logo
07 ŞUBAT 2026

Üç-beş soysuzun işi değil ki...

06.05.2004 00:00:00
Irak'taki "işgalcilerin insanlıkdışı iğrençlikleri"ni "ferdi vaka"lar olarak takdim etmeye çalışan zavallılar, benzer "uygulamalar ancak kendilerine yönelince ayıkacak düzeyde bir aymazlığa" bürünmüşler.

Bu iğrençlikler, ferdi vak'alar değil, bir.

Bu iğrençlikler, işgalcilerin resmi politikasıdır, iki.

Bu iğrenç uygulama ve sorgulamalara CIA ajanları da katılmışlardır, ABD'li Tuğgeneral Janis Kaprinski öyle diyor, üç.

Bu iğrençlikler, aylar önce BOP kurmaylarına rapor edilmişti, dört.

Bu iğrençlikler, buzdağının sadece görünen çok küçük bir yüzü, beş.

Bu iğrençlikleri ABD'li Tuğgeneral Janis Kaprinski, uzman çavuş Matthev Carl Wisdom ve çavuş Sergeant Frederick başta olmak üzere pek çok Amerikalı işgal askeri biliyordu, altı.

Bu iğrençliklerin daha beterleri hiç kesintiye uğramadan devam ediyor, yedi.

Bu iğrençlikleri sümenaltı etmek için ABD Genelkurmay Başkanı Org. Richard B. Myers, başta Amerikan CBS TV olmak üzere pek çok medya organına baskı yapmaya çalıştı, sekiz.

Org. Myers, TV'lere nasıl bir bahane ileri sürdü biliyor musunuz? Aynen şöyle: Bir askerimiz direnişçilerin elinde. Görüntüler yangına körükle gitmek oluyor. Myers'in öyle insanlık-minsanlık derdi yok, bu iğrençlikler ayıptır filan şeklinde bir hesabı da yok; onun tek üşündüğü direnişçilerin elindeki bir coni? Şu anlayışa, şu işgalci kafasına ve bu kafaya takılmış bizdeki yerli kot kafalara bakınız Allah aşkına!...

İşgal troykası sadece Ebu Garip hapishanesinde uygulamıyor ki bu iğrençlikleri. Tüm masum Irak halkı "insanlık dramı" yaşıyor; bütün Irak, açıkhava Ebu Garib hapishanesi?

Irak'ın hangi köşesinde can ve mal emniyeti var, hangi beldesinde namus ve din emniyeti var? Kirletilmemiş neresi kaldı?

O halde iğrençlikleri ortaya çıkmış üç-beş soysuzun cezalandırılması veya kınanması değil mesele? Dünya kamuoyu üç-beş soysuzla güya ilgilenerek insanlığı avutmasın. Irak'ı kirleten tüm işgalci soysuzların derhal bölgeden çekilmelerinin sağlanmasıdır esas olan.

Irak'ta insanlık dramı yaşanıyor? Derhal sona erdirilmesi gereken bu dramdır. Ayyuka çıkan bu "insanlık suçu"ndan derhal yargılanmaları gerekenler bu dramın failleri, yardım ve yatakçılarıdır.

Kimyasal silah gibi uydurma gerekçelerle paketlenen Saddam'dan önce, asıl bunların hesabı görülmeli ve sorulmalıdır.

Evet, bu bir insanlık dramıdır.

Bu dram, devletler ve global güçler eliyle işlenmektedir? Üç-beş soysuzun işi diye geçiştirilemez bu iğrençlikler...

AKP'nin İnsan Hakları Komisyonu sorumluları, bu "insanlık suçu"nu "yarım ağız" beyanatlarla geçiştiremezler. Bu iğrençlikleri, 31 Mart 2003 günkü The Wall Street Journal'a "Amerikalı kahraman genç kadın ve erkeklerin olabilecek en az kayıpla evlerine dönebilmeleri için dua ediyorum" diye yazan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da geçiştiremez. Tezkereli-tezkeresiz "Karagöz-Hacivat lejyoner oyunu" oynayanlar, Amerikan fobisi ve lobisiyle yoğrulmuş birkaç yarım ağız beyanatla bu iğrençlikleri geçiştiremezler.

AKP grubu, CHP grubu ve TBMM Genel Kurulu, bütün bu iğrençlikleri sergileyen, gerekçesiz işgali "insanlık dramı"na dönüştüren ABD'nin derhal Irak'tan çekilmesi kararını almalı, çağrısını yapmalıdır. Bu görev, önce bunlara düşer. Zira ta başından beri kendini, "ABD'nin kendi kendine gelin güvey olmuş stratejik müttefiği" olarak görenler bunlardı.

İnsanoğlunun hafızası unutsa da, tarih bunları hep kaydediyor.
 
Misafir Kalem (K) / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.