logo
11 MART 2026


Zafer'in iddiası kalmadı

08.04.2005 00:00:00
Attığı 25 golle 2003-2004 sezonunu gol kralı olarak tamamlayan Konyaspor'un tecrübeli oyuncusu Zafer Biryol, bu seneki gol krallığı yarışından ümidi keserken, gelecek sezon da Konyaspor'da kalmak istediğini söyledi. Yeşil-beyazlılara geçtiğimiz sezon başında Göztepe'den transfer olan ve attığı gollerle taraftarın sevgilisi olan Zafer, ligin bitmesine 8 hafta kala 14 golde kalınca, krallık ümidini gelecek sezonlara bıraktı. İlk yarıyı 13 golle tamamlamasına rağmen, 2. yarıda sadece 1 gol bulabilen Zafer Biryol, yarışta geride kaldığını ve bu saatten sonra önündeki isimleri yakalamanın çok zor olduğunu ifade etti. Sakatlıklar ve cezalar sebebiyle 2.yarıya çok iyi başlayamadığının altını çizen tecrübeli oyuncu, "Zaten Fatih de, her hafta gol atıyor. Benim şu anki amacım, bundan sonraki her karşılaşmada gol bularak, takımıma faydalı bir oyuncu olmak" dedi.

Konya'da mutluyum

Geçen sezon Beşiktaş başkan adaylarından Fikret Orman'la anlaşmasına rağmen, başkanlığa Yıldırım Demirören'in seçilmesiyle altyapısından yetiştiği siyah-beyazlılara transferi yatan Zafer, bu sezon sonunda ise hiçbir kulübe gitmek istemediğini belirterek, Konyaspor'da çok mutlu olduğunu vurguladı. Tecrübeli golcü, devre arasında Konyaspor'la sözleşme imzaladığını hatırlatarak, "Bunun da nedeni Konya'da kalmak istemem. Hayal ettiğim, ya da gitmek istediğim bir kulüp yok. Zaten bunu Konyaspor'a saygısızlık olarak görürüm, çünkü ben burada mutluyum." şeklinde konuştu.

Trabzonspor kafayı iyi kullanıyor... Gollerin üçte biri kafa ile

Trendyol Süper Lig'de attığı 51 golün 16'sını kafa vuruşlarıyla kaydeden Trabzonspor, hava toplarındaki etkinliğiyle dikkat çekti

11.03.2026 11:05:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor kafayı iyi kullanıyor... Gollerin üçte biri kafa ile
Trabzonspor kafayı iyi kullanıyor... Gollerin üçte biri kafa ile
Trendyol Süper Lig'de attığı 51 golün 16'sını kafa vuruşlarıyla kaydeden Trabzonspor, hava toplarındaki etkinliğiyle dikkat çekti.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda Kayserispor'u 3-1 mağlup eden Trabzonspor, söz konusu karşılaşmada da kafa golü buldu. Bordo-mavililerin galibiyet golü Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun kafa vuruşuyla geldi. Ligde oynadığı 25 maçta 16 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden Karadeniz ekibi, 54 puanla zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Sezonun geride kalan bölümünde 51 gol atıp kalesinde 29 gol gören bordo-mavililer, hücumdaki üretkenliğini savunma direnciyle dengeledi. Trabzonspor'un attığı 16 kafa golü ise takımın hava toplarındaki etkinliğini ortaya koydu.

Onuachu etkisi



Karadeniz temsilcisinin hava toplarındaki üstünlüğünde en önemli pay sahiplerinden biri Nijeryalı golcü Paul Onuachu oldu. 2.01 metrelik boyuyla dikkat çeken forvet oyuncusu, ligde attığı 20 golle krallık yarışında zirvede yer alırken, bu gollerin 8'ini kafayla kaydetti.

Onuachu'nun ardından takımda kafa gollerinde Augusto öne çıktı. Brezilyalı oyuncu 4 kafa golüyle skor katkısı sağlarken, savunmadan hücuma destek veren Nwaiwu 2, Stefan Savic 1 gol kaydetti. Sezon içerisinde takımdan ayrılan Sikan da bordo-mavili formayla 1 kez kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

Uzun boylu ve fiziksel gücü yüksek oyuncularını etkili kullanan Trabzonspor, özellikle duran toplar ve kenar ortalarında rakip savunmalara zor anlar yaşattı. Bordo-mavililer, birçok karşılaşmada kilidi açan ya da sonucu belirleyen golleri kafa vuruşlarıyla bulurken, attığı gollerin üçte birini hava toplarından kaydetti.

Okan Buruk'tan Liverpool'a ilk maç göndermesi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Liverpool gibi büyük bir takımı bu sene 2. kez yenmenin çok gurur verici olduğunu belirterek, ilk maçtaki galibiyetin de şans olmadığını gösterdiklerini vurguladı

11.03.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk'tan Liverpool'a ilk maç göndermesi
Okan Buruk'tan Liverpool'a ilk maç göndermesi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Liverpool gibi büyük bir takımı bu sene 2. kez yenmenin çok gurur verici olduğunu belirterek, ilk maçtaki galibiyetin de şans olmadığını gösterdiklerini vurguladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray evinde karşılaştığı İngiliz ekibi Liverpool'u 1-0'lık skorla mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Buruk sözlerine vefat eden Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Orhan Kaynak için başsağlığı dileyerek başladı.

Önemli bir geceyi geride bıraktıklarını söyleyen sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Rakibimiz Avrupa'nın önemli takımlarından biri. Şampiyonlar Ligi'nde rakibimize karşı daha önce 1 maç kazanmıştık ama bu maçın daha farklı hikayesi vardı.

Son 16'dayız. Burada rakibimizin nasıl maça başlaması ve devam edeceği çok önemliydi. Çok iyi başlamasak da attığımız gol pozitif anlamda bize çevirdi. Güzel maç oldu. Çok pozisyon oldu. İlk 15 dakika rakibi karşılaşmakta sıkıntı yaşadık. Türk futbolu için önemli ve değerli. Ülke futbolu için değerli. Bu kadar büyük bir takımı bu sene 2. kez yenmek bizim için çok gurur verici. Oyuncularıma teşekkür ederim. Bugün inanılmaz atmosferi oluşturan taraftarımıza da teşekkür ederim. Keşke deplasmanda da yanımızda olabilselerdi. Biz onlar için orada en iyisini yapmaya çalışacağız, hiç merak etmesinler" diye konuştu.

"İlk galibiyetin şans olmadığını gösterdik"



Galatasaray'ın ön alan baskıları iyi yapan bir takım olduğunu belirten 52 yaşındaki teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün Sara ve Osimhen'den başlayan ön alandaki kapatmalar, kaleciye ve stoperlere baskıya gitmeleri önemliydi. Oyunun başında rakibimiz daha çok kaleciyle uzun top oynadı, onu da Jakobs ile kapatmaya çalıştık. Genel olarak İyi savunma yaptık. Top bizdeyken de iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Girdiğimiz gol pozisyonlarında bence ikinci golü bulabilirdik. Erken golü bulduktan sonra maçın sonuna kadar eşit bir oyun ortaya koyduğumuzu olduğu düşünüyorum. İlk galibiyetin de şans olmadığını gösterdik. Anfield'da çok önemli bir atmosfer. Rakibimizin iç sahadaki performansları değişse de bu maça özellikle hazırlanacaklardır. Bir avantajımız; biz 3 gün önce 10 kişi Beşiktaş derbisini oynadık. Hafif üzerimizde yorgunluğu vardı. Şimdi rakibimiz bizim maçtan 3 gün önce Tottenham ile oynayacak. Bu anlamda bir avantajımız olabilir."

"Her takımı yenebileceğimize inanıyoruz"

Son 16 turundaki her takımın güçlü olduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Rakibimiz bu turun favorisi olsa da biz de Juventus'a karşı ilk maçta inandığımızda, taraftarımızla oyunumuzu bütünleştirdiğimizde bunu gösterdik. Çok iyi kadroya sahibiz. Bence bugün rakibimizle doğru bir şekilde baş ettik. Bazen rakibinizin gol atma zorunda olması size şanslar oluşturabilir. Gol atarak başlarsak rakibin o baskısını, seyircisiyle kuracağı oyunu üstesinden gelebiliriz. Çok önemli oyunculara sahipler. Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Her takımı yenebileceğimize inanıyoruz. Orada da bunu göstermeye çalışacağız. Öz güvenli olmak gerekiyor. Öz güvenli olmazsak bunu Juventus maçında yaşadık. Juventus maçı tecrübe oldu. 1-0'lık skor maçın ortada olduğunu gösteriyor. Futbolun içerisinde her şey var" değerlendirmesinde bulundu.

"Sanchez'e gösterilen sarı kart yanlıştı"

Kolombiyalı futbolcu Davinson Sanchez'in gördüğü sarı kartın yanlış olduğunu söyleyen Buruk, "Neden gösterdiğini anlayamadık. Herhalde hiç kimseye sarı kart göstermedi, bir tane sarı kart göstereyim diye düşündü. Bir oyuncum cezalı duruma düştü. Stoperde kimle oynayacağımıza düşünüp, karar vereceğiz. Eksik olmasak Singo'yu birçok yerde kullanma şansımız oluyordu. Önemli bir gece yaşadık. En az hasarla atlatmamız gecenin güzel yanlarından biriydi" diyerek sözlerini tamamladı.

Galatasaray'dan Liverpool'a karşı üst üste 3. galibiyet

Galatasaray, Liverpool ile resmi maçlarda 6. kez mücadele ederken, toplamda 3. galibiyetini kazandı. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetleri son 3 maçta elde etti

11.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray'dan Liverpool'a karşı üst üste 3. galibiyet
Galatasaray'dan Liverpool'a karşı üst üste 3. galibiyet
Galatasaray, Liverpool ile resmi maçlarda 6. kez mücadele ederken, toplamda 3. galibiyetini kazandı. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetleri son 3 maçta elde etti.



UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray, RAMS Park'ta İngiliz takımı Liverpool ile karşı karşıya geldi.



Sarı-kırmızılılar, bu maçla birlikte 6. kez Kırmızılarla rakip oldu. Sahadan 1-0'lık skorla galip ayrılan Aslan, İngiliz ekibine karşı 3. galibiyetini elde etti.



Cimbom söz konusu 3 galibiyeti son 3 maçta kazandı.

Diğer kalan 3 karşılaşmanın 2'si berabere sona ererken, 1 defa da Liverpool sahadan galip ayrıldı.

Arne Slot: 'Evimizde galibiyet alacağımızı düşünüyorum'

11.03.2026 00:07:00
İhlas Haber Ajansı
Arne Slot: 'Evimizde galibiyet alacağımızı düşünüyorum'
Arne Slot: 'Evimizde galibiyet alacağımızı düşünüyorum'
Liverpool Teknik Direktörü Arne Slot, Galatasaray'ın kaliteli oyunculara sahip iyi bir takım olduğunu ancak gelecek hafta İngiltere'de oynanacak maçı taraftarlarının da desteğiyle kazanacaklarını düşündüğünü söyledi.

Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında konuk olduğu Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Liverpool Teknik Direktörü Arne Slot, "Maça aslında iyi başladık. Bir önceki maça göre de iyiydik. 3-4 an oldu bizim için. Bir tane boş kale denebilecek pozisyon kaçırdık ama golü bulamadık. Biz fırsat yakaladıktan 5 saniye sonra onlar pozisyon buldu ve golü attılar.

Tıpkı geçen maçtaki gibi. Onlar pozisyon bulduğunda sanki son pozisyonları gibi değerlendirdiler. Bazen pozisyon buluyorsunuz, kaçtığında birçok pozisyon bulacak gibi hissediyorsunuz ama olmuyor. 1-0 geriye düşünce işler daha da kötü oldu bizim için" ifadelerini kullandı.
Bu mağlubiyetten tamamen sorumlu olduğunu da belirten Slot, "Bu sezonun büyük bölümünde topu üçüncü bölgeye taşıdık ama fırsatlar değerlendiremedik. Bugün de golü bulamadık" şeklinde konuştu.

"Evimizde taraftarımızın da desteğiyle galibiyet alacağımızı düşünüyorum"

Hollandalı teknik adam, Galatasaray'ın ikinci yarıda çok fırsat bulamadığını dile getirerek, "Ama iyi bir takım ve iyi oyuncuları var ve her zaman fırsat bulabilecek bir takım. Juventus'a 5 gol attılar, bu da onların neler yapabileceğinin kanıtı oldu. Bizim kaleciyle birebir kaldığımız pozisyonumuz oldu ama atamadık. Gol attıkları için onları takdir ettiğim gibi savunmadaki başarılarından dolayı da onları tebrik etmem lazım. Kalecileri 1-0 öne geçtikten sonra önemli kurtarışlar yaptı. İkinci kez buradan 1-0 yenik ayrılıyoruz. Ama güzel taraf ikinci maçı evimizde oynayacağız. Taraftarımız buradakine benzer bir atmosfer oluşturacaktır. Evimizde normal koşullarda, taraftarımızın da desteğiyle galibiyet alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

VAR kararıyla iptal edilen gol hakkında hakemlerle konuşup konuşmadığına yönelik gelen bir soruya İngiliz ekibinin teknik direktörü, "Hakemlerden bir açıklama gelmedi. O an onlarla iletişime geçmek çok zor. Farklı fikirler duydum pozisyonla ilgili. Ama bu VAR kararının doğru olduğunu kabul ediyoruz. Ancak birçok korner ve frikikte hakem Galatasaray lehine faul verdi" cevabını verdi.

"Önümüzdeki hafta büyük bir mücadele içinde olacağız"

Liverpool'un eski futbolcusu Jamie Carragher'ın eşleşme sonrasında Galatasaray'ı eleyeceklerine dair yaptığı yorumun hatırlatılması üzerine Arne Slot, şunları dile getirdi:
"Carragher bir yorumcu. Konumu itibarıyla güçlü fikirleri olması gerekiyor. O yüzden böyle söylemiştir. Şansımız şu kadar, bu kadar diyemem. Galatasaray'ın zor bir rakip olduğunu biliyorum. Taraftarımızın da desteğiyle bu akşamkinden daha iyi performans göstereceğimizi düşünüyorum. Burada oluşturduğumuz kadar pozisyon oluşturursak sonuç alabiliriz. Galatasaray iki maçta da gösterdi ki bize gol atma kapasitesine sahipler. Önümüzdeki hafta büyük bir mücadele içinde olacağız. Anfield'da oynayacağımız için mutluyum."

"İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabı kayıtları başladı


 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından 3 Mayıs’ta organize edilecek "İstanbul’u Koşuyorum" Asya etabının kayıtları başladı. 3 Mayıs Pazar günü koşulacak yarışın kayıt dönemi 27 Nisan’da kapanacak. 

10.03.2026 01:48:00
HABER MERKEZİ
"İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabı kayıtları başladı
"İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabı kayıtları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından 3 Mayıs'ta organize edilecek "İstanbul'u Koşuyorum" Asya etabının kayıtları başladı. 3 Mayıs Pazar günü koşulacak yarışın kayıt dönemi 27 Nisan'da kapanacak. Koşuseverlere yol yarışı deneyimi kazandırma amacıyla 2016'dan bu yana her yıl yapılan İstanbul'u Koşuyorum'un Asya etabı yine Üsküdar'ın sahil şeridindeki eşsiz parkurunda gerçekleştirilecek.

10K ve 5K olmak üzere iki ayrı kategoride koşulacak yarışın kayıt ücreti 750 TL olarak belirlendi. Yarış kontenjanları ise 10K için 6 bin, 5K için bin 500 kişiyle sınırlı olacak. 16 yaş ve üstü koşucuların katılacağı 10K koşusunda 13 farklı yaş kategorisinde de yarışılacak. 14 yaş ve üstü koşucuların kayıt yaptırabileceği 5K koşusunda ise yaş kategorisine göre sıralama yapılmayacak. İstanbul'u Koşuyorum'un Asya etabına dair tüm detaylara "istanbulukosuyorum.istanbul" adresinden erişilebilirken, kayıtlar ise event.spor.istanbul adresinde yapılıyor.

Fatih Tekke: 'Kazanmamız gereken bir maçı kazandık'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Kayserispor galibiyeti sonrası, "Kazanmamız gereken bir maçı kazandık" dedi

10.03.2026 01:09:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'Kazanmamız gereken bir maçı kazandık'
Fatih Tekke: 'Kazanmamız gereken bir maçı kazandık'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Kayserispor galibiyeti sonrası, "Kazanmamız gereken bir maçı kazandık" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor deplasmanda Kayserispor'u 3-1 mağlup etti. Maç sonu değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, "Rakibimizin Trabzonspor'a karşı 10 kişi oynaması kolay değildi. İlk yarının sonunda bulduğumuz iki gol ile ikinci yarının başında bulduğumuz üçüncü gol ve ondan sonraki oyunumuz doğruydu.

Oyunun kontrolünü tutalım derken, çok basit hatalardan fırsatlar verdik. Son bölüm hoşumuza gitmeyen bir bölümdü. Kayserispor'u tebrik ederim.

Onlarda çok kritik durumdalar ve böyle maçlarda 10 kişi oynamak tabi ki zor. Sonuç olarak kazanmamız gereken bir maçtı ve kazandık, mutluyuz.

Sakatlarımız vardı. Bugün oyunun bazı bölümleri için çok olumlu konuşamayacağım. Genel hatlarıyla en önemlisi galip gelmekti, bunu başardık" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de 25. haftanın ardından

Trendyol Süper Lig'in 25. haftası bugün 3 karşılaşmayla tamamlandı

10.03.2026 00:49:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 25. haftanın ardından
Süper Lig'de 25. haftanın ardından
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray, derbide Beşiktaş karşısında galibiyet alırken, Fenerbahçe ise konuk ettiği Samsunspor'u uzatma dakikalarında bulduğu golle yendi.



Trendyol Süper Lig'in 25. haftası bugün 3 karşılaşmayla tamamlandı.

Ligde bu hafta oynanan 10 müsabakada 19 gol atıldı. Haftanın en önemli maçında Beşiktaş ile Galatasaray, derbide karşı karşıya geldi. Dolmabahçe'de oynanan müsabakada sarı-kırmızılılar 1-0 kazanarak liderliğini sürdürdü.

Zirve takipçisi Fenerbahçe ise konuk ettiği Samsunspor'u uzatma dakikalarında bulduğu golle yenmeyi başardı.

Sarı-lacivertliler iki kez geriye düştüğü maçı 3-2 kazandı. Trabzonspor ise deplasmanda karşılaştığı Kayserispor'u 3 golle geçti. Avrupa kupalarını hedefleyen iki takımın İstanbul'daki randevusunda Başakşehir, Göztepe'yi 2-1'lik skorla yendi.

Galatasaray, haftayı 61 puanla lider kapatırken, Fenerbahçe 57, Trabzonspor 54 puanla sıralandı.



Ligde 25. hafta maçları ve sonuçları:

Başakşehir - Göztepe: 2-1
Beşiktaş - Galatasaray: 0-1
Çaykur Rizespor - Antalyaspor: 1-0
Gaziantep FK - Fatih Karagümrük: 1-1
Konyaspor - Kasımpaşa: 1-1
Fenerbahçe - Samsunspor: 3-2
Eyüpspor - Kocaelispor: 0-1
Alanyaspor - Gençlerbirliği: 0-0
Kayserispor - Trabzonspor: 1-3

Kocaelispor, deplasmanda Eyüpspor'u mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kocaelispor, deplasmanda ikas Eyüpspor'u 1-0 mağlup etti

09.03.2026 22:34:00
AA
Kocaelispor, deplasmanda Eyüpspor'u mağlup etti
Kocaelispor, deplasmanda Eyüpspor'u mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kocaelispor, deplasmanda ikas Eyüpspor'u 1-0 mağlup etti.

5. dakikada Kocaelispor penaltı kazandı. Karşılaşmanın 3. dakikasında Onguene'yle hava topu mücadelesine giren Serdar Dursun yerde kaldı. VAR uyarısı sonrasında hakem Gürcan Hasova pozisyonu yeniden izleyip penaltı noktasını gösterdi.

6. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına Serdar Dursun geldi. Bu futbolcu sert bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1.

11. dakikada Eyüpspor etkili geldi. Sağdan atağı geliştiren Umut Bozok, ceza yayı önündeki Torres'e pasını aktardı. Bu futbolcunun bekletmeden vuruşunda Balogh son anda araya girerek topu kornere gönderdi.

20. dakikada Eyüpspor gole yaklaştı. Ceza sahası dışı sol çaprazında kazanılan serbest vuruşta topun başına Emre Akbaba geldi. Bu futbolcunun direkt kaleye gönderdiği şutta Gökhan Değirmenci son anda uzanarak gole engel oldu.

35. dakikada Eyüpspor net fırsattan yararlanamadı. Orta sahada topla buluşan Torres, savunmanın arkasına sarkan Umut Bozok'a pasını aktardı. Umut'un kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunda Gökhan Değirmenci gole izin vermedi.

Müsabakanın ilk yarısı Kocaelispor'un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarı

46. dakikada Kocaelispor gole yaklaştı. Soldan kullanılan taç atışında Serdar Dursun'un pasında topla buluşan Keita'nın vuruşunda top direkten döndü. Meşin yuvarlağı önünde bulan Churlinov'un yerden şutunda Talha Ülvan'ın çizgiden çıkardığı top bu kez Agyei'de kaldı. Bu oyuncunun kafa vuruşunda Talha bu kez kafayla çizgi üstünden topu uzaklaştırmayı başardı.

66. dakikada soldan kazanılan korner atışında Keita ceza sahası içine ortaladı. Yaşanan karambolde topu önünde bulan Serdar Dursun'un kafa vuruşunda kaleci Jankat Yılmaz son anda gole engel oldu.

Müsabaka, Kocaelispor'un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak

09.03.2026 10:42:00
İhlas Haber Ajansı
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, yarın ve 11 Mart Çarşamba günü oynanacak 8 karşılaşmayla son 16 turu heyecanı başlayacak. Organizasyondaki tek Türk temsilcisi Galatasaray, yarın saat 20.45'te İngiltere temsilcisi Liverpool'u konuk edecek.

Turun rövanş maçları, 17-18 Mart'ta yapılacak ve çeyrek finalistler belli olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk maçlarının programı (TSİ) şöyle:


Yarın

20.45 Galatasaray - Liverpool
23.00 Atalanta - Bayern Münih
23.00 Newcastle United - Barcelona
23.00 Atletico Madrid - Tottenham

11 Mart Çarşamba

20.45 Bayer Leverkusen - Arsenal
23.00 Paris Saint-Germain - Chelsea
23.00 Real Madrid - Manchester City
23.00 Bodo/Glimt - SportingİHA

Samsunspor'dan büyük tepki

Samsunspor: "Tartışmalı hakem kararları geceye damga vurdu, mücadelemiz görmezden gelindi"

09.03.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'dan büyük tepki
Samsunspor'dan büyük tepki
Samsunspor, son saniyelerde yediği golle mağlup olduğu Fenerbahçe maçının ardından açıklama yayımladı.

Trendyol Süper Lig'de 25. hafta müsabakasında iki kez öne geçmesine rağmen son anlarda yediği gollerle sahadan mağlup ayrılan Samsunspor, Fenerbahçe maçının ardından bir açıklama yayımladı. Resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Futbol adına keyifli geçmesi beklenen bir geceye, ne yazık ki bir kez daha tartışmalı hakem kararları damga vurmuş; futbolcularımızın sahada ortaya koyduğu büyük emek ve mücadele görmezden gelinmiştir.

Karşılaşmanın henüz başlangıç bölümünde Fenerbahçe futbolcusu Matteo Guendouzi'nin, futbolcumuzun ayak bileğine yaptığı ve doğrudan kırmızı kart gerektiren müdahalesinin herhangi bir kartla cezalandırılmaması, müsabakanın seyrini etkileyen ilk önemli karar olmuştur. Bir diğer pozisyonda ise Fenerbahçe futbolcusu Jayden Oosterwolde'nin futbolcumuzun boğazını sıkarak yere indirdiği pozisyonun da herhangi bir kartla cezalandırılmaması, kamuoyunda büyük soru işaretleri oluşturmuştur" ifadeleri kullanıldı.

"Ne yazık ki Türk futbolunda bu tür müdahalelerin görmezden gelinmesi ya da yeterli şekilde cezalandırılmaması, futbolun adalet duygusuna ciddi zarar vermektedir" denilen açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:



"Rakip takımın attığı gollerle ilgili kamuoyunda oluşan ofsayt tartışmaları da ayrıca değerlendirilmesi gereken bir başka başlıktır. Öte yandan müsabakanın son dakikalarında, Kulüp Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım'ın bulunduğu bölgeye yönelik olarak bazı rakip taraftarlar tarafından ağır küfürler edilmiş, saldırı girişiminde bulunulmuş ve yaralama amacı taşıyan yabancı maddeler atılmıştır. Bu tür davranışların münferit kişiler tarafından gerçekleştirilmiş olması, yaşananların ciddiyetini ortadan kaldırmamaktadır. Futbolun ruhuna ve spor ahlakına aykırı bu eylemlerin sorumluları hakkında gerekli işlemlerin yapılması büyük önem taşımaktadır.

Samsunspor Camiası olarak her sezon benzer tartışmaların yaşanmasından ve sahada verilen emeğin bu şekilde gölgelenmesinden büyük rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Elbette futbolun doğasında kazanmak da vardır, kaybetmek de. Ancak Avrupa kupalarında hakem yönetimi açısından benzer sorunlar yaşamazken, ülke futbolunda aynı tartışmaların tekrar tekrar gündeme gelmesi Türk futbolu adına düşündürücüdür. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu'nu, hem müsabakada yaşanan hakem kararları hem de tribünlerde gerçekleşen olaylarla ilgili gerekli incelemeleri yapmaya ve sorumlular hakkında gereken adımları atmaya davet ediyoruz."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.