Yüzlerce yıllık lezzet
Kırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan Keskin Tavası, kentin en önemli yemeği olarak öne çıkıyor
15.08.2020 03:47:00





Yöreye ait taze kuzu eti, kuyruk yağı, domates, yeşil biber, sarımsak, tereyağı ve pul biber kullanılarak pişirilen Keskin Tavası, etin tazeliği açısından kentte sadece 6 ay süresince yapılabiliyor. Bu lezzetin yörenin yüzlerce yıllık geleneğinde bulunduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Çakmak, yemeğin yapımını ve malzemelerini anlattı. Çakmak, Keskin Tavanın kuzu eti öncelikli kuyruk yağı ile yapılan bol sarımsak ile domates, biber, acısı olan damak tadına uygun bir şekilde tavada pişirilen özel yöresel yemek olduğunu söyledi.
Keskin Tavanın 200 derecelik taş fırınlarda pişirildiği zaman daha lezzetli hale geldiğini ifade eden Çakmak, "Güzel ve lezzetli bir ürünümüz. Keskin tava Türkiye'nin farklı illerinde de yapılabiliyor. Fakat Keskin Tava, Keskin'de yeniyor. Günümüzde elektronik fırınlarda da yapılıyor ama biz taş fırını biz tercih ediyoruz. Kuzunun incik bölümü kullanıyor. Keskin Tava yendikten sonra lezzet açısından değerlendirilmesi gerekir. Keskin Tava Keskin'e özgü bir yemek, gayet güzel bir lezzettir" diye konuştu. İHA
Keskin Tavanın 200 derecelik taş fırınlarda pişirildiği zaman daha lezzetli hale geldiğini ifade eden Çakmak, "Güzel ve lezzetli bir ürünümüz. Keskin tava Türkiye'nin farklı illerinde de yapılabiliyor. Fakat Keskin Tava, Keskin'de yeniyor. Günümüzde elektronik fırınlarda da yapılıyor ama biz taş fırını biz tercih ediyoruz. Kuzunun incik bölümü kullanıyor. Keskin Tava yendikten sonra lezzet açısından değerlendirilmesi gerekir. Keskin Tava Keskin'e özgü bir yemek, gayet güzel bir lezzettir" diye konuştu. İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.