logo
29 MART 2024

Vatan Türk’ün harim-i ismetiydi, artık değil

09.05.2012 00:00:00
Duyduk ve okuduk ki Hükûmet, yeni bir kanunla yabancılara kişi başına toprak satışını 2,5 hektardan 30 hektara çıkarıyormuş. Yani savaşla, şehit kanlarıyla elde ettiğimiz ve bize ait kıldığımız kutsal vatan toprakları yabancılara para ile satılıyor. Bu son derece şuursuz, ruhsuz, millî bilinçten yoksun bir anlayışın ürünüdür.
“Vatan sevgisi imandandır” inanışının çocuklarının böyle bir gaflete yol vermesi kabullenilemez.
Vatan sıradan, kuru bir toprak parçası değildir. Vatan, bizim üzerinde gezip dolaştığımız, yeyip içtiğimiz, yatıp uyuduğumuz, eğlenip geğirdiğimiz bir ekonomik kaynak değildir. Parayla alınıp satılan bir meta değildir. Vatan, namustur, atalarımızdan bize kalan, bizim de torunlarımıza emanet edeceğimiz kutsal bir parçamızdır.
Hele biz Türkler için vatan, manevî değeri oldukça yüksek bir unsurumuzdur. Biz, tarih boyunca kendimize özgü yüksek seviyede özgün bir Türk-İslam kültür ve medeniyetini üretip geliştirerek yaşattıysak, bu tamamen bizim bağımsız siyasi irademizin hâkim olduğu vatan topraklarımızda gerçekleşti. Biz, Türkçemizin rengârenk çiçekleri olan büyük Türk edebiyatını, şiirlerimizi, masallarımızı, hikâyelerimizi, manilerimizi, türkülerimizi hep kendimize ait ve bizim haremimiz olan vatanımızda ürettik.
Evet vatan bizim haremimizdir, evimizdir, namusumuzdur, özel yaşama alanımızdır. Vatan topraklarımız parayla satılarak harim-i ismetimize nâ-mahremler ortak ediliyor. Hiçbir Müslüman Türk evladının midesi bunu kaldıramaz. Vatanımız, bizim duygu ve düşüncelerimizi özgürce ifade alanımızdır. Vatan, bizim için geleneklerimizi, kültürümüzü, âdetlerimizi, düğünümüzü, bayramımızı icat ve ihya ettiğimiz, yaşatıp geliştirdiğimiz bir kutsal yerdir. Vatan, bizim bize özgü yerleşme, köy, kasaba, şehir kurma ve buralarda insanî ve İslamî manada bir özge toplumsal hayat inşa ettiğimiz millî hayat alanımızdır.
Vatan bizim ezanımızı özgürce ve en gür sadâ ile okuduğumuz, bayrağımızı gururla, nazlı nazlı dalgalandırdığımız hür semamızdır.
Biz vatanımıza hem geçmişe dönük olarak hatıralarımızla, hem de geleceğe dönük olarak tahayyül ve tasavvurlarımızla bağlıyız.
Vatan bizim için atalarımızın mezarlarının, bize bıraktıkları eserlerin, hatıraların, ruhlarının, kokularının, seslerinin, görüntülerinin özel, dokunulmaz, mahremiyetine müdahale edilemez bir odasıdır. Yine aynı vatan, bizim gelecekte bizi devam ettirecek olan torunlarımıza bırakacağımız bir nazlı beşiktir.
Vatanın kutsal mahremiyetinin farkında olan soylu Türk beyleri, tam bir millî sorumluluk duygusuyla yüzyıllar boyunca vatan topraklarımızı özenle korumaya ve gâvura kaptırmamaya çalıştılar. Bırakın paraya satmayı, savaş yoluyla bile vermemekte direndiler.
Bu cennet vatanın hiçbir şekilde yabancılara verilmemesi gereği ile ilgili olarak tarihimizden millî duyarlılık içeren şu olaylara yer verelim.
Büyük Türk hakanı Mete, bir seferinde Çinliler karşısında zor durumda kalınca barış ister. Çinliler barış karşılığında atını isterler verir, şahsına ait her şeyi isterler hepsini verir, sonunda bunlarla yetinmeyip sınırda küçük bir arazi de isterler. İstedikleri bu yer, işe yaramaz, kurak, kumlu bir toprak parçasıdır. Mete buna öfkeyle ve şiddetle karşılık verip şöyle der: “Benden ne istedinizse verdim, çünkü onlar benim malımdı. Ama bu toprak benim değil, milletimindir. O toprağı korumak için savaşır, canımı veririm.”
Yine bu konuyla ilgili olarak Fatih Sultan Mehmet’e dair bir hikâye var:
Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u alınca Bizans imparatorunun “İstanbul fethedilecek” dedi diye hapse attırdığı keşişi zindandan çıkartır ve ona “İstanbul’un Türkler’in elinden çıkıp çıkmayacağını” sorar...
Keşiş şu cevabı verir: “İstanbul, Türkler’in elinden savaşla çıkmayacak. Lakin öyle bir zaman gelecek ki ellerindeki toprak ve gayrimenkul azalacak, İstanbul Türkler’in olmaktan çıkacak.”
Keşişin söylediklerine çok üzülen Fatih Sultan Mehmet, ellerini gökyüzüne kaldırır ve, ‘İstanbul’da ellerindeki yerleri yabancılara satanlar Allah’ın gazabına uğrasın’ diyerek beddua eder...”
Mete’nin ve Fatih’in torunlarından büyük milliyetçi Türk önderi II. Abdülhamit Han da Filistin topraklarını parayla satın alıp orada İsrail Devleti kurmak isteyen Theodor Herzl’e şöyle diyecektir:
“Benim bir karış toprak vermem söz konusu olamaz. Zira istenen toprak bana ait değildir. O milletime aittir. Bu devleti kuran ve kanıyla besleyen milletime… Herhangi birisine vermek veya bizden koparılmasına razı olmaktansa yeniden kanımızla yıkamayı tercih ederiz. Benim Suriye ve Filistin’den gelen iki alayım Plevne’de son neferlerine kadar şehit oldular. Türk imparatorluk toprakları bana değil, Türk milletine aittir. Bu imparatorluğun hiçbir parçasını hiçbir kimseye veremem. Yahudiler şimdilik milyarlarını biriktirsinler. Kim bilir bir gün bu imparatorluk paylaşılırsa onlar da istediklerini belki de bir şey ödemeden elde edebilirler. Fakat ancak kadavramız paylaşılır. Canlı vücuttan parça koparılmasına müsaade edemem.”
Bu sözler karşısında Herzl’in hatıralarına kaydettiği satırlar çok dikkat çekicidir: “Sultanın gerçek bir devlet adamı büyüklüğü yansıtan bu sözleri, her ne kadar o an için bütün ümitlerimi söndürse de bana tesir etti ve heyecanlandırdı.”
Yahudiler, Filistin toprakları üzerinde bağımsız bir devlet kurmak için çok uğraştılar. Osmanlı Devleti’nin o zamanki büyük dış borçlarını ödemek ve ayrıca o kadar para vermek karşılığında Filistin topraklarından bir parça arazi istediler. Yahudilerin bu isteğine son derece öfkelenen Sultan Abdülhamit, onlara şu karşılığı vermişti:
“Şehid kanlarıyla sulanan topraklar parayla satılmaz! Defolun!”
Sultan Abdülhamit, bu olaya dair şunları söyler:
“... Kan beynime sıçramıştı. Düşün ki, yüzbaşı, makam-ı saltanatımızda bu iki Yahudi (Teodor Hertzel ve Emanuel Karaso), rüşvet teklifi cesaretinde bulunmuşlardı. ‘Terk edin burayı, vatan para ile satılmaz!’ diye bağırmıştım. İçeri giren saray adamlarına da, her ikisini almalarını söylemiştim. İşte bundan sonra, Yahudiler bana düşman oldular. Şimdi burada Selanik’te çektiklerim, Yahudilere yurt göstermeyişimin cezasıdır!..”
Ayrıca işgal döneminde Atina Bankası, İstanbul’daki yerli Rumlara kredi açarak Türklerin mülklerini yüksek fiyatlar teklif ederek almaları talimatını verdi. Âkif, dünyaları alsan da bu cennet vatanı verme diye bunun için diyordu.
Son büyük Türk lideri Atatürk de emperyalist işgalci batılılara vatanı satmamak, çiğnetmemek, sömürge yaptırmamak için “ya istiklal ya ölüm!” parolasıyla millî bir mücadeleye girişti.
Hadi Mete Han’ı geçelim; onu Müslüman olmayan Türk diye kaale almazlar. Peki Fatih Sultan Mehmed’i, İkinci Abdülhamit Han’ı ve Mehmet Akif’i çok sevdiklerini söyleyen, her vesileyle onları kaynak ve dayanak gösteren arkadaşların vatan hassasiyetlerinin yok olmasını nasıl anlayalım. Uzun zamandan beri Türk’ün millî ruhu ve değerleri bir proje kapsamında kademe kademe tasfiye ediliyor. Türk çocuklarının milliyet ruhu yok ediliyor. Demek ki bir alan temizliği ve zemin döşemesi yapılıyor muş ki vatanın bütün değerleri kolayca satılabilsin ve kimseden de bir tepki gelmesin, milliyeti yok edilerek mankurtlaştırılmış ahali, bu durumları küreselleşmenin bir gereği olarak normal karşılasın. Hâsılı emperyalist proje çok hesaplı ve akıllı gidiyor. O zaman Müslüman Türk milleti de aklını başına alacak.
Vatan topraklarımızın satılması demek, yatak odamızın bir köşesinde yabancı birinin ek yatakla yerleşmesi ve yorganının altından bizi dikizlemesi demektir. Midesi kaldıran buyursun.
Kaynaklar: Erol Güngör, Tarihte Türkler, Ötüken Neşriyat, İstanbul 1993, s.18.
Muzaffer Gökman, Fatih İstanbul’un Kapılarında
Ergun Göze, Siyonizmin Kurucusu Theodor Herzl’in Hatıraları ve Sultan Abdülhamid, Boğaziçi Yayınları, İstanbul 1995, s.14-15
Halil İbrahim İnal, Millî Mücadele Tarihi, Nokta Kitap, İstanbul 2008, s.148).
 
Prof. Dr. Nurullah Çetin / diğer yazıları
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namazın hikmeti
2 suç örgütü lideri daha İstanbul'da yakalandı
Kırmızı bültenle aranıyorlardı
Müzakereler katliama zaman kazandırmak için
Takas önerisini Netanyahu reddetti
3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
'Futbol sahada, dostluk her yerde'
Oy sayımı iftar saatine denk geliyor
YSK 'iftar' konusunda karar verdi
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!
CHP adayı istifa edip AKP'ye katıldı
'Erdoğan'ın emrinde olacağız'
Rezalet ötesi
Yahudi askerler aşağılıkta da zirvede!
'Sandık, hepimizin namusuna emanettir'
Erdoğan son mitingini yaptı
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namazın hikmeti
2 suç örgütü lideri daha İstanbul'da yakalandı
Kırmızı bültenle aranıyorlardı
Müzakereler katliama zaman kazandırmak için
Takas önerisini Netanyahu reddetti
3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
'Futbol sahada, dostluk her yerde'
Oy sayımı iftar saatine denk geliyor
YSK 'iftar' konusunda karar verdi
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!
CHP adayı istifa edip AKP'ye katıldı
'Erdoğan'ın emrinde olacağız'
Rezalet ötesi
Yahudi askerler aşağılıkta da zirvede!
'Sandık, hepimizin namusuna emanettir'
Erdoğan son mitingini yaptı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.