Almanya'da sinagog ve Türk dönercisinde silahlı saldırı
Almanya'nın doğusundaki Halle kentinde, bir sinagoga girmek isteyen silahlı saldırgan dehşet saçtı





Sinagoga girmeyi başaramayan saldırgan biri yolda karşısına çıkan, diğeri bir dönercide bulunan iki kişiyi öldürdü.
Görüntülerde saldırganın, saldırı öncesi Yahudi ve kadın düşmanı sözler söylediği, daha sonra sinagogun kapısına giderek ateş ettiği görülüyor. Alman medyası 27 yaşındaki Alman şüphelinin tek başına hareket ettiğinin düşünüldüğünü yazdı. Polis, zanlının olay yerinden kaçarken yakalandığını belirtti.
Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, "Yerel savcının verdiği bilgilere göre saldırının aşırı sağcı motivasyonla yapıldığını söylemek için yeterli bulgu var" dedi. Yerel Yahudi toplumunun liderlerinden Max Privorotzki, Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, saldırganın 70 ila 80 kişi içerideyken sinagoga girmeye çalıştığını söyledi.
Saldırı, Yahudilerin en kutsal günü olan Yom Kippur'da düzenlendi. Saldırı sonrası Almanya'daki sinagoglarda güvenlik önlemleri artırıldı.
HABER MERKEZİ