7 yaşındaki satranççı herkesi yendi
Mardin Kızıltepeli 7 yaşındaki Baver Yılmaz, Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası'ndaki performansıyla dikkatleri çekti
27.01.2019 00:00:00
Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Antalya'da 26 kategoride düzenlenen ve 2 bin 636 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada 7 yaş kategorisinde yer alan Baver, oynadığı 11 maçtan da puan kaybetmeden galip ayrılarak Türkiye şampiyonu oldu.
Şampiyon Baver, elde ettiği bu başarıyla milli takım havuzuna girmeye de hak kazandı.Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Baver'in performansını nefeslerini tutarak izlediklerini ifade ederek, "Her şampiyonada yeni cevherler keşfediyoruz. Mardin Kızıltepeli Baver gibi geleceğin büyükustası olacak çocuklarımızın başarısı bizi derinden etkiliyor" değerlendirmesinde bulundu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.

















































































