logo
25 HAZİRAN 2026

Beşiktaş mücadelesinin karşılığını alamadı

17.10.2022 00:00:00
Evet sayın okuyucular Beşiktaş Trabzonspor karşısında daha baskılı oyuna daha hakim bir görüntü verdi.

Trabzonspor 4-3-3 formasyonu ile sahaya çıkmıştı ve orta sahadaki 3'lü Hamsik, Gbamin ve Bakasetas idi.

Bunların üçü de pasör oyuncular. Normal olarak Trabzonspor'un topa daha çok sahip olup oyuna hakim olmasını beklemek makul.

Fakat karşılarında oynayan Salih, Josef ve Dele Alli ve genel olarak Beşiktaş takımı 2. bölgede Trabzon'un bu 3'lüsüne oyun kurma fırsatı vermedi.

Özellikle Salih ilk yarıda ve Dele Alli 30. dakika civarlarından sonra performansları ile oyunu Trabzonspor'un 1. bölgesine yıkmayı başardı.

Ne var ki Trabzonspor da kendi kalesini iyi savundu ve Beşiktaş 2.bölgede gösterdiği hareketliliği Trabzon'un birinci bölgesinde gösteremedi.

İlk yarı maçta yüksek bir tempo olmamasına rağmen ikinci yarı genelinde ve özellikle son 10-15 dakika yüksek tempo vardı.

Ne var ki bu yüksek tempo gol değil kartlar getirdi.

Hemen söylemek lazım ki temponun yüksek olduğu son 15 dakika Trabzonspor'un oyunu da dengelediği ve hatta beraberliği lehine bozma fırsatı bulabileceği bir durum oluştu.

Bunun en önemli nedeni Siopis'in 80. dakikada oyuna girmesinden sonra Trabzonspor adına oyunu hareketlendirmesi idi.

Maçta dikkat çeken hususlardan biri de filelere giden 4 topun ancak birinin yarım denebilecek bir organizasyon ile gerçekleşmesi.

Diğer üç golde de bireysel hatalar söz konusu idi.

Trabzon'un Trezeguet ile bulduğu 2. golünde Masuaku öyle bir hata yaptı ki izahı zor.

Topu attığı yerde hiçbir Beşiktaşlı oyuncu yok. Direkt golü atan Trezeguet'e asist yapmış oldu.

Keza Beşiktaş'ın ilk golünü de Larsen kendi kalesine attı.

Beşiktaş'ın attığı ikinci golde de hadi diyelim yarım organizasyon vardı. O da Redmond'un ortasıydı.

Beşiktaş'ın kornerden yediği ilk golde Maxi Gomez ile birlikte topa yükselen bir Beşiktaşlı oyuncu yok.

İnsan maçı izlerken inanın iki takıma da kızıyor. Biri oynamadan 2 gol buluyor. 

Diğeri o kadar baskılı oynayıp iyi futbol ile güzel goller bulamıyor.

Maçtan iyi futbol adına akılda kalan çok az pozisyon var.

Bunlardan biri 24. dakikada Beşiktaş'ın geliştirdiği çok güzel bir organize atak.

Burada Ghezzal, Dele Alli ve Salih hattında ilerletilen top Weghorst'a ulaştığında Weghorst, Uğurcan ile karşı karşıya kaldı. Weghorst'un şutunda Uğurcan başarılıydı.

Devamında Uğurcan'dan dönen topu takip edip kötü bir vuruşla şut atan Dele Alli topu auta yolladı.

Beşiktaş'ın ilk golünde ise topu 18'e kesen Rosier'i topla buluşturan Ghezzal'ın pası harika.

Maçta daha ziyade hatalar göze çarptı. Ben Gomez'den hiçbir şey anlamadım.

34'te Trezeguet ve Eren'in getirdiği topa ne biçim bir kafa vuruyor anlamadım.

Top kafasına oturmuyor ve yerde sekiyor ve yukarı yükselip auta çıkıyor.

60'ta Bardhi boş kaleye atamıyor. Öncesinde ise Josef'in Tayyip Talha Sanuç'a attığı pasa Umut'un yaptığı pas arası var.

49'da Weghorst inanılmaz bir hata yaptı. Bu hata öncesi topu 50 metre koşu ile 18 içine taşıyan Dele Alli'ye bir savunma oyuncusu gibi müdahale etti ve Dele Alli'nin kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kalmasını önledi.

Maçta Yusuf Yazıcı kırmızı kart gördü. Kanımca Yusuf Yazıcı'nın gördüğü kırmızı kart doğru. Rakibine sert bir müdahalesi var ve bu sertlik bence kırmızı kart gerektiriyor.

Böylelikle bir derbi daha sahadakileri değil yarıştaki diğer rakipleri sevindirerek bitti.

Bu sonuçtan sonra anlaşılıyor ki Beşiktaş karışacak. Trabzonspor ise bu sonucu tatminkar bulabilir.

Fakat maç her iki takımın oyunlarını geliştirmesi gerektiğini gösterdi. Her iki takımın bu yönde umut vadettiği söylenemez.
 
Akın Göksu / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.