Anadolu'da kış mutfağı hazırlığı
Yaz mevsiminin ortasına geldiğimiz şu günlerde kış mutfağı hazırlıkları başladı. Tarım ürünlerinin hasat edildiği Anadolu'da sebze- meyve kurutma işlemleri yoğunlaştı.
05.08.2024 12:03:00 / Güncelleme: 05.08.2024 12:07:38
Bülent TAPICI
Bülent TAPICI





Yaz mevsiminin ortasına geldiğimiz şu günlerde kış mutfağı hazırlıkları başladı. Tarım ürünlerinin hasat edildiği Anadolu'da sebze- meyve kurutma işlemleri yoğunlaştı.
Kabak, kayısı, üzüm, patlıcan gibi ürünler kurutma yoluyla kış mevsimi için hazırlanıyor.
Ağırlıklı olarak Kayseri'nin Kocasinan İlçesi sınırlarında bulunan Yemliha Mahallesinde yetişen Yamula Patlıcanı kış hazırlığının gözde meyvelerinden.
Kendine özgü rengi ve lezzetiyle ön plana çıkan bu patlıcan türü aynı zamanda ülkemizin coğrafi işaretli ürünlerinden.

Çevre il ve ilçelerden Yamula Patlıcanına büyük ilgi var. Bu patlıcan türü sadece kışlık kurutmalık olarak değil günlük yemek olarak da yoğun olarak tüketiliyor.

Bölge insanı tarafından 'Yamıla Baldırcanı' olarak da adlandırılan Yemliha Patlıcanı kızartma, güveç, turşu ve doğrudan yemek gibi pek çok şekilde tüketiliyor.
Kabak, kayısı, üzüm, patlıcan gibi ürünler kurutma yoluyla kış mevsimi için hazırlanıyor.

Ağırlıklı olarak Kayseri'nin Kocasinan İlçesi sınırlarında bulunan Yemliha Mahallesinde yetişen Yamula Patlıcanı kış hazırlığının gözde meyvelerinden.
Kendine özgü rengi ve lezzetiyle ön plana çıkan bu patlıcan türü aynı zamanda ülkemizin coğrafi işaretli ürünlerinden.

Çevre il ve ilçelerden Yamula Patlıcanına büyük ilgi var. Bu patlıcan türü sadece kışlık kurutmalık olarak değil günlük yemek olarak da yoğun olarak tüketiliyor.

Bölge insanı tarafından 'Yamıla Baldırcanı' olarak da adlandırılan Yemliha Patlıcanı kızartma, güveç, turşu ve doğrudan yemek gibi pek çok şekilde tüketiliyor.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.