Bilecik karpuzuna talep yüksek
Marmara Bölgesi'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Bilecik'in Osmaneli ilçesinde hasadına başlanan karpuza talebin yüksek olması üreticisini mutlu etti.
26.07.2021 10:52:00





Marmara Bölgesi'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Bilecik'in Osmaneli ilçesinde hasadına başlanan karpuza talebin yüksek olması üreticisini mutlu etti. Günün ilk ışıklarıyla tarlaya giden üreticiler, yoğun talebi karşılamak için çaba harcıyor.
Kilosu tarlada 50-60 kuruş
Osmaneli Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Kurucular Kurulu Başkanı Ertuğrul Ünver, bu sene verimin iyi olduğunu söyledi. Karpuz fiyatlarının da şimdilik üreticileri mutlu ettiğini anlatan Ünver, "Kilosu tarlada 50-60 kuruşa gidiyor. Çukurova'da fiyatlar çok düşük başladı ama sıcaklar birdenbire arttı. Çukurova ve Karacabey'deki mahsul yandı. Hal böyle olunca Osmaneli'nin karpuzu ön plana çıktı. Yaklaşık 250 bin ton üretim bekliyoruz. " diye konuştu. Bölgelerinde yetişen karpuza Türkiye'nin her yerinden talep olduğunu vurgulayan Ünver, "Mahsulün tarlada kalacağını hiç zannetmiyorum. Çünkü talep çok" dedi. Bolu'daki hale karpuz götürmek için Osmaneli'ne geldiğini söyleyen Ahmet Demir, "15-20 yıldır buraya karpuz almaya geliyoruz. Sezonda geliyoruz, karpuzu yükleyip gidiyoruz" diye konuştu.
Mesai erken başlıyor
Tarlada çalışan Sevda Çetinkaya ise karpuz kesimi yaparak mesailerini sürdürdüklerini söyledi. Karpuzun ekiminin Nisan ayının başlarında yapıldığını belirten Çetinkaya, "Çok erken saatte geliyoruz. Çünkü sıcakta çok fazla çalışılmıyor. Güç sarf edilen bir iş bu" diye konuştu. Türkiye'de şu anda ağırlıklı olarak Osmaneli'nin yanı sıra Konya Ereğli'de karpuz hasadı yapılıyor. EKONOMİ SERVİSİ/AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.