"ABD Irak'tan ne zaman çıkacak?" başlığında verilen bir haberi görünce, daha önce yazmış olduğumuz eski bir makalemizi tekrar yayımlayarak, aymazlara bir hatırlatma yapalım istedik. Önce Yeni Şafak'taki habere bakalım; "Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak ile ABD'nin, 2011'den sonra Irak topraklarında yabancı askerlerin varlığının sona ermesi konusunda anlaştıklarını açıkladı. Maliki'nin makamından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Maliki'nin, başkent Bağdat'ta çok sıkı korunan Yeşil Bölgede aşiret liderlerinin katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2011'den sonra Irak topraklarında yabancı birlik olmaması konusunda bir anlaşmaya vardıklarını ifade ettiği belirtildi." (Yeni şafak/ 25/08/2008)Şimdi, 10.02.2007 tarihli makalemizi tekrar dikkatlerinize sunuyorum;"ABD IRAK'TAN ÇEKİLİR Mİ? Bir soru sorarak yazımıza başlayalım; "ABD Irak'tan çekilir mi?" Bölgemize yerleşmeyi asırlardır hayal eden ABD'nin buralardan geri çekileceğini düşünmek, ya saflık ya da bilgisizlikten kaynaklanır. Türlü entrikalarla, bahaneler üretip; kukla düşmanlar, kukla yönetimler kullanarak yurt edinilmiş bu yerleri terk etmek şöyle dursun; başka ülkeleri işgal edeceklerini açıkça ilan etmemişler miydi? ABD hemen her yetkilisinin ağzından bölgeye geliş sebeplerini "22 İslam ülkesinin haritasının değişeceğini ve buralara mutlaka demokrasi getireceklerini" dile getirmemişler miydi?
Öyleyse bölgede kıyamete kadar işleri bitmeyecektir (!) ABD'nin bölgeye geliş amacının "petrol" olduğu söylendi durdu. Ta ki; Prof. Dr. Haydar Baş Beyin küresel ısınma ile alakalı yaptığı tespite kadar. Sayın Baş'ın yaptığı tespitte küresel ısınma neticesinde batıda buzulların eriyeceğini, dünyada su seviyesinin yükseleceğini, sıcak iklim yaşayan ABD'nin soğuk iklimle tanışacağını, İngiltere, Hollanda, başta olmak üzere buralarda hayat şanslarının olmayacağını şöyle anlattı:"ABD uzun zamandan beri uzayda araştırmalar yapmaktadır. Bu araştırmaların aslında uzayda hayat arayışlarıdır. Yani ABD kendine yaşayacak mekanlar aramaktadır. Ama bu arayışlardan bir netice alamamıştır. Uzayda mekan bulamayınca güvenli ve zengin toprak parçası olarak verimli hilal diye adlandırılan bölgeye dikkatlerini yoğunlaştırmıştır. Bu bölge Ortadoğu'dur.
ABD'li uzmanlar bu araştırmayı Bush ve Pentagon'un önüne koydular. Onlarda bu bölgeye gelmek için türlü bahaneler, ürettiler ve geldiler. Milletimizi uyarıyorum; eğer tedbir almazsak biz de bu işgalden nasibimizi alırız. Çünkü göz koydukları topraklar arasında bizim topraklarımız da vardır."Şimdi bu tespitten sonra şahsen ben ABD nin Irak'tan çekilmek şöyle dursun, işgalini daha kalıcı bir hale dönüştürmek için her türlü çabayı ortaya koyacağına eminim. Dünyanın en zengin yer altı ve yerüstü kaynaklarının bu bölgede olduğunu sağır sultanlar bile duymuşken. Hazır bölgeye gelmişken, ABD enayi mi ki buraları bıraksın gitsin?Senatoda, basında, sokaklarda, Bush karşıtı söz söyleyip; "Irak'tan çekilmek zorundayız" "Bush Irak'ta hata yaptı" gibi söylemleri asla inandırıcı bulmuyorum. Bunlar dünya kamuoyunu yanıltma ve bizi kandırmaya yöneliktir. Çünkü bütün Amerikalılar, kendilerinden başka kimsenin hayat hakkına saygı göstermezler. İlle de kendi menfaatlerini düşünürler.Hele de ABD bizim gibi ölümüne bir müttefik bulmuşken bölgeden çekilir mi? Bakın ne diyor bizim dışişlerimiz; ABD ziyaretinde sorulan bir soru üzerine, Başbakan'ın dış politika danışmanı Egemen Bağış bakın ne inciler döktürdü; "Türk-Amerikan ilişkileri bağlamında, Afganistan konusunda büyük bir işbirliğimiz var. Ortadoğu'ya barış getirmek ve barışı yaygınlaştırmak için dikkatle çalışıyoruz''."Washington'daki pek çok kişinin Türkiye'nin Irak meselesindeki katkılarını anlamadığını fark ettim. Ancak hatırlamalıyız ki, 1991'de ilk Körfez krizinde ABD'ye destek veren ilk ülkelerden biriydik.""Türkiye, ABD'nin Ortadoğu'daki en güvenilir müttefikidir. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu böyle kalacaktır. Bizi birleştiren çok şey olduğunu ve iki ülkenin de birbirini kaybetmeyi göze alamayacağını düşünüyorum. Türkiye ve ABD çok değişik konularda çok şeyi birlikte götürüyorlar" Şimdi baştaki soruyu tekrar soralım. Bu şartlar ve ölesiye aşklar varken; "ABD Irak'tan çekilir mi?
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Uğur Kepekçi / diğer yazıları
- Yalancının şerrinden korunmalıyız / 13.05.2025
- Söz, özün tercümanıdır / 12.05.2025
- Doğruluk hayra ve iyiliğe yöneltir / 11.05.2025
- Peygambersiz din arayışları insanı dinden uzaklaştırır / 10.05.2025
- Sünnet, Allah’ın rızasını kazanmada en kestirme yoldur / 09.05.2025
- Allah’tan korkan aldatmaz / 08.05.2025
- Hüseyin Baş ‘devletin adaleti vücudun ruhu gibidir’ diyor / 07.05.2025
- Erkek deveye dişi diyenler her yerde varlar / 06.05.2025
- Namazdaki huşu namazın dışında yakalanır / 05.05.2025
- Namazdaki huşu ile alakalı kıssalar / 04.05.2025
- Söz, özün tercümanıdır / 12.05.2025
- Doğruluk hayra ve iyiliğe yöneltir / 11.05.2025
- Peygambersiz din arayışları insanı dinden uzaklaştırır / 10.05.2025
- Sünnet, Allah’ın rızasını kazanmada en kestirme yoldur / 09.05.2025
- Allah’tan korkan aldatmaz / 08.05.2025
- Hüseyin Baş ‘devletin adaleti vücudun ruhu gibidir’ diyor / 07.05.2025
- Erkek deveye dişi diyenler her yerde varlar / 06.05.2025
- Namazdaki huşu namazın dışında yakalanır / 05.05.2025
- Namazdaki huşu ile alakalı kıssalar / 04.05.2025