Avrupa'da öğle yemeğine ayrılan süre azalıyor
Dünyanın lider yemek ve destek hizmetler sağlayıcısı Compass Group PLC, Avrupa'da çalışanların yemek alışkanlıklarını ortaya koyan bir araştırma yayımladı.
11.12.2016 00:00:00
Eat at Work 2016 (İşte Yemek 2016) araştırma sonuçlarına göre, çalışanların yüzde 66'sı her gün mutlaka işe ara verip öğle yemeği yiyor. Öğle yemeğine en fazla zaman harcayanlar Akdeniz ülkeleri, en az ise 26 dk ile Hollandalılar. Araştırmaya göre öğle yemeklerinin starı ise sandviç. Sandviç, neredeyse her ülkede tercih edilen ilk üç yemek türünden biri. Avrupa'da öğle molası saatleri ortalama 37 dakika. Araştırmaya katılan ülkeler arasında öğle yemeğine en az zaman ayıranlar 26 dakika ile Hollandalılar, en uzun zaman ayıranlar ise 56 dakika ile Portekizliler. Yemek tercihleri ise kadın-erkek arasında farklılık gösteriyor. Kadınlar için yediklerinin ne kadar sağlıklı olduğu erkeklere göre daha önemli. Araştırmaya göre 1980'den sonra doğanların yüzde 37'si işyerinden uzaklaşarak iş arkadaşlarıyla yemeği tercih ediyor, sosyalleşmeye önem veriyor. Diğer kuşaklarda bu oranın daha da düşük olduğu görülüyor.
EKONOMİ SERVİSİ
EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.