logo
17 EYLÜL 2026

Trabzonspor Thomas Reis'e nasıl kaldı? Kimlerle görüşüldü, kaçıncı tercihti?

Thomas Reis'ten önce görüşülen Pioli, Conte veya Garcia gibi yüksek profilli isimlerin getireceği devasa maaş ve yüksek transfer bütçesi talepleri, Trabzonspor ekonomisine ciddi yük bindirecekti.

17.09.2026 12:53:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor Thomas Reis'e nasıl kaldı? Kimlerle görüşüldü, kaçıncı tercihti?
Trabzonspor Thomas Reis'e nasıl kaldı? Kimlerle görüşüldü, kaçıncı tercihti?
Futbol tarihinde "üçüncü-dördüncü tercih" olarak gelip ligi domine eden çok sayıda teknik adam örneği mevcut. Ertuğrul Doğan yönetimi de Reis'ten bu beklenti içinde.






Thomas Reis, Trabzonspor'un ilk tercihi değildi... Zaten Bordo-Mavililer de Alman hocaya gitmedi; Alman hoca, menajeri aracılığıyla kendisini Bordo-Mavili kulübe önerdi.






Aslında Konyaspor yenilgisi gelmese Hüseyin Çimşir'le ya sözleşme imzalamaya hazırlanan ya da en azından milli araya kadar idare etmeye çalışan Bordo-Mavili yönetim, bizzat Başkan Ertuğrul Doğan'ın isteğiyle Reis'i Bulgaristan'dan alıp getirdi.






Reis'ten Önce Görüşülen Hocalar:

Stefano Pioli: 3 yıllık sözleşme istedi.

Rudi Garcia: Milli aradan önce gelemeyeceğini söyledi.

Antonio Conte: İstemedi.

Kosta Runjaic (Udinese): Tazminatı çok yüksekti.

Sebastian Höness (Stuttgart): Tazminatı çok yüksekti.






Bordo-Mavili kulüpte başarılı olarak hem kariyerinde sıçrama yapma hem de listede kendisinden önde görülen isimlerin haksız olduğunu kanıtlama isteğinin, saha içi enerjisine doğrudan yansıması bekleniyor.

Israrla yüksek tazminat veya uçuk bütçeler isteyen yıldız isimlerin aksine Reis; tamamen saha içine, eldeki malzemeyi en verimli şekilde kullanmaya odaklanacak ve Ocak ayında da yönetimin işini kolaylaştıracak.

Aziz Yıldırım gerçekten Fenerbahçe başkanlığını bırakacak mı?

Daha önce hemen her seferinde "belki de bırakmam" diyerek sezon sonunda yapılacak kongrede yeniden aday olacağının mesajlarını veren Aziz Yıldırım, bu kez "Sezon sonunda, şartlar ne olursa olsun görevi bırakacağım" diyerek adeta erken teslim olan bir komutan havası verdi.

17.09.2026 12:56:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım gerçekten Fenerbahçe başkanlığını bırakacak mı?
Aziz Yıldırım gerçekten Fenerbahçe başkanlığını bırakacak mı?
Ancak Aziz Yıldırım'ı yakından tanıyanlar, Yıldırım'ın bu sözleri "takıma kredi kazandırmak" için söylediği konusunda birleşiyor.






Aziz Yıldırım, kendi ağzından ya da kendisiyle ilgili yapılan her habere anında müdahale ediyor... Hemen yalanlama geçiyor. Bugün Feridun Niğdelioğlu imzasıyla bazı açıklamalar sosyal medyaya döküldü. Haberi yazdığımız saat itibarıyla Fenerbahçe'den ya da Yıldırım cephesinden bir yalanlama gelmediği için bu açıklamaları doğru kabul edebiliriz.






İşte Yıldırım'ın ağzından yapılan o açıklamalar:
Sezon sonunda, şartlar ne olursa olsun görevi bırakacağım.
İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin hocasıdır. 'Gidiyorum, ben kalamıyorum.' diyene kadar da bu dakikadan sonra Fenerbahçe'nin hocasıdır, hiç kimse merak etmesin.
Ben İsmail Kartal'la devam edeceğimi açıkladığım halde onlarca menajer, onlarca teknik adam kendini sundu. Biz kimseyle görüşmedik, atmasınlar.
Ocak ayına kadar minimum puan kaybıyla gidersek ara transfer döneminde gerekli takviyeleri de yaparız. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza dair inancımız tam. Takım henüz hazır değil, hazır olacak.
Bu takım tutacak. Sahamızda Beşiktaş'a yenilmiş olabiliriz ama deplasmanda Beşiktaş'ı yenebiliriz. 26 Ekim'de sahasında Galatasaray'ı yeneceğiz, bugünden söylüyorum.






Aziz Yıldırım'ın daha önce de defalarca görevi bırakacağını söyleyip sonrasında camianın talebi veya yarım kalan işler gerekçesiyle devam ettiği bilinir.






Bu nedenle "Sezon sonunda bırakacağım" ifadesi çabuk bir pes edişten ziyade; camia üzerindeki kendi varlığından kaynaklanan gerilimi düşürme amaçlı. Muhalefetin veya tepkili taraftarın önünü kesme, "Sezon sonuna kadar kenetlenin, sonra ne yaparsanız yapın" diyerek takıma kredi kazandırma amacını taşıdığı da kesin.

Galatasaray, Rafael Leao transferinde 22 milyon Euro kar etti

Dursun Özbek, "Aynı transferleri temmuz ayının başında veya ortasında yapsaydık, aradaki fark yaklaşık 50 milyon euro civarında olurdu" dedi. Akıllara AC Milan'ın Rafael Leao için 60 milyon Euro isterken sarı-kırmızılıların Portekizli oyuncuyu 22 milyon Euro daha azına, 38 milyon Euro'ya alması geldi

17.09.2026 12:16:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray, Rafael Leao transferinde 22 milyon Euro kar etti
Galatasaray, Rafael Leao transferinde 22 milyon Euro kar etti
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulunda kürsüye geldi... Transfer döneminde kendisine yüklenenlere cevap verdi. Özbek, "Finansman olarak Galatasaray'ı zora sokmayacak bir yapının peşinde koştuk. Onun için bazı gecikmeler oldu. Aynı transferleri temmuz ayının başında veya ortasında yapsaydık, aradaki fark yaklaşık 50 milyon euro civarında olurdu. Bu hususun çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.






Bu ise 14 Ağustos'ta Fotospor'un yaptığı "Dursun Özbek coştu! 'İstesem bugün 40 Milyon'a Mora-Leao'yu paket yaparım'" haberini akıllara getirdi.










O dönemde Başkan Özbek, hedeflenen yıldız isimlerle ilgili somut rakamlar paylaşmıştı:

Rafael Leão'ya 1.5-2 ay önce 60 milyon Euro istiyorlardı. Bu rakamı güncel şartlarda 30-35 milyon Euro seviyelerine indirdik.

Galatasaray, Leao'yu 38 milyon Euro'ya aldı.






O dönemde Özbek, Roma'ya giden Rodrigo Mora için de şu ifadeleri kullanmıştı:

1 ay önce 60-70 milyon Euro civarında olan bonservis beklentisi 10 milyon Euro peşin ve 40 milyon Euro opsiyonla tamamlanabilecek noktaya geldi.

Mora, Roma'yı tercih etmese Galatasaray Batrakov'un yerine Portekizliyi getirebilirdi.

Sadece bu kadar değil; Batrakov, Deniz Gül ve Bitshiabu için yapılan pazarlıklarda da Galatasaray çok ciddi indirimler aldı.

Galatasaray'da büyük hayal kırıklığı

Galatasaray’dan yapılan resmi açıklamada NBA Avrupa projesinin hayata geçmeme ihtimalinin %20 gibi büyük bir oran olarak ortaya çıkması camiada soğuk duş etkisi yarattı

17.09.2026 12:11:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da büyük hayal kırıklığı
Galatasaray'da büyük hayal kırıklığı
Yaz aylarında "Transfer paraları Aslantepe Vadisi projesine gitti" iddialarını daha da körükleyecek olan projenin, EuroLeague'in aldığı kararlar sonrasında çıkmaza girme ihtimali arttı.






Fotospor, Haziran sonunda "Galatasaray duvara toslayabilir" başlığı ile bir haber kaleme aldı. O haberde; Dursun Özbek'in genel kuruldan Basketbol A.Ş.'nin kurulması ve yönetilmesi yönünde istediği tam yetkiyi aldığını yazdı. Amacın "NBA Avrupa projesinde kalıcı lisans sahibi ve hissedar olmak" olduğunu netleştirdik.






Ancak bir de uyarı yaptık:

Özbek'in büyük umutlar bağladığı proje, Avrupa basketbolunun mevcut devi EuroLeague'in sert duvarına çarpmak üzere. EuroLeague, 2027 yılından itibaren ligdeki takım sayısını 24'e çıkarma kararı alarak kıtadaki dominasyonunu pekiştirmeyi hedefliyor.

NBA Avrupa, EuroLeague duvarına çarptı. 24 takım yarışına Beşiktaş da girdi.






Galatasaray'da Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mecit Mert Çetinkaya dün: "Bir belirsizlik var ama kesinlikle bu proje önümüzdeki sene başlayacak. Yüzde 80 ihtimalle bu proje olacak. Galatasaray, NBA Avrupa'nın en güçlü adaylarından biri. Anlaşma olacak gibi gözüküyor. Süreci diğer yönetici arkadaşlarımız takip ediyor. Eylül veya Ekim ayı içerisinde artık bu iş sonuçlanmış olur." dedi.






Özellikle %20 gibi büyük bir oranda projenin olmama ihtimalinden bahsedilmesi soğuk duş etkisi yarattı. NBA Avrupa'nın hedeflediği kulüp havuzu daraldı; kulüpler garanti gördükleri EuroLeague düzenini tercih etti. Son olarak Fenerbahçe ve Real Madrid de EuroLeague'i seçti.
NBA'in ABD'deki ticari modeli ile Avrupa basketbolunun ekonomik gerçekleri çakıştı. Kulüplerin katılım payı, yayın gelirlerinin dağılımı ve lisans maliyetlerinde uzlaşma sağlanamadı.

Basketbol A.Ş. kurulsa dahi, NBA standartlarında bir organizasyon için gereken uzun vadeli bütçe garantisi ve salon altyapısı taahhütleri kulüp ekonomisine ağır gelmeye başladı. Hatta yazın yapılmayan transferler için "Aslantepe Vadisi transfer parasını yedi" iddiaları bile ortaya atıldı.

Okan Buruk'un Reis mutluluğu!

Okan Buruk, hafta sonunda oynanacak belki de sezonun en önemli kırılma maçlarından birisinde Trabzonspor'un Thomas Reis ile çıkacak olması nedeniyle keyiflendi

17.09.2026 11:19:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'un Reis mutluluğu!
Okan Buruk'un Reis mutluluğu!
Okan Buruk, hafta sonunda oynanacak belki de sezonun en önemli kırılma maçlarından birisinde Trabzonspor'un Thomas Reis ile çıkacak olması nedeniyle keyiflendi.

Samsunspor'un başında Reis, Okan Buruk'a 3 maçta da boyun eğdi. 3 maçın en dikkat çekici özelliği de Galatasaray'ın 10 dakika dolmadan attığı gollerle işi bitirmesiydi.







Galatasaray hafta sonunda Trabzonspor'a rakip olacak... Galatasaray'ı Trabzonspor'un başında Thomas Reis karşılayacak. 






Alman teknik adam daha önce Samsunspor'un başında Okan Buruk'a 3 kez rakip oldu. 3'ünü de kaybetti. Galatasaray sahasındaki iki maçı 3-2 kazandı. Samsun'da oynanan tek maçtan da sarı-kırmızılılar 2-0 önde ayrıldı.






Bu 3 maça bakınca Okan Buruk'un, Reis'e net olarak üstünlük kurduğu bazı noktalar gözlerden kaçmıyor:

Buruk, Reis'in Samsunspor'una karşı maçın ilk düdüğüyle birlikte ön alan baskısını ve hücum temposunu son derece yüksek tuttu. Rams Park'taki ilk maçta henüz 3. dakikada, Samsun'daki deplasman maçında 14. dakikada, Rams Park'taki son maçta ise yine 8. dakikada öne geçmeyi başardı.







Bu durum, Thomas Reis'in maç başı planlarını henüz ilk 15 dakika dolmadan bozdu.

Okan Buruk, Osimhen'in fiziksel üstünlüğünü ve hava topu hakimiyetini Thomas Reis'in stoper hattını felç etmek için ana silah olarak kullandı. Osimhen bu 3 maçta tam 5 gol atarak Reis'in savunma kurgusunu adeta tek başına yıktı.







İki teknik adamın karşılaşmalarında oyunun hakimiyeti istatistiksel olarak da tamamen Okan Buruk'taydı. Galatasaray maçlarda topa sahip olma oranlarında %58, %64 ve %59 gibi belirgin üstünlükler kurarak Thomas Reis'in set hücumu yapmasına izin vermedi.

UEFA, Galatasaray, TFF, Fenerbahçe! Kimin dediği olacak?

EURO 2032'de İstanbul'dan ev sahipliği yapacak ilk stat Atatürk Stadı olacak

17.09.2026 11:14:00
Haber Merkezi
 
UEFA, Galatasaray, TFF, Fenerbahçe! Kimin dediği olacak?
UEFA, Galatasaray, TFF, Fenerbahçe! Kimin dediği olacak?
EURO 2032'de İstanbul'dan ev sahipliği yapacak ilk stat Atatürk Stadı olacak. Yüksek ihtimalle ya açılış ya da final maçına ev sahipliği yapacak.

İkinci stadın ise ya Saracoğlu ya da Sami Yen olması gündemde. Ancak UEFA Galatasaray'ın, TFF ise Fenerbahçe'nin stadının ev sahibi olmasını istiyor.







Türkiye ve İtalya, EURO 2032'ye ev sahipliği yapacak 5'er stadyumun isminin verileceği son tarihi 1 Eylül olarak açıkladı.

İtalya tarafından bu tarihin uzatılacağına dair yapılan açıklamaların gerçekliğinin olmadığı, UEFA'nın özellikle İtalya'ya uyarıda bulunduğu bildirildi. Türkiye daha önce aday 10 stadın ismini vermişti:







Atatürk Olimpiyat Stadyumu: 74 bin 753

Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park: 52 bin 223

Chobani Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi: 47 bin 834

Ankara Yeni 19 Mayıs Stadyumu: 45 bin (Yapımı devam ediyor)







Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu: 43 bin 361

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu: 42 bin

Papara Park: 40 bin 782

Gaziantep Kalyon Stadyumu: 33 bin 502

Antalya Corendon Airlines Park: 32 bin 537

Eskişehir Atatürk Stadyumu: 32 bin 500







Türkiye ve İtalya organizasyonu ortak düzenleyeceği için turnuvanın oynanacağı nihai stat sayısını 5'e düşürecek.

Maçların oynanacağı kesinleşen 5 stadyum, UEFA ile yapılacak değerlendirmelerin ardından açıklanacak. Açılış ve final maçları için minimum 60 bin, yarı finaller için minimum 50 bin, grup ve ilk eleme turları için ise minimum 30 ile 40 bin net koltuk kapasitesi isteniyor.







Gelen ilk bilgilere göre TFF, Atatürk Stadı dışında İstanbul'dan UEFA'ya bildirilecek ikinci stadın Fenerbahçe Stadı olmasını istiyor. Turnuvaya kadar kapasitesinin 60 binin üzerine çıkarılacağını savunuyor.






UEFA ise tahliye güvenliği, dış çevre güvenlik çemberi yetersizliği, lojistik ve VIP otopark sorunları yüzünden RAMS Park'ı İstanbul'dan ikinci stat olarak tercih ediyor.

Hüseyin Cimşir'in kaderi son anda değişti

Trabzonspor'da Konyaspor mağlubiyeti sonrası teknik direktör kulisleri hareketlendi. Galatasaray maçı öncesi Hüseyin Çimşir ile imzalanması beklenen sözleşme rafa kalktı. Thomas Reis piyangodan çıktı

16.09.2026 16:25:00 / Güncelleme: 16.09.2026 16:35:39
Haber Merkezi
 
Hüseyin Cimşir'in kaderi son anda değişti
Hüseyin Cimşir'in kaderi son anda değişti
Trabzonspor yönetimi, 51 yaşındaki Alman çalıştırıcının sözleşmesinde yer alan 1 milyon euro'luk tazminat maddesini devreye soktu. Transferi bitirdi. Bulgar basını Reis'in Trabzonspor'da, Ludogorets'te kazandığı yıllık ücretin birkaç katını alacağı iddia ediyor.







Bulgarlar ayrıca Reis'i getiren özel uçağın, Muhammed Salah'ı da taşıyan uçak olmasına dikkat çekti. Reis'in Trabzon'a yola çıkmadan hemen önce takımı Ludogorets'in Septemvri karşısında aldığı 2-1'lik galibiyeti sosyal medya hesabından değerlendirmesi ise, "şipşak biten bir transfer oldu" iddialarını artırdı.








İddialara göre Trabzonspor, Konyaspor'a mağlup olmasaydı Galatasaray derbisi öncesinde Hüseyin Çimşir ile resmi sözleşme imzalayacaktı.

Ancak alınan yenilgi sonrası yönetim plan değişikliğine gitti. Thomas Reis'i bitirdi.

İtalyanlar Lukaku'yu Fenerbahçe'ye gönderdikleri için bayram yapıyor

Fenerbahçe'nin yeni transferi Lukaku, iyi başlamadı. Golcü oyuncunun performansı, sarı-lacivertlilerin gol sorununu çözmekten şimdik çok uzak olduğu görülüyor

16.09.2026 15:50:00
Haber Merkezi
 
İtalyanlar Lukaku'yu Fenerbahçe'ye gönderdikleri için bayram yapıyor
İtalyanlar Lukaku'yu Fenerbahçe'ye gönderdikleri için bayram yapıyor
Fenerbahçe'nin yeni transferi Romelu Lukaku, Türkiye kariyerine iyi başlamadı. Golcü oyuncunun performansı, sarı-lacivertlilerin gol sorununu çözmekten şimdik çok uzak olduğu görülüyor. İtalya'da ise bu transferin satıcı konumundaki Napoli açısından çok büyük bir başarı olduğu konuşuluyor.






İtalyan basını, Napoli'nin yaz transfer döneminde Belçikalı golcü Romelu Lukaku'yu Fenerbahçe'ye göndermesini adeta bir yönetim başarısı olarak nitelendirdi.






Napoli taraftarları ve spor camiası, tecrübeli santrforun yüksek maliyetinden ve düşen performansından kurtulmayı kutlarken, Lukaku'nun Türkiye macerasındaki etkisiz görüntüsü İtalya'da geniş yankı buldu.






Arena Napoli'de yer alan analizde Napoli'nin, performans olarak gerileyen oyuncuyu 6 milyon Euro artı bonuslar karşılığında Fenerbahçe'ye satıp milyonlarca Euro'luk maaş yükünden kurtulması "küçük bir transfer başyapıtı" ve "mucize" olarak yorumlandı.






Napoli Sportif Direktörü Giovanni Manna'nın yaz döneminde imza attığı en kritik hamlelerden biri Romelu Lukaku'nun satışı olduğu savunuldu.

Fenerbahçe'nin bu krizden çıkmasının tek yolu var

5 maç sonunda alınan 7, kaybedilen 8 puan... Bu durum Fenerbahçe için tam bir kriz ortamına işaret ediyor. İsmail Kartal ve Aziz Yıldırım yönetimi üzerinde sallanan giyotini bundan sonraki süreçte ancak üst üste alınacak seri galibiyetler ile Avrupa ve derbilerde yaşanacak zaferler indirebilir.
 

16.09.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin bu krizden çıkmasının tek yolu var
Fenerbahçe'nin bu krizden çıkmasının tek yolu var
İsmail Kartal gitti, geldi. Aziz Yıldırım "kalacak" demesine rağmen kalmadı. İdmana çıkmadı, gittiğinin altını kalın kalın çizdi; sonra ertesi gün takımın başında idmana çıktı, yeniden döndü. Gaziantep maçında takımının başındaydı ancak 0-0'lık skor camianın umutlarını tuzla buz etti. İki topun direkten dönmesine rağmen beklentilerin altında kalan oyun 2 puan daha bıraktı. Fenerbahçe, 5 maçta alınabilecek 15 puanın sadece 7'sini aldı, 8'ini bıraktı.






Gidiş-geliş kriziyle sarsılan güven ortamı, alınan başarısız sonuçlarla daha da gerildi. İsmail Kartal'ın saha içindeki kararları ve otoritesi hem taraftar hem de camia nezdinde çok daha sıkı bir mercek altına alınacak.






Yönetimin de şampiyonluk yarışından erken kopma riskine karşı üzerindeki baskı katlanarak artacak. Fenerbahçe'yi önündeki haftalarda her maça "tamam mı devam mı" gözüyle bakılacak bir psikolojik süreç bekliyor.






İç saha maçlarında protestoların artması, tribünlerdeki ve sosyal medyadaki huzursuzluğun takıma ilave bir baskı oluşturması muhtemel. Bu kriz ortamından çıkışın tek yolu; takımın saha içinde net bir oyun karakteri ortaya koyarak fire vermeden bir galibiyet serisi başlatması.

Fenerbahçe yönetiminde çatırdama sesleri

Aziz Yıldırım'ın aldığı Kocaman, Fred ve Talisca kararları ile Lukaku transferi sonrasında rahatsız olan bazı yöneticiler, İsmail Kartal ile ilgili yaşanan sürecin ardından çıldırma noktasına geldi. Fenerbahçe Başkanının kendilerini yok saymasından ve etrafındaki 2-3 kişiyle kulübü yönetmesinden rahatsız olan bu isimler yönetimden ayrılmayı ciddi ciddi düşünüyor.

16.09.2026 12:19:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe yönetiminde çatırdama sesleri
Fenerbahçe yönetiminde çatırdama sesleri
Beşiktaş yenilgisi sonrası sesler yükseldi. Başkan Aziz Yıldırım çıktı, her yere salladı. Çok da ciddiye alınmadı. Roma beraberliğinden sonra İsmail Kartal istifa etti.






Aziz Yıldırım çıktı, "Kalacak" dedi. Dinlenmedi. Kartal ertesi gün idmana çıkmadı. Cihan Kamer ve Oğuz Çetin ikna etti. Bir sonraki gün Kartal idmanda takımın başındaydı. Sonra da Gaziantep deplasmanına Fenerbahçe, Kartal'la çıktı.






0-0'lık beraberlik geldi. Kartal kaybı zemin ve hakeme bağladı. Fenerbahçe camiası ve taraftar ikna olmadı. Herkes Aziz Yıldırım'dan bir hamle beklerken sessizlik oldu.

Aziz Yıldırım arabasına bindi, çekti, İstanbul'a geldi. Şu anda sarı-lacivertlilerde derin bir sessizlik var.






Ancak iddialara göre yönetim kaynıyor. Özellikle Yıldırım'ın çevresindeki birkaç kişi (başta Cihan Kamer) ile karar almasından rahatsızlar.

Kocaman'dan son anda vazgeçilmesi, yabancı teknik direktör isteyenlerin "Kocaman olmayacaksa yabancı olsun" sözlerini dinlemeden Kartal'ı getirmesi, Kartal'ın istememesine rağmen Fred ve Talisca'nın gönderilmesi, hatta Kartal'ın istediği Oosterwolde'un bile gönderilmek istenmesi bazı yöneticileri çok rahatsız etti.






En büyük rahatsızlıklardan birisi de Romelu Lukaku için yaşandı. İddialara göre Lukaku'nun geleceğinden habersiz olan bazı yöneticiler bu bilgi doğrulanınca çıldırdı.






Şampiyonlar Ligi'ne kalınması işleri biraz rayına sokar gibi oldu ancak son dönemde yaşananlar işleri zora soktu. İddialara göre başta Barış Göktürk olmak üzere pek çok yönetici Yıldırım ve yönetim tarzından çok rahatsız.






İstifalar ceplerde. Özellikle gelecekte başkanlık düşünen Göktürk'ün başarısız yönetimin bir parçası olmamak için istifasının cebinde olduğu iddia ediliyor. Zaten son dönemde ortalarda da görünmemeye başladı

Osimhen için çok kritik karar

Osimhen için her ne kadar 'oynayacak' dense de, Trabzonspor maçında dinlendirilip kadroya alınmaması, sezon geneli düşünüldüğünde en gerçekçi yaklaşım olarak öne çıkıyor

16.09.2026 11:30:00
Haber Merkezi
 
Osimhen için çok kritik karar
Osimhen için çok kritik karar
Okan Buruk daha önce yaptığı açıklamada Victor Osimhen'in oynamak istemesine rağmen klinik kontroller olumsuz çıkarsa kesinlikle risk alınmayacağını belirtmişti. Her ne kadar 'oynayacak' dense de Nijeryalının, Trabzonspor maçında dinlendirilip kadroya alınmaması, sezon geneli düşünüldüğünde en rasyonel yaklaşım olarak öne çıkıyor.






Victor Osimhen, Başakşehir maçında acı hisseder hissetmez kenara geldi. Bu belki de 2-3 ay sahalardan uzak kalma ihtimalini ortadan kaldırsa da yapılan açıklama hiç de müjde şeklinde değil.






Galatasaray'dan yapılan açıklamada yer alan 'kanama ve ileri-orta düzey zorlanma' ifadesi Trabzonspor maçında oynama şansını mucizelere bırakıyor. Ancak son 1-2 gündür sosyal medyada ciddi bir şekilde Osimhen'in Avni Aker'deki zorlu maç için Trabzon'a götürüleceği konuşuluyor. Peki Osimhen'in Trabzonspor deplasmanında oynaması nasıl riskler barındırıyor? Fotospor bunları uzmanına danıştı:






Adale lifleri henüz tam iyileşmeden yüksek tempoya girmek, yırtığın 3. seviyeye evrilmesine neden olabilir. Bu durum 10-15 günlük bir aksamayı 2-3 aylık uzun bir sakatlık dönemine dönüştürür.






Kasık bölgesinde tam iyileşme sağlanmadan yapılan zorlamalar, nüks oranı en yüksek sakatlık türlerindendir. Sezonun geri kalanında sürekli tekrarlayan bir "kronik sakatlık" tablosu oluşturabilir.






Süper Lig'deki tek bir derbiyi kurtarma uğruna Osimhen'in riske edilmesi, Avrupa kupalarındaki kritik grup ve eleme maçlarında takımı golcüsüz bırakma tehlikesi yaratır.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.