ABD sürücüsüz araçta da geri kaldı
Yapay zekâda Çin'e yenilen ABD, sürücüsüz araç konusunda da Avrupa'nın gerisine düştü. Sürücüsüz araç teknolojilerinde ve altyapısında ABD ilk 3 içinde yer almıyor





Otonom araç alanında önde gelen çalışmalarda bulunan ülkelerin, politika, mevzuat, altyapı, teknoloji, inovasyon ve tüketici kabulü faktörlerine göre değerlendirildiği araştırmada bu yıl da Hollanda ilk sırada yer aldı. Geçen yılki ilk araştırmada ikinci sırada yer alan Singapur koltuğunu korurken, bu yıl araştırmaya yeni dahil edilen 5 ülkeden biri olan Norveç, ABD'yi koltuğundan ederek üçüncülüğe yerleşti. Listede dikkat çekici bir ayrıntı da ilk 10'da Avrupa'dan 6 ülke yer alması oldu.
Sektörde yaşanan başlıca gelişmeler şöyle:
• Endekste iki yıl üst üste birinci olan Hollanda, otonom araç adaptasyonu için komşu ülkeleriyle işbirliği halinde. Amsterdam'dan Antwerp'e, Rotterdam'dan Ruhr Vadisi'ne kadarki ana rotalar için 100'den fazla otonom tırdan oluşan bir taşıt grubunun lansmanını yapmayı planlıyor.
• İkinci sırada yer alan Singapur, önde gelen bir üniversitenin işbirliği ile inşa ettiği test kasabasında, trafik ışıkları, otobüs durakları, gökdelenler ve yapay yağmur makinesi ile oldukça nemli, tropikal hava şartları oluşturarak otonom araçların test sürüşlerini gerçekleştiriyor.
• Yeni otonom araç test bölgeleri ile pilot uygulamalar yürütebilen Çekya, yerel araç üretimi alanında da ön plana çıkıyor.
EKONOMİ SERVİSİ














































































