logo
24 TEMMUZ 2025

Ümmet olmadan ümmetçiliğe soyundular

05.10.2023 00:00:00

Sadece ülkemizde değil bütün İslam coğrafyasında tam bir zillet yaşanıyor. En taze örneği vereyim; İsrail işgal ettiği topraklarda daha önce Müslümanlar namaz kılarken katliam yaptığı Harem-i İbrahim Camiine, Müslümanların girişini yasakladı. Çıtı çıkan var mı? Yok.

Başlıkta da dediğim gibi ülkemiz dahil İslam coğrafyasında siyasi, dini, sosyal ve medya başlıklarında öne çıkanlar, öne geçenler ümmet olmadan ümmetçiliğe soyundukları için topyekûn İslam coğrafyası zilleti yaşıyor, yaşıyoruz.

2007'de 'hepimiz Ermeniyiz' diyerek yürüyenler, 2013'te 'akil' olup terörist başını, 'barış güvercini' olarak gösterenler şimdi de 'ümmet' teması altında 'bir milletiz' sloganı atıyor. 

Hadi oradan…

Geçtiğimiz hafta iktidara yakın gazeteci ve yazarlar, Türkçe ve Arapça, "Biz bir milletiz" başlığıyla bir video yayınladı. 

Neden? Ülkemizdeki planlı istilaya milletimizi razı etmek ve iktidara kalkan olmak için. 

Ara gündem

Geçtiğimiz haftanın gündemlerinden birisi de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptali idi.

Neden iptal edildi? Bir yapımın, FETÖ terör propagandası yapılmasına neden olması nedeniyle ortaya çıkan tepkiler yüzünden.

Konu Sayın Erdoğan'ında gündemindeydi. Aynen şöyle dedi: "Özellikle sanat öne sürülerek millî iradeye kastedenlerin propagandasının yapılmasını kabul edemeyiz".

Yüzleşmeye bak! Gündemdeki Türkçe ve Arapça "Biz bir milletiz" videosu nerede yayınlandı? Gerçek Hayat dergisinde.

Kim bu Gerçek Hayat dergisi? 

18 Temmuz 2011 tarihli sayısı ve derginin kapağı "Vatan size hasret" şeklinde.

Evet, derginin ilgili sayısının kapağının başında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen yer alırken arkasında da birçok Türk varlığına düşman isim yer alıyor. 

Kapağın başlığında  "Vatan size hasret" ibaresi yer alırken aynı zamanda "Fethullah Gülen başta olmak üzere birçok kişi, adı konulmamış bir sürgün yaşıyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Buyurun Sayın Cumhurbaşkanım. Söz sizde…

Bu çağrıya kulak vermeyin

Gerçek Hayat dergisi hesabından yayınlanan videoda "Bu çağrıya kulak verin" denilerek, Arap dünyasına seslenildi. Videoda Türkçe ve Arapça konuşan gazeteciler özetle şunları söylüyor:

"Türk olduğunu iddia ederek ırkçılık yapanların, Türk milletinin değerleriyle alakası olmadığı… Biz Türk'üz, Kürt'üz, Arap'ız, Gürcü'yüz ve diğerleriyiz. Hepimiz aynı milletin parçalarıyız… Biz tek milletiz."

Kim bu kişiler?

Başta 25. ve 26.dönem AKP Siirt Milletvekili olan AKP'de, insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı, parti sözcülüğü ve dışişlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı yapan, Türk Milleti kavramına her fırsatta kin kusan Yasin Aktay var.

Başka? Esra Elönü, Özlem Doğan, Hikmet Genç, Hacı Yakışıklı, Taha Hüseyin Karagöz, Yakup Köse, Öznur Sirene, Turan Kışlakçı, Kemal Özer, İsmail Halis, Tacettin Kutay, Yusuf Alabarda, Baki Yaya, Ahmet Yusuf ve Ürdünlü gazeteci Nidal Siyam.

Şimdi 'biz kardeşiz, ümmetiz' diyen bu şahıslara ve arkasındakilere çok basit bir ümmet daha doğrusu Müslüman testi yapalım.

1- Son 23 yılda İslam coğrafyasında 6 milyon Müslüman katledildi ve bu katliamlar Haçlı-Müslümanların yönetenlerin işbirliğle yapıldı.

Bugün ümmetçiliğe soyunanlar bir kez olsun Yüce Allah'ın, 'Onları dost edinmeyin. Onları dost edinenler onlardandır… İzzet ve şerefi onların kapısında aramayın… Sizler, onların dinine girmedikçe ne Yahudiler ve ne de Hristiyanlar asla sizden razı olmazlar' gibi nice ayetleri ve 'Bize kılıç kaldıran bizden değildir' gibi nice hadisi şerifleri dile getirdiklerini gördünüz mü?

2- Ümmet aç, evsiz ve de vatansız. Ama Katar dünya kupası düzenlemek için 300 milyar dolar harcadı. Suud'un prensi Selman sadece bu yıl 20 milyar doları futbolcu transferi için harcadı. 

Dubai'de ve diğer lüks Arap şehirlerindeki otellerde dünya çağındaki manken ve oyuncuları getirip, toplu üryan havuz partilerini bu arkadaşlar çok iyi bilir. Neden ümmet hiç aklınıza gelmedi?

3- İslam ülkeleri, İsrail'e yalakalıkta yarış ediyor. Ey ümmetçiler! Neredesiniz?

Daha fazla uzatmayalım. Peygamberimizin torunu İmam Hüseyin'i (a.s) katledeni, Yüce Allah'ın 'sevin' emri (Şura 23) olan Ehl-i Beyt'i sevdikleri için 30 bin Müslümanı katleden Muaviye ve Yezid'e, Allah ondan razı olsun (r.a) diyenlerin Peygamberimizin ümmeti olma gibi bir vasıfları olamaz. 

Onun için bu zihniyetlerin çağrılarına kulak vermeyin. Onlar için yapacağınız tek şey Allah'tan hidayet istemektir. Nasip değilse 'Kahhar' isimi şerifi ile anmaktır. 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
Faiz kararı açıklandı
300 baz puanlık indirim geldi
Her gün 7 saat zorunlu kesinti
İzmir Çeşme'de su sıkıntısı
ÖTV artışı yürürlükte
Araba almak artık daha zor
Karabük'teki orman yangınları devam ediyor
40 ev yandı, 527 hane boşaltıldı
Ekonomi yazarı Nazlı Sarp evinde ölü bulundu
Birkaç gündür haber alınamıyordu
Trump'tan AB'ye düşük tarife şartı
Pazarını ABD işletmelerine açarsa...
Cumhurbaşkanı imzasıyla yeni atama ve görevden almalar
Resmi Gazete'de yayımlandı
Süveyda'dan 500 kişi daha tahliye edildi
Silahlı Dürziler tarafından alıkonulmuşlardı
Bakan Fidan'dan Rusya-Ukrayna görüşmeleri paylaşımı
"Çözüm yolunda bir tuğla daha eklendi"
CHP Genel Başkanı Özel Bakırköy'de konuştu
"Barış sürecinin teminatı biziz"
Üçlü toplantıdan sonra Rus heyeti açıklamalarda bulundu
1200 kişilik bir esir takası daha yapılacak
Yürek yakan haber
Eskişehir'deki orman yangınında 10 şehit
Malatya'dan acı haber
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1 asker yaralı
Komisyona karşılık İmamoğlu şartı mı?
Özgür Özel Silivri'de konuştu
Trump'ın Epstein skandalındaki rolü ne?
İlişkileri 1990'lara dayanıyor
Faiz kararı açıklandı
300 baz puanlık indirim geldi
Her gün 7 saat zorunlu kesinti
İzmir Çeşme'de su sıkıntısı
ÖTV artışı yürürlükte
Araba almak artık daha zor
Karabük'teki orman yangınları devam ediyor
40 ev yandı, 527 hane boşaltıldı
Ekonomi yazarı Nazlı Sarp evinde ölü bulundu
Birkaç gündür haber alınamıyordu
Trump'tan AB'ye düşük tarife şartı
Pazarını ABD işletmelerine açarsa...
Cumhurbaşkanı imzasıyla yeni atama ve görevden almalar
Resmi Gazete'de yayımlandı
Süveyda'dan 500 kişi daha tahliye edildi
Silahlı Dürziler tarafından alıkonulmuşlardı
Bakan Fidan'dan Rusya-Ukrayna görüşmeleri paylaşımı
"Çözüm yolunda bir tuğla daha eklendi"
CHP Genel Başkanı Özel Bakırköy'de konuştu
"Barış sürecinin teminatı biziz"
Üçlü toplantıdan sonra Rus heyeti açıklamalarda bulundu
1200 kişilik bir esir takası daha yapılacak
Yürek yakan haber
Eskişehir'deki orman yangınında 10 şehit
Malatya'dan acı haber
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1 asker yaralı
Komisyona karşılık İmamoğlu şartı mı?
Özgür Özel Silivri'de konuştu
Trump'ın Epstein skandalındaki rolü ne?
İlişkileri 1990'lara dayanıyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.