Antalya'da kapanma öncesi pazarlar doldu taştı
Ülke genelinde Perşembe akşamından itibaren uygulanacak 17 günlük tam kapanma öncesi Antalya'da semt pazarları doldu taştı. 10-16 Nisan tarihleri arasında 100 bin kişide 301,65 olan vaka sayısının 17-23 Nisan arasında 324,57'ye yükseldiği Antalya, bu rakamla iller sıralamasında 9'uncu sırada yer aldı. Bazı kişilerin artan vaka sayılarına rağmen maskesini indirmesi 'pes' dedirtti






Konyaaltı Belediyesi zabıta ekipleri demir bariyerlerle çevirdiği pazarın giriş noktalarında ateş ölçümü ve maske denetimi yaptı. Maske kuralına uyulan pazarda zaman zaman sosyal mesafe kuralı ihlal edildi. Bazı vatandaşların artan vakalara rağmen maskesini indirmesi ise 'pes' dedirtti. Vatandaşların daha çok sebze meyve ve balık tezgahları önünde yoğunluk oluşturduğu görüldü.

Kazakistan vatandaşı olduğunu belirten Rabia Kayirova, 'Kapanma kararının alınması çok iyi oldu. Durum kötüye gidiyordu. Vaka sayılarından ötürü yurt dışına da çıkamıyoruz. Bu virüs çabuk biterse çok iyi olur. Haftaya kısıtlama olacağı için alışveriş yapmaya geldik' sözlerine yer verdi.
Emrah Yüksel ise 'Evet yoğunluk var. Kısıtlamada pazarlar kapalı olacak. Aslında bu yaptığımız biraz gereksiz; ama millet olarak maalesef kısıtlama öncesi pazara dökülüyoruz. Süper marketler de açık olacak. İsteyen oranın manav bölümünden de ihtiyacını karşılayabilir' dedi.İHA











































































