logo
22 MAYIS 2026

Antalyaspor'da sürpriz gelişme

Antalyaspor'un iki İsrailli futbolcusu Safuri ve Jehezkel, TFF'nin maçlardan önce Filistin'de ölenlerin anısına saygı duruşunda bulunulacağını açıklamasından sonra yarın oynanacak Gaziantep mücadelesine çıkmayacaklarını bildirdi 

20.10.2023 21:55:00
Ruhi Sarı
Antalyaspor'da sürpriz gelişme
Antalyaspor'da sürpriz gelişme
Antalyaspor'un iki İsrailli futbolcuları Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel, Gaziantep FK maçına çıkmayacaklarını açıkladı.

İkili, İsrail - Filistin hattında yaşanan çatışmaların ardından Süper Lig'de Filistin için alınan saygı duruşu kararı nedeniyle Gaziantep FK maçında yer almayacaklarını duyurdu.

Safuri ve Jehezkel'in açıklaması şu şekilde: "Ülkeden gelen kötü haberler bizim için futbol oynamayı neredeyse imkansız bir görev haline getirdi. Takım kararımıza saygı duyuyor ve bize tam destek veriyor. Bunun için teşekkür ediyoruz.

Buna ek olarak yarınki (cumartesi) maçta İsrail'i kınamak için saygı duruşu düzenleneceğini öğrendik. Milli takımın oyuncuları olmaktan gurur duyan futbolcular olarak bu seremonide yer almak, hatta stadyumda bulunmak gibi bir niyetimiz yok. Bunu kulüp yöneticilerine açıkça belirttik ve onlar da kararımıza saygı duyuyorlar."

İlhan Palut: ‘Tüm odağımız bu final oldu’

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Her ne kadar biz kazanmak istiyorsak da iyi oynayan kazansın

22.05.2026 10:44:00
AA
İlhan Palut: ‘Tüm odağımız bu final oldu’
İlhan Palut: ‘Tüm odağımız bu final oldu’
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Her ne kadar biz kazanmak istiyorsak da iyi oynayan kazansın. Biz de bu konuda hayırlısı diyoruz ama (kupayı) çok da istediğimiz bir gerçek." dedi.

Palut, Trabzonspor ile yarın Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda yapacakları Türkiye Kupası final maçı öncesi düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kupası finali için oynayacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Palut, buraya kadar gelmişken, finale çıkan her takım gibi kupayı kazanmak istediklerini söyledi.

Konya'nın, camianın kupaya duyduğu isteği, özlemi kendisinin de hissettiğini dile getiren Palut, şöyle konuştu:



"Rakibimiz Trabzonspor. Lig maçından önce de söyledim. Hoca burada olduğu için değil, bu senenin bence en başarılı takımlarından bir tanesi Trabzonspor. Çünkü, belki zamana ihtiyacı olan bir takımın, çok kısa sürede nasıl yarışmacı olabileceğini Trabzonspor özelinde takip ettik. Bu yönden büyük saygı duyuyorum.

Ofansif olarak çok tehlikeli silahları var. Bunun bilincindeyim. Güçlü bir rakiple oynayacağız. Hazırlıklarımızı bugün yaptığımız antrenmanla tamamladık. Tabii ki önlemlerimizi alırken nasıl oynamamız gerektiğini de oyuncularımızla çalıştık.

Hiçbir maç, hele ki hiçbir final maçı sadece savunma yaparak ya da sadece hücum ederek kazanılmaz, bunun bilincindeyiz. Bir kere her şeyden önce çok iyi mücadele etmemiz gerektiğini ve bu finalin her dakikasını konsantrasyonla oynamamız gerektiğini biliyoruz."

"Tüm odağımız bu final oldu"

İlhan Palut, basın toplantısının soru cevap kısmında, Konyaspor'da göreve başladıktan sonra Konyaspor camiasının her şeyin düzeleceğine yönelik bir inanca sahip olmaya başladığını belirtti.

Ancak kendisinin elinde, bunu bir anda düzeltme imkanının olmadığını anlatan Palut, "Burada sizin daha fazla sahiplenmeniz, daha fazla mücadele etmeniz, daha çok inanmanız gerekiyor. Oyuncularla yaptığımız konuşma tam da buydu.

Takım, kazanmaya başladıkça o var olan potansiyel öz güveni de arkasına alarak daha iyi işler yapmaya başladı. Bugün için zaten kupa finaline kaldığımız günden itibaren tüm odağımız bu final oldu." dedi.

Adil Demirbağ: Finalde kupayı Konya'ya götürmek istiyoruz



Sezon başındaki kamp sürecinde takım arkadaşlarıyla "İnşallah Avrupa kupalarına oynayacak seviyelerde sezonu bitiririz" diye bir söz verdiklerini, ancak ligde bunu başaramadıklarını belirtti.

Demirbağ, sezon içerisinde çok inişli çıkışlı performansları olduğunu, sezonun ikinci yarısından itibaren ligde ve kupada çok önemli maçlar kazandıklarını vurgulayarak, "Önceliğim, centilmenlik içerisinde geçen bir final olsun.

Saha dışarısında hepimiz arkadaşız ama saha içerisinde rakibiz. Ben ve takım arkadaşlarım adına söylüyorum, yarın kendimize verdiğimiz sözü tutmak istiyoruz. Finalde kupayı Konya'ya götürmek istiyoruz.

Çünkü şehrimizin ve takımımızın çok ihtiyacı var. Çok büyük konuşmak istemiyorum ama en azından kendi adıma yarın inşallah iki kişilik oynayıp kupayı almak istiyorum." diye konuştu.

İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık

Ada basını transfer piyasasını sarsacak dev iddiayı patlattı: Liverpool ile yol ayrımındaki dünya yıldızı Mohamed Salah, sarı-lacivertli yönetimin çılgın projesine onay verdi; Fenerbahçe forması giymeye yeşil ışık yaktı!

21.05.2026 20:11:00
Haber Merkezi
İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık
İngilizler yazdı! Salah'tan Fenerbahçe'ye yeşil ışık
İngiliz Caught Offside, transfer piyasasını sallayacak bir iddia ortaya attı. Liverpool'dan ayrılmaya hazırlanan Mohamed Salah'ın, kariyerinin bir sonraki adımı için Fenerbahçe forması giymeye yeşil ışık yaktığını yazdı.






Salah'ın, Fenerbahçe'nin sunduğu vizyon ve mali şartları değerlendirmeye aldığı, Türkiye seçeneğini kariyerinde yeni ve güçlü bir meydan okuma olarak gördüğü iddia edildi.






Gelecek sezon için taraftarına dünya çapında bir yıldız hediye etmek isteyen sarı-lacivertli yönetimin, bu transfer için tüm şartları zorladığı ve oyuncu cephesiyle dirsek temasına geçtiği de haberde yer alan detaylar arasında.

Galatasaray'da Günay Güvenç kararı verildi! İşte yeni kaleci

Günay Güvenç'in Galatasaray'dan ayrılacağı yönündeki spekülasyonlara Okan Buruk'un yardımcısı İrfan Saraloğlu, 'Kendisi gitmek istemediği sürece bizimle' diyerek set çekti

21.05.2026 20:08:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Günay Güvenç kararı verildi! İşte yeni kaleci
Galatasaray'da Günay Güvenç kararı verildi! İşte yeni kaleci
Galatasaray'da Günay Güvenç'in takımdan ayrılacağı ve yerine daha genç bir kaleci transfer edileceği yönünde iddialar var. Ancak bu spekülasyonlara tamamen set çeken bir açıklama geldi.






Teknik direktör Okan Buruk'un sağ kolu, yardımcı antrenör İrfan Saraloğlu, Günay Güvenç'in geleceğine dair tartışmaları bitiren net açıklamalar yaptı:

- Günay Güvenç bizim için çok önemli bir kaleci. Kendisi ayrılmadığı sürece bizimle devam edecek. Uğurcan olmadığı zaman bizi taşıyabilecek bir kalecimiz var diye düşünüyorum.






Bu arada Galatasaray'da transfer planlamasında gençleşme operasyonunun adresi ise dış transfer değil, iç kaynaklar oldu. Sezonu Eyüpspor'da kiralık olarak tamamlayan ve tecrübe kazanan genç Jankat Yılmaz geri dönecek.

Fenerbahçe'nin futbol aklı bir arada! İşte masadaki isimler

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım’ın futbol yönetimini emanet etmeye hazırlandığı Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman ve Oğuz Çetin, çay ve meyve eşliğinde geç saatlere kadar süren özel toplantıda sarı-lacivertlilerin geleceğini masaya yatırdı!

21.05.2026 20:04:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin futbol aklı bir arada! İşte masadaki isimler
Fenerbahçe'nin futbol aklı bir arada! İşte masadaki isimler
Kulübün efsane isimleri Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman ve Oğuz Çetin, Aziz Yıldırım'ın yeni dönemdeki "futbol aklı" olmak için bir araya geldi. Gece gündüz Fenerbahçe'nin geleceğini planlayan efsane üçlü, adeta bir gölge yönetim gibi çalışmalara hız verdi.






Fenerbahçe tarihine damga vuran efsaneler, geçtiğimiz akşam yoğun geçen bir günün ardından özel bir toplantıda buluştu. Baş başa yenen yemeğin ardından, çay ve meyve eşliğinde geç saatlere kadar süren strateji toplantısında tek bir gündem maddesi vardı: Fenerbahçe'nin yeniden ayağa kalkışı.






Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim modelinde kulübün sportif hafızasını ve futbol planlamasını tamamen teslim etmeyi düşündüğü bu 3 efsane isim, seçimin kazanılması durumunda atılacak adımları tek tek masaya yatırdı.

Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı

Fenerbahçe’de Hakan Safi’nin 'Türkiye’yi tanıyan hoca' hamlesiyle Conte dahil dünya yıldızları liste dışı kalırken; camiayı ve ligi en iyi bilen isimlerin başında gelen İsmail Kartal bir anda teknik direktörlük yarışında en güçlü aday konumuna yükseldi

21.05.2026 19:59:00
Haber Merkezi
Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı
Antonio Conte elendi, İsmail Kartal öne çıktı
Başkan adayı Hakan Safi, Fenerbahçeli taraftarların merakla beklediği teknik direktör profiline dair çok net bir çizgi çekti:

- Türkiye'yi bilen bir hoca getireceğiz. Bu hoca işinin ehli olacak.






Bu sözler transfer masasında kartların yeniden dağıtılmasına yol açtı. Bu açıklamayla birlikte, Süper Lig gerçeğini tanımayan ve adaptasyon süreci yaşayabileceği düşünülen birçok yabancı çalıştırıcı bir anda saf dışı kaldı.






Fenerbahçe'de ilk olarak Antonio Conte ismi gündemden düştü. Listenin en fiyakalı isimlerinden biri olan İtalyan teknik adam, Türkiye ligi deneyimi olmadığı için rafa kalktı.

Pioli, Enzo Maresca ve Felipe Luis de Safi'nin "Türkiye'yi bilme" kriterine takılarak elendi.






Hakan Safi'nin "hem işinin ehli hem de Türkiye'yi tanıyan" tarifi, akıllara hemen tanıdık bir simayı getirdi: Jorge Jesus.

"Türkiye'yi bilmek ve işinin ehli olmak" denince, camianın evladı İsmail Kartal ismi de bir kez daha çok güçlü bir şekilde öne çıktı.

Aziz Yıldırım Löw'le görüşmedi! Önemli bir engel çıktı

Joachim Löw 'Gelecek yıl umarım şampiyon olurlar' sözleriyle Fenerbahçe'ye yeşil ışık yakmıştı. Löw'ün Aziz Yıldırım ile görüşüp görüşmediği netlik kazandı

21.05.2026 19:00:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım Löw'le görüşmedi! Önemli bir engel çıktı
Aziz Yıldırım Löw'le görüşmedi! Önemli bir engel çıktı
UEFA finali için İstanbul'a gelen Joachim Löw'ün 'Gelecek yıl umarım şampiyon olurlar' sözleriyle yeşil ışık yaktığı Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım ile görüşüp görüşmediği netlik kazandı.






UEFA Avrupa Ligi finalini izlemek üzere İstanbul'a gelen Joachim Löw, ayağının tozuyla Türk futbolu ve Fenerbahçe gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.






Alman teknik adamın özellikle eski başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Fenerbahçe'deki eski günlerini unutmadığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:






- Fenerbahçe'yi her zaman takip ediyorum. Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan olması durumu söz konusu olabilir. Umuyorum gelecek sene şampiyon olacaklar.






Löw'ün bu sıcak açıklamaları ve kulüpteki başkanlık seçimi atmosferi, "Aziz Yıldırım ile bir araya gelecek mi?" sorusunu beraberinde getirdi.

Löw, İstanbul'da bulunurken, eski başkan Aziz Yıldırım'ın şehir dışında olması sebebiyle bu buluşmanın olma şansı kaçmış oldu.

Bruno Genesio Beşiktaş kararını verdi

Beşiktaş’ın teknik direktör adayları arasında yer alan Bruno Genesio, siyah-beyazlılara kapıyı kapattı. Tecrübeli hocanın yeni adresi Marsilya oldu

21.05.2026 18:50:00
Haber Merkezi
Bruno Genesio Beşiktaş kararını verdi
Bruno Genesio Beşiktaş kararını verdi
Beşiktaş'ın teknik direktör adayları arasında yer alan ve Lille ile yollarını ayırmaya hazırlanan Bruno Genesio, siyah-beyazlılara kapıyı kapattı. Fransız basınına göre tecrübeli hocanın yeni adresi, görüşmelerde son aşamaya gelinen Marsilya oldu.






Beşiktaş'ta Bruno Genesio ismi yeniden ısıtıldı, masaya konuldu. 2023-24 sezonunun devre arasında siyah-beyazlıların kapısından dönen Fransız teknik adamın, Lille'den ayrıldıktan sonraki yeni durağı büyük oranda netleşti.






Fransa'dan gelen son haberlere bakılacak olursa tecrübeli hoca Türkiye'ye gelmeye niyetinin değil. Ülkesinde kalacak.

L'Équipe ve Foot Mercato'nun paylaştığı bilgilere göre; Lille ile sözleşme yenilemeyen Genesio'nun yeni adresi çok büyük bir sürpriz olmazsa Marsilya olacak.






Marsilya yönetiminin, yeni sezonun güçlü projesini teslim etmek adına Genesio ile yürüttüğü müzakerelerde çok ciddi mesafe kat ettiği belirtildi.






Lyon ve Rennes kariyerlerinin ardından bu sezon Lille ile Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve Atletico Madrid gibi devleri devirerek piyasasını iyice yükselten hoca, Fransa'da kalarak zirve yarışı vermeyi ilk önceliği olarak belirledi.

Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu

Transfer bombacısı Matteo Moretto, İspanya'da Mallorca formasıyla gol rekorları kıran eski kral Vedat Muriqi için Fenerbahçe ve Galatasaray'ın pusuya yattığını duyurdu..
 

21.05.2026 18:33:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu
Fenerbahçe mi, Galatasaray mı? İtalyanlar Muriqi savaşını duyurdu
Transfer piyasasında yaz dönemi yaklaşırken dev bir derbi yine kapıda. Transfer bombacısı Matteo Moretto'nun paylaştığı bilgilere göre, Trendyol Süper Lig'in iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray, eski gol kralı Vedat Muriqi'nin durumunu yakından takip ediyor.






Mallorca'nın küme düşmesiyle birlikte takımın en büyük yıldızı Muriqi'nin geleceği de merak konusu oldu. Devre arası transfer döneminde İspanyol kulübünün bırakmaması nedeniyle Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmeyen Kosovalı santrforun, bu kez Türkiye'ye dönmeye ve Süper Lig devleriyle görüşmeye sıcak baktığı konuşuluyor.






Mallorca, sözleşmesi devam eden yıldız oyuncusu için tam 30 milyon Euro bonservis bedeli talep ediyor. İspanyol ekibinin bu fiyatta diretmesinin en büyük sebebi, oyuncunun eski kulübü Lazio ile yapılan anlaşma. Muriqi'nin satılması durumunda elde edilecek kârın yüzde 45'i İtalyan ekibi Lazio'ya ödenecek.

Aziz Yıldırım'dan sabah 04'te transfer görüşmesi

Fenerbahçe'de başkanlığa aday olan Aziz Yıldırım çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Gece yarısı 02.30 gibi İstanbul'a dönen Aziz Yıldırım apar topar transfer görüşmesine girdi.
 

21.05.2026 18:31:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'dan sabah 04'te transfer görüşmesi
Aziz Yıldırım'dan sabah 04'te transfer görüşmesi
Fenerbahçe'de başkan olup önümüzdeki sezon şampiyon olmak isteyen efsane başkan Aziz Yıldırım, hem kongre çalışmaları için şehir şehir geziyor, hem de transfer çalışmalarına devam ediyor. Aziz Yıldrım ve ekibi kurmayları sabaha karşı 04:00'te santrfor konusunu masaya yatırdı. Gece yarısı İstanbul'a dönen ve apar topar toplanan Yıldırım ve yakın çalışma arkadaşları ismi daha önce belirlenen yıldız golcü için "online" bir görüşme yaptı.






İddialara göre adı geçen santrfor Güney Amerika'da... menajeri ve oyuncyuyla 7 saatlik fark nedeniyle gece yarısı bir görüşme gerçekleştirildi.

Yıldırım'ın bu görüşmede bizzat bulunarak golcüye "seni ne kadar çok istiyoruz anla" demek istediği için bulunduğu iddia edildi.

Yıldırım'ın gece 3 gibi İstanbul'a gelmesine rağmen yaşına ve hastalığına aldırmadan transfer görüşmesi için hazır olması görüşülen ismin ne kadar önemli bir yıldız olabileceğini de gösterdi.

Noa Lang bombayı patlattı

Noa Lang, milli takımdan arkadaşı Virgil van Dijk ile aralarında geçen dev transfer itirafını açıkladı: Van Dijk bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu

21.05.2026 18:21:00
Haber Merkezi
Noa Lang bombayı patlattı
Noa Lang bombayı patlattı
Noa Lang, milli takımdan arkadaşı Virgil van Dijk ile aralarında geçen dev transfer itirafını açıkladı: Van Dijk bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu.

Napoli'ye dönen Noa Lang'dan transfer gündemine bomba gibi düşecek açıklamalar geldi. Dünyaca ünlü savunma oyuncusu Virgil van Dijk'ın Galatasaray'a olan ilgisini açık açık itiraf eden Lang, çarpıcı detaylar paylaştı.







İşte o sözler:

- Van Dijk, bana Galatasaray'ı ve İstanbul'u sordu. Oradaki atmosferi, kulübün yapısını merak ediyor. Bana açıkça Galatasaray'ı sevdiğini ve yakından takip ettiğini söyledi.







Noa Lang'ın bu sözleri, özellikle sarı-kırmızılı taraftarlar arasında büyük bir heyecan yaratırken, transfer kulislerini de adeta hareketlendirdi. 






Liverpool ile sözleşme durumları ve geleceği her dönem tartışma konusu olan tecrübeli stoper Van Dijk'ın, Türk futbolu ve Galatasaray hakkındaki bu hayranlığı, önümüzdeki transfer dönemleri için şimdiden büyük bir merak konusu oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.