara öncesindeki 2 karşılaşmada da sahaya sürülmedi.






İŞLER KOLAYLAŞABİLİR

Galatasaray kış döneminde kadrosuna bir merkez orta saha oyuncusu katmak istiyor. Ve Christ Inao Oulai de gündemdeki yerini koruyor. 20 yaşındaki futbolcunun Fiorentina'daki mevcut durumu devam ederse, Sarı-Kırmızılılar açısından işler kolaylaşacak. Cim-Bom, Trabzonspor'dan alamadığı 1.73 boyundaki oyuncuyu İtalya'dan getirebilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.