logo
12 MAYIS 2026

Altınordu, deplasmanda kayıpsız

PTT 1. Lig'de deplasmanda 1461 Trabzon'u 3-1 mağlup eden Altınordu, dış sahada üst üste 3. maçını kayıpsız geçti.

07.02.2016 00:00:00
PTT 1. Lig'de deplasmanda 1461 Trabzon'u 3-1 mağlup eden Altınordu, dış sahada üst üste 3. maçını kayıpsız geçti. 1461 Trabzon karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan İzmir temsilcisi, daha sonra bulduğu gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Puanını 30'a yükselten Altınordu, deplasmanda art arda 3. maçını da kazandı. Kendi evinde oynadığı son 4 müsabakada gol atamayan ve bu müsabakalarda sadece 2 puan toplayan Altınordu, buna karşın deplasmandaki Karşıyaka, Samsunspor ve 1461 Trabzon maçlarında kazanmasını bildi. Son 6 maçta sadece 1 yenilgisi bulunan İzmir temsilcisi, 12 Şubat Cuma günü Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek.

1461 Trabzon karşısında takımının ilk golüne imza atan Uğur Arslan Kuru, Altınordu formasıyla birinci golünü kaydetti. PTT 1. Lig'deki 14. maçında ilk gol sevincini yaşayan 27 yaşındaki futbolcu, son golünü 28 Eylül 2014'te Spor Toto 2. Lig'de Aydınspor 1923 formasıyla atmıştı. Bu sezon 1461 Trabzon maçına kadar 2 golü bulunan Göksu Türkdoğan dün 2 gol birden atarak gol sayısını 4'e çıkardı. Golcü futbolcu en son geçen sezon Manisaspor'a karşı 2 gol kaydetmişti. Dünkü maçta 71. dakikada yerini Evren Üstündağ'a bırakmak zorunda kalan kaleci Tolgahan Acar'ın önemli bir sakatlığının bulunmadığı, durumunun yarın çekilecek MR'ın ardından netleşeceği bildirildi. Altınordu'da cezalı duruma düşen Timur Temeltaş, gelecek hafta forma giyemeyecek.

Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor

Galatasaray'ın üst üste 4. kez şampiyon olmasının sırrı: Önde bas, topu hemen geri kazan, kanat ve kafa golleriyle çeşitlilik yarat ve savunmada asla konsantrasyonu bozma

11.05.2026 17:30:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor
Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor
Galatasaray'ın üst üste 4. kez şampiyon olmasının sırrı: Önde bas, topu hemen geri kazan, kanat ve kafa golleriyle çeşitlilik yarat ve savunmada asla konsantrasyonu bozma. Okan Buruk'un bu emirlerini dinleyen sarı-kırmızılı oyuncular şu anda 26. şampiyonluğu taraftar ve camia ile beraber kutluyor.






Beşiktaş zaten Kasım bile gelmeden veda etti... Trabzonspor gücü yettiği kadar direndi. Fenerbahçe ise Mourinho ve Ali Koç ile başladı, Tedesco ve Sadettin Saran ile devam etti. Seçim kararı ve Göle ile sezona veda etmeye hazırlanıyor. Böyle bir ortamda zaten Galatasaray'ın şampiyonluğundan başkası beklenemezdi.






Aslında sarı-kırmızılıların Samsunspor'u yenip daha geçen hafta kutlamalara başlaması bekleniyordu... ancak bir hafta gecikmeli olarak kutlamaların startını verdi.






İŞTE İSTATİSTİKLERE YANSIYANLAR

Galatasaray'ın sezon boyunca gösterdiği istatistikler sadece hücumda değil, oyunun her iki yönünde de rakiplerini boğduğuna işaret ediyor.

- Maç başına 3.5 büyük şans üreten Okan Buruk'un takımı hücumda tıkır tıkır işledi.
- 42 sağ ayak, 16 sol ayak ve 11 kafa golü pek çok işi bir arada yaptıklarının göstergesiydi.
- 12 maçta gol yememek ve maç başına sadece 0.8 gol yemek savunmada kurulan duvarı anlattı.
- Maç başına 46.9 topu geri kazanma rakibe top göstermemek olarak yorumlandı.
- %87.1 pas isabeti panik yapmadan, sabırla oyunun yönlendirildiğinin göstergesi.
- Rakip yarı sahada %81.4 pas isabeti, Galatasaray'ın rakibini boğduğunu işareti.

Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?

Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak

11.05.2026 17:09:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak. Buruk'un yardımcılarının hazırladığı en büyük eksilik "canavar" olarak öne çıktı. Ayrıca ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabildiği, ancak Avrupa'da kupanın ya da yarı finalin 11 kişiyle değil kulübeden gelen "kaderini değiştiricilerle" kazanıldığı notları yer aldı.






Galatasaray taraftarı için lig şampiyonluğu bir alışkanlık haline geldi. Bu dakikadan sonra asıl merak ettikleri eldeki kadronun Avrupa'da bir kupa (UEFA Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi'nde) getirip getiremeyeceği...Bu sezon son 16 turuna kalan takımın çeyrek final ya da yarı final görüp göremeyeceği.






"11 ELİT OYUNCUMUZ VAR"

Okan Buruk ve yönetim transfer dönemi resmen başlamadan önce son bir görüşme daha yapacak. Buruk'un yardımcılarının istatistikleri inceleyerek hazırladığı rapor masaya yatırılacak. Bu raporda dikkat çekici detaylar var:

Galatasaray'ın ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabiliyor. Ancak Avrupa'da kupa 11 kişiyle değil, kulübeden gelen "oyun kaderini değiştiren" isimlerle kazanılıyor.






NEYMAR VE MESSI'YLE OLMADI

PSG; Neymar ve Messi'yle değil de son dönemde güçlü yedek kulübesiyle başarılı oluyor. O yüzden öncelikle yedek kulübesi güçlenmeli.

Liverpool veya Manchester City gibi takımlara karşı 60. dakikadan sonra fiziksel düşüş yaşamamak için Torreira'nın yükünü hafifletecek, onun kadar dinamik bir "6-8 numara" alternatifi şart.

Torreira ve Gabriel Sara harika bir ikili ama Şampiyonlar Ligi yarı finali sertliğinde, rakibi fiziksel olarak ezecek bir "canavar" profil fark yaratır.






LEMINA ARTIK YAŞLANDI

"Canavarlar" sahanın merkezinde bir "yasaklı bölge" oluşturur. Rakip oyun kurucu kafasını kaldırdığında "canavar"ı karşısında gördüğü an baskıyı hisseder. Sadece top çalmaz, rakibin pas açısını devasa fiziğiyle ve sezgisiyle kapatır.

Şu anda bu isim Lemina… Galatasaray'ın "sertlik" dozajını belirliyor. Rakibe "buradan geçiş yok" mesajını veriyor.

Bu, takımın geri kalanına özgüven, rakibe ise çekince verir. Ancak Gabonlu artık 33 yaşında ve devamlılığı olan bir isim değil.

Galatasaraylı futbolcular ve şarkıları

Mauro Icardi'nin şampiyonluk kutlamalarına veda niteliğinde "Aşkın Olayım" ile çıkması bekleniyor. Asıl merak edilen ise Galatasaray'la ilk kez şampiyonluk kutlayacak Uğurcan Çakır, Leroy Sane ve İlkay Gündoğan'ın seçeceği şarkılar

11.05.2026 13:49:00
Haber Merkezi
Galatasaraylı futbolcular ve şarkıları
Galatasaraylı futbolcular ve şarkıları
Galatasaray, Antalyasor'u geçerek sezonu şampiyon olarak tamamladı. Sarı-kırmızılılar gelecek hafta pazar akşamı Ali Sami Yen'de 26. şampiyonluğu kutlayacak.






Şimdiden hangi futbolcunun hangi şarkıyla platforma çıkacağı merak konusu oldu. Özellike Galatasaray'la ilk kez şampiyonluk kutlayacak Uğurcan Çakır, Leroy Sane ve İlkay Gündoğan'ın seçeceği şarkılar ciddi anlamda merakta bıraktı.






GEÇEN SEZON SEÇİLEN ŞARKILAR

2024-25 sezonunda sarı-kırmızılı futbolcuların seçtikleri şarkılar ise şöyleydi:

- Mauro Icardi: kendisiyle özdeşleşen "Aşkın Olayım" (Simge) ile sahneye çıktı.
- Barış Alper Yılmaz: Volkan Konak'ın seslendirdiği "Aleni Aleni" şarkısını tercih etti.
- Okan Buruk: "Adanmış Hayatların Umudu" marşı eşliğinde kürsüye geldi.
- Ismail Jakobs: Kanye West'in "Can't Tell Me Nothing" şarkısıyla çıktı.






- Roland Sallai: Birçok kutlamanın vazgeçilmezi olan "Freed From Desire" (Gala) ile giriş yaptı.
- Yunus Akgün: "Çocukluk Aşkımsın" marşı eşliğinde taraftarı selamladı.
- Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı & Gabriel Sara: Bu isimlerin birçoğu kutlamaların favorilerinden olan "Pode Pode" ritimleriyle sahneye adım attı.
- Dries Mertens: "Hayat Döngüsü" (Felemenkçe bir parça) ile çıktı.
- Osimhen: Yusuf Evin'in kendisi için hazırladığı şarkıyla çıktı.






DAHA ÖNCE SEÇİLEN ŞARKILAR

Önceki yıllarda da Galatasaraylı oyuncular ikonik girişler yapmıştı:

- Bafetimbi Gomis: Aleyna Tilki - "O Sen Olsan Bari"
- Kerem Aktürkoğlu: Şampiyonlar Ligi Müziği (Harry Potter pelerini ve temasıyla)
- Muslera: Dj Sonni - "Fiesta" veya Galatasaray marşları.
- Milot Rashica: "Oj Kosove oj Nena ime" (Arnavutça yerel bir parça)

Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?

Muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar 

11.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i, sportif direktör olarak Cenk Ergün'ü ve yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirmeyi planladığı için muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar. Ancak bilmiyorlar ki geleceği gören Başkan, önlem aldı Çünkü FIFA'nın "gri alanları" bitirme projesi kapsamında sarı-kırmızılılar artık George Gardi ya da benzerleriyle çalışamayacaklar.






Dursun Özbek'in seçimden sonra resmi olarak futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i getirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca sportif direktör olarak Cenk Ergün yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirme operasyonun arkasında iddiaların aksine çok daha büyük bir organizasyon var.






Basit anlatımla, "Başkan Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diyenlere Özbek'i tanıyanlar "gerçek resmi görebilseniz" diyerek küçük düşünmekle suçluyor.






GRİ ALANLARA DİKKAT EDİLİYOR

Başkan Özbek yeni dönemde George Gardi'yi dışlayacak... dışlamak da zorunda. FIFA son birkaç yıldır Gardi'nin de temsil ettiği aracılık sistemindeki "gri alanları" bitirmek ve astronomik komisyonların önüne geçmek için çok ciddi şekilde mücadele ediyor, adeta gerilla taktiği uyguluyor. Gardi gibi "aracı/danışman" statüsündeki isimlerin durumu, FIFA'nın savaş alanının merkezinde. Bu yüzden Galatasaray'ın transferleri de izleme altında.






KESTİĞİ FATURALAR İNCELEMEDE

Gardi'nin Galatasaray'dan aldığı iddia edilen rakamların 22 milyonu bulduğu (sadece Osimhen için 7 milyon Euro olduğu iddia ediliyor...) iddia ediliyor. Bu da oyuncuların maaşlarına vurulduğunda üst limit olan %5'lik sınırı katbekat aşıyor. Ancak Gardi gibi aracılar bu sınırları ezmek adına "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" veya "pazarlama desteği" gibi farklı faturalandırma yolları kullanıyor.

FIFA da bu yan yolları "kaçınmayı önleme" kuralıyla engellemeyi amaçlıyor. Bu yüzden iddialara göre Gardi'nin kestiği faturalar FIFA'nın incelemesine tabii tutuldu.






DURSUN ÖZBEK ERKEN DAVRANDI

FIFA paranın doğrudan kulüpten menajer hesabına yatmasını istemiyor. Tüm transfer ödemelerinin FIFA Takas Odası üzerinden geçmesini şart koşuyor. Bu sistemle FIFA, paranın kime, ne sıfatla ve hangi limitler dahilinde gittiğini anbean takip etmeyi hedefliyor.






Gardi gibi "Aracı" adı altındaki kişiler vasıtasıyla kulüplerden kontrolsüz para çıkışını engellemek ve vergi kaçakçılığının önüne geçmeyi amaçlıyor. Bazı mahkemeler FIFA'nın "uygulama yetkisini" geçici de olsa askıya aldı.

Ancak Başkan Özbek, FIFA'nın davaları kazanacağını ön görerek Gardi vb... aracıları Galatasaray'dan erken uzaklaştırma kararını devreye soktu.

Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi

4'te 4 yapan Galatasaray'ın saha içindeki mimarı Okan Buruk bu süreçte oyuncularına "robot" değil "insan" gibi davrandı... onların özel alanlarına ve hassasiyetlerine değer verdi. Bunun karşılığında sahada %100'lerini veren duygusal bir takım buldu. Icardi'nin tatilden mutlu dönmesi, Barış Alper'in 5 farklı mevkide "gık demeden" oynaması hep bir yansıma oldu

11.05.2026 12:53:00
Haber Merkezi
Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi
Okan Buruk bu seviyeye kolay gelmedi
Galatasaray, Okan Buruk'la üst üste 4. kez şampiyonluğa ulaştı. Bu süreçte hiç bir rakibi yanına bile yaklaştırmayan sarı-kırmızılılar, Türk futbolunda örneğine az rastlanır bir dominasyon kurdu.






Bu 4 yılın en kritik başarısı yüksek profilli oyuncuları (Icardi, Osimhen, Mertens, Torreira) ortak bir hedefe ikna etmesi oldu. Sacha Boey, Gabriel Sara ve Barış Alper Yılmaz gibi oyuncularını piyasa değerlerini katlayarak Avrupa'ya pazarlanmasında başrol oynadı.

2025 yılında oynanan 54 resmi maçta 37 galibiyet alınması, ekibinin oyuncu yorgunluğunu ve rotasyonu ne kadar doğru yönettiğini gösteriyor.






Icardi'nin ailevi meselelerinde veya Arjantin'e gitmesi gereken durumlarda, Buruk hiçbir zaman katı bir disiplin figürü gibi davranmadı. Birçok hocanın "takım disiplini bozulur" diye korktuğu ekstra izinleri gözü kapalı verdi.

Okan Buruk, oyuncusu hata yaptığında veya medya tarafından hedef tahtasına konulduğunda asla geri adım atmadı. Basın toplantılarında tüm suçu üzerine aldı. "Hata benim taktiğimden kaynaklandı" diyerek oyuncusunun üzerindeki baskıyı emdi.






Performansları düştüğü dönemlerde oyuncuları kesmek yerine güvendiğini hissettirmek adına formunu kazanmasını sağladı. Oyuncular onun için "Hocamız bizim arkamızda durur" dedirtti.

Sadece ilk 11'i değil, oynamayan oyuncuları da (örneğin kupa maçlarını bekleyen gençleri veya yedek kalecileri) ekibin değerli bir parçası olduğuna ikna etti.






Kendisi de eski bir büyük futbolcu olmasına rağmen, oyuncularına asla "Benim zamanımda şöyleydi" diye ders vermedi.

Bir oyuncu sakatlandığında onu sadece bir "eksik" olarak görmedi. Rehabilitasyon süreçlerini bizzat takip etti, oyuncunun mental olarak düşmesine izin vermedi.

Galibiyetlerden sonra hiçbir zaman "Ben kazandım" demedi. Her zaman "Oyuncularım sahada karakter koydu" diyerek mütevazılığı elden bırakmadı.

Osimhen'in Galatasaray macerası ve sonrası

Galatasaray formasıyla harikalar yaratan Victor Osimhen'in parçalı formayı giyme süreci ve sarı-kırmızılı taraftarların kalbini kazanmasının hikayesi yeniden gündeme geldi

11.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Osimhen'in Galatasaray macerası ve sonrası
Osimhen'in Galatasaray macerası ve sonrası
Galatasaray ve Türk futbol tarihinin en pahalı transferinin gerçekleşme süreci yaşandığında kimse gözlerine-kulaklarına inanamıştı. Ancak o transfer çıtayı öyle bir noktaya çıkardı ki, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İşte yaşananlar...






Türkiye'de transfer penceresinin hala açık olması, Galatasaray için tarihi bir kapı araladı. Icardi'nin sakatlığı ve Batshuayi'nin yanına bir partner arayışı derken, Erden Timur sonrası dönemde radikal bir adım attı. Galatasaray, Napoli'ye "Maaşını biz ödeyelim, bize kiralayın" teklifiyle gitti. Nijeryalı yıldız, Ocak ayında dev bir kulüp isterse ayrılabilme maddesi ve maskesiyle aslan olmaya ikna oldu.






ENERJİSİYLE FARK YARATTI

Eylül ayında binlerce Galatasaray taraftarı havalimanına akın etti. Uçaktan indiğinde boynundaki sarı-kırmızı atkıyla "şov yapan" çektiren Osimhen o an taraftarın kalbini kazandı. Dünyanın en iyi 3-5 forvetinden biri olarak kabul edilen bir oyuncunun Türkiye'ye gelmesi, tüm dünyada "şok" etkisi yarattı. Osimhen, sadece golleriyle değil, enerjisiyle de fark yarattı.






BİR HİKAYENİN BAŞLANGICI OLDU

İstanbul sokaklarında çocuklar "Osimhen maskesi" ile gezmeye başladı. Her golden sonra tribünlere koşması, arkadaşlarına saha içinde liderlik etmesi, onun buraya "tatil yapmaya" gelmediğini kanıtladı. Napoli'de istenmeyen adam ilan edilen kral, İstanbul'da imparatorlar gibi karşılanmasının karşılığını fazlasıyla verdi.






FENERBAHÇE'Yİ SEÇİME SÜRÜKLEDİ

Galatasaray, Avrupa'da transfer kapıları yüzüne kapanan bir dünya yıldızına "yuva" oldu. Osimhen ise o yuvayı golleriyle ve hırsıyla zirveye taşıdı.






Fenerbahçe derbisinde ise kırık koluna rağmen risk alarak sahayan çıktı. Sadece derbinin kazanılmasına yardım etmekle kalmadı. 2025-26 sezonunu bitirdi. Tedesco'yu gönderdi. Fenerbahçe'yi seçime sürükledi.

Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?

26. şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray yüzde 39'luk dominasyonuna devam eder ve her 2.5 yılda şampiyon olmayı sürdürürse 2050'de Fenerbahçe daha yeni 5. yıldızı, Beşiktaş 4. yıldızı takmaya uğraşırken, 7. yıldızı takıyor olabilir

11.05.2026 11:42:00
Haber Merkezi
Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?
Galatasaray'la Fenerbahçe arasındaki yıldız savaşlarında neler olacak?
26. şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray yüzde 39'luk dominasyonuna devam eder ve her 2.5 yılda şampiyon olmayı sürdürürse 2050'de Fenerbahçe daha yeni 5. yıldızı, Beşiktaş 4. yıldızı takmaya uğraşırken, 7. yıldızı takıyor olabilir.

Galatasaray, TFF'nin kabul ettiği 1959'dan bu yana 26. şampiyonluğuna ulaştı. Yani ligin yaklaşık %39'unu domine etti. Eğer sarı-kırmızılılar bu tempoyu (yaklaşık her 2,5 sezonda 1 şampiyonluk) 2050 yılına kadar sürdürürse önümüzdeki 24 sezonda (2026-2050 arası)10 şampiyonluk daha elde edebilir.







Galatasaray   26    36    +10
Fenerbahçe  19    26    +6
Beşiktaş      16    21    +5
Trabzonspor   7     9     +2
Diğer takımlar 2     3     +1







2050'ye kadar süreç böyle devam ederse Galatasaray 6 ve 7. yıldızı takan ilk takım olacak. 2050 yılında Galatasaray muhtemelen 7. yıldız mücadelesi verirken, Fenerbahçe 5. yıldızı yeni takmış, Beşiktaş ise 4. yıldızın son adımlarında olabilir.






İdari krizler, ekonomik değişimler veya yeni bir "Bursaspor/Başakşehir vakası" gibi sürprizler bu sayıları tabii ki değiştirebilir.

Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?

26'ncı şampiyonluğu yakalayan Galatasaray, "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre 80 yıl boyunca Fenerbahçe'nin önünde yer alacak

11.05.2026 11:09:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?
Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?
26'ncı şampiyonluğu yakalayan Galatasaray, "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre 80 yıl boyunca Fenerbahçe'nin önünde yer alacak.

Galatasaray'ın şampiyonluk kazanma oranı tarihsel ortalamasının %50 altına düşerse Fenerbahçe de her 3 sezondan en az 1'ini şampiyon olursa 7 şampiyonluk fark 2106'da kapanacak.







Galatasaray, Antalyaspor'u yenerek 26. şampiyonluğunu ilan etti. Hazırlanan bir rapor ise Fenerbahçe taraftarlarına "ya sabır" diyecekleri bir sürece davet etti.

Uygulamalı Matematik ve Veri Analitiği Uzmanı Murat Şanlı, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı şampiyonluk sayısında yakalaması için en erken tarihi verdi: 2106.







1.87 NEREDE 4.2 NEREDE

Galatasaray 26 şampiyonluğa ulaştı. Fenerbahçe 19 şampiyonlukta kaldı. Fark artık 7 şampiyonluk. Şanlı'ya göre farkın mevcut dinamikler içinde kapanmasının önünde büyük engeller var.







Beşiktaş ve Trabzonspor'un pastadan düzenli olarak pay alması (ortalama her 5 yılda 2 şampiyonluk), Fenerbahçe'nin farkı kapatmasını imkansız hale getirebilir.

Son 30 yılın verilerine göre Galatasaray, her 1.87 yılda bir şampiyonluk görürken; Fenerbahçe'de bu oran son dönemde 4.2 yıla kadar çıktı.







GAZETEMİZ UZMANI DEĞERLENDİRDİ

Şanlı'nın hazırladığı "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre, Fenerbahçe'nin Galatasaray' yakalayabilmesi için önümüzdeki 80 yıl boyunca olağanüstü şartlar oluşmalı.







- Galatasaray'ın şampiyonluk kazanma oranının tarihsel ortalamasının %50 altına düşmeli.
- Fenerbahçe her 3 sezondan en az 1'ini şampiyon olmalı.
- Beşiktaş ve diğer takımların şampiyonlukları Galatasaray'dan "çalması" ancak Fenerbahçe'nin bu süreçte yara almaması.







İŞTE OLASI SENARYO

Yıl   GS    FB    FARK
2026  26    19    7
2050  31    25    6
2080  35    32    3
2106  38    38    0 (Eşitlik)







80 YIL LAZIM

2106 sezonunu "Diferansiyel Beklenen Değer" denklemi ortaya çıkarıyor. En basit anlatımıyla Fenerbahçe'nin 8 sezon sonra öne geçememesinin sebebi, kendisinin yavaş ilerlemesi olmayacak. Galatasaray'ın da tırmanmaya devam etmesi olacak. Bunun yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor ya da ortaya çıkacak sürpriz takımların da yolu kapatması olacak.

Bugün 11 Mayıs 2026... Fenerbahçe'nin bu şartlarda 80 yıl boyunca sabırla tırmanması gerekecek. Ancak takvimler 2106'yı gösterdiğinde Galatasaray'ı yakalayabilecek.

Maçta tansiyon yükseldi, protokol tribününde kavga çıktı

Isparta'da Bölgesel Amatör Lig'e katılacak takımı belirleyen play-off karşılaşmasında Keçiborlu Belediyespor, Deregümü Gençlikspor'u 2-0 mağlup etti

11.05.2026 10:11:00
İhlas Haber Ajansı
Maçta tansiyon yükseldi, protokol tribününde kavga çıktı
Maçta tansiyon yükseldi, protokol tribününde kavga çıktı
Isparta'da Bölgesel Amatör Lig'e katılacak takımı belirleyen play-off karşılaşmasında Keçiborlu Belediyespor, Deregümü Gençlikspor'u 2-0 mağlup etti. Mücadelenin son anlarında saha ve tribünlerde yaşanan gerginlik kameralara yansıdı.



Isparta'da Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek takımı belirleyen play-off karşılaşması büyük heyecana sahne oldu. Keçiborlu Belediyespor ile Deregümü Gençlikspor arasında oynanan kritik mücadelede gülen taraf 2-0'lık skorla Keçiborlu temsilcisi oldu.

Saha ve tribünlerde tansiyon yükseldi



Karşılaşmanın son bölümlerinde ise tansiyon yükseldi. Maçın son dakikalarında protokol tribününde çıkan kavga kısa süreli gerginliğe neden olurken, olaylara güvenlik güçleri müdahale etti. Final düdüğünün ardından ise saha içinde futbolcular arasında da tartışmalar yaşandı. Gerginliğin stat dışında da devam ettiği öğrenilirken, olaylar çevrede kısa süreli paniğe neden oldu.

La Liga'da şampiyon Barcelona

İspanya La Liga'nın 35. haftasında Barcelona, sahasında Real Madrid'i 2-0 mağlup ederek sezon bitimini 3 hafta kala şampiyon oldu

11.05.2026 10:07:00
İhlas Haber Ajansı
La Liga'da şampiyon Barcelona
La Liga'da şampiyon Barcelona
İspanya La Liga'nın 35. haftasında Barcelona, sahasında Real Madrid'i 2-0 mağlup ederek sezon bitimini 3 hafta kala şampiyon oldu.






İspanya La Liga'nın 35. haftasında oynanan El Clasico'da Barcelona, Camp Nou'da Real Madrid ile karşılaştı. Milli oyuncu Arda Güler sakatlığından dolayı kadroda yer almazken, ev sahibi ekip ilk yarıda bulduğu gollerle mücadeleyi 2-0 kazandı. 






Barcelona'ya hem galibiyeti hem şampiyonluğu getiren golleri Rashford ve Ferran Torres attı. Bu sonucun ardından puanını 91'e yükselten Barcelona, en yakın takipçisi Real Madrid ile arasındaki farkı 14'e çıkartarak LaLiga'da bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 






Hansi Flick'in öğrenceleri üst üste ikinci, toplamda ise 29. şampiyonluk sevincini yaşadı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.