Ziraat Türkiye Kupası finalinde Konyaspor ile karşılaşan Trabzonspor, nefes kesen mücadeleyi 2-1 kazanarak kupayı müzesine götürdü. Bordo-mavililer bu zaferle birlikte Türkiye Kupası'nı 10. kez kazanma başarısı gösterdi.
Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde Trabzonspor ile TÜMOSAN Konyaspor, Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda karşı karşıya geldi. Hakem Halil Umut Meler'in yönettiği ve futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada gülen taraf Karadeniz temsilcisi oldu.
Sahneye Paul Onuachu Çıktı
Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, 17. dakikada golcü oyuncusu Paul Onuachu'nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıda heyecan tavan yaptı. Konyaspor, 49. dakikada Jackson Muleka ile eşitliği yakalayarak durumu 1-1'e getirdi.
Penaltı kaçıran Konyaspor, penaltıyla yıkıldı
Maçın kırılma anı 58. dakikada yaşandı. Konyaspor'da Enis Bardhi'nin kullandığı penaltı atışı direkten dönerken, yeşil-beyazlılar öne geçme fırsatını kaçırdı. Mücadelenin 76. dakikasında ise bu kez penaltı kazanan taraf Trabzonspor oldu. 78. dakikada topun başına geçen Paul Onuachu, hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydederek skoru 2-1 yaptı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçı 2-1 kazanan Fırtına, büyük bir coşkuyla şampiyonluk kupasına uzandı.
Fatih Tekke Tarihe Geçti
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, futbolcu olarak bordo-mavili formayla kazandığı kupa başarılarına bir yenisini de teknik adam olarak ekledi. Daha önce oyuncuyken 1994-1995, 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında bu kupayı kaldıran Tekke, antrenörlük kariyerinde de bu mutluluğu yaşayarak kulüp tarihine adını altın harflerle yazdı.
Tarihi 10. Zafer
En son 2019-2020 sezonunda Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Karadeniz ekibi, 5 sezonluk aranın ardından bu organizasyondaki şampiyonluk sayısını çift hanelere çıkardı. Maçın ardından tribünleri dolduran bordo-mavili taraftarlar, futbolcularla birlikte sahada büyük bir şampiyonluk kutlaması gerçekleştirdi.