logo
27 HAZİRAN 2026

Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş

Trendyol Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş, bu başarının ardından adeta derin bir sessizliğe ve istikrarsızlığa büründü

16.05.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş
Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş
Trendyol Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş, bu başarının ardından adeta derin bir sessizliğe ve istikrarsızlığa büründü. Siyah-beyazlılar, şampiyonluk kupasını kaldırdığı o tarihten bu yana geçen 5 sezonda zirve yarışının tamamen uzağında kaldı.

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 60 puanla dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, sezon hedefi olarak belirlediği Türkiye Kupası'na da yarı finalde veda etti. Son 5 sezondur gerek yönetimsel gerek teknik ekip gerekse de kadroda istikrarsızlıklar yaşayan siyah-beyazlılar, başarının oldukça uzağında kaldı.

Zirvenin 22 puan gerisinde ilk sinyal



Şampiyon apoletiyle girdiği 2021-2022 sezonunda ünvanını korumak ve istikrar yakalamak isteyen Beşiktaş, saha içinde tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Sezon boyunca istikrarsız bir grafik çizen siyah-beyazlılar, ligi ancak 59 puanla 6. sırada tamamlayabildi. Dönemin şampiyonu Trabzonspor'un tam 22 puan gerisinde kalan Kara Kartal, zirve yarışına çok erken havlu atarak gelecek kötü günlerin ilk sinyalini verdi.
Ahmet Nur Çebi başkanlığında, Teknik Direktör Sergen Yalçın idaresinde başlanan, daha sonra ise Önder Karaveli ve Valerien Ismael ile süren sezonun tesellisi TFF Süper Kupa şampiyonluğu oldu.

2022-2023 sezonunda zirveye yaklaşma çabası yetmedi



Bir önceki sezonun yaralarını sarmak isteyen Beşiktaş, 2022-2023 sezonunda nispeten daha derli toplu bir görüntü sergiledi. Şenol Güneş ile birlikte sezon genelinde şampiyonluk için mücadele etse de kritik virajlarda yaşanan kayıplar siyah-beyazlıları hedeften uzaklaştırdı. Sezonu 78 puanla 3. sırada bitiren Beşiktaş, her ne kadar puanını yükseltse de liderin 10 puan gerisinde kalmaktan kurtulamadı ve kupasız kapattı.

2023-2024 sezonunda 46 puanlık uçurum



Beşiktaş, 2023-2024 sezonunda ise adeta tarihinin en büyük çöküşlerinden birine imza attı. Teknik direktör değişiklikleri ve yönetimsel krizlerin gölgesinde geçen sezonda siyah-beyazlılar, sahada da varlık gösteremedi. Sezonu yalnızca 56 puanla ve yine 6. sırada kapatan Kara Kartal, ezeli rakibi ve şampiyon Galatasaray'ın tam 46 puan gerisine düştü.
Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Fernando Santos ve Serdar Topraktepe'nin teknik direktörlük koltuğuna oturduğu, Ahmet Nur Çebi yönetiminin yerine de Hasan Arat yönetiminin göreve geldiği sezon, kulüp tarihinin en kötü dönemlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

2024-2025 sezonunda değişimler de çare olmadı

Kötü gidişata dur demek ve yeniden zirveye oynamak amacıyla girilen 2024-2025 sezonu da Beşiktaş için umutları yeşertmeye yetmedi.
Galatasaray karşısında alınan 5-0'lık TFF Süper Kupa zaferiyle Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst'la başlanan dönemde siyah-beyazlı ekip, topladığı 62 puanla ligi 4. sırada noktalayabildi. Kartal, şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray ile arasındaki 33 puanlık farkı eritmeyi başaramadı.

Bu sürecin ardından Hasan Arat yönetimi istifa etti ve geçici süreliğine Hüseyin Yücel başkanlık yaptı. Aralık ayının son günlerinde de Serdal Adalı olağanüstü genel kurulda göreve seçildi. Ayrıca sezon da Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer idaresinde bitti.

2025-2026 sezonunda da değişmeyen istikrarsızlık

İçinde bulunduğumuz 2025-2026 sezonunda da Beşiktaş için senaryo değişmedi. Zirve yarışına ortak olma iddiasıyla sezona başlayan ancak istikrarı bir türlü yakalayamayan siyah-beyazlılar, çıktığı mücadelelerde dikiş tutturamadı. Henüz ligin ikinci haftasında Solskjaer ile yolların ayrıldığı ve Sergen Yalçın'ın ikinci dönemini yaşamaya başladığı sezonu 60 puanla dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, son 5 yılda şampiyonluk yarışının ana aktörleri arasında olamadı.

5 yılda sıralama değişti, makas kapanmadı

2020-2021 sezonundaki şampiyonluğun ardından Beşiktaş; iki kez 6.'lık, iki kez 4.'lük ve bir kez de 3.'lük elde etti. Şampiyonluk yarışındaki rakipleriyle arasındaki puan farkı zaman zaman azalan siyah-beyazlılar, son 5 sezonda sergilediği bu kötü grafikle eski günlerini aratır hale geldi.

Avrupa'da da gerileme dönemine girdi

Beşiktaş'ın Avrupa'daki gerileme dönemi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en son yer aldığı 2021-2022 sezonundaki grup aşamasıyla başladı. Büyük umutlarla girilen dev organizasyonda siyah-beyazlılar, kötü bir dönem yaşadı. Grubu sıfır puanla, son sırada tamamlayan Kara Kartal, Devler Ligi'nde varlık gösteremedi. Bir sonraki 2022-2023 sezonunda ise ligdeki kötü derece nedeniyle Avrupa kupalarına vize dahi alınamadı.

Konferans ve Avrupa Ligi'nde grup aşamasını geçemedi

2023-2024 sezonunda UEFA Konferans Ligi'nde boy gösteren Beşiktaş, burada da beklentilerin altında kaldı. Siyah-beyazlı ekip, nispeten daha zayıf rakiplerin yer aldığı turnuvada grup aşamasından öteye gidemeyerek taraftarına erken bir veda izletti. Benzer bir senaryo 2024-2025 sezonunda da tekrar etti. UEFA Avrupa Ligi'nde yeni formatla oynanan lig aşamasında mücadele eden Kara Kartal, ligi 3 galibiyet ve 5 mağlubiyet sonucu 28. sırada bitirerek bir üst tura adını yazdıramadı.

Fransa, namağlup gruptan lider çıktı

FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa, Norveç'i 4-1 mağlup ederek namağlup bir üst tura çıktı

27.06.2026 07:55:00 / Güncelleme: 27.06.2026 07:57:39
İhlas Haber Ajansı
Fransa, namağlup gruptan lider çıktı
Fransa, namağlup gruptan lider çıktı
FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa, Norveç'i 4-1 mağlup ederek namağlup bir üst tura çıktı.

FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa ile Norveç, Boston Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönettiği mücadeleyi Fransa, 4-1 kazandı.



Fransa'nın gollerini 7 ve 20 ve 32. dakikalarda hat-trick yapan Dembele ile 90+4. dakikada Doue attı. Norveç'in tek golünü ise 21. dakikada Thelo Aasgaard kaydetti.

Bu sonuçla, Didier Deschamps'ın öğrencileri 3'te 3 yaparak 9 puanla grubu namağlup lider tamamladı. Norveç ise 6 puanla ikinci sırada yer aldı.

Grubun diğer maçında ise Senegal, Irak'ı 5-0 mağlup ederek ilk puanını aldı ve adını 3. sıraya yazdırdı.

Trabzonspor 20 milyonu reddetmişti şimdi 25 milyona çıkacaklar

Trabzonspor'un devre arasında kadrosuna kattığı Chibuike Nwaiwu için Fulham'ın 20 milyon euroluk teklifi geri çevrilmişti. Premier Lig ekibi, yeni bir artışla Bordo-Mavililer'in kapısını çalmaya hazırlanıyor

26.06.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Trabzonspor 20 milyonu reddetmişti şimdi 25 milyona çıkacaklar
Trabzonspor 20 milyonu reddetmişti şimdi 25 milyona çıkacaklar
Trabzonspor kış döneminde WAC Kulübü'ne 5.5 milyon euro ödeyerek Chibuike Nwaiwu'yu kadrosuna katmıştı. 22 yaşındaki stoperle 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı. 1.93 boyundaki savunmacı, Nijerya Milli Takımı'nın da parçası olmayı başardı...

ISRARLARI BİTMEDİ

Böylece birçok takımın ilgisini çekti. Onlardan biri de Fulham'dı... Premier Lig temsilcisinin ilk teklifi 20 milyon euroydu... Bordo-Mavililer bunu geri çevirdi. Ancak İngiliz ekibinin ısrarı bitmedi. Fulham'ın kısa süre içinde 25 milyon euroluk teklifle tekrar Trabzonspor'un kapısını çalacağı öğrenildi.

NEREDEYSE 5 KATI

25 milyon euroluk yeni önerinin kabul edilmesi bekleniyor. İşler resmiyete dökülürse, Fırtına genç futbolcuyu neredeyse aldığı rakamın 5 katına satmış olacak... 1.93 boyundaki oyuncu, kış döneminde geldiği Trabzonspor'da 16 lig maçına çıktı. Sahada 1.310 dakika kaldı. 3 gol ve 1 asist üretti. Türkiye'de fazla kalmayacak gibi gözüküyor.

Okan Buruk'un en büyük stoper hayali: Renato Veiga

Galatasaray yaz döneminde kadrosuna sol ayaklı bir stoper katmak istiyor. Teknik Direktör Okan Buruk'un hayali Renato Veiga... Ancak açık konuşmak gerekirse bu hamle hiç de kolay değil

26.06.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un en büyük stoper hayali: Renato Veiga
Okan Buruk'un en büyük stoper hayali: Renato Veiga
Galatasaray'ın mevcut kadrosundaki tek sol ayaklı stoper; Abdülkerim Bardakcı... Sarı-Kırmızılılar çok uzun bir süredir bu bölgeyi güçlendirmeye çalışıyor. 2026 yazında da durum değişmedi. Listede alternatifler var... Ancak Teknik Direktör Okan Buruk'un en büyük hayalinin Renato Veiga olduğu öğrenildi.

24.5 MİLYONA ALINDI

Villarreal, 2025 yazında Chelsea'ye 24.5 milyon euro ödeyerek 22 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katmıştı. 1.88 boyundaki stoperle 30 Haziran 2032'ye kadar mukavele yapıldı. Renato Veiga, La Liga'da 32 karşılaşmaya çıktı. Sahada 2.478 dakika kaldı. Villarreal, sezonu 3. bitirdi. Bu başarıda Portekizli yıldızın katkısı da büyüktü.

HER YERDEN AVANTAJLI AMA...

22 yaşındaki futbolcu, TFF'nin "genç" yabancı kriterini karşılıyor. Portekiz Milli Takımı'nın parçası... Sol ayaklı stoper konusunda dünyanın en iyilerinden biri... Ancak bu transferin gerçekleşmesi çok zor... Öncelikle Villarreal'in satış listesinde değil... Olası transferde ise İspanyol ekibi astronomik bir bonservis bedeli talep edecek...

Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi

Ersin Destanoğlu, Beşiktaş'tan ayrılmaya hazırlanıyor. Kartal'ın yedek kaleci konusunda Bilal Bayazıt'la ilgilenmeye başladığı konuşuluyor. Ancak Samsunspor bu işi gizlice bitirdi

26.06.2026 12:20:00
Haber Merkezi
Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi
Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi
Beşiktaş'la sözleşmesini yenilemeyen Ersin Destanoğlu'nun ayrılması bekleniyor. Yönetim bu sebeple yerli bir yedek kaleci konusunda temaslarını sürdürüyor. Gündeme son olarak Kayserispor'la küme düşme üzüntüsü yaşayan Bilal Bayazıt'ın geldiği konuşuluyordu...

TARAFLAR EL SIKIŞTI

Bilal'in mukavelesi de tıpkı Ersin gibi 30 Haziran'da bitiyor. Yani boşa çıkacak. Ortada Beşiktaş iddiaları dolaşsa da Samsunspor'un bu transferi kısa süre önce bitirdiği iddia edildi. Buna göre; Karadeniz temsilcisi kişisel konularda 27 yaşındaki futbolcuyla el sıkıştı.

TEMMUZ BAŞINDA AÇIKLANACAK

Resmi açıklamanın 1 Temmuz'da yapılacağı ifade ediliyor. Beşiktaş, kesinlikle yabancı bir eldiven getirecek. Ancak 2 yabancı kontenjanı kalede kullanılmayacak. Bu sebeple de yerli alternatiflere bakılıyor. Kartal'ın mevcut kadrosunda Emre Bilgin ve Emir Yaşar gibi isimler bulunuyor.

Aslan Yirenkyi'yi istiyor: Ancak oyuncunun düşüncesi değişmedi

Galatasaray ara transferde Nordsjaelland Kulübü'nden Caleb Yirenkyi konusunda temaslarda bulunmuştu. 20 yaşındaki merkez orta sahaya şu anda da ilgi var. Ancak kış dönemindeki problem devam ediyor

26.06.2026 12:05:00
Haber Merkezi
Aslan Yirenkyi'yi istiyor: Ancak oyuncunun düşüncesi değişmedi
Aslan Yirenkyi'yi istiyor: Ancak oyuncunun düşüncesi değişmedi
Ara transferde herkes Galatasaray'dan yıldız bir orta saha hamlesi bekliyordu. Fakat günün sonunda bu bölgeye sadece Renato Nhaga takviyesi yapıldı. Genç futbolcu, Şampiyonlar Ligi listesine de yazılmadı. Sarı-Kırmızılılar, içinde bulunduğumuz yaz döneminde kesinlikle merkez orta sahaya oyuncu alacak.

ÖZELLİKLE İNGİLTERE

Nordsjaelland forması giyen Caleb Yirenkyi için kış döneminde bazı temaslar kurulmuştu. Ancak 20 yaşındaki futbolcu, kariyerine Avrupa'nın 5 büyük liginde, özellikle de İngiltere'de devam etmek istediği için Sarı-Kırmızılılar'ı geri çevirdi. Cim-Bom buna rağmen şu anda da nabız yokluyor.

DİKKATLERİ ÇEKTİ

Gana Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda iyi bir performans gösteren 1.82 boyundaki futbolcuya çok sayıda teklif geleceği konuşuluyor. Galatasaray şansını zorluyor. Fakat Yirenkyi'nin düşüncesinin değişmediği belirtildi. Eğer bir Premier Lig ekibinden resmi teklif gelirse, oyuncunun kararını bu yönde kullanması bekleniyor.

Aslan'ın gözdesi Avrupa'da birinci: Cerny üçüncü

Galatasaray, Club Brugge forması giyen Yunan kanat oyuncusu Christos Tzolis'i gündeminde tutuyor. 24 yaşındaki futbolcu, "şut pası" konusunda Avrupa'nın en iyisi... Listenin 3. sırasında ise Beşiktaş'tan Cerny var...

26.06.2026 11:51:00
Haber Merkezi
Aslan'ın gözdesi Avrupa'da birinci: Cerny üçüncü
Aslan'ın gözdesi Avrupa'da birinci: Cerny üçüncü
Avrupa'nın en büyük 10 liginde en fazla şut pası veren kanat oyuncuları şöyle sıralanıyor (90 dakika başına ortalama):

Christos Tzolis- 3.16
Martin Baturina- 2.56
Vaclav Cerny- 2.44
Kang-in Lee- 2.38
Jarne Steuckers- 2.35
Anis Hadj Moussa- 2.33
Chris Führich- 2.29

ARSENAL İŞİ BİTİREBİLİR

Galatasaray, Club Brugge forması giyen Tzolis konusunda temaslarını sürdürüyor. Ancak bugün itibarıyla transfer konusunda en büyük favori Arsenal... Premier Lig'in son şampiyonu, Brugge ile pazarlıklarında büyük aşama kaydetti. Açık konuşmak gerekirse Sarı-Kırmızılılar'ın şansı düşük...

CERNY'NİN KARTAL'DAKİ DURUMU

Beşiktaş'taki geleceği tartışılan Vaclav Cerny'nin ise "şut pası" konusunda Avrupa'nın en iyi 3. kanat oyuncusu olması da dikkat çekti. 28 yaşındaki futbolcunun, daha önce kiralık oynadığı Glasgow Rangers'a dönebileceği konuşuluyor. Kartal'ın yeni hocası Italiano henüz konuyla ilgili son kararını vermedi.

Hollanda, 7 puanla F Grubu'nu lider tamamladı

2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda son hafta maçlarının tamamlanmasının ardından son 32 turuna yükselen takımlar belli oldu

26.06.2026 10:21:00
İhlas Haber Ajansı
Hollanda, 7 puanla F Grubu'nu lider tamamladı
Hollanda, 7 puanla F Grubu'nu lider tamamladı
2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda son hafta maçlarının tamamlanmasının ardından son 32 turuna yükselen takımlar belli oldu. Hollanda, Tunus'u 3-1 mağlup ederek puanını 7'ye yükseltti ve grubu lider tamamladı. Grubun diğer karşılaşmasında ise Japonya, İsveç ile 1-1 berabere kalarak 5 puanla grubu ikinci bitirdi ve adını üst tura yazdırdı.



2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nun son haftasında Tunus ile Hollanda, Kansas City Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye etkili başlayan Hollanda, 3. dakikada Ellyes Skhiri'nin kendi kalesine attığı golle öne geçti. 7. dakikada Brian Brobbey'in fileleri havalandırmasıyla farkı ikiye çıkaran Hollanda, ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı. Tunus, 54. dakikada Hazem Mastouri'nin golüyle farkı bire indirse de Hollanda, 62. dakikada Jan van Hecke'nin golüyle yeniden iki farklı üstünlüğü yakaladı. Kalan bölümde başka gol olmayınca mücadele 3-1 Hollanda'nın üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından puanını 7'ye yükselten Hollanda, F Grubu'nu lider tamamlayarak son 32 turuna yükseldi ve Fas ile eşleşti. Tunus ise grup aşamasını puansız tamamlayarak turnuvaya veda etti.

Japonya, gruptan 2. olarak çıktı



F Grubu'nun diğer karşılaşmasında Japonya ile İsveç 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Japonya, 5 puanla grubu ikinci sırada tamamlayarak son 32 turuna yükseldi. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Japonya, 56. dakikada Daizen Maeda'nın golüyle öne geçerken, İsveç 62. dakikada Anthony Elanga'nın kaydettiği golle skora denge getirdi. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Bu sonucun ardından puanını 5'e yükselten Japonya, F Grubu'nu ikinci sırada bitirerek son 32 turunda Brezilya ile eşleşti. İsveç ise 4 puanla grup aşamasını tamamlayarak en iyi üçüncüler arasından üst tura yükselme umutlarını sürdürdü.

Grubu lider bitiren ABD'nin teknik direktörünün başı Montella kadar dik değil!


 
ABD Teknik Direktörü Mauricio Pochettino, "Türkiye turnuvadan gidiyor, ben mi yanlış anlıyorum ama sanki biz eve dönüyormuşuz da Türkiye turnuvada kalıyormuş gibi bir hava var bunu anlamıyorum" dedi.

26.06.2026 09:01:00
HABER MERKEZİ/AA
Grubu lider bitiren ABD'nin teknik direktörünün başı Montella kadar dik değil!
Grubu lider bitiren ABD'nin teknik direktörünün başı Montella kadar dik değil!

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında Türkiye'ye 3-2 mağlup olan ABD'nin teknik direktörü Mauricio Pochettino, kaybettiklerini ancak gruptan birinci çıktıklarının unutulmaması gerektiğini söyledi. Los Angeles Stadyumu'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mauricio Pochettino, "Türkiye turnuvadan gidiyor, ben mi yanlış anlıyorum ama sanki biz eve dönüyormuşuz da Türkiye turnuvada kalıyormuş gibi bir hava var bunu anlamıyorum" dedi.

Grup lideriyiz

Oyuncularının maçın tamamında çok iyi mücadele ettiğinin altını çizen deneyimli teknik adam, şöyle konuştu: "Şunu unutmamalıyız, bu gruptan birinci çıktık. Bu gruptaki tüm beklentileri iyi yönettik, sonuçta bu bir turnuva, bugün Almanya-Ekvador maçını gördük Almanya favorilerden bir tanesi ama kaybetti. Karşımızda elenmiş bir takım vardı ama olay sadece bundan ibaret değil. Dünya Kupası'na gelmeden önce amacımız Dünya Kupası'na gelebilmekti. Tabii sonrasında mümkünse, bir sonraki amacımız grubun içinde birinci olmaktı ki bunu da başardık. Önceliklerimiz vardı, bu maçta da galibiyet istiyorduk ama dengelememiz gereken şeyler de vardı (sakat ve cezalı oyuncular) ve onları düşünmem gerekiyordu. Şimdi bundan sonraki aşamaya bakıyoruz, hazırız. Gayet olumlu ve memnunum. Kazanamadık ama oyundan memnunum çünkü oyuncularım gayet iyi performans gösteriyor ve gruptan birinci çıkıyoruz."

Üç maçı kazanmak önemli değil

"Şu ana kadar kimse bizi zor bir grupta birinci bitirdiğimiz için kutlamadı" sözlerini kullanan Pochettino, "Oyuncuları, personeli ve taraftarları tebrik ediyorum çok zor bir grupta birinci çıktık. İnsan her zaman öğreniyor, bugün pek çok olumlu şey gördük. Pek çok oyuncu sahaya ilk kez çıktı, şu an bence çok daha iyi bir ekibiz. Tarihe geçmek için üç maçı kazanmak değil Dünya Kupası'nı kazanmak gerek. Üç maçı kazanıp kazanamamak o kadar önemli değil, önemli olan bir sonraki aşamaya geçip ilerlemek. Gayet iyi oynadık, derinliği olan bir takım olduğumuzu da ispat ettik ama Türkiye 3 puan aldı" değerlendirmesinde bulundu.

ABD, son 32'de Bosna-Hersek ile karşılaşacak... Türkiye ise eve dönüyor!

Montella suçu direklere attı, zaferle kapanışı göklere çıkardı!


 
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ABD maçı sonrası, "Başımız dik bir şekilde ülkemize döneceğiz. Bu akşamki galibiyet bin tane zafere bedel bir maç oldu. İki maç üst ve yan direkten top dışarı çıktı. Futbol bu. Bazen adaletli olmaz ama kabullenmek zorunda kalırız" dedi. Sormak lazım: Acaba ABD puana ihtiyaç duysaydı, böyle mi oynardı?!

26.06.2026 08:51:00
HABER MERKEZİ/AA
Montella suçu direklere attı, zaferle kapanışı göklere çıkardı!
Montella suçu direklere attı, zaferle kapanışı göklere çıkardı!

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup eden A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, "Başımız dik bir şekilde ülkemize döneceğiz" dedi.
Los Angeles Stadyumu'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Montella, "Bütün futbolcular milli takım bir parçası. Hepsi ilk 11 oynayacak seviyede. Her biri mükemmel bir biçimde takımda yer almayı hak ediyor. İlk 11 ile ilgili kararlarım, taktik seçimlerdi. Son hafta hepimiz için çok zor oldu. Kadroda zihinsel olarak çok enerji sarf eden çok futbolcumuz vardı. Bir dakika sonra gol yiyip ayağa kalkabilmek takım ruhunu ortaya koyan bir göstergeydi. Bu akşam çok mutluyum. Bütün futbolcular yeteneklerini gösterdi. Bu akam oynadıkları gibi bir futbol oynamak ve bu kadar çok ABD'li taraftarın karşısında oynamak... Bu kadar güçlü bir takım olamasalardı bunu beceremezlerdi. Türk haklı adına, oyuncularım ve başkan adına çok mutluyum. Başımız dik bir şekilde ülkemize döneceğiz. Biraz adaletsizlikler de oldu. Ben çok duygusallaştım maçın sonuna doğru. Bu akşamki galibiyet bin tane zafere bedel bir maç oldu" ifadelerini kullandı.

İlk iki maçtaki taktiksel hatalardan hiç bahsetmedi

"Biz bütün maçların kazanmak niyetiyle oynuyoruz" sözlerini kullanan İtalyan teknik adam, şöyle konuştu: "İki maç üst ve yan direkten top dışarı çıktı. Futbol bu. Bazen adaletli olmaz ama kabullenmek zorunda kalırız. Sonuçların dışında kadronun nasıl oynadığını, takımın sahada verdiği çabayı da görebilirsiniz. Bu akşam bunu altını çizmek istiyorum. Gol atmak tabii ki şut sayısından daha önemlidir. Ama rakip takımın nasıl oynadığına dayalı olarak yine de gol atılabilir. Burada büyük düzeyde bir baskı var. Belki hiçbirimiz bunu tahmin edemeyebiliriz. Bu kadronun unsurlarından hiçbirini, diğeriyle kıyaslayamayız. Hepsinin üzerinde büyük bir baskı vardı. Ben doğru bağlamda olayları incelemeyi tercih ederim. Biz ilk iki maçta şanslı değildik. En azından iki maçtan birinde berabere kalmak bizim için işleri kolaylaştırabilirdi. Ama ben takımın bu akşam nasıl tepki vereceğini görmek istedim. Tabii ki elendiğimiz için hayal kırıklığı içindeyiz ama buna rağmen gurur duyabileceğimiz bir noktadayız. Bu maçta sergilenen futbol gururumuz açısından önemliydi."

Geç gelmek, kamp yeri açısından dezavantaj getirdi

Montella, kamp yeriyle ilgili gelen bir soru üzerine, "Her zaman en ideal koşullar içinde olmadık. Anlık olarak adapte olmamız gerekiyordu. Ama kasımda belki elemelerden çıksaydık farklı olurdu. Ama biz mart sonunda bu turnuvaya girdiğimiz için farklı oldu. Kısa süre içerisinde bu organizasyonları yapmak mümkün gözükmüyordu. Ayrıca Avrupa da play-off'tan katılan takımların hiçbiri kamp yerini değiştiremedi" değerlendirmesinde bulundu.

Hedef 2030!

Montella, dünya kupasından dersler çıkaracaklarını aktararak, "Bazı fırsatları daha iyi değerlendirebilirdik. Hiç kimseye suç atmak istemem. Bu bir tecrübe, dersler çıkaracağız. Bu konuda yapılabilecek bazı konuları gündeme getirdim ama belki biraz aceleci davranmasaydık daha iyi ilerleyebilirdik. Kale önünde bitiricilikte daha etkili olabilirdik. Ama bazen girmiyor, futbol bu. Hemen de eleştiri bombardımanı oldu ve takım üzerinde farklı bir baskı oluşturuldu. Bizim takım gerçekten büyük baskı altında kaldı. Bütün bunlara rağmen iyi bir tepki verdiler. Elimden geldiğince onların psikoloğu gibi davranmaya çalıştım. Bence bir psikoloji uzmanına ihtiyaç olmayacak. Çünkü takım becerilerini, karakterinin ne kadar yüksek olduğun gösterdi. Bundan sonra Dünya Kupası'na gelmek 24 sene sürmeyecek. Çok daha kısa sürede geleceğiz" şeklinde konuştu.

Malang Sarr Fenerbahçe'ye blöf yapıyor

Fenerbahçe transferinde yılın blöfü deşifre oldu! Sarı-lacivertlilerin ısrarla istediği Malang Sarr ve menajerinin, piyasa kızıştırmak ve yönetimden daha yüksek koparmak için dev bir yalan tezgahladığı ortaya çıktı. İşte Fransa'dan sızan o gizli strateji ve transferin perde arkası...

25.06.2026 14:10:00
Haber Merkezi
Malang Sarr Fenerbahçe'ye blöf yapıyor
Malang Sarr Fenerbahçe'ye blöf yapıyor
Fenerbahçe ile adı ciddi şekilde anılan Fransız savunma oyuncusu Malang Sarr'ın transfer sürecine dair gündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı.

Fransız gazeteci Mohamed Toubache-Ter'in paylaştığı bilgilere göre; Malang Sarr ve menajerinin, transfer görüşmelerinde ellerini güçlendirmek ve kendi mali çıkarlarına hizmet etmek amacıyla "Marsilya ile görüşüyoruz" iddiasını tamamen uydurdukları öne sürüldü.

Gelen bilgilere göre oyuncu cephesi, piyasasını kızıştırmak ve Fenerbahçe yönetiminden daha yüksek şartlar koparabilmek adına bu yapay gündemi yarattı. Marsilya'nın oyuncuyla resmi bir teması olmadığı, bu iddianın tamamen Sarr ve menajerlik şirketinin bir stratejisi olduğu belirtiliyor.

Sarı-lacivertli yönetimin, ortaya çıkan bu "blöf" iddiasının ardından transferde nasıl bir duruş sergileyeceği ve masadan çekilip çekilmeyeceği ise merak konusu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.