Akşener: Göçmenler nüfus yapımızı değiştirecek
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzincan'da basına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin göçmenlerle ilgili yarın demografik sorun yaşayacağını savundu.
11.08.2021 16:21:00





İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin "Ben cumhurbaşkanlığı ile ilgili olarak net bir şey söyledim. Şahsıma dair yarına kendimi böyle bir yere atabilmek için toz zerresi kadar bir çalışma yapmıyorum" dedi. Akşener, çeşitli ziyaretler için geldiği Erzincan'da Ordu Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Dükkanlardan içeri girdiğinde iktidarı yermediğini, kendi partisini övmediğini ve propaganda yapmadığını aktaran Akşener, öznenin vatandaşlar olduğunu belirtti. Basın mensuplarının erken seçim konusundaki soruları cevaplayan Akşener, şunları kaydetti: "Erken seçim için iki şey söylüyorum. Birincisi partili cumhurbaşkanı yaramadı Türkiye'ye. İlginç bir biçimde Sayın Erdoğan'a da yaramadı. Türkiye'nin bu partili cumhurbaşkanı sisteminden vazgeçmesi lazım... Bu konuda memleket masası önerdim. Vatandaş, ekonominin bozulmasından, fakirleşmeden kaynaklanan aslında bu sistemden kurtulmak amaçlı bir an evvel erken seçim istiyor. Kulağıma söylüyorlar, yüksek sesle bağırmıyor insanlar. Ben buradan öğrendiklerimi anlatıyorum. Kendi fikrimi henüz ortaya koymadım."
Göçmen konusu önemli
Türkiye'de göçmenlerle ilgili yarın demografik sorun yaşanacağını aktaran Akşener, "Dışişleri Bakanı hem millete hem de muhalefete ne olup ne bittiğini anlatmalı. İşte bununla beraber hepsini bir araya koyduğunuz zaman Türkiye'ye yönelik iç itişme kakışmanın olabilme ihtimali dahi beka ile alakalıdır. Demografinin değişmesi ve beka ile ilgili sorun elbette olabilecektir, bunun önüne geçmemiz lazım. Bu da nedir şeffaflıktır, açık bilgidir" ifadesini kullandı. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.