logo
20 HAZİRAN 2026

Aman nazar değmesin

Sezon başında Başakşehir'den Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder, adından söz ettirmeye devam ediyor

22.02.2018 00:00:00
Sezon başında Medipol Başakşehir'den Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder, adından söz ettirmeye devam ediyor. Genç futbolcu, Serie A'da çıktığı 17 maçta 4 gol, 1 asist yaparken, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında da gol atma başarısı gösterdi.

Bucaspor altyapısında futbol kariyerine başlayan Cengiz Ünder, daha sonra Altınordu'nun yolunu tuttu. Şimdilerde olduğu gibi o zaman da başarılı ve çalışkan olan genç futbolcu, iki sezonda Altınordu A Takımı'na kadar yükseldi. Böyle olunca da Cengiz artık büyüklerin radarına girmişti. Onun bu yeteneğini ilk fark eden ise Medipol Başakşehir ve Abdullah Avcı oldu. 2016-2017 sezonunun başında İstanbul ekibine transfer olan başarılı futbolcunun ismi o dönem pek duyulmamış ve ne yapacağı da merak konusuydu. Fakat kısa sürede turuncu-lacivertli takımın değişilmez ismi haline gelen Cengiz Ünder, burada geçirdiği bir sezonda 43 maça çıktı ve 9 gol, 7 asistlik bir performans sergiledi. Gol atmasa veya asist yapmasa da oyunun hep içinde olan ve sahadaki varlığını rakibe hissettiren genç oyuncu için Avrupa kulüpleri de Başakşehir'in kapısını çalmaya başlamıştı.

ROMA'DA YENİ BİR SAYFA

Cengiz Ünder için Medipol Başakşehir'e resmi teklifte bulunan iki kulüp vardı; Manchester City ve Roma. Dünya futbolunda söz sahibi olan bu iki takım arasından Başakşehir yönetimi ve Cengiz'in tercihi Roma oldu. Bonuslarla birlikte 15 milyon Euro'a İtalyan ekibine transfer olarak 5 yıllık sözleşme imzalayan 20 yaşındaki futbolcu, kariyerindeki bu yeni sayfayı attığı goller ve yaptığı asistlerle doldurmaya başladı. Henüz takıma alışma sürecinde olmasına rağmen birçok dünya yıldızının arasında kendini göstermeyi başaran Cengiz Ünder, özellikle son haftalardaki yükselen formuyla da gelecek için umut veriyor. Şu ana kadar toplamda 19 maçta Roma forması giyen ve bu mücadelelerin 11'inde sahaya ilk on bir çıkan genç yıldız 5 gol, 1 asist ile oynadı. Serie A'da görev aldığı son üç maçta 4 gol atıp, bir de asist yapan başarılı kanat oyuncusu, Şampiyonlar Ligi'ni de boş geçmedi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GOL ATAN EN GENÇ TÜRK

Cengiz Ünder, İtalya liginde yakaladığı bu performansı Devler Ligi'ne de taşıdı. Takımının dün akşam Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Shakhtar Donetsk'e konuk olduğu karşılaşmanın 41. dakikasında sahneye çıkan yetenekli futbolcu, Roma'yı 1-0 öne geçirdi. Bu golle 20 yaşındaki Cengiz, Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç Türk oldu.

DEĞERİNE DEĞER KATTI

Genç yaşına rağmen ortaya koyduğu oyunla değerini her geçen gün katlayan Cengiz, Avrupa'nın 5 büyük liginde oynayan en değerli 100 genç futbolcu listesine de girdi. CIES Football Observatory'un yaptığı araştırmaya göre Cengiz Ünder, 21 milyon 300 bin Euro değeriyle bu listede 48. sırada yer aldı. Cengiz'i takip eden diğer genç Türk oyuncular ise 18 milyon 600 bin Euro değeriyle 61. sırada bulunan Villarrealli Enes Ünal ve 10 milyon 900 bin Euro ile 96. sıradaki Celta Vigo'da oynayan Emre Mor oldu.

Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı


 
2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu ikinci maçlarında Brezilya, turnuvanın en zayıf ekiplerinden Haiti'yi 3-0 mağlup etti.
 

20.06.2026 07:08:00
AA
Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı
Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) ekiplerinden Philadelphia Eagles'ın maçlarını oynadığı 69 bin kişi kapasiteli Philadelphia Stadı yapılan Brezilya-Haiti karşılaşmasında, daha önce 5 kez Dünya Kupası kaldıran Brezilya ile turnuvaya 52 yıllık aranın ardından katılan Haiti karşı karşıya geldi.

Neymar forma giyemedi

Brezilya'da sakatlık sürecinin ardından kısa süreli de olsa antrenmanlara çıkmaya başlayan ve tedavisi devam eden yıldız futbolcu Neymar, Fas maçının ardından Haiti karşısında da forma giyemedi.
İlk 20 dakikada etkili bir hücum geliştiremese de bu süreyi Haiti ceza sahası önünde geçiren Brezilya, 23. dakikada 1-0 öne geçti. Vinicius ceza sahasına girdikten sonra kaleye plase bir vuruş yaptı. Kaleci, Placide şutu kurtarırken seken topu Cunha, sağ ayağıyla tek dokunuşta filelerle buluşturdu.

Brezilya, 36. dakikada Cunha'nın ikinci golüyle farkı ikiye çıkardı. Vinicius, ceza alanına doğru koşan Cunha'ya pasını gönderdi. İlk golü de atan futbolcu, sol çaprazdan sert bir vuruşla yakın köşeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

İlk yarının uzatma bölümünde, 45+3. dakikasında Brezilya farkı üçe çıkardı. Paqueta, Vinicius'a uzun bir pas attı ve ceza sahasına giren golcü futbolcu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden vuruşunda topu filelere gönderdi.
Devreye, Brezilya'nın 3-0 üstünlüğü ile girildi.

Her iki taraf da ikinci yarının ilk 15 dakikasında net bir gol şansı yakalamadı.
Karşılaşmanın 68. dakikasında top üst direkten döndü. Vinícius'un topuk pasında Martinelli, gelişine sağ ayağıyla topu kaleye gönderdi, top üst direğe çarparken ceza sahasında bulunan Vinícius için ofsayt bayrağı kalktı.
Haiti, karşılaşmanın uzatma bölümünde 90+3. dakikada etkili bir atak geliştirdi. Simon'un ceza alanının birkaç metre dışından çektiği şutta kaleci Alisson topu kornere çeldi.
Mata başka gol olmayınca Brezilya, Haiti'yi 3-0 mağlup etti.

Haiti veda etti

Brezilya, C Grubu ilk maçında Fas ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Haiti karşısında aldığı galibiyetle iki maçın ardından 4 puana ulaştı. Haiti ise 1-0'lık İskoçya mağlubiyetinin ardından 2 maçından da sahadan mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Haiti, gruptaki iki maçın ardından son 32 turuna çıkma şansını kaybetti.

Brezilya, 6. kupayı istiyor

1930'dan bu yana düzenlenen 22 Dünya Kupası'na katılan tek ülke Brezilya, 5 kez şampiyonluğa ulaştı.
Son şampiyonluğunu 2002'de elde eden "Sambacılar", 24 yıl sonra tekrar dünya futbolunun zirvesine çıkmayı hedefliyor.

Haiti, 1974'ten sonra ilk defa Dünya Kupası'nda

Tarihinde 2. kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan Haiti, 1974'ten sonra ilk defa turnuvada boy gösteriyor. Geçen sezon Çaykur Rizespor forması giyen Frantzdy Pierrot da kadroda yer alıyor. Haiti'nin henüz Dünya Kupası tarihinde galibiyeti bulunmuyor.

Dünya Kupası'na veda ettik

 
 
FIFA 2026 Dünya Kupası D Grubu'nda Türkiye ile Paraguay takımları, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara kentindeki San Francisco Bay Area Stadyumu'nda (Levi's Stadyumu) karşılaştı. Maçı Paraguay 1-0 kazandı. Maçta onlarca fırsatı heba eden A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'na veda etti.
 

20.06.2026 07:01:00 / Güncelleme: 20.06.2026 08:18:04
Haber Merkezi
Dünya Kupası'na veda ettik
Dünya Kupası'na veda ettik

FIFA 2026 Dünya Kupası D Grubu'nda Türkiye ile Paraguay takımları, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara kentindeki San Francisco Bay Area Stadyumu'nda (Levi's Stadyumu) karşılaşıyor. Maçın 2. dakikasında Matias Galarza'nın yaklaşık 25 metreden attığı golle Paraguay 1-0 öne geçti. Mert Müldür'ün ilk yarıdaki kafa vuruşu direkten döndü.

45+3'te Paraguaylı Miguel Almiron, ağzını kapattığı için yeni kurallar uyarınca kırmızı kart gördü. Kırmızı kart sonrası Milli Takım, rakip kalede baskı kurdu ancak skor üretemedi. Sayısız şut çerçeveyi bulmadı. Yapılan değişiklikler de sonuç getirmedi. 90+6'da Melih Demiral'ın kafa vuruşu direği sıyırıp geçti. 

Maçtan sonra futbolcular da, Türk halkı da büyük üzüntü yaşadı. Umutlar bir başka turnuvaya kaldı. Milli Takım'daki gol kısırlığı dikkat çekiyor. 

Reklam yıldızlığı futbolcuları mahvetti
 
Türkiye, 24 yıl sonra gittiği Dünya Kupası'nda sponsor firmaların kurbanı oldu. Futbolcularımız tek kelimyele adeta "reklam yıldız"ına dönüştürüldü. Reklamlarda güzel oynadılar ancak sahada döküldüler. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ya da futbolcularımızın çok mu paraya ihtiyacı vardı? Cami önlerinde mendil açar, toplar verirdik!

Etkili top çevirseler de, gol vuruşlarında etkili olamadılar. Kaleyi bir türlü bulamadılar! Çekilen onlarca şut boşa gitti. Türkiye, turnuvanın en çok şut çeken takımı... Başka bir şey de yok...

Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı 77-75 mağlup etti ve seride durumu 3-1'e getirerek şampiyon oldu.

20.06.2026 00:15:00
İhlas Haber Ajansı
Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı 77-75 mağlup etti ve seride durumu 3-1'e getirerek şampiyon oldu.

Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin başında iki takım da hücumlardan boş dönerken, Horton-Tucker'ın basket faulü ile sarı-lacivertliler 3-0 öne geçti.



Beşiktaş adına ilk sayıları Vitto Brown (3 sayı) kaydederken, Tarık Biberovic 3 sayılık isabetiyle karşılık verdi. Ev sahibi televizyon molasına da 8-6 önde girdi. Beşiktaş, Sertaç Şanlı, Brown ve Yiğit Arslan ile bulduğu sayılarla farkı artırırken, 1 dakika 45 saniye kala konuk ekibin aldığı mola öncesi fark 7'ye çıktı. 18-11

Jantunen'in smaçla bulduğu sayıyla farkı azaltmaya çalışan Fenerbahçe, ilk çeyreğin sonlarında hücumda skor üretmekte zorlandı. Sarı-lacivertlilerde Wade Baldwin süre biterken 3 sayılık isabet buldu ve ilk çeyrek Beşiktaş'ın 20-16 üstünlüğü ile tamamlandı.



Derbide 2. periyot Jantunen'in pota altından bulduğu basketle başladı. Karşılıklı sayılarla geçilen bölüm sonrası siyah-beyazlılar 7 dakika 3 saniye kala aldıkları molaya 25-22'lik skorla girdi. Hücumda etkinliğini artıran Beşiktaş üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı 10'a yükseltti. Tarık Biberovic, üst üste 3 sayılık atışlarında isabet sağlarken, Beşiktaş'ta önce Sertaç, sonrasında da Anthony Brown farkı yeniden çift haneli sayıya taşıdı.

Berk Uğurlu'nun kenar çizgisinden kaydettiği 3 sayıya karşılık, Wade Baldwin teknik faulün de içinde olduğu bölümde 6 sayılık katkı sağladı. Soyunma odasına Beşiktaş'ın 45-40'lık Beşiktaş üstünlüğü ile girildi.

Beşiktaş, 3. çeyreğin ilk dakikalarında Vitto Brown ve Dotson ile bulduğu sayılarla farkı 11'e çıkartırken, Fenerbahçe bitime 5 dakika 27 saniye kala 9-0'lık seri yakaladı. 51-49
Karşılıklı sayılarla geçilen bölüm sonrası sarı-lacivertliler 54-54'lük eşitlik sağladı. Ev sahibinin savunma ribauntlarındaki etkili oyunuyla birlikte periyot 60-56 bitti.

Müsabakanın son çeyreği Devon Hall'un sayısıyla başlarken, Dotson 3 sayılık basketiyle yanıt verdi. Tarık ve Devon Hall, pota altından kaydettiği sayılarla Fenerbahçe adına skor üretirken, sonrasında iki takım da hücumlardan eli boş döndü. Yiğit Arslan'ın cepheden gören noktadan bulduğu 3 sayılık isabetle Beşiktaş 4 dakika 36 saniye kala farkı yeniden 6'ya çıkardı.

Horton-Tucker'ın turnikeyle bulduğu sayı sonrası skor bitime 3 dakika kala 71-69'a geldi. Savunma ribaundunu alan sarı-lacivertliler Jantunen ile bir sayı daha buldu ve mücadeleye yeniden eşitlik geldi. Devon Dotson'un 3 sayılık isabetiyle takımını öne geçirirken, Wade Baldwin turnikeyle karşılık verdi. 75-74

Savunmada kapılan topla hızlı çıkan Fenerbahçe'de Wade Baldwin, pota altından topu dışarıdaki Tarık Biberovic'e çıkarırken, Tarık'ın 1 saniye kala kaydettiği 3 sayılık sayı sarı-lacivertlileri 77-75 öne geçirdi.

Kalan kısa sürede Beşiktaş isabet bulamadı ve Fenerbahçe parkeden galip ayrılarak seride durumu 3-1'e taşıdı ve şampiyonluğunu ilan etti.
Wade Baldwin 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Tarık Biberovic 17 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Beşiktaş'ta ise Yiğit Arslan 19 sayı kaydetti.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Zafer Yılmaz, Ziya Özorhon, Hüseyin Çelik
Beşiktaş: Sertaç Şanlı 9, Devon Dotson 15, Vitto Brown 10, Anthony Brown 6, Yiğit Arslan 19, Berk Uğurlu 4, Matt Thomas 11, Conor Morgan 1
Başantrenör: Dusan Alimpijevic
Fenerbahçe Beko: Nicolo Melli 4, Tarık Biberovic 17, Devon Hall 10, Talen Horton-Tucker 10, Khem Birch 3, Mikael Jantunen 12, Wade Baldwin 21, Nando De Colo, Metecan Birsen, Onuralp Bitim, Melih Mahmutoğlu
Başantrenör: Sarunas Jasikevicius
1. Periyot: 20-16 (Beşiktaş lehine)
Devre: 45-40 (Beşiktaş lehine)
3. Periyot: 60-54 (Beşiktaş lehine)
5 faulle çıkan: 30.31 Morgan (Beşiktaş), 00.42 Jantunen (Fenerbahçe)İHA

Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de


 
A Milli Futbol Takımı, Paraguay maçının oynanacağı San Jose'ye ulaştı.

18.06.2026 04:35:00
AA
 Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de
 Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Jose kentine geldi. Arizona'daki kamp merkezinden özel uçakla San Jose Havalimanı'na inen kafile, yoğun güvenlik önlemleri altında kamp yapacağı otele ulaştı.

Millileri, bölgede yaşayan Türk vatandaşları tezahüratlar ve bayraklarla karşıladı. Otobüsten inen teknik ekip ve futbolcular otele girerken milli futbolcu Kenan Yıldız, taraftarlara imza verip fotoğraf çektirdi.

Türkiye-Paraguay müsabakası 20 Haziran Cumartesi TSİ 06.00'da oynanacak.

İngiltere gol olup yağdı, Hırvatistan yetişemedi


 
2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nda oynanan maçta İngiltere, Hırvatistan'ı 4-2 yendi.

18.06.2026 04:25:00 / Güncelleme: 18.06.2026 04:34:58
HABER MERKEZİ/AA
  İngiltere gol olup yağdı, Hırvatistan yetişemedi
  İngiltere gol olup yağdı, Hırvatistan yetişemedi


2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nda oynanan maçta İngiltere, Hırvatistan'ı 4-2 yendi. Hırvatistan, 2018'deki Dünya Kupası'nı ikinci (finalist), 2022 Dünya Kupası'nda ise üçüncü olarak tamamlamıştı. 

Karşılaşmaya kontrollü başlayan İngiltere 9. dakikada penaltı kazandı. Kane, tekrar edilen penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi.
Golün ardından rakip yarı alanda daha dikine oynamaya başlayan İngiltere, etkili hücumlar gerçekleştirerek oyunun kontrolünü bırakmadı. Golün ardından topu daha hızlı bir şekilde İngiltere ceza sahası etrafına taşımaya çalışan Hırvatistan aradığı golü 36. dakikada buldu. Kane'in 42. dakikada kafayla attığı golle bir kez daha öne geçen İngiltere ilk yarının bitimine saniyeler kala Musa'nın golünü engelleyemeyince devreye 2-2 eşitlikle girildi.
İngiltere ikinci yarıya golle başladı. 47. dakikada Bellingham'la skoru 3-2 yapan İngiltere 1 dakika sonra net bir fırsattan da yararlanamadı. 55. dakikadan itibaren 2 dakika Hırvatistan kalesini ablukaya alan ve üst üste tehlikeli pozisyonlara giren İngilizler, maçın bitmesine kısa bir süre kala Rashford'ın attığı golle skoru 4-2 yaptı.

Maçtan dakikalar

9. dakikada İngiltere penaltı kazandı. Sağ taraftan Rice'ın kullandığı köşe vuruşu sonrasında topu uzaklaştırmak isteyen Modric'in Madueke'ye temasının ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Kane'in vuruşunu Livakovic kurtardı ancak daha sonra yapılan incelemenin ardından vuruşun tekrarına karar verildi. Bir kez daha topun başına geçen Kane, 12. dakikada topu ağlara gönderdi: 1-0

36. dakikada skora denge geldi. Vuskovic'in soldan gönderdiği topla ceza sahası içi sağ çaprazında buluşan Sucic'in dışarı çevirdiği topa Baturina gelişine vurarak filelerle buluşturdu: 1-1

42. dakikada İngiltere bir kez daha öne geçti. Rice'ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasına gönderdiği topu Kane kafayla gole çevirdi: 2-1

45+5. dakikada Hırvatistan yeniden oyunu dengeledi. Pasalic'in ceza sahasına gönderdiği uzun pasında Perisic kafayla topu sağdan bindiren Musa'ya bıraktı. Musa da gelişine düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-2

47. dakikada İngiltere'nin golü geldi. Anderson'un orta sahadan attığı pası sağdan kaparak çaprazdan ceza sahasına giren Bellingham'ın şutunda top uzak direğe çarparak ağlarla buluştu: 3-2

77. dakikada Hırvatistan, Matanovic'in ceza sahası içi sağ çaprazından şutuyla gole yaklaşsa da kaleci Pickford topun ağlara gitmesine izin vermedi.

85. dakikada İngiltere'de Rashford maçın skorunu tayin eden golü kaydetti. Hırvatistan savunmasında yaşanan boşluğu iyi değerlendiren İngilizlerde Saka'nın sağdan pasını müsait pozisyonda kontrol eden Rashford, ceza sahası içinde rahat bir vuruşla topu kalecinin yanından plaseyle ağlara bıraktı: 4-2


Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Benjamin Pages (Fransa)

İngiltere: Pickford, James, Konsa, Stones (Dk. 87 Guehi), O'Reilly, Anderson, Rice (Dk. 72 Rogers), Madueke (Dk. 82 Saka), Bellingham (Dk. 79 Spence), Gordon (Dk. 72 Rashford), Kane

Hırvatistan: Livakovic, Stanisic, Gvardiol, Sutalo, Vuskovic (Dk. 66 Marco Pasalic), Modric (Dk. 58 Kovacic), Mario Pasalic (Dk. 78 Kramaric), Baturina (Dk. 78 Vlasic), Sucic, Perisic, Musa (Dk. 66 Matanovic)

Goller: Dk. 12 (Penaltıdan) ve Dk. 42 Kane, Dk. 47 Bellingham, Dk. 85 Rashford (İngiltere), Dk. 36 Baturina, Dk. 45+5 Musa (Hırvatistan)

Trabzonsporlu Batagov dünyaevine girdi

Trabzonspor'un başarılı savunma oyuncusu Arseniy Batagov, Elizaveta Zolotova ile İtalya'nın ünlü Como Gölü kıyısında düzenlenen görkemli bir törenle hayatını birleştirdi

17.06.2026 14:10:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonsporlu Batagov dünyaevine girdi
Trabzonsporlu Batagov dünyaevine girdi
Trabzonspor'un başarılı savunma oyuncusu Arseniy Batagov, Elizaveta Zolotova ile İtalya'nın ünlü Como Gölü kıyısında düzenlenen görkemli bir törenle hayatını birleştirdi.

Bordo-mavili ekibin savunmadaki önemli isimlerinden Arseniy Batagov, özel hayatında da mutluluğa adım attı. Ukraynalı futbolcu, uzun süredir birliktelik yaşadığı Elizaveta Zolotova ile dünyaevine girdi.

Como Gölü'nde romantik düğün



Genç çift, İtalya'nın en gözde turizm merkezlerinden biri olan Como Gölü kıyısında gerçekleştirilen düğün töreninde aileleri ve yakın dostlarının katılımıyla evlendi. Doğal güzellikleriyle ünlü bölgede düzenlenen törende çiftin mutluluğu dikkat çekti.

Mutluluklarını sosyal medyada paylaştılar

Batagov ve Zolotova, düğün töreninden kareleri sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaşırken, paylaşımlar kısa sürede yoğun ilgi gördü. Trabzonsporlu futbolcunun takım arkadaşları ve taraftarlar da genç çifte tebrik mesajları gönderdi.

Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Manchester City forması giyen İspanyol orta saha Bernardo Silva ile sözleşme imzaladı

17.06.2026 12:56:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Manchester City forması giyen İspanyol orta saha Bernardo Silva ile sözleşme imzaladı.

Real Madrid yeni sezon öncesi kadrosunu Bernardo Silva ile güçlendirdi. Eflatun-beyazlılar transferle ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Portekizli oyuncu ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme imzalandığı belirtildi.



2017 yılından beri Manchester City forması giyen Bernardo Silva, İngiliz ekibinde 1'i UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 19 kupa kaldırma başarısı gösterdi.

2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4

2026 Dünya Kupası I Grubu ilk hafta maçında Norveç, Irak'ı 4-1 mağlup ederek averajla liderliğe yükseldi

17.06.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4
2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4
2026 Dünya Kupası I Grubu ilk hafta maçında Norveç, Irak'ı 4-1 mağlup ederek averajla liderliğe yükseldi.

2026 Dünya Kupası I Grubu ilk haftasında Irak ile Norveç, ABD'nin Boston şehrinde bulunan Gillette Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Gabonlu hakem Pierre Atcho'nun yönettiği maçta gol perdesini 29. dakikada Erling Haaland açtı ve Norveç'i 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada Irak, Eymen Hüseyin'in golüyle eşitliği yakalarken, 43. dakikada Haaland bir kez daha fileleri havalandırarak skoru 2-1'e getirdi ve ilk yarı Norveç'in üstünlüğü ile sona erdi.



İkinci yarıda Norveç etkili oyunu sürdürürken, 78. dakikada Leo Ostigard ve 90+7. dakikada Thorstved'in kaydettiği gollerle Stale Solbakken'in öğrencileri sahadan 4-1 galip ayrıldı.
Grubun diğer maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

Norveç, grubun ikinci maçında Senegal ile Irak ise Fransa ile karşılaşacak.

Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ilk maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

17.06.2026 10:22:00
AA
Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti
Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ilk maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

Dünya Kupası finaline de ev sahipliği yapacak ABD'deki New York New Jersey Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, Senegal ile karşı karşıya geldi.

Taraftarlar, takımlarının gol yollarında etkisiz kalması nedeniyle maçın ilk 20 dakikanın ardından Meksika dalgası yapmaya başladı.

Karşılaşmanın 25. dakikasında Diouf, savunmanın arkasına sarkan Jackson'a ara pasla topla buluşturdu. Jackson'ın sol ayağıyla yakın köşeye şutunda top, ilk önce direğe ardından kaleci Maignan'ın ayağına çarparak kornere çıktı.

45+7. dakikada Senegal'den Mane'nin pasında topla buluşan Sarr'ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.

Maçta 2. yarıya 0-0 eşitlikle girildi.



Fransa, 66. dakikada 1-0 öne geçti. Olise'nin defansın arasına pasında topla buluşan Mbappe, meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Etkili ataklarını sürdüren Fransa, 82. dakikada farkı ikiye çıkardı. Rabiot'un savunma arkasına pasında topla buluşan Barcola, dibine girerek yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı, kaleci Mendy'nin üstünden filelerle buluşturdu.

Senegal, maçın uzatma bölümünde farkı bire indirdi. Ndiaye'nin pasıyla ceza sahasına giren Mbaye, 90+5'te sağ ayağıyla uzak köşeye vurdu ve Maignan'ın çıkaramadığı top ağlara gitti: 2-1.

Mbaye'nin golünden sonraki santranın ardından Mbappe, 90+6'da ceza sahası dışından sert bir şutla ağları havalandırdı: 3-1.

Fransa, maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçta Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti.

17.06.2026 10:20:00
AA
Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti
Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçta Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti.

Arjantinliler 5. dakikada Messi'nin attığı golle sevinirken, Cezayirliler 9. dakikada Chaibi'nin filelere giden topuyla sevindi ancak iki gol de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Arjantin'in topun kontrolünü alıp rakip yarı alana yerleşerek oynadığı maçta kilidi açan isim Lionel Messi oldu.



Süper yıldız, ceza sahası dışından attığı şık golle takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının son bölümlerinde Cezayir, Arjantin ceza sahası etrafında kendini daha çok gösterse de Güney Amerika temsilcisi soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya daha cesur başlayan Cezayir, hücumda daha çok kendisini gösterse de 60. dakikada Messi yakaladığı fırsatı gole çevirerek Arjantin'i 2-0 öne geçirdi. Arjantin'in kaptanı, 76. dakikada bir kez daha ülkesini sevince boğarak takımının üçüncü golünü kaydetti. Dünya Kupası'nın son şampiyonu Arjantin, Cezayir'i 3-0 yenerek 2026'ya galibiyetle başladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.