Kuru fasülyeli kuzu eti
MALZEMELER1 Kg haşlanmış kuru fasulye (konserve)1 Kg kuzu kol2 Adet pırasa5 Diş sarmısak2 Çorba kaşığı domates salçası1 Demet maydanoz2 Det defne yaprağızeytinyağıtuz / karabiber
HAZIRLANIŞIKasabınıza parçalattığınız kuzu kolunu derin bir tencerede iyice kızartın.Pırasaları ince ince doğradıktan sonra ete ilave edin ve biraz daha kavurun.Sırası ile ince ince doğranmış sarmısakları ve salçayı ilave edip iyice karıştırın.Daha sonra ince doğranmış maydanoz, defne yaprakları, tuz, karabiberi ve 2 bardak su ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp, yarım saat orta ateşte 35dk. pişirin.Fasulyeleri ilave edin, 15-20 dakika daha pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER1 Kg haşlanmış kuru fasulye (konserve)1 Kg kuzu kol2 Adet pırasa5 Diş sarmısak2 Çorba kaşığı domates salçası1 Demet maydanoz2 Det defne yaprağızeytinyağıtuz / karabiber
HAZIRLANIŞIKasabınıza parçalattığınız kuzu kolunu derin bir tencerede iyice kızartın.Pırasaları ince ince doğradıktan sonra ete ilave edin ve biraz daha kavurun.Sırası ile ince ince doğranmış sarmısakları ve salçayı ilave edip iyice karıştırın.Daha sonra ince doğranmış maydanoz, defne yaprakları, tuz, karabiberi ve 2 bardak su ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp, yarım saat orta ateşte 35dk. pişirin.Fasulyeleri ilave edin, 15-20 dakika daha pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.