Almanya'da camilere saldırılar artıyor
Almanya'da bu hafta camilere yönelik saldırılarda ciddi artış yaşandı. Dün gece Berlin'deki Mescid-i Aksa Camisi'nin camına çirkin ifadeler yazıldı. Bu hafta Hamburg, Balve ve Frankfurt'ta camilere saldırılar gerçekleştirildi.
12.11.2020 18:05:00





YENİ MESAJ / DETAY HABER
Almanya'nın başkenti Berlin'de Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Mescid-i Aksa Camisine kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıda bulunuldu. Wedding semtindeki Mescid-i Aksa Camisinin dış cephesine ve yanında bulunan çay ocağının camına yazılar yazıldı. Yazıda "Her türlü faşizme karşı" ifadesinin yer alması dikkat çekti. Cami derneği Başkanı Şinasi Yaşar, din görevlisinin sabah namazına geldiğinde caminin hemen yanında bulunan çay ocağının camlarındaki yazıları fark ettiğini söyledi. Olaya ilişkin tutanak tutması için polisin gelmesini beklediklerini aktaran Yaşar, burada din, dil ve ırk gözetmeksizin yaşamaya çalıştıklarını ifade etti. Yaşar, bu saldırıyı kimin yaptığını bilmediklerini belirterek, "Belki görenler vardır. Bu, camimize ikinci saldırı... İnşallah son olur" şeklinde konuştu. Saldırıyı kınadıklarını vurgulayan Yaşar, bu yazıların silinebileceğini ancak kimsenin kendilerini yıldıramayacağını kaydetti.
Her gün bir olay
Öte yandan Hamburg kentindeki Muradiye Camisine de ırkçı içerikli mektup gönderildiği öğrenildi. Mektupta Müslümanlara, İslam'a ve Türklere hakaret içeren ifadelerin bulunduğu bildirildi. Ülkede 10 Kasım'da da Frankfurt kenti yakınlarındaki Höchst beldesindeki Eyüp Sultan Camii'nin duvarlarına sarı kırmızı ve yeşil boya torbaları atılmıştı. Aynı gün Kuzey Ren Vestfalya Eyaletindeki Balve beldesinde Mimar Sinan Camii'nde ise hırsızlık girişimi meydana gelmişti.
Almanya'da geçen ay 150 polis, Berlin'deki Mevlana Camisi'ni sabah saatlerinde basmış, caminin halılarına botlarıyla kirletmişti. Olaya Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Ben buradan, Şansölye Merkel'e sesleniyorum, hani sizde dini özgürlük vardı? Hani sizde, din veya dinini yaşayanlara karşı devletinizin güvencesi vardı. Peki, bir sabah namazında nasıl oluyor da 100'ü aşkın polis, camiye saldırıyor? Bunların tam tersini siz bugüne kadar Türkiye'den duydunuz mu? Hayır. Niye? Çünkü bizde gerçek din özgürlüğü var. Ama bunlarda bu yok" ifadesiyle tepki göstermişti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.