'Benim milletim sana bu ülkeyi teslim etmez'
Ümraniye’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’nun Rusya konusunda yaptığı açıklamaları eleştirdi ve “Benim milletim sana bu ülkeyi teslim etmez” dedi.





AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim arefesinde çalışmalarını İstanbul'da sürdürüyor. Ümraniye'de halka seslenen Erdoğan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.
Erdoğan'ın Ümraniye konuşmasından notlar şöyle;
"Gözlerini öyle bir hırs bürümüş durumdaki, kendi ortaklarının tabanlarını dahi gözleri görmüyor. Bir önceki seçimde karşımıza çıkardıkları kendi arkadaşlarını dahi şu anda yerin dibine sokmaktan çekinmiyorlar. Yalan üstüne yalan. Bölücü örgütün elebaşlarının, yurt dışındaki karanlık odakların kendileri için yaptıkları destek açıklamalarından rahatsız olmuyorlar."
Rusya tepkisi
"Ya, bay bay Kemal, bu ne akıldır' Bu nasıl anlayıştır' Bugüne kadar tarım ürünlerinde, Rusya bizim en önemli müttefiklerimizden bir tanesi. Savunma sanayinde öyle. Aynı şekilde, şu anda turist akınında... 5,5 milyona yakın turist bize nereden geliyor; Rusya'dan geliyor. Bunu ne yapacaksın' Amerika'dan aldığın talimatla mı yapacaksın' Biden'dan aldığın talimatla mı yapacaksın' Biden, 'Erdoğan'ı düşürmemiz lazım.' diye talimatı verdi, bunu ben biliyorum. Bunu benim bütün halkım biliyor. Şimdi, yarın sandıklar demek ki Biden'a da bir cevap verecek. Rusya'nın Hükümet Sözcüsü Peskov ne diyor; Peskov diyor ki, 'Yalan söylüyor. Açıklasın. İspat etsin.' diyor. Var mı ispatı' Yok. Ondan sonra başlıyor kıvırmaya. 'Böyle duyduk.' diyor. 'Delil yok ama olabilir.' diyor. Bu nasıl siyaset' Benim milletim sana bu ülkeyi teslim etmez."
"Rusya-Ukrayna Savaşı'na balıklama dalacaklar"
"Türkiye'yi uzak tutmak için tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir diplomasi dengesi kurduğumuz Rusya-Ukrayna Savaşı'na balıklama dalacaklar. Zaten şimdiden, dokunma sözü verdikleri savunma sanayimizi çökertip kazanımlarımızı birer birer ortadan kaldıracaklar. Dışarıya uçak, helikopter, İHA, SİHA, gemi, roket, yazılım satan bir Türkiye'den, bunların hepsini de tefecilerden alabilirlerse alınan borçla tedarik eden bir Türkiye'ye yol açacaklar"















































































