ABD'ye sert çıktı
İran’da düzenlenen Meclis Başkanları İkinci Toplantısı’na katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, isim vermeden ABD'ye sert çıktı. "Müttefikimiz bildiğimiz bir ülke PKK’nın Suriye’deki devamı PYD/YPG örgütü ile işbirliği yapıyor" ifadelerini kullanan yıldırım, "Bu fevkalade yanlış bir yoldur" dedi
Terör marifeti ile ülkeler istikrarsızlaştırmakta, iç savaşa sürüklenmekte örtülü işgal ve istila girişimine hazır hale getirilmektedir" ifadelerini kullandı. Afrika ve Orta Doğu başta olmak üzere bazı ülkelerin geleceğinin terör üzerinden inşa edilmeye çalışıldığını vurgulayan Yıldırım, "Ülkelerin ekonomik ve sosyal dengelerini bozacak şekilde alınan kısıtlama kararları, tek taraflı izolasyonlar ve ambargolar terörle mücadeleye katkı sağlamak yerine terörün daha da artmasına alan açmaktadır.
Bugüne kadar alınan ambargo kararlarından en fazla zarar gören masum insanlar olmuştur. Artık tehditle, ambargoyla devletleri hizaya getirme dönemi geride kalmıştır" şeklinde konuştu.
Ne yazık ki müttefikimiz bildiğimiz bir ülke PKK'nın Suriye'deki devamı PYD/YPG örgütü ile işbirliği yaparak DEAŞ örgütünü ortadan kaldırma yönünde adımlar atmıştır. Bu fevkalade yanlış bir yoldur" dedi.
Bölgedeki problemlerin çözümünün uzaklarda değil komşu ülkeler arasındaki diyaloglarda aranması gerektiği belirten Yıldırım, "Terör ve şiddet yolu ile siyasi hedeflere ulaşma fikri tamamı ile reddetmelidir. Terörle ile varılabilecek bir hedef yoktur. Teröre göz kırpan, elini veren kolunu kaptırır" dedi.
















































































