Baklavada hile çok!
Pandemide üretimin düşmesi, malzeme fiyatlarının artması nedeniyle baklava fiyatlarında da bir miktar artış oldu, bu da ucuz baklavalara yönelimi artırdı. Ancak iyi bir baklavanın olmazsa olmazları var.
29.12.2020 13:59:00





Pandemide üretimin düşmesi, malzeme fiyatlarının artması nedeniyle baklava fiyatlarında da bir miktar artış oldu, bu da ucuz baklavalara yönelimi artırdı. Ancak iyi bir baklavanın olmazsa olmazları var. Gaziantep'in ünlü baklavacılarından Küşleme Kebaphan'ın Sahibi Onur İbili, baklava alırken yağına, şerbetine, fıstığına ve cevizine dikkat etmek gerektiğini belirtti.
Baklava hileye açık!
Ucuz olması için ürünlerde pek çok hile yapılabildiğini vurgulayan İbili, "Örneğin şeker yerine sağlıksız olan mısır şurubu kullanılıyor. Tereyağı yerine margarin, fıstık yerine öğütülmüş bezelye gibi ürünlerle vatandaşlar kandırılıyor" dedi. Lezzetli ve iyi üretilmiş bir baklavanın olmazsa olmaz kuralları olduğunu hatırlatan Onur İbili, bu noktada tüketicilerin doğru seçim yapması için şu önerilerde bulundu: "Eğer bir baklava soğuduğunda şerbeti sünüyorsa, o baklavada glikoz kullanılmış olabilir. Baklavanın şekerlenmesi sadece glikoz kullanılmasından kaynaklanmayabilir. Havanın nem oranından dolayı da baklava şekerlenebilir. Fıstık çok pahalı olduğu için bazı baklavalarda bezelyenin yanı sıra fıstığın konulmayacak kısımları da kullanılabiliyor. Baklavanın içini açıp fıstığın iri kısımlarının yanı sıra toz şeklinde bulunan malzemenin ne olduğunu iyi incelemek gerekiyor. Ayrıca baklavanın hamuru sertse elle açılmamış, makinede üretilmiş demektir."
Baklava alırken tüm bu detaylara bakmanın zor olduğunu söyleyen Onur İbili, o nedenle tüketicilerin bildiği, güvendiği markalardan sipariş vermelerini önerdi. İBRAHİM ETHEM YIĞ
Baklava hileye açık!
Ucuz olması için ürünlerde pek çok hile yapılabildiğini vurgulayan İbili, "Örneğin şeker yerine sağlıksız olan mısır şurubu kullanılıyor. Tereyağı yerine margarin, fıstık yerine öğütülmüş bezelye gibi ürünlerle vatandaşlar kandırılıyor" dedi. Lezzetli ve iyi üretilmiş bir baklavanın olmazsa olmaz kuralları olduğunu hatırlatan Onur İbili, bu noktada tüketicilerin doğru seçim yapması için şu önerilerde bulundu: "Eğer bir baklava soğuduğunda şerbeti sünüyorsa, o baklavada glikoz kullanılmış olabilir. Baklavanın şekerlenmesi sadece glikoz kullanılmasından kaynaklanmayabilir. Havanın nem oranından dolayı da baklava şekerlenebilir. Fıstık çok pahalı olduğu için bazı baklavalarda bezelyenin yanı sıra fıstığın konulmayacak kısımları da kullanılabiliyor. Baklavanın içini açıp fıstığın iri kısımlarının yanı sıra toz şeklinde bulunan malzemenin ne olduğunu iyi incelemek gerekiyor. Ayrıca baklavanın hamuru sertse elle açılmamış, makinede üretilmiş demektir."
Baklava alırken tüm bu detaylara bakmanın zor olduğunu söyleyen Onur İbili, o nedenle tüketicilerin bildiği, güvendiği markalardan sipariş vermelerini önerdi. İBRAHİM ETHEM YIĞ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.