13 gündür aranan Filiz'den iyi haber
Antalya'nın Kumluca ilçesinde 'komşuya gidiyorum' diyerek evden çıkan ve 13 gündür kayıp olan 14 yaşındaki kız, alışveriş yaptığı marketin sahibinin kendisini tanıyıp babasını aramasıyla bulundu. "Filiz hayattan sıkılmış, gezip tozmak istiyormuş. O yüzden evden kaçmış" diyen baba, kızını bulan market sahibine 5 bin TL ödül teklif ettiğini fakat kabul etmediğini söyledi





"Hemen yakaladım"
Yayınlanan haberler sayesinde kızı Filiz'i bulduğunu anlatan Erdal Akdeniz, 'Kızım gece saatlerinde markete alışveriş için girmiş. Bizde onu yanlış yerlerde arıyorduk, Teomanpaşa'da olacağı aklımıza gelmedi. Market sahibinden Allah razı olsun Filiz'i tanımış. Bana telefon açtı, 'Ağabey konum atıyorum çabuk gelin, kızınız marketimde' dedi. Hemen bulunduğum yerden çıktım markete gittim. Ben gittiğimde Filiz marketten ayrılmıştı. Marketçi de bana, 'Bu mahallede bir yerdedir' deyince beklemeye başladım. Sokaklara tek tek bakıyordum. Ben kızımı ararken market sahibi beni yine aradı. 'Ağabey çabuk marketin oraya gel' dedi. Ben de hemen gittim köşede beklemeye başladım. Filiz oradan geçerken hemen yakaladım' ifadelerini kullandı.
"Gezip tozmak istiyormuş"
Kızını bulduktan sonra Kumluca'ya getirdiğini anlatan Akdeniz, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade verdiklerini kaydetti. Akdeniz, 'Filiz hayattan sıkılmış, gezip tozmak istiyormuş. O yüzden evden kaçmış. Kızım psikolojik olarak rahatsız. Ben onu psikoloğa götürüyordum fakat ikinci tedavisinde kaçtı' diye konuştu.
"5 bin TL teklif ettim, kabul etmedi"
Günlerdir kızını aradığını ifade eden Erdal Akdeniz, 'Çok sevinçliyim. Allah yardım eden herkesten razı olsun. Haber yaptırmasaydık Filiz bulunmazdı, keşke daha önce yaptırsaymışım. Önceden televizyonlarda bu tarz kayıp haberleri görüyordum üzülürdüm, başıma gelince çok daha iyi anladım. Bu çocuk daha 14 yaşında. Çocuğum için canımı veririm. O marketçiden de Allah razı olsun. Marketçiye kızımı bulduğu için 5 bin TL teklif ettim, 'Kesinlikle olmaz, ben Allah rızası için yaptım' dedi. Kendisi çok duyarlı davrandı' şeklinde konuştu.
Anne Dilek Altınok ise kızının psikolojik rahatsızlığı nedeniyle doktor kontrolünde olduğunu söyleyerek, '13 gün boyunca çok sıkıntılar çektik. Aklımıza gelen tüm olumsuzlukları yaşamadığınız için minnettarım. Çocuğumun bulunmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İnşallah böyle bir durum ile tekrar karşılaşmayız' dedi. İHA
















































































