logo
12 MAYIS 2026

6 günlük tatil başladı

Beşiktaş'ta 6 günlük devre arası tatili başladı

28.12.2019 11:50:00
6 günlük tatil başladı
6 günlük tatil başladı
Süper Lig'in 17. haftasında Gençlerbirliği'ni 4-1 yenen Beşiktaş'ta devre arası tatili başladı.

Ligde 17 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgiyle 30 puan toplayan siyah-beyazlı takım, 6 gün izin yapacak. Beşiktaş, ikinci yarı hazırlıkları için 3 Ocak Cuma günü toplanıp Antalya'ya gidecek.

Siyah-beyazlı ekip, Antalya kampında 2 de hazırlık maçı oynayacak. 8 Ocak Çarşamba günü Macaristan 1. Lig ekiplerinden Mezokövesd-Zsory ile karşılaşacak Beşiktaş, ikinci hazırlık maçını 10 Ocak Cuma günü TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu ile yapacak.

Beşiktaş, Altınordu karşılaşmasının ardından İstanbul'a dönecek.



Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi

Galatasaray hem koşuyor, hem patlıyor, hem de rakibi patlatıyor. CIES verilerine göre 9 km/s hızdan 25 km/s hıza çıkış ivmelenmesinde dünyanın zirvesinde yer alan sarı-kırmızılılarda, Okan Buruk’un modern futbol vizyonu kendini gösterdi

11.05.2026 17:05:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi
Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi
Galatasaray hem koşuyor, hem patlıyor, hem de rakibi patlatıyor. CIES verilerine göre 9 km/s hızdan 25 km/s hıza çıkış ivmelenmesinde dünyanın zirvesinde yer alan sarı-kırmızılılarda, Okan Buruk'un modern futbol vizyonu kendini gösterdi. Aykut Kocaman dönemindeki "çok koşma" kriterini rafa kaldıran Okan Buruk "yüksek yoğunluklu" oyunu; Osimhen ve Barış Alper gibi "Lamborghini"ler ile şok pres gücü yaratıyor.






"Aklı evveller" Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'u "bir şey yaratmayan" ya da "yıldızların arkasına saklanan" teknik direktör olarak görüyorlar. Ancak Okan Buruk o kadar yüksek ön görüyle futbolun dinamiklerini takip ediyor ki, CIES verilerine göre 9 km/s'den 25 km/s'ye çıkış ivmesinde dünyanın en patlayıcı takımı konumunda.






AYKUT KOCAMAN'IN ZAMANINDAN FARKLI

Peki bu ne anlama geliyor... yeni nesil futbol "yüksek yoğunluklu interval" bir oyun haline geldi. Aykut Kocaman'ın zamanında üzerinde durduğu "10-12 km koşmak" artık başarı kriteri değil. Yeni nesil futbolda farkı yaratan bu mesafenin (10-12 km) ne kadarının ani ve şiddetli ivmelerle koşulduğu.






LAMBORGHINI GİBİ HÜCUM HATTI

Galatasaray'ın hücum hattında Osimhen ve Barış Alper gibi "patlayıcı" gücü yüksek oyuncuların bulunması rakip savunma arkasına atılan her topta fiziksel bir üstünlük. Bu oyuncular 1'den 100'e Lamborghini hızınca çıkabildikleri için rakiplerine nal toplatıyorlar.

Okan Buruk'un sürekli istediği "şok pres" uygulaması da sayelerinde mümkün oluyor. Bu istatistik aslında Galatasaray'ın "oyunu domine eden ve rakibi sahasına hapseden" bir takım olduğunun da kanıtı.






DEVLERİN BAKIŞ AÇISI BAMBAŞKA

PSG, Bayern ya da Arsenal gibi devlerin bu listede olmaması şaşırtıcı... ancak Şampiyonlar Ligi devlerine göre futbol sadece "patlayıcılık" değil. Onların oyun felsefeleri farklı. Oyuncu kaliteleri yüksek olduğu için topu çevirip, bir "sihir"le işi bitirebiliyorlar.

Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'in yoğun maç takvimi Galatasaray'ın patlayıcı oyuncularının kaslarında da sık mikro patlamalara neden oluyor. Bu da aslında Okan Buruk için dezavantaj.

Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi

Fenerbahçe'nin gündemi bir anda UEFA’dan geleceği iddia edilen 15 milyon euro’luk ceza oldu. 2022 yılında imzalanan "Yapılandırma Anlaşması"ndaki finansal başabaş kriterlerini ihlal ettiği öne sürülen sarı-lacivertlilerin başının TFF ile derde girmesi de muhtemel

11.05.2026 17:02:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi
Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi
Fenerbahçe'nin gündemi bir anda UEFA'dan geleceği iddia edilen 15 milyon euro'luk ceza oldu. 2022 yılında imzalanan "Yapılandırma Anlaşması"ndaki finansal başabaş kriterlerini ihlal ettiği öne sürülen sarı-lacivertlilerin başının TFF ile derde girmesi de muhtemel. TFF'nin de Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nı devreye sokarak sarı-lacivertlilere ceza vermesi ihtiamller arasında.






Fenerbahçe camiası 6-7 Haziran'da yapılacak seçime hazırlanırken şok bir iddia keyifleri kaçırdı. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'nun (CFCB) bir süredir yürüttüğü incelemelerin tamamlandığı ve sarı-lacivertli kulübe ağır bir para cezası keseceği iddia edildi.






İddiaya göre UEFA, Fenerbahçe'nin son mali dönemdeki "finansal başabaş" kriterlerini ve harcama limitlerini aştığını tespit etti. Haziran ayının ilk haftasında resmiyet kazanması beklenen ceza miktarının 15 milyon euro civarında olacağı dedikodusu yayıldı.






4 YILLIK BİR SÜRECİN DEVAMI

UEFA ile Fenerbahçe arasında Ağustos 2022'de imzalanan "Yapılandırma Anlaşması" kulübün finansal sürdürülebilirliğini sağlamak ve yeni mali kurallara geçişini yönetmek için kurgulanmış 4 yıllık bir yol haritasıydı. Anlaşma 4 raporlama dönemini ve 4 futbol sezonunu kapsıyordu. Bu; 2022, 2023, 2024 ve 2025 yıllarının sonuna kadar olan mali dönemleri ve 2022/23 sezonundan başlayıp, içinde bulunduğumuz 2025/26 sezonunun sonuna kadar devam eden dönem.






TFF DE CEZA VEREBİLİR

UEFA'nın vereceği cezanın netleşmesinden sonra TFF'nin de Fenerbahçe'ye bir ceza kesmesi söz konusu olabilir. İddialara göre TFF Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı gereğince, UEFA'nın finansal kriterlerini ihlal eden sarı-lacivertliler, Süper Lig'de de benzer bir yaptırımlarla karşılaşabilir.

TFF her sezon başında belirlediği "Takım Harcama Limitleri"nin aşıldığına kanaat getirirse UEFA'dan bağımsız olarak Fenerbahçe'ye yaptırım uygulayabilir.

Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?

Muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar 

11.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i, sportif direktör olarak Cenk Ergün'ü ve yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirmeyi planladığı için muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar. Ancak bilmiyorlar ki geleceği gören Başkan, önlem aldı Çünkü FIFA'nın "gri alanları" bitirme projesi kapsamında sarı-kırmızılılar artık George Gardi ya da benzerleriyle çalışamayacaklar.






Dursun Özbek'in seçimden sonra resmi olarak futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i getirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca sportif direktör olarak Cenk Ergün yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirme operasyonun arkasında iddiaların aksine çok daha büyük bir organizasyon var.






Basit anlatımla, "Başkan Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diyenlere Özbek'i tanıyanlar "gerçek resmi görebilseniz" diyerek küçük düşünmekle suçluyor.






GRİ ALANLARA DİKKAT EDİLİYOR

Başkan Özbek yeni dönemde George Gardi'yi dışlayacak... dışlamak da zorunda. FIFA son birkaç yıldır Gardi'nin de temsil ettiği aracılık sistemindeki "gri alanları" bitirmek ve astronomik komisyonların önüne geçmek için çok ciddi şekilde mücadele ediyor, adeta gerilla taktiği uyguluyor. Gardi gibi "aracı/danışman" statüsündeki isimlerin durumu, FIFA'nın savaş alanının merkezinde. Bu yüzden Galatasaray'ın transferleri de izleme altında.






KESTİĞİ FATURALAR İNCELEMEDE

Gardi'nin Galatasaray'dan aldığı iddia edilen rakamların 22 milyonu bulduğu (sadece Osimhen için 7 milyon Euro olduğu iddia ediliyor...) iddia ediliyor. Bu da oyuncuların maaşlarına vurulduğunda üst limit olan %5'lik sınırı katbekat aşıyor. Ancak Gardi gibi aracılar bu sınırları ezmek adına "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" veya "pazarlama desteği" gibi farklı faturalandırma yolları kullanıyor.

FIFA da bu yan yolları "kaçınmayı önleme" kuralıyla engellemeyi amaçlıyor. Bu yüzden iddialara göre Gardi'nin kestiği faturalar FIFA'nın incelemesine tabii tutuldu.






DURSUN ÖZBEK ERKEN DAVRANDI

FIFA paranın doğrudan kulüpten menajer hesabına yatmasını istemiyor. Tüm transfer ödemelerinin FIFA Takas Odası üzerinden geçmesini şart koşuyor. Bu sistemle FIFA, paranın kime, ne sıfatla ve hangi limitler dahilinde gittiğini anbean takip etmeyi hedefliyor.






Gardi gibi "Aracı" adı altındaki kişiler vasıtasıyla kulüplerden kontrolsüz para çıkışını engellemek ve vergi kaçakçılığının önüne geçmeyi amaçlıyor. Bazı mahkemeler FIFA'nın "uygulama yetkisini" geçici de olsa askıya aldı.

Ancak Başkan Özbek, FIFA'nın davaları kazanacağını ön görerek Gardi vb... aracıları Galatasaray'dan erken uzaklaştırma kararını devreye soktu.

Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı

Okan Buruk'la Galatasaray üst üste 4 şampiyonluk ya da 26. şampiyonluğu elde etmenin yanı sıra Türk futbol tarihine altın harflerle geçecek pek çok rekoru da tarihe gömdü

11.05.2026 13:09:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı
Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı
Okan Buruk, Galatasaray'la sadece üst üste 4. şampiyonluğu elde etmedi. Ayrıca aralarında "kimse kıramaz" denilen rekorların da olduğu pek çok rekoru tarihe gömdü.






- 2023-2024 sezonunda toplanan 102 puan, Süper Lig tarihinde bir sezonda ulaşılan en yüksek puan oldu. Galatasaray, lig tarihinde 100 puan barajını geçen ilk takım ünvanını aldı.

- Yine 2023-2024 sezonunda 38 maçın 33'ünü kazanarak bir sezonda en çok galibiyet alan takım rekorunu kırdı.

- Süper Lig tarihinde üst üste 17 maç kazanarak (2023-2024 sezonu), kendisine ait olan 14 maçlık eski rekoru geliştirdi.






- Rams Park'ta üst üste 21 lig maçını kazanarak, Mircea Lucescu'ya ait olan 18 maçlık kulüp rekorunu geride bıraktı.

- Dış sahada üst üste 17 galibiyet alarak Süper Lig tarihindeki en uzun deplasman serisi rekorunun yeni sahibi oldu.

- Üst üste 35 lig maçında gol bularak kulüp tarihinin en uzun serisini yakaladı.






- Süper Lig'de bir takımla 75 galibiyete en hızlı ulaşan teknik direktör oldu (90 maç). Bu rekor daha önce 103 maçla Christoph Daum'a aitti.

- Galatasaray tarihindeki teknik direktörler arasında en yüksek maç başına puan ortalamasına sahip isim oldu.






- UEFA Avrupa Ligi formatında (2009'dan bu yana) en çok galibiyet alan Türk teknik direktör ünvanını elde etti.

- Futbolcu ve teknik adam olarak toplamda 11 Süper Lig şampiyonluğu ile bu alanda tarihin en başarılı ismi konumuna geldi.

Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları

Galatasaray döndüğü zorlu dönemeçlerle 26. şampiyonluk ve üst üste 4. şampiyonluğa ulaştı. İşte dönülen o zorlu dönemeçler...
 

11.05.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları
Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları
Galatasaray 26. şampiyonluğu ve üst üste 4. şampiyonluğu kutluyor. Sarı-kırmızılıların 2025-26 sezonunda kazandığı zafer hiç de kolay olmadı. Pek çok zorlu dönemeç dönüldü.






- Osimhen'in bonservisi 75 milyon Euro'ya alındı. Aldığı parayı haketti. Son Fenerbahçe derbisinde kırık koluna aldırmadan oynadı.

- Barış Alper Yılmaz zorlu geçen bir sürecin ardından takımda tutuldu. NEOM SC'ye tarihe geçecek bir rakama satılabilirdi.

- Muslera'nın yerine gelen Uğurcan Çakır beklentilerin de üzerine çıktı.

- Mertens veda etti. Sane ilk geldiğinde çok eleştirildi. Ancak sonunda problemi çözdü.






- Sezona Frankfurt deplasmanındaki ağır yenilgiyle (5-1) başlayan Galatasaray, RAMS Park'ta Liverpool'u 1-0 yenerek Avrupa'da da önemli bir dönemeci döndü.

- Kemerburgaz Tesisleri'ne resmi geçiş tamamlandı. Takım daha da rahatladı.






- Takvim sıkışıklığının en üst seviyeye çıktığı dönemde Galatasaray, Trabzonspor'u yenerek ligdeki iddiasını perçinledi. Kadıköy'de Fenerbahçe'den puan alarak zirve yarışındaki dengeyi korudu.

- Juventus karşısında alınan 5-2'lik tarihi skor rakiplerin umutlarını kırdı.






- Beşiktaş deplasmanında alınan kritik galibiyet şampiyonluk yolunu açtı.

- Aslantepe projesinin temeli atıldı.






- Samsunspor maçında yenilgi gelince herkesin keyfi bir anda kaçtı.

- Antalyaspor 2 kez önce geçti. Galatasaray geldi. 4-2 kazandı. Şampiyon oldu.

Fenerbahçe'nin son şampiyonluğunda dünya başka bir yerdi

Fenerbahçe en son 2014 yılında şampiyon olurken Instagram'da henüz "hikayeler" özelliği ve TikTok diye bir şey yoktu

11.05.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin son şampiyonluğunda dünya başka bir yerdi
Fenerbahçe'nin son şampiyonluğunda dünya başka bir yerdi
Fenerbahçe en son 2014 yılında şampiyon olurken Instagram'da henüz "hikayeler" özelliği ve TikTok diye bir şey yoktu. Hala DVD vardı. Netflix Türkiye'ye henüz girmemişti. 12 yıllık hasretin bitmesi için sarı-lacivertliler sezon sonunda yeni bir kongreye hazırlanıyor.

Fenerbahçe bir sezonu daha şampiyonluksuz geçirdi... En son 2014 yılında Arda Güler henüz 9 yaşındayken Süper Ligin zirvesine oturan sarı-lacivertliler geçen 12 yılda hasretini dindiremezken, dünya durduğu yerde durmadı.







- 2014 Nisan ayında Dolar yaklaşık 2,10 TL, Euro ise 2,90 TL civarındaydı. Bugünkü rakamları yazmaya bile gerek yok. 2014'te net asgari ücret 891'TL'ydi. O dönem "temassız ödeme"  lükstü. Bugün nakit para kullanımı neredeyse nostalji.

- 2014'te Türkiye hala Parlamenter Sistem ile yönetiliyordu. Cumhurbaşkanı sembolik yetkilere sahipti. 2014'te Obama, Merkel ve Cameron gibi liderler görevdeydi.







- Instagram henüz "hikayeler" özelliğine sahip değildi. TikTok diye bir şey yoktu.

- 2014'te hala DVD vardı. Kurt Seyit ve Şura, Karadayı gibi diziler zirvedeydi. Netflix Türkiye'ye henüz girmemişti.







- 2014'te Pharrell Williams'ın "Happy" şarkısı her yerde çalıyordu. Bugün ise müzik dünyasında ne olduğu belli değil.

- 2014'te şampiyonluk kutlanırken "VAR" diye bir teknoloji yoktu; bugün herşey VAR üzerinden tartışılıyor.







- Şampiyon Fenerbahçe kadrosunda Dirk Kuyt, Moussa Sow, Emmanuel Emenike ve Pierre Webo vardı. Bugün Nene, Musaba, Sidiki ve Talisca var.

Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?

26'ncı şampiyonluğu yakalayan Galatasaray, "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre 80 yıl boyunca Fenerbahçe'nin önünde yer alacak

11.05.2026 11:09:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?
Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?
26'ncı şampiyonluğu yakalayan Galatasaray, "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre 80 yıl boyunca Fenerbahçe'nin önünde yer alacak.

Galatasaray'ın şampiyonluk kazanma oranı tarihsel ortalamasının %50 altına düşerse Fenerbahçe de her 3 sezondan en az 1'ini şampiyon olursa 7 şampiyonluk fark 2106'da kapanacak.







Galatasaray, Antalyaspor'u yenerek 26. şampiyonluğunu ilan etti. Hazırlanan bir rapor ise Fenerbahçe taraftarlarına "ya sabır" diyecekleri bir sürece davet etti.

Uygulamalı Matematik ve Veri Analitiği Uzmanı Murat Şanlı, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı şampiyonluk sayısında yakalaması için en erken tarihi verdi: 2106.







1.87 NEREDE 4.2 NEREDE

Galatasaray 26 şampiyonluğa ulaştı. Fenerbahçe 19 şampiyonlukta kaldı. Fark artık 7 şampiyonluk. Şanlı'ya göre farkın mevcut dinamikler içinde kapanmasının önünde büyük engeller var.







Beşiktaş ve Trabzonspor'un pastadan düzenli olarak pay alması (ortalama her 5 yılda 2 şampiyonluk), Fenerbahçe'nin farkı kapatmasını imkansız hale getirebilir.

Son 30 yılın verilerine göre Galatasaray, her 1.87 yılda bir şampiyonluk görürken; Fenerbahçe'de bu oran son dönemde 4.2 yıla kadar çıktı.







GAZETEMİZ UZMANI DEĞERLENDİRDİ

Şanlı'nın hazırladığı "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre, Fenerbahçe'nin Galatasaray' yakalayabilmesi için önümüzdeki 80 yıl boyunca olağanüstü şartlar oluşmalı.







- Galatasaray'ın şampiyonluk kazanma oranının tarihsel ortalamasının %50 altına düşmeli.
- Fenerbahçe her 3 sezondan en az 1'ini şampiyon olmalı.
- Beşiktaş ve diğer takımların şampiyonlukları Galatasaray'dan "çalması" ancak Fenerbahçe'nin bu süreçte yara almaması.







İŞTE OLASI SENARYO

Yıl   GS    FB    FARK
2026  26    19    7
2050  31    25    6
2080  35    32    3
2106  38    38    0 (Eşitlik)







80 YIL LAZIM

2106 sezonunu "Diferansiyel Beklenen Değer" denklemi ortaya çıkarıyor. En basit anlatımıyla Fenerbahçe'nin 8 sezon sonra öne geçememesinin sebebi, kendisinin yavaş ilerlemesi olmayacak. Galatasaray'ın da tırmanmaya devam etmesi olacak. Bunun yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor ya da ortaya çıkacak sürpriz takımların da yolu kapatması olacak.

Bugün 11 Mayıs 2026... Fenerbahçe'nin bu şartlarda 80 yıl boyunca sabırla tırmanması gerekecek. Ancak takvimler 2106'yı gösterdiğinde Galatasaray'ı yakalayabilecek.

Arsenal 22 yıllık şampiyonluk özlemine çok yakın

İngiltere Premier Lig'de büyük heyecana sahne olan maçta Arsenal, deplasmanda West Ham United'ı 1-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı

11.05.2026 10:23:00
AA
Arsenal 22 yıllık şampiyonluk özlemine çok yakın
Arsenal 22 yıllık şampiyonluk özlemine çok yakın
İngiltere Premier Lig'de büyük heyecana sahne olan maçta Arsenal, deplasmanda West Ham United'ı 1-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Ligde 22 yıllık şampiyonluk özlemine son vermek isteyen Arsenal, Londra derbisinde düşme hattından uzaklaşmak isteyen West Ham United'a konuk oldu.

İlk yarısı 0-0 golsüz sona eren mücadelede Arsenal, 83. dakikada Leandro Trossard ile 1-0 öne geçti.

Ev sahibi ekip, 90+5. dakikada ceza alanında oluşan karambolde Callum Wilson ile berberliği yakaladı ancak VAR incelemesinin ardından hakem Chris Kavanagh, Pablo'nun Arsenal kalecisi David Raya'ya faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Karşılaşmayı 1-0 kazanan Arsenal, bitime iki hafta kala 79 puanla liderliğini sürdürdü. Bir maçı eksik en yakın takipçisi Manchester City, 74 puanla ikinci sırada bulunuyor.

West Ham United ise 36 puanla 18. sırada yer alıyor.

Maçta tansiyon yükseldi, protokol tribününde kavga çıktı

Isparta'da Bölgesel Amatör Lig'e katılacak takımı belirleyen play-off karşılaşmasında Keçiborlu Belediyespor, Deregümü Gençlikspor'u 2-0 mağlup etti

11.05.2026 10:11:00
İhlas Haber Ajansı
Maçta tansiyon yükseldi, protokol tribününde kavga çıktı
Maçta tansiyon yükseldi, protokol tribününde kavga çıktı
Isparta'da Bölgesel Amatör Lig'e katılacak takımı belirleyen play-off karşılaşmasında Keçiborlu Belediyespor, Deregümü Gençlikspor'u 2-0 mağlup etti. Mücadelenin son anlarında saha ve tribünlerde yaşanan gerginlik kameralara yansıdı.



Isparta'da Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek takımı belirleyen play-off karşılaşması büyük heyecana sahne oldu. Keçiborlu Belediyespor ile Deregümü Gençlikspor arasında oynanan kritik mücadelede gülen taraf 2-0'lık skorla Keçiborlu temsilcisi oldu.

Saha ve tribünlerde tansiyon yükseldi



Karşılaşmanın son bölümlerinde ise tansiyon yükseldi. Maçın son dakikalarında protokol tribününde çıkan kavga kısa süreli gerginliğe neden olurken, olaylara güvenlik güçleri müdahale etti. Final düdüğünün ardından ise saha içinde futbolcular arasında da tartışmalar yaşandı. Gerginliğin stat dışında da devam ettiği öğrenilirken, olaylar çevrede kısa süreli paniğe neden oldu.

Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı

Arda Turan’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, deplasmanda Poltava’yı 4-0 mağlup ederek, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

10.05.2026 21:32:00
Haber Merkezi
Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı
Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı
Arda Turan'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, deplasmanda Poltava'yı 4-0 mağlup ederek, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Shakhtar Donetsk, Ukrayna Ligi'nin 27. haftasında deplasmanda Vorskla Poltava'yı 4-0 mağlup etti. Teknik direktörlüğünü Arda Turan'ın yaptığı Shakhtar, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Turuncu-siyahlılar, ligde oynadığı 27 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 66 puana ulaştı. Shakhtar, 55 puanlı Polesiye Zhytomyr ve 54 puanlı LNZ Cherkasy'nin önünde zirvede yer aldı.

Turuncu-siyahlılar, attığı 65 golle ligin en skorer takımı olurken, kalesinde gördüğü 17 golle de savunma performansında üst sıralarda yer aldı. Bu alanda 16 gol yiyen Metalist 1925 Kharkiv ve LNZ Cherkasy'ın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Şampiyonluk sayısı 16'ya yükseldi



Shakhtar Donetsk, elde ettiği son şampiyonlukla birlikte ligdeki kupa sayısını 16'ya çıkardı. Ukrayna Ligi'nde en fazla şampiyonluk yaşayan takım ise 17 kez mutlu sona ulaşan Dinamo Kiev konumunda bulunuyor.

Shakhtar, 2001-2002 sezonunda ilk şampiyonluğuna ulaşırken, 2004 - 2024 yılları arasında 14 kez bu ünvana sahip oldu. Turuncu-siyahlılar, bu sezonla birlikte toplamda 16. kez kupayı müzesine götürdü.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.