Aziz Yıldırım gerçekten Fenerbahçe başkanlığını bırakacak mı?
Daha önce hemen her seferinde "belki de bırakmam" diyerek sezon sonunda yapılacak kongrede yeniden aday olacağının mesajlarını veren Aziz Yıldırım, bu kez "Sezon sonunda, şartlar ne olursa olsun görevi bırakacağım" diyerek adeta erken teslim olan bir komutan havası verdi.
17.09.2026 12:56:00
Haber Merkezi
Ancak Aziz Yıldırım'ı yakından tanıyanlar, Yıldırım'ın bu sözleri "takıma kredi kazandırmak" için söylediği konusunda birleşiyor.

Aziz Yıldırım, kendi ağzından ya da kendisiyle ilgili yapılan her habere anında müdahale ediyor... Hemen yalanlama geçiyor. Bugün Feridun Niğdelioğlu imzasıyla bazı açıklamalar sosyal medyaya döküldü. Haberi yazdığımız saat itibarıyla Fenerbahçe'den ya da Yıldırım cephesinden bir yalanlama gelmediği için bu açıklamaları doğru kabul edebiliriz.
İşte Yıldırım'ın ağzından yapılan o açıklamalar:
Sezon sonunda, şartlar ne olursa olsun görevi bırakacağım.
İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin hocasıdır. 'Gidiyorum, ben kalamıyorum.' diyene kadar da bu dakikadan sonra Fenerbahçe'nin hocasıdır, hiç kimse merak etmesin.
Ben İsmail Kartal'la devam edeceğimi açıkladığım halde onlarca menajer, onlarca teknik adam kendini sundu. Biz kimseyle görüşmedik, atmasınlar.
Ocak ayına kadar minimum puan kaybıyla gidersek ara transfer döneminde gerekli takviyeleri de yaparız. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza dair inancımız tam. Takım henüz hazır değil, hazır olacak.
Bu takım tutacak. Sahamızda Beşiktaş'a yenilmiş olabiliriz ama deplasmanda Beşiktaş'ı yenebiliriz. 26 Ekim'de sahasında Galatasaray'ı yeneceğiz, bugünden söylüyorum.

Aziz Yıldırım'ın daha önce de defalarca görevi bırakacağını söyleyip sonrasında camianın talebi veya yarım kalan işler gerekçesiyle devam ettiği bilinir.

Bu nedenle "Sezon sonunda bırakacağım" ifadesi çabuk bir pes edişten ziyade; camia üzerindeki kendi varlığından kaynaklanan gerilimi düşürme amaçlı. Muhalefetin veya tepkili taraftarın önünü kesme, "Sezon sonuna kadar kenetlenin, sonra ne yaparsanız yapın" diyerek takıma kredi kazandırma amacını taşıdığı da kesin.
Galatasaray, Rafael Leao transferinde 22 milyon Euro kar etti
Dursun Özbek, "Aynı transferleri temmuz ayının başında veya ortasında yapsaydık, aradaki fark yaklaşık 50 milyon euro civarında olurdu" dedi. Akıllara AC Milan'ın Rafael Leao için 60 milyon Euro isterken sarı-kırmızılıların Portekizli oyuncuyu 22 milyon Euro daha azına, 38 milyon Euro'ya alması geldi
17.09.2026 12:16:00
Haber Merkezi
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulunda kürsüye geldi... Transfer döneminde kendisine yüklenenlere cevap verdi. Özbek, "Finansman olarak Galatasaray'ı zora sokmayacak bir yapının peşinde koştuk. Onun için bazı gecikmeler oldu. Aynı transferleri temmuz ayının başında veya ortasında yapsaydık, aradaki fark yaklaşık 50 milyon euro civarında olurdu. Bu hususun çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bu ise 14 Ağustos'ta Fotospor'un yaptığı "Dursun Özbek coştu! 'İstesem bugün 40 Milyon'a Mora-Leao'yu paket yaparım'" haberini akıllara getirdi.

O dönemde Başkan Özbek, hedeflenen yıldız isimlerle ilgili somut rakamlar paylaşmıştı:
Rafael Leão'ya 1.5-2 ay önce 60 milyon Euro istiyorlardı. Bu rakamı güncel şartlarda 30-35 milyon Euro seviyelerine indirdik.
Galatasaray, Leao'yu 38 milyon Euro'ya aldı.

O dönemde Özbek, Roma'ya giden Rodrigo Mora için de şu ifadeleri kullanmıştı:
1 ay önce 60-70 milyon Euro civarında olan bonservis beklentisi 10 milyon Euro peşin ve 40 milyon Euro opsiyonla tamamlanabilecek noktaya geldi.
Mora, Roma'yı tercih etmese Galatasaray Batrakov'un yerine Portekizliyi getirebilirdi.
Sadece bu kadar değil; Batrakov, Deniz Gül ve Bitshiabu için yapılan pazarlıklarda da Galatasaray çok ciddi indirimler aldı.
Türkiye küme düşürülmek mi isteniyor?
UEFA Uluslar A Ligi’ne yükselerek Fransa, İtalya ve Belçika ile dev bir gruba düşen A Millî Futbol Takımı için kritik bir dönem başlıyor
17.09.2026 11:50:00
Haber Merkezi
UEFA'nın Uluslar Ligi'nde yapmaya hazırlandığı radikal format değişikliği ve geçiş dönemi kuralları, Türkiye'nin A Ligi'ndeki geleceğini doğrudan etkileyecek.

Türkiye, B Ligi'nde yaptığı çıkışla UEFA Uluslar Ligi'nde A Ligi'ne yükseldi. Grubunda Fransa, İtalya ve Belçika var. Normal şartlarda gruplarını son sırada bitiren 4 takım, bir sonraki sezon doğrudan B Ligi'ne düşüyordu. Ancak UEFA, Uluslar Ligi formatında değişikliğe hazırlanıyor.

Yeni kurallar 2026/27 sezonu kadar erken bir tarihte yürürlüğe girecek. UEFA, 2028/29 sezonundan itibaren geçerli olacak yeni format nedeniyle yükselme ve düşme mekanizmalarında değişiklik yapmaya karar verdi.

Belçika, İtalya ve Fransa ile zorlu bir gruba düşen Türkiye için bu durum oldukça makul bir pencere açacak. UEFA'nın 2026/27 sezonundan itibaren devreye sokacağı yeni küme düşme ve yükselme statüsü, Millîlerimize devler arasında kalabilmek adına son derece avantajlı bir fırsat sunuyor.

Mevcut dört ligli yapı; her biri 18 takımdan oluşan A, B ve C ligleri olmak üzere üç lige düşürülecek. UEFA Yürütme Kurulu tarafından kabul edilen ve "İsviçre Sistemi" ilkelerini barındıran bu yeni formata geçiş için 2026/27 sezonu tam bir "geçiş dönemi" işlevi görecek.

Grubunu 4. sırada tamamlasa dahi Millîlerimiz, diğer gruplardaki dördüncülerden daha iyi bir puan ve averaj elde ederse doğrudan küme düşmeyecek ve play-off oynayarak A Ligi'nde kalma hakkını sürdürebilecek.
İsmail Kartal'ın yeni planı Skriniar'a patladı
İsmail Kartal, Eyüpspor karşısında Skriniar'ı biraz olsun dinlendirip yerine yeni stoperi Oppong'u sahaya sürmeyi planlıyor
17.09.2026 11:20:00
Haber Merkezi
İsmail Kartal, Eyüpspor karşısında Skriniar'ı biraz olsun dinlendirip yerine 12 milyon Euro'luk yeni stoperi Kojo Peprah Oppong'u sahaya atmayı planlıyor.

Eyüpspor gibi hücumda hareketli oyunculara sahip bir rakibe karşı Aké'nin süpürücü ve yönlendirici, Oppong'un ise hamleci ve fiziksel temas sağlayan rolü Fenerbahçe'nin yüzünü güldürebilir.

Fransa U-21 Milli Takımı'nın santrforu Sidiki Cherif'in 18 milyon Euro'ya alınmasına sert tepki gösteren Aziz Yıldırım, kendi yönetimi altında Nice'e 12 milyon Euro verdirerek Kojo Peprah Oppong'u aldırdı.

Gana Milli Takımı'yla Dünya Kupası'na giden ve 2 maçta toplam 48 dakika sahada kalan genç oyuncu, Fenerbahçe'de ise 4 maçta kadroda yer aldı ancak herhangi bir maçta forma şansı bulamadı.

Skriniar'ın ikamesi olarak gelen Oppong'un, hafta sonunda oynanacak Eyüpspor maçında Skriniar'ı dinlendirmek için İsmail Kartal tarafından 11'de sahaya sürülmesi gündeme geldi.

Peki Nathan Aké - Kojo Peprah Oppong ikilisi Eyüpspor maçında beraber oynarsa Fenerbahçe için nasıl bir stoper hattı izleyebiliriz? Oppong'un 11'de başlaması halinde savunmanın oyun kurulumundaki yükünün büyük kısmı Aké'nin üzerine binecek.

Ganalı genç, fiziksel yapısı ve patlayıcı gücüyle öne çıkıyor. Skriniar gibi pozisyon bilgisiyle değil, daha çok temasa dayalı ve hamleli bir stoper. Bu da Oppong için en doğru maçın Eyüpspor karşılaşması olacağını netleştiriyor.

Ancak Oppong'un Fenerbahçe formasıyla henüz resmi bir maçta dakika almamış olması, savunma hattındaki kademe anlayışını ve ofsayt taktiğini riske atabilir.
Okan Buruk'un Reis mutluluğu!
Okan Buruk, hafta sonunda oynanacak belki de sezonun en önemli kırılma maçlarından birisinde Trabzonspor'un Thomas Reis ile çıkacak olması nedeniyle keyiflendi
17.09.2026 11:19:00
Haber Merkezi
Okan Buruk, hafta sonunda oynanacak belki de sezonun en önemli kırılma maçlarından birisinde Trabzonspor'un Thomas Reis ile çıkacak olması nedeniyle keyiflendi.
Samsunspor'un başında Reis, Okan Buruk'a 3 maçta da boyun eğdi. 3 maçın en dikkat çekici özelliği de Galatasaray'ın 10 dakika dolmadan attığı gollerle işi bitirmesiydi.

Galatasaray hafta sonunda Trabzonspor'a rakip olacak... Galatasaray'ı Trabzonspor'un başında Thomas Reis karşılayacak.

Alman teknik adam daha önce Samsunspor'un başında Okan Buruk'a 3 kez rakip oldu. 3'ünü de kaybetti. Galatasaray sahasındaki iki maçı 3-2 kazandı. Samsun'da oynanan tek maçtan da sarı-kırmızılılar 2-0 önde ayrıldı.

Bu 3 maça bakınca Okan Buruk'un, Reis'e net olarak üstünlük kurduğu bazı noktalar gözlerden kaçmıyor:
Buruk, Reis'in Samsunspor'una karşı maçın ilk düdüğüyle birlikte ön alan baskısını ve hücum temposunu son derece yüksek tuttu. Rams Park'taki ilk maçta henüz 3. dakikada, Samsun'daki deplasman maçında 14. dakikada, Rams Park'taki son maçta ise yine 8. dakikada öne geçmeyi başardı.

Bu durum, Thomas Reis'in maç başı planlarını henüz ilk 15 dakika dolmadan bozdu.
Okan Buruk, Osimhen'in fiziksel üstünlüğünü ve hava topu hakimiyetini Thomas Reis'in stoper hattını felç etmek için ana silah olarak kullandı. Osimhen bu 3 maçta tam 5 gol atarak Reis'in savunma kurgusunu adeta tek başına yıktı.

İki teknik adamın karşılaşmalarında oyunun hakimiyeti istatistiksel olarak da tamamen Okan Buruk'taydı. Galatasaray maçlarda topa sahip olma oranlarında %58, %64 ve %59 gibi belirgin üstünlükler kurarak Thomas Reis'in set hücumu yapmasına izin vermedi.
İtalyanlar Lukaku'yu Fenerbahçe'ye gönderdikleri için bayram yapıyor
Fenerbahçe'nin yeni transferi Lukaku, iyi başlamadı. Golcü oyuncunun performansı, sarı-lacivertlilerin gol sorununu çözmekten şimdik çok uzak olduğu görülüyor
16.09.2026 15:50:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni transferi Romelu Lukaku, Türkiye kariyerine iyi başlamadı. Golcü oyuncunun performansı, sarı-lacivertlilerin gol sorununu çözmekten şimdik çok uzak olduğu görülüyor. İtalya'da ise bu transferin satıcı konumundaki Napoli açısından çok büyük bir başarı olduğu konuşuluyor.

İtalyan basını, Napoli'nin yaz transfer döneminde Belçikalı golcü Romelu Lukaku'yu Fenerbahçe'ye göndermesini adeta bir yönetim başarısı olarak nitelendirdi.

Napoli taraftarları ve spor camiası, tecrübeli santrforun yüksek maliyetinden ve düşen performansından kurtulmayı kutlarken, Lukaku'nun Türkiye macerasındaki etkisiz görüntüsü İtalya'da geniş yankı buldu.

Arena Napoli'de yer alan analizde Napoli'nin, performans olarak gerileyen oyuncuyu 6 milyon Euro artı bonuslar karşılığında Fenerbahçe'ye satıp milyonlarca Euro'luk maaş yükünden kurtulması "küçük bir transfer başyapıtı" ve "mucize" olarak yorumlandı.

Napoli Sportif Direktörü Giovanni Manna'nın yaz döneminde imza attığı en kritik hamlelerden biri Romelu Lukaku'nun satışı olduğu savunuldu.
Beşiktaş'ın ara transfer bombası belli oldu
Ara transfer için kadro yapılandırmasına erken başlayan Beşiktaş'ın radarına giren Brezilyalı genç yetenek Gabriel Bontempo için Santos bonservis bedelini netleştirdi
16.09.2026 15:25:00
Haber Merkezi
Süper Lig'de ve Avrupa kulvarında iddialı bir kadro kurmak isteyen Beşiktaş, transfer çalışmalarına erken start verdi. Siyah-beyazlıların ve Avrupa kulüplerinin radarına giren Santos'un 21 yaşındaki orta sahası Gabriel Bontempo transferinde sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Brezilya ekibi Santos, sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken genç yıldızı Gabriel Bontempo için bonservis pazarlık kapısını 12 milyon eurodan açtı.

Brezilya Millî Takımı'na çağrılmasının ardından oyuncunun piyasa değerinin arttığının farkında olan Santos yönetimi, rakamda taviz vermeyi düşünmüyor.

Son dönemde adı Bayern Münih gibi dünya devleriyle de anılan oyuncu için Beşiktaş'ın nabız yokladığı ve transfer şartlarını araştırdığı iddia edildi.

Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun genç oyuncu için Başkan Serdal Adalı'dan özel istekte bulunduğu iddia edildi.
Lukaku Galatasaray'ın elinden böyle kapıldı
Ayase Ueda'nın Fenerbahçe'ye gelmeyi reddettiği günün ertesinde Fenerbahçe ile daha önceki yıllarda da sık sık çalışan menajerin Cihan Kamer'i arayarak, 'Gardi, Napoli ile Lukaku için görüştü. Osimhen ile beraber oynatmak istiyorlar.' dedi. Sarı-lacivertliler de Aziz Yıldırım'ın onayıyla Belçikalı yıldıza imza attırdı
16.09.2026 13:13:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe, Lukaku'yu neden aldı? Kim ön ayak oldu? Kim aldırdı? Kim onay verdi? Belçikalı oyuncunun transferiyle ilgili pek çok soru var cevap bekleyen.

Söz gelimi Fenerbahçe, Vedat Muriqi'yi 2. santrfor almıştı. Birinci santrfor için konuşulan isim aylarca Serhou Guirassy oldu. Hatta son gün Ayase Ueda gelse, Lukaku alınmayacaktı.
Ancak Japon oyuncu, Türkiye'yi istemedi. Yıldırım da "Santrfor bu hafta bitecek." dediği için Lukaku geldi.

Kim mi ön ayak oldu? Fenerbahçe Kulübünü bilen hem Belçika hem de İtalya bağlantıları olan gurbetçi bir menajer devreye girdi. Hatta iddiaya göre o menajer Cihan Kamer'e "Gardi, Napoli ile Lukaku için görüştü. Osimhen ile beraber oynatmak istiyorlar." bile dedi.

Ocak ayında Tedesco veto etmişti. İddia o ki, Enner Valencia benzeri Ollie Watkins ya da Ayase Ueda tarzı santrfor isteyen İsmail Kartal'ın da Lukaku'ya onayı yoktu. Hatta alınacağı zaman "iki tane pivot santrforumuz olacak." dedi.

Kartal'ın onayı yok ama Aziz Yıldırım'ın onayı olmadan bu transfer olamazdı. Günün sonunda Başkan Aziz Yıldırım "Tamam." dediği için Lukaku alındı.
Trabzonspor, Thomas Reis için ne kadar tazminat ödeyecek?
Ertuğrul Doğan yönetimi çok değil 2 ay önce Ludogorets'e imza atan Thomas Reis'ın 1 milyon euro'luk tazminatını ödeyerek Trabzonspor'un başına getirmeye karar verdi. Alman teknik adamın gelişi ise özellikle yeni transferler Malinovskyi ile Franculino'nun işini oldukça zorlaştıracak
16.09.2026 13:09:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un Stefano Pioli ile büyük beklentiler yaratıp sonunda Samsunspor'dan kovulan Thomas Reis'a takımı teslim etmesi şaşkınlık yarattı...

Reis, Samsunspor'da çalışırken yönetime sezon sonunda sözleşmesini uzatmayacağını ve takımdan ayrılmak istediğini iletti. Samsunspor yönetimi de Alman teknik direktörü sezon bitmeden gönderdi.

Alman teknik adam Bulgaristan'ın Ludogorets takımıyla sadece 12 Temmuz'da sözleşme imzaladı. Sözleşmesinde 1 milyon euro'luk serbest kalma bedeli vardı. Bordo-mavili ekip bu serbest kalma maddesini ödeyerek Alman teknik adamı takımın başına getirdi.
Reis'in gelmesiyle Trabzonspor'da bazı isimlerin tamamen dışarıda kalacağı öngörülüyor.

Sol ayağı ve uzaktan şut yeteneği üst düzey olsa da Reis'ın orta sahadan beklediği yüksek topsuz alan koşuları, sürekli pres ve dinamizm temposuna fiziksel olarak ayak uydurmakta zorlanacağı için Malinovskyi'ye takımda yer olma ihtimali az.
Reis'ın sistemindeki kanat oyuncularının geçiş hücumlarında yaratıcı ve yıpratıcı olmasının yanı sıra geriye dönüşlerde bekleri sürekli desteklemesi gerekir. Metehan'ın üst seviye fiziksel dayanıklılık ve tempolu pres gereksinimlerinde yetersiz kalma riski çok yüksek. Topla ilişkisi iyi ve teknik bir profil çizmesine rağmen, fiziksel olarak ikili mücadelelerde zayıf kalması da Bouchouari'nin işini zorlaştıracak.

Thomas Reis'ın Samsunspor'da sıkça başvurduğu "hedef santrafor" profilinin birebir karşılığı Onuachu. 201 cm'lik golcü ön alanda topu tutar, kanatlardan (Salah ve Aral) gelecek ortaları bitirir, arkasındaki oyunculara alan açar. Oyunun sıkıştığı anlarda Franculino Djú atletizmiyle ikincil hamle oyuncusu olur. Ancak yeni transferin birinci santrfor olması Reis'le çok zor.
Aziz Yıldırım'ın Mahmut Uslu'ya ihtiyacı var
Aziz Yıldırım'ın en büyük gücü her zaman kriz anlarındaki kararlılığı ve kulüp üzerindeki tarihsel ağırlığı olurdu. Ancak Yıldırım, ekibini istediği gibi kuramadı ve daha da önemlisi Mahmut Uslu'yu kaybetti
16.09.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Yıldırım'ın en büyük gücü her zaman kriz anlarındaki kararlılığı ve kulüp üzerindeki tarihsel ağırlığı olurdu. Ancak ekibini istediği gibi kuramadığı için ve daha da önemlisi Mahmut Uslu'yu kaybettiği için, üstüne üstlük üslubunu da dijital çağın gerçeklerine adapte etmeyince her seferinde 'rüzgara karşı konuşmak' zorunda kalan eski bir tüfek haline gelmiş durumda.

Aziz Yıldırım eskiden çıkıp konuştuğunda ya da sessiz kaldığında futbol kamuoyunda yer yerinden oynardı... Son dönemde Aziz Yıldırım çıkıyor konuşuyor ama adeta balona üflüyor.

Öyle ki Kadıköy'de kaybedilen Beşiktaş derbisinden sonra yaptığı açıklama bırakın ses getirmeyi, 1 saat sonra unutuldu gitti bile.

Roma maçından sonra yaptığı açıklama ise daha da vahimdi. Öyle ki İsmail Kartal için "İstifa mistifa yok" demesine rağmen "camianın evladı" denilerek getirilen Kartal'ı bile idmana çıkaramadı.

Yıldırım'ın sözünün bu kadar "havada" kalmasıyla ilgili ilgi çekici bir iddia var. O da yanına yönetici olarak aldığı isimlerin kendisine hiç destek atmaması.

Özellikle Yıldırım'ın Mahmut Uslu'yu kaybettikten sonra tamamen tek başına kaldığı; bir şeyler beklediği Cihan Kamer'in (açıklamaları ters tepiyor), Barış Göktürk'ün (başkan adaylığı için zemin hazırlamak adına sessiz kalıp görünmez olduğu iddia ediliyor) sessizliğe gömüldüğü iddia ediliyor.

Eski dönemde Aziz Yıldırım'ın az ama tam zamanında konuşması açıklamalarını olay haline getirirdi. Son dönemdeki sık açıklama trafiği, "mesajın değerini" düşürdü. Yıldırım'ın ilk olarak sessizliğe çekilmesi ve yalnızca kırılma anlarında sahneye çıkması gerekiyor gibi duruyor. Ancak hem Beşiktaş derbisi hem de Roma maçından sonraki açıklamalar zorunlu gibiydi.

Mahmut Uslu gibi "siper olacak", Yıldırım'ın üzerindeki reaksiyonu emip kamuoyu önünde sert çıkışları üstlenecek bir kurmay eksikliği çok net ortada.