Boğaziçi'nden 150 milyon lira gelecek
Boğaziçi’nde yer alan toplam 14 bin dönüm büyüklüğündeki 40 mahallenin son kanun değişikliği ile imar barışı kapsamına alınması devlete yeni bir gelir kapısı yaratacak
20.01.2019 00:00:00





Yeni düzenlemeden yararlanacak bina sayısının 14 bin civarında olduğunu belirten Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, devletin bu değişiklikle 150 milyon lira gelir elde edebileceğini söyledi.
Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar ilçelerinde ön görünümde olup da deniz görmeyen alanlarda bulunan 40 mahallenin imar barışına dahil edildiğini kaydeden Çatalkaya,"Yaptığımız çalışmalara göre bu mahallelerde imar barışından yararlanabilecek toplam 14 bin bina bulunuyor. Bu binalardan devlete gelir kaydedilecek toplam yapı kayıt bedeli ise 150 milyon TL seviyesinde" dedi.
HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.