logo
19 MAYIS 2026

Yöneticiler umut dolu

17.09.2001 00:00:00
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Kulüp Sözcüsü Atilla Kıyat, Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki yenilmezliğinin 18 Eylül Salı günü Barcelona karşısında da süreceğini söyledi.

Şimdi sırada Barcelona var

Atilla Kıyat, 1-0 kazandıkları Yozgatspor maçının, liglerin ne kadar güç olacağının bir göstergesi olduğunu belirterek, "Bu güçlük, bu sezon liglerin ne kadar zevkli ve heyecanlı olacağını gösterdi. Ligde zayıf ve güçlü rakip yok. Bunu da bu hafta alınan sonuçlar gösterdi. Kadıköy'deki yenilmezliğimizin yanısıra puan da kaybetmiyoruz. Bu başarımız Salı akşamı FC Barcelona karşısında da sürecek" dedi.

Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!


 
Beşiktaş'da bir devir sona erdi. Sergen Yalçın istifa etti. Bu sürecin perde arkasından "gençlik krizi" çıktı! Siyah-beyazlı kulübün geleceği olan genç yıldızlara her fırsatta "Çoluk çocukla uğraşacak zamanım yok, PAF ligine hazırlanmıyoruz" diyerek kapıyı gösteren, altyapı patentli oyuncuları taktiksel ve fiziksel olarak A takım seviyesinin gerisinde görmekle suçlayan tecrübeli hocanın bu katı tutumu soyunma odasında dev bir ihtilale zemin hazırladı. İşte o iddiaların detayları...

19.05.2026 17:38:00
Haber Merkezi
 Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!
 Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen kapandı... Deneyimli hoca istifa edip gitti! Ancak bu ayrılığın perde arkasında kulübün geleceğini sarsacak, çok konuşulacak bir "gençlik krizi" yattığı iddia ediliyor. Kulislerde konuşulan en çarpıcı iddia ise Yalçın'ın yönetimle yaptığı görüşmelerde genç oyuncular konusunda net bir tavır koyması olarak gösterildi.







Gençlere fırsat veren bir tip değil

İddialara göre Yalçın'ın, kendisine her "gençler" denildiğinde, "çoluk çocukla uğraşacak zamanım yok" diyerek kestirip attığı belirtiliyor. Tecrübeli teknik adamın felsefesi ise şu sözlerle özetleniyor. Bu belki de doğrudur, çünkü Yalçın'ın genç oyuncularla ilgili fikri zaten belli: "Biz büyük camiayız, şampiyonluğa oynayan bir camiayız. PAF ligine hazırlanmıyoruz. Daha kaç tane genç olması lazım? 15-20 genç oyuncuyla da sezona başlayamayız."







Gençleri hiç hazır görmedi

Yalçın'a göre genç oyuncu, ancak güçlü ve tıkır tıkır işleyen bir takım omurgası içinde "faydalı bir dişli" olabilir. Semih Kılıçsoy gibi tek başına takımı sırtlamasını beklemenin hem oyuncuya hem takıma haksızlık olduğunu savundu.
Altyapıdan gelenlerin taktiksel olgunluk ve özellikle 'temaslı oyun' konusunda A takım seviyesinin gerisinde kalmasından şikayetçiydi. Fiziksel olarak cevap verilemediğinde, gençliğin bir öneminin kalmadığını düşünen hoca, maç sonlarında da "Çocuklar çok genç, bunu kaldırmaları biraz zor oluyor, onları motive etmekte çok zorlandık" diyerek faturayı gençlere kesiyordu.







Gençler de rest çekti

Yalçın'ın bu katı tutumu, takımdaki genç yetenekleri ve hatta takımdan gönderilen tecrübeli isimleri birer birer patlama noktasına getirdi... Demir Ege Tıknaz, net tavır koydu... "Sergen varsa ben yokum!" dedi ve Braga'ya giti.
Semih Kılıçsoy, "Sergen kalacaksa ben dönmek istemiyorum" restini çekti. Genç yıldızın menajerinin Trabzonspor ve Galatasaray ile dirsek temasında olduğu sızan bilgiler arasında.
Taylan: Sözleşmesinde "Alman Milli Takımı'na seçilirse bonus ödenir" maddesi bulunan genç yetenek, Yalçın'ın tutumu sonrası takımdan ayrılmak istedi.
Yasin Özcan: Dünya Kupası'na gitme hayaliyle geldi ancak son haftalara kadar hiçbir şans bulamadı.
Can Keleş: Takımda bir tane bile sol kanat olmamasına rağmen, sırf Sergen Yalçın yüzünden geri dönmek istemedi.
Ersin Destanoğlu: "Sergen kalacaksa ben gideceğim" diyerek tepkisini ortaya koyduğu konuşuldu.
Emrecan Terzi: Yaşanan bu kaos ortamında takımdan gitti.
Devrim ve Emre Bilgin: Devrim'e hiç şans vermeyen Yalçın, Emre Bilgin'i ise bir kez bile oynatmadı. Hatta Emre'yi "Kim bu?" diyerek düşünmediği Davis'in bile gerisine attı.
Mustafa Erhan Hekimoğlu: Yalçın, genç golcüyü sadece sakatlık ve ceza gibi zorunluluk hallerinde sahaya sürdü.







Rafa krizi yeniden gündemde

Kriz sadece gençlerle sınırlı kalmadı. Takımın yıldızı Rafa Silva giderken, sembol isimler Necip Uysal ve Mert Günok ise gönderildi. İddialara göre bu 3 tecrübeli oyuncunun gönderilmesinin arkasındaki ana sebep de Sergen Yalçın'dı. Üç oyuncunun da Yalçın'ın özellikle genç oyunculara karşı sergilediği kırıcı tutum ve sert yaklaşımdan dolayı hocayla ters düştüğü ve bu yüzden ipinin çekildiği ileri sürülüyor.

Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?

Antonio Conte 2027’ye kadar olan sözleşmesini tek kalemde sildi! Conte’nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı 

19.05.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Napoli'yi şampiyon yapan Antonio Conte 2027'ye kadar olan sözleşmesini ve servet değerindeki maaşını tek kalemde sildi! Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi ve futbol aklı Paolo Maldini'nin rüya listesinde 1 numara olan Conte'nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı.






Fenerbahçe'de yaklaşan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, başkan adaylarından Hakan Safi'nin futbol yapılanmasının başına getirmek için el sıkıştığı konuşulan Paolo Maldini'nin teknik direktör listesindeki 1 numaralı hedef olan Antonio Conte, kariyeriyle ilgili radikal bir karar aldı.






Safi'nin seçilmesi durumunda takımın başında görmeyi hayal ettiği İtalyan çalıştırıcı, rotasını Türkiye yerine ülkesinin milli takımına çevirdi.






Napoli ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli teknik adam, kulüpten ayrılmak için hiçbir finansal zorluk çıkarmadı ve kontratında kalan 7 milyon euro'luk devasa maaşından feragat etti.






Gelen son iddialara göre deneyimli teknik adam, doğrudan İtalya Milli Takımı'nın (Gök Mavililer) başına geçmeye hazırlanıyor.

Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu

19.05.2026 13:47:00
AA
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu.

Süper Lig'de bu sezon 34 hafta boyunca karşılaşma hakemleri futbolculara 1328 sarı ve 66 kırmızı kart gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep FK, müsabakalarda gördüğü 95 sarı kartla ligin en çok sarı kartla cezalandırılan takımı oldu. Hesap.com Antalyaspor ve Zecorner Kayserispor, gördükleri 81 sarı kartla ikinciliği, 80 sarı kart gören Fenerbahçe ve TÜMOSAN Konyaspor ise üçüncülüğü paylaştı.

"En çok sararan" Arda ve Melih

Kırmızı-siyahlı ekipte bu sezon 8'er sarı kart gören Arda Kızıldağ ve Melih Kabasakal, takımın bu anlamda öne çıkan oyuncuları oldu.

Gaziantep ekibinin Ankaragücü'nden kadrosuna kattığı ve 3 sezondur forma giyen Arda Kızıldağ, görev aldığı 25 karşılaşmada 8 sarı kart gördü.

Güneydoğu temsilcisine sezon başında İkas Eyüpspor'dan transfer olan Melih Kabasakal ise oynadığı 24 karşılaşmada hakem tarafından 8 kez sarı kartla uyarıldı.

Kart listesinde Lungoyi, Rodrigues ve Maxim 7 sarı kart ile ikinci sırada, Kozlowski, Camara ve Yusuf Kabadayı ise 6 sarı kart ile üçüncü sırada yer aldı.

3 oyuncu kart görmeden bitirdi

Gaziantep ekibinde ligin ikinci yarısında kadroya dahil olan 3 oyuncu, kart görmeden sezonu tamamladı.

Kırmızı-siyahlı formayı 2 sezon önce terleten, bu sezon devre arasında Trabzonspor'dan kiralanan Denis Draguş, forma giydiği 11 karşılaşmada sarı kart görmedi.

Sırbistan ekibi FK Partizan'dan devre arası kiralanan Nihad Mujakic ise 854 dakika forma giydiği 11 karşılaşmayı kartsız bitirmeyi başardı.

Arnavut takımlarından Dinamo City'den kadroya katılan Gambiyalı orta saha oyuncusu Karamba Gassama da 15 karşılaşmada süre aldığı 554 dakikayı kart cezası almadan tamamladı.

5 oyuncu kırmızı kart gördü

Gaziantep FK'de savunma ve orta saha oyuncuları kırmızı kart gördü.

Kaleci Mustafa Burak Bozan, Kevin Rodrigues, Myenty Abena, Drissa Camara ve Nazım Sangare, Güneydoğu temsilcisinde kırmızı kart gören oyuncular oldu.

Kaleci Burak Bozan, Galatasaraylı Günay Güvenç ve Fenerbahçeli Ederson ile ligde bu sezon kırmızı kart gören 3 kaleciden biri oldu.

En az sararan Trabzonspor

Bu sezon ligin en az sarı kart gören takımı ise Trabzonspor oldu.

Bordo-mavililer, Süper Lig'de 53 sarı kartla ligin en az sarı kart gören takımı olmayı başardı.

Karadeniz ekibini 56 sarı kart ile Mısırlı.com Fatih Karagümrük, 63'er sarı kart ile Galatasaray ve Natura Dünyası Gençlerbirliği takip etti.

Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye teknik direktör olarak dönmesi halinde uygulayacağı taktiksel devrimin şifreleri çözüldü 

19.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi
Aykut Kocaman belirledi! İşte yeni Mehmet Topal ve Josef ikilisi
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkan olması durumunda teknik direktör adayı olarak öne çıkan Aykut Kocaman, dönmesi halinde uygulayacağı taktiksel devrimin şifreleri çözüldü. Kadıköy'de yeniden 4-4-2 sistemine geçmeyi planlayan deneyimli teknik adam'ın hafızalara kazınan efsane orta saha kurgusunu modernize ederek yeni 'Mehmet Topal-Josef de Souza' ikilisini bulduğu belirtiliyor.






Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım'ın teknik direktörlük koltuğu için tek düşündüğü isim Aykut Kocaman. Tecrübeli teknik adamında dönüşünde uygulayacağı taktiksel planı hazır. Kocaman'ın hafızalara kazınan 4-4-2 oyun şablonunu modernize ederek, transfer raporunu bu doğrultuda şekillendirdiği konuşulmaya başlandı.






KANTE VE YÜKSEK BUNLARI YAPACAK

Sarı-lacivertli taraftarların hafızasında yer eden Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisinin modern versiyonunu kurmak isteyen Kocaman, bu bölge için rollerini belirledi.

N'Golo Kante: Mehmet Topal'ın üstlendiği defansif emniyet sübabı ve süpürücü rolünü üstlenecek.

İsmail Yüksek: Josef de Souza'nın dinamik, git-gelli ve pres gücü yüksek rolünü sahaya yansıtacak.






ASENSIO KANATTA OYNAYACAK

Aykut Kocaman'ın yeni taktiksel dizilişinde kanat rolleri ezber bozacak. Marco Asensio bir kanatta görev alacak. İspanyol yıldız, klasik bir kanat oyuncusu gibi değil, geçmişte Giuliano'nun üstlendiği gibi takımı içten yönlendiren bir gizli oyun kurucu rolünü oynayacak. Kerem Aktürkoğlu diğer kanatta hızı ve dikine oyun kabiliyetiyle formayı sırtına geçirecek.






2 YA DA 3 FORVET ALINACAK

Aykut Kocaman'ın takımı 4-4-2 dizilişiyle sahaya sürecek olması, transfer rotasını tamamen forvet hattına çevirdi. Deneyimli hocanın çift forvet ısrarı üzerine seçilmesi durumunda Aziz Yıldırım, hücum hattını tamamen baştan yaratacak. Yıldırım'ın bu sistemin kusursuz işlemesi için en az iki, duruma göre üç üst düzey golcü transferi yapacağı belirtildi.






EDERSON'UN KALMASINI İSTİYOR

Aykut Kocaman, kaleci Ederson'un takımda kesinlikle tutulmasını istiyor. Tecrübeli çalıştırıcı, piyasada Brezilyalı file bekçisinden daha iyisinin bulunamayacağına inanıyor. Savunmada Skriniar'ın yanına bir sol stoper yerine, fiziksel olarak çok güçlü ve yırtıcı bir stoper takviyesi talep ediliyor. Brown'u istemeyen Kocaman, Levent Mercan ismine çok daha sıcak bakıyor. Semedo'nun takımda kalabileceği belirtilirken, Mert Müldür'ün formaya daha yakın olduğu konuşuluyor.






GUENDOUZI'YE YER KALMADI

Aykut Kocaman'ın katı ve disiplinli 4-4-2 sistemine uymayan isimler de netleşti. Takımın mevcut veya gündemdeki bazı yıldızları deneyimli teknik adamdan veto yedi. Taktiksel disipline ve hoca şablonuna uymadığı için kesinlikle kadroda düşünülmeyen isimler şunlar:

Mattéo Guendouzi
Fred
Anderson Talisca
Nene
Musaba

Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın "Çok takdir ettiğim, aklımdaki ilk isimdi" diyerek işaret ettiği Önder Özen'in Serkan Reçber'in yerine göreve geleceği iddia edildi

19.05.2026 12:32:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?
Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın "Çok takdir ettiğim, aklımdaki ilk isimdi" diyerek işaret ettiği Önder Özen'in Serkan Reçber'in yerine göreve geleceği iddia edildi.

Beşiktaş'ta önümüzdeki sezonun planlaması için kulislerde ilginç bir iddia dolaşıyor. Siyah-beyazlı yönetimin eski sportif direktörleri Önder Özen ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve tarafların yeni sezon için anlaşma sağladığı ileri sürüldü.







Siyah-beyazlı camiada kulaktan kulağa yayılan bu dedikodu, mevcut yapıda da taşları yerinden oynatacak cinsten. Keza Önder Özen'in göreve gelmesi tüm projeyi ele geçirdiği konuşulan Eduard Graf'la yolların ayrılması anlamına gelebilir.

Hakkındaki iddiaların ardından Önder Özen şu ifadeleri kullandı:







- Beşiktaş yönetiminden kimse beni aramadı, resmî bir teklif almadım. Ancak Beşiktaş gibi bir camiadan teklif gelirse, elbet oturulup değerlendirilir.






Önder Özen ismi Beşiktaş koridorlarında ilk kez yankılanmıyor. Serdal Adalı, Eylül 2025'te yaptığı açıklamada Önder Özen ile geçmişte 2-3 defa çok ciddi görüşmeler gerçekleştirdiklerini itiraf etmişti.






Adalı o dönem, "Direktörlük için aklımdaki insan Önder Hoca'ydı. Çok takdir ettiğim bir isim" diyerek Özen'in futbol vizyonuna ve Beşiktaş'taki eski "Slaven Bilic dönemi kurumsal hafızasına" duyduğu saygıyı açıkça ortaya koymuştu.

Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı

Fenerbahçe'de 3 yıl önce Jorge Jesus'la Türkiye Kupası'nı kaldıran kadrodan bugün tek bir futbolcu bile kalmadı

19.05.2026 12:28:00 / Güncelleme: 19.05.2026 13:30:28
Haber Merkezi
Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı
Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı
Fenerbahçe'de 3 yıl önce Jorge Jesus'la Türkiye Kupası'nı kaldıran kadrodan bugün tek bir futbolcu bile kalmadı. Portekizli teknik adam dönerse idmanda kimseyi tanımayabilir.

Galatasaray ise şampiyonluk iskeletini koruyup dünya yıldızlarıyla kadro mühendisliğinde vites artırırken; Kadıköy'de adeta sil baştan dönemler devam etti.







73 yaşındaki Aziz Yıldırım'ın seçilirse 72 yaşındaki Jorge Jesus'u getireceğinin konuşulduğu şu günlerde Fenerbahçe'nin yakın geçmişi ile bugünü arasındaki dramatik kadro değişimi gözler önüne serildi.

Sarı-lacivertlilerin Jorge Jesus yönetiminde 11 Haziran 2023'te Başakşehir'i 2-0 yenerek Türkiye Kupası'nı müze götürdüğü final kadrosundan bugün takımda tek bir isim bile yok.







BİR TANE BİLE OYUNCU KALMADI

O dönem ilk 11'de sahaya çıkan İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa) ve İrfan Can Eğribayat (Samsunspor) gibi isimler bile bu sezonu farklı kulüplerde kiralık olarak tamamladı.

O maçta Jesus, Oosterwolde'ye şans vermeyip sol bekte Luan Peres'i oynattı. İsmail Yüksek'i de kulübeye mahkum edip Willian Arao ile başladı.







ELİNDEKİ KADROYLA NE YAPARDI?

Portekizli teknik adam bugün takımın başına gelirse, eldeki mevcut malzeme ve taktiksel takıntılarıyla bambaşka bir yapı ortaya çıkabilirdi. Jesus'un o dönem vazgeçmediği 4-1-3-2 sistemi baz alındığında, bugünkü geniş havuzdan Portekizli hocanın sistemine en uygun ve onun tercih edebileceği muhtemel ideal hiyerarşi şu şekilde şekillenebilirdi:

Ederson
Semedo, Škriniar, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde
Alvarez
Fred, Talisca, Asensio
Kerem Aktürkoğlu, Sidiki Cherif







KANTE VE GUENDOUZI'YE YER YOK

Jesus'un bu katı sisteminde Guendouzi'ye yer yok. Hocanın savunmayı üçleme sevdası için aradığı "uzun boylu 3. stoper" profiline Kante kesinlikle uymuyor. Hoca sol bekte Brown gibi bir alternatif yerine fizik gücüyle Oosterwolde'yi ilk sıraya yazardı.







Japonlar Galatasaray'a ortak olacak! Milyonlarca Euro akıtacak

Galatasaray, Ekim 2027'de start alacak NBA Avrupa projesinde parkeleri sallamaya hazırlanıyor.

19.05.2026 12:21:00
Haber Merkezi
Japonlar Galatasaray'a ortak olacak! Milyonlarca Euro akıtacak
Japonlar Galatasaray'a ortak olacak! Milyonlarca Euro akıtacak
Galatasaray, Ekim 2027'de start alacak NBA Avrupa projesinde parkeleri sallamaya hazırlanıyor.

Amerikan basketbol pazarının resmi küresel ortağı Japon teknoloji devi Rakuten, sarı-kırmızılılarla yüzyılın anlaşması için el sıkışmaya yakın. Rakuten sadece Galatasaray'a isim ortağı olarak kalmayacak... 

Aslantepe'de inşa edilecek yeni mega salona da "Rakuten Arena" adını vermek için milyonlarca euro'yu gözden çıkardı.







Türk futbolunun Bayern'i olma yolunda hızla ilerleyen Galatasaray, Aslantepe Vadisi projesiyle diğer spor dallarında da hakimiyet kurmayı planlıyor.

Vizyonunu tamamen küreselleştirmeye odaklayan sarı-kırmızılılar, Ekim 2027'de hayata geçmesi planlanan NBA Avrupa projesinde sadece katılımcı değil, ligin zirvesine oynamak için de tarihi bir operasyonun düğmesine bastı.







HEDEF İLK NBA AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Sarı-kırmızılıların, NBA'in resmi global ortağı olan Japon teknoloji ve e-ticaret devi Rakuten ile dudak uçuklatacak bir sponsorluk anlaşması yapmaya hazırlandığı ileri sürüldü.

Gelen ilk bilgilere göre, Golden State Warriors ve Barcelona gibi devlerle yaptığı milyarlık ortaklıklarla bilinen Rakuten, Galatasaray'ın projesine sadece ticari bir sponsorluk olarak bakmıyor. Japon devi sarı-kırmızılı kulübe akıtacağı devasa bütçe ile Galatasaray'a vereceği isim hakkıyla NBA Avrupa'nın ilk şampiyonu olması için tüm şartları zorlamayı taahhüt ediyor.







RÜYA TAKIM İÇİN GAZA BASILACAK

NBA markasını Avrupa'da domine etmek isteyen Rakuten, Galatasaray'ın milyonlarca taraftarından ve küresel dijital etkileşim gücünden büyülenmiş durumda.

Japon yöneticilerin, kurulacak takıma NBA patentli süper yıldızların transfer edilmesi ve parkede tam anlamıyla bir "Rüya Takım" yaratılması için finansal muslukları sonuna kadar açacağı iddia ediliyor.







RAKUTEN ARENA ADIYLA ANILACAK

Anlaşmanın en heyecan verici ayaklarından birisi de salon projesi...







Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in daha önce müjdesini verdiği ve NBA yetkililerinin de Cenevre'deki görüşmelerde bizzat destekleyeceğini belirttiği yeni spor salonunun isim hakkı Japon devine geçecek. Aslantepe'de inşa edilecek modern, teknoloji üssü niteliğindeki yeni salonun adı anlaşma olursa "Rakuten Arena" olacak.

Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin, Mauro Icardi’nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor

19.05.2026 12:17:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin, Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor!

Sarı-lacivertlilerin ezeli rakibine yönelik bu tarihi hamlesinin sadece bir psikolojik savaş ya da "İstersek kaptanınızı parasını verir alırız" mesajı olmadığı, operasyonun arkasında Kerem Aktürkoğlu'nun "verdiği gol garantisinin" yattığı ileri sürüldü.







Fenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesi kulisleri yerinden oynatan bir görüşme iddiası geldi. Başkan adayı Hakan Safi'nin Galatasaray'ın golcüsü ve kaptanı Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü gizli bir görüşme gerçekleştirdiği haberi sosyal medyada bomba etkisi yarattı.

Bu iddia ilk bakışta sadece Galatasaray camiasını karıştırmak ya da sarı-kırmızılı taraftarlara "istersek kaptanınızı parasını verir, alırız" mesajı iletmek olarak yorumlansa da, perdenin arkasından çok başka bir isim ve çarpıcı detaylar çıktı.







"15 GOLÜ GARANTİ" İDDİASI

İddiaların merkezinde, Hakan Safi'nin maaşını ödediği ve yakın ilişkiler içinde olduğu belirtilen eski Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu yer alıyor. İkilinin yaptığı özel görüşmede Kerem'in, Safi'ye ezber bozan bir Icardi analizi yaptığı ve bu transferin fitilini ateşlediği savunuldu.







Kerem'in, Hakan Safi ile yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:

- Icardi, sadece Galatasaray'ın oyun sistemi değiştiği için şu an kötü görünüyor. Eğer Fenerbahçe'ye gelirse, bu ligde en az 15 golü garanti. Alınacak diğer pek çok yabancı golcüden çok daha fazla katkı sağlar. Ayrıca bu transfer, Galatasaray'ı psikolojik olarak etkiler.







KEREM VE ICARDI BİRBİRİNE HAYRAN

Galatasaray'da oynadıkları dönemde saha içinde muazzam bir uyum yakalayan ve birbirlerine yaptıkları asistlerle tanınan Icardi ve Kerem ikilisinin geçmişteki açıklamaları, bu transfer iddiasıyla birlikte yeniden akıllara geldi:







- Mauro Icardi: Kerem sahada beni çok iyi görüyor. Nereye koşacağımı, topu nereye isteyeceğimi çok iyi biliyor. Onun gibi bir kanat oyuncusuyla oynamak bir forvet için büyük şans.

- Kerem Aktürkoğlu: Mauro ile oynamak işinizi çok kolaylaştırıyor. Sadece topu ona ulaştırmanız yeterli, o gerisini bir şekilde hallediyor. Dünyanın en iyi bitiricilerinden biriyle yan yana oynamak benim için hem büyük bir lüks hem de harika bir okul.

Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza

Galatasaray’da yeni sözleşme resmiyet kazanmamışken Okan Buruk'un Suudi Arabistan devi Al-Ittihad’a imza atmaya hazırlandığı ve yıllık 10 milyon Euro kazanacağı iddiası şok etti

19.05.2026 12:07:00
Haber Merkezi
Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza
Yok, artık: Okan Buruk'tan Al-Ittihad'a imza
Galatasaray'da yeni sözleşme resmiyet kazanmamışken Okan Buruk'un Suudi Arabistan devi Al-Ittihad'a imza atmaya hazırlandığı ve yıllık 10 milyon Euro kazanacağı iddiası şok etti.

Bu durum, Başkan Dursun Özbek'in seçim sonrası için hazırladığı 211.6 milyon TL'lik (4 milyon Euro) yeni mukavele planı öncesi camiada "Yok artık, bu da nereden çıktı?" denilecek bir gelişme oldu.







Galatasaray'da üst üste 4. ve toplamda 26. şampiyonluk kutlamaları devam ederken, teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesinin sona ermesi ve henüz resmi bir uzatma açıklamasının gelmemesi transfer dedikodularını başka bir boyuta taşıdı.
Başarılı teknik adamın Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad'ın astronomik teklifini kabul etmeye hazırlandığı ve kısa süre içinde imza atacağı iddiası gündeme geldi.







LAZIO VE NAPOLI DE İSTİYOR

Lazio ve Napoli gibi kulüplerin de listesinde olduğu bilinen Okan Buruk için Al-Ittihad'tan astronomik bir teklif olduğu dedikodusu uzun süredir konuşuluyordu. Suudi kulübünün başarılı teknik adama yıllık 10 milyon Euro gibi baş döndürücü bir ücret teklif ettiği haberi dillendirilse de, "Okan Buruk gitmez" denildiği için hiç üzerinde durulmadı.







ÖZBEK, BURUK'U HEP CEPTE GÖRDÜ

İddialara göre Buruk, yeni bir meydan okuma için Suudi Arabistan'dan gelen teklifi kabul etmeye yakın... ancak son bir kez daha Başkan Dursun Özbek'in teklifini dinleyecek.

Gelen bilgilere göre Buruk'u en fazla kıran ise şimdiye kadar yapılan hiç bir görüşmede Başkan Özbek'in kendisine "senin şu sözleşme işini de halledelim" dememesi oldu.







MAAŞI 4 MİLYON EURO'YA GELECEK

Ayrıca işler her karıştığında yönetimin yerine teknik adam araması, taraftarların olur olmaz kendisini istifaya davet etmesi ve bir türlü bazı kesimlerin tam olarak kabul etmemesi de kırgınlık nedenleri arasında.







Tüm bu iddialara rağmen Başkan Özbek'in 1+1 yıllık yeni sözleşme teklifi hazır. Buruk'un maaşı 157.9 milyon TL'den 211.6 milyon TL'ye yükselecek. Yeni maaşı 4 milyon euro'ya denk gelecek.

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 2025-2026 sezonunun şampiyonu, yarın İstanbul'da İngiltere ekibi Aston Villa ile Alman temsilcisi Freiburg arasında oynanacak finalde belli olacak

19.05.2026 10:42:00 / Güncelleme: 19.05.2026 12:52:03
Anadolu Ajansı
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki ikinci önemli turnuvasının final maçı, Beşiktaş Park'ta, saat 22.00'de başlayacak.

Karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni üstlenecek. Jerome Brisard, video yardımcı hakem olarak görev yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise İspanyol Alejandro Hernandez olacak.

İki takım da ilk şampiyonluğu istiyor

Aston Villa ve Freiburg, tarihlerinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi finali heyecanı yaşayacak.

İngiliz temsilcisi daha önce 1981-82 sezonunda, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Bayern Münih'i Peter Withe'nin golüyle 1-0 yenerek tarihi zafere imza attı.

Birmingham ekibi 1982 yılındaki UEFA Süper Kupa finalinde de Barcelona'ya 3-1 üstünlük sağlayarak müzesine ikinci Avrupa kupasını götürdü.

Freiburg ise tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında final maçına çıkacak.

Emery, 5. kupa için sahaya çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde yaşadığı 4 şampiyonlukla adı kupayla özdeşleşen İspanyol teknik adam Unia Emery, Freiburg karşısında "kupayı en fazla kazanan teknik direktör" rekorunu geliştirmek istiyor.

Turnuvada 5 kez final oynayan 54 yaşındaki Emery, Sevilla ile 2014, 2015, 2016'da, Villarreal ile de 2021'de kupayı kazanırken, 2019'da ise Arsenal ile finalde kaybetti.

41 yaşındaki Julian Schuster ise kariyerinin ilk finalinde şampiyonluk mücadelesi verecek. 

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.