logo
11 TEMMUZ 2026

Bozdoğan'da orman yangını

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

30.08.2020 07:40:00
 
Bozdoğan'da orman yangını
Bozdoğan'da orman yangını
Edinilen bilgiye göre, Örentaht Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın ihbarı üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekipleri olay yerine sevk edildi. ekipler yangına 6 helikopter, 1 uçak ve 16 arazöz ile yangına havadan ve karadan müdahale ederken, yangının kontrol altına alınmasına çalışılıyor. İHA

Niğde'de düğünde maganda kurşunu can aldı


 
Niğde'de düğünde başına kurşun isabet eden kişi öldü.

11.07.2026 01:10:00
AA
 
Niğde'de düğünde maganda kurşunu can aldı
Niğde'de düğünde maganda kurşunu can aldı

Niğde'de düğünde başına kurşun isabet eden kişi hastanede hayatını kaybetti.
Merkeze bağlı Hacıbeyli köyünde yapılan düğünde İ.O. (43) tabancayla rastgele havaya ateş açtı.
Kurşunun isabet ettiği Nuh Öztürk (44), başından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi.

Kaçan zanlı enselendi

Sağlık ekibince Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Öztürk, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Jandarma, olay yerinden kaçan İ.O'yu kısa sürede evinde gözaltına aldı.

Tekirdağ’da mevlit ikramı 50 kişiyi hastanelik etti


 
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen mevlit programında ikram edilen pilavdan yedikleri iddia edilen 50 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

11.07.2026 00:57:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Tekirdağ’da mevlit ikramı 50 kişiyi hastanelik etti
Tekirdağ’da mevlit ikramı 50 kişiyi hastanelik etti

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen mevlit programında ikram edilen pilavdan yedikleri iddia edilen 50 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Karacakılavuz Mahallesi'nde düzenlenen mevlit programında vatandaşlara pilav ikram edildi. İkramın ardından mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleri yaşayan 50 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle kentteki farklı hastanelere başvurdu.

Tedavi altına alınan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme başlatılırken, zehirlenme nedeninin belirlenmesi amacıyla ikram edilen pilavdan numune alındığı bildirildi.

Pilavın tavuklu olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla zehirlenmenin tavuktan kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Silifke Belediyesine yönelik soruşturmada tutuklu sayısı 10'a yükseldi

Mersin'in Silifke ilçesinde belediyeye yönelik rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve suç örgütü iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında; daha önce serbest kalan bir belediye başkan yardımcısıyla birlikte 2 kişi tutuklandı. Soruşturmada tutuklu sayısı 10'a yükseldi

10.07.2026 19:36:00
İHA
 
Silifke Belediyesine yönelik soruşturmada tutuklu sayısı 10'a yükseldi
Silifke Belediyesine yönelik soruşturmada tutuklu sayısı 10'a yükseldi
Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Silifke Belediyesinde görev yapan bazı kamu görevlileri ile belediye ile iş yapan yüklenicilerin rüşvet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olma, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma suçlarını işledikleri iddiaları üzerine çalışma başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde alınan ihbarlar doğrultusunda MASAK raporları, banka hareketleri, HTS ve PTS kayıtları ile iletişimin denetlenmesi tedbirleri kapsamında elde edilen deliller incelendi. Ayrıca bazı şüphelilerin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak amacıyla verdikleri ifadelerde, belediye ile iş yapan yüklenicilerden hak ediş ödemeleri karşılığında çeşitli menfaatler talep edildiği, bazı kişi ve görevlilere para teslim edildiği, doğrudan temin yöntemiyle yapılan bazı alımlarda usulsüzlükler gerçekleştirildiği ve belediye bağlantılı organizasyonlarda muvazaalı işlemler yapıldığı yönünde beyanlarda bulunduğu belirtildi.

Başsavcılık açıklamasında, etkin pişmanlık kapsamında verilen ifadelerde yer alan çok sayıda hususun HTS ve PTS kayıtları, banka hareketleri, MASAK raporları ve diğer maddi delillerle desteklendiğinin tespit edildiği kaydedildi. Soruşturma kapsamında 19 Haziran'da Silifke'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin ikametleri, araçları, iş yerleri, Silifke Belediyesi binası ile Silifke Belediyespor Kulübü binasında yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, hard disk ve dijital materyal, ihale ve imar işlemlerine ilişkin evraklar, kullanıma hazır firma kaşeleri, kaşelenmiş ve mühürlenmiş teklif mektupları ile teklif zarfları ve yüklü miktarda döviz ele geçirildi.


Daha önce başkan ile birlikte 8 kişi tutuklanmıştı



Soruşturma kapsamında toplam 19 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Şüphelilerden 9'u tutuklama, 10'u ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke Belediyespor Kulübü Başkanı Sait O., Belediye Başkan Yardımcısı Ezgi E. D., Özel Kalem Müdürü Ersin S., Ayniyat Müdürü Erdoğan G., festival organizasyon yüklenicisi Erman F.K., Şerife Y. ve Osman Y.'nin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli tutuklandı. Diğer şüpheliler hakkında ise adli kontrol kararı verildi.


Operasyonda yeni gelişme: Başkan yardımcısıyla birlikte 2 şüpheli tutuklandı



Operasyonda bugün yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce adli kontrol şartı ile serbest kalan Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Ş.S.D. ile belediye sporda görev alan V.T. tekrar gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ş.S.D. ile V.T. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Operasyonla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Erdoğan: ‘Milli güvenliğimizden asla taviz veremeyiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Yenilevent Kampüsü'nde düzenlenen kurmay subaylar mezuniyet töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu coğrafyada güçlü olmaktan başka şansı olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye’nin güvenliğini kimseye emanet edemez, milli güvenliğimizden asla taviz veremeyiz" mesajını verdi

10.07.2026 19:20:00
Haber Merkezi
 
Erdoğan: ‘Milli güvenliğimizden asla taviz veremeyiz’
Erdoğan: ‘Milli güvenliğimizden asla taviz veremeyiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Yenilevent Kampüsü'nde düzenlenen 16'ncı Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi ile Kuvvet Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Küresel güvenlik mimarisinin köklü bir değişimden geçtiğini belirten Erdoğan, savunma sanayisindeki başarılara ve milli duruşun önemine dikkat çekti.

"Kendi gücümüz dışında kimseye umut bağlamadık"

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesini her zaman kendi bileğinin gücüyle verdiğini ifade etti. İçinde bulunulan coğrafyada dik durabilmek için askeri ve stratejik gücün şart olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hangi teşkilata üye olursak olalım, bu zorlu coğrafyada alnımız ak, başımız dik bir şekilde yaşamak için güçlü olmak zorundayız" dedi. Uluslararası ittifaklarda güçlü varlık gösterildiğini ancak Türkiye'nin güvenliğinin asla başkalarının insafına bırakılamayacağını vurguladı.

Savunma sanayisinde yüzde 82 yerlilik ve ihracat rekoru

Savaş konseptinin yapay zeka, siber saldırılar, insansız hava (İHA) ve deniz araçları (İDA) ile radikal bir dönüşüm geçirdiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin bu yeni döneme en hızlı adapte olan ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı, savunma sanayisinde yüzde 82 yeterlilik oranına ulaşıldığını, son 12 ayda savunma ve havacılık ürünleri ihracatında 11 milyar dolar ile yeni bir rekor kırıldığını ve 4 binden fazla firma ile sektörde faaliyet gösteren yerli teknoloji firmaları sayesinde ordunun en modern sistemlerle donatıldığını belirtti.

"Terörsüz Türkiye ile yeni bir hikaye yazacağız"

Terörle mücadeledeki kararlılığın devam edeceğini altını çizen Erdoğan, Irak ve Suriye operasyonlarının güvenlik paradigmasında yeni bir dönem başlattığını belirtti. İç kalenin sağlam tutulması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, "Ülkemizi yarım asırlık terör kamburundan kurtarmak amacıyla yürüttüğümüz Terörsüz Türkiye sürecimizin başarıya ulaşmasıyla, inşallah içeride ve dışarıda yeni bir hikaye yazmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kuruluşunun 10. yıl dönümüne yaklaşan Milli Savunma Üniversitesi'nin küresel ölçekte en seçkin eğitim kurumlarından biri haline geldiğini söyleyen Erdoğan, okulun eğitim kalitesini övdü. Bu dönem 125'i dost ve kardeş ülkelerden gelen misafir askeri personel olmak üzere toplam 301 subayın mezuniyet heyecanı yaşadığını belirtti.

Tören, dereceye giren kurmay subaylara diplomalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve komuta kademesi tarafından takdim edilmesiyle son buldu.

Kuantum ve yapay zekada devrim

Yapay zeka modellerini süper bilgisayarlarla birleştiren hibrit kuantum çağının ilk somut adımı atıldı. Kararsız kübitler artık kendi hatalarını gerçek zamanlı olarak düzeltebiliyor

10.07.2026 17:00:00
Eyüp Kabil
 
Kuantum ve yapay zekada devrim
Kuantum ve yapay zekada devrim
Teknoloji dünyasının iki dev gücü yapay zeka ve kuantum bilgisayarlar, Microsoft'un geliştirdiği "Majorana 1" çipiyle resmi olarak birleşti. Klasik bilgisayarların milyarlarca yılda çözemeyeceği karmaşık moleküler yapıları saniyeler içinde simüle edebilen bu yeni mimari, özellikle ilaç keşfi ve malzeme biliminde devrim yaratmaya hazırlanıyor. Yapay zekanın veri örüntülerini yakalama yeteneği, kuantum çiplerinin atom altı seviyedeki hesaplama gücüyle buluştuğunda kanser tedavilerinden batarya teknolojilerine kadar pek çok alanda süreçler bin kat hızlanacak.

Kırılgan kübit sorunu "topolojik" mimariyle çözüldü

Kuantum bilgisayarların önündeki en büyük engel olan "kübitlerin çevresel gürültüden etkilenerek hata yapması" problemi, ilk kez donanımsal düzeyde aşıldı. Dünya Ekonomik Forumu ve MIT Technology Review tarafından 2026'nın en kritik gelişmeleri arasında gösterilen bu yöntem, topolojik kübit tasarımına dayanıyor. Fiziksel kübitlerin mantıksal gruplar halinde bir araya getirilmesiyle oluşturulan bu yapı, sistemin kendi içindeki hataları anında tespit edip düzeltmesini sağlıyor.

Tek çipte milyonlarca kübit hedefi

Uzmanlar, hata payı sıfıra indirgenen bu yeni mimarinin ticari veri merkezlerine entegre edilmeye başlandığını belirtiyor. Microsoft Source platformunda paylaşılan teknik detaylara göre, Majorana 1 çip tasarımı sayesinde gelecekte tek bir yarı iletken plaka üzerine milyonlarca kararlı kübit yerleştirmek mümkün olacak. Bu durum, siber güvenlikten küresel lojistik ağlarının optimizasyonuna kadar dijital dünyanın çalışma mantığını kökten değiştirecek güçte bir kırılma noktası olarak kabul ediliyor.

Yeğeni tarafından pala ile öldürülen adam toprağa verildi

Kocaeli'de psikolojik sorunları olduğu iddia edilen yeğeni tarafından pala ile defalarca bıçaklanarak öldürülen adam, kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi

10.07.2026 14:36:00 / Güncelleme: 10.07.2026 14:38:37
İhlas Haber Ajansı
 
Yeğeni tarafından pala ile öldürülen adam toprağa verildi
Yeğeni tarafından pala ile öldürülen adam toprağa verildi
Olay, dün Gölcük ilçesi Kavaklı Mahallesi Namık Kemal Caddesi'nde bulunan yeşillik alanda meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen E.K. (33) ile amcası İbrahim K. (56) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine E.K, elindeki palayla amcasına saldırdı. Arbede sırasında incir ağaçlarının bulunduğu yeşillik alana düşen amca İbrahim K., yeğeninin palalı darbeleri sonucu ağır yaralandı. Yaşanan arbede sırasında şüpheli E.K. de yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan polis ekipleri şüpheli E.K.'yi etkisiz hale getirerek suç aletiyle birlikte yakaladı. Sağlık personelinin yaptığı kontrolde ise amca İbrahim K.'nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Olayda yaralanan E.K., ilk müdahalesinin ardından polis gözetiminde hastaneye kaldırıldı.

Toprağa verildi

Hastane morguna alınan İbrahim K'nin cenazesi bugün ailesi tarafından teslim alınarak Kavaklı Cami'ne getirildi. Cenaze namazına Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, İbrahim K'nin akraba ve sevenleri katıldı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından İbrahim K., Gölcük 17 Ağustos Mezarlığı'na defnedildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ile Türkiye'nin, daha önce teslim edilen S-400 hava savunma sistemlerinin durumuna ilişkin temaslarda bulunduğunu ve bu görüşmelerin devam edeceğini açıkladı

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ile Türkiye'nin, daha önce teslim edilen S-400 hava savunma sistemlerinin durumuna ilişkin temaslarda bulunduğunu ve bu görüşmelerin devam edeceğini açıkladı

10.07.2026 14:20:00
Haber Merkezi
 
 Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ile Türkiye'nin, daha önce teslim edilen S-400 hava savunma sistemlerinin durumuna ilişkin temaslarda bulunduğunu ve bu görüşmelerin devam edeceğini açıkladı
 Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ile Türkiye'nin, daha önce teslim edilen S-400 hava savunma sistemlerinin durumuna ilişkin temaslarda bulunduğunu ve bu görüşmelerin devam edeceğini açıkladı
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ile Türkiye'nin, daha önce teslim edilen S-400 hava savunma sistemlerinin durumuna ilişkin temaslarda bulunduğunu ve bu görüşmelerin devam edeceğini açıkladı.

Peskov, düzenlediği basın toplantısında, konunun iki ülke ilişkileri açısından "son derece hassas" başlıklar arasında yer aldığını belirtti.

Sözcü "Bu konuyla ilgili Türk tarafıyla temaslarımız oldu ve bu mesele hakkında  görüşmelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Peskov, söz konusu iddiaların içeriğine ilişkin ayrıntılı değerlendirmede bulunmazken, Rusya ile Türkiye arasında bu hassas konuya ilişkin diplomatik temasların sürdüğünü vurgulamakla yetindi.

Türkiye'den bir hükümet kaynağı, Ankara'nın envanterindeki Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini üçüncü bir ülkeye devredebileceği yönündeki iddiaları Rus devlet haber ajansı RIA'ya yalanladı.

Habere göre kaynak, Ankara ile Washington'un S-400'lerin Körfez ülkelerinden birine gönderilmesi seçeneğini görüştüğü yönündeki iddialara ilişkin, "Böyle bir durum yok, Rus S-400 sistemlerinin üçüncü bir ülkeye devri konusunda görüşme yürütülmüyor" dedi.

Türkiye, 2017 yılında Rusya ile S-400 hava savunma sistemi alımı için anlaşma imzalamış ve sistemleri 2019 yılında teslim almıştı. ABD ise Ankara'dan Rus sistemlerinden vazgeçerek Patriot tercih etmesini istemiş, ancak Türkiye bu talebi kabul etmemişti. Bunun üzerine Washington, Türkiye'yi F-35 savaş uçağı programından çıkarmış ve CAATSA yasası kapsamında Türk savunma sanayii yetkililerine yaptırım uygulamıştı.

Papara'nın sahibi Ahmet Faruk Karslı yeniden gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Papara'nın sahibi Ahmet Faruk Karslı'nın tahliyesine yönelik İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itiraz, mahkeme tarafından kabul edildi

10.07.2026 14:00:00
İhlas Haber Ajansı
 
Papara'nın sahibi Ahmet Faruk Karslı yeniden gözaltına alındı
Papara'nın sahibi Ahmet Faruk Karslı yeniden gözaltına alındı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Papara'nın sahibi Ahmet Faruk Karslı'nın tahliyesine yönelik İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itiraz, mahkeme tarafından kabul edildi. Karslı, karar doğrultusunda yeniden gözaltına alındı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7 Temmuz 2026 tarihli duruşmasında Papara'nın sahibi sanık Ahmet Faruk Karslı'nın tahliyesine karar verildi. Tahliye kararına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi.

İtirazı değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Faruk Karslı hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Karar doğrultusunda Ahmet Faruk Karslı, yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliyle ilgili adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

DEM Parti'nin Terörsüz Türkiye sürecine dair yaptığı toplantıda, "Öcalan'a yeni yerleşke" iddiaları da soruldu.

DEM Parti'nin Terörsüz Türkiye sürecine dair yaptığı toplantıda, "Öcalan'a yeni yerleşke" iddiaları da soruldu. DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “Yasa geçerse Öcalan, sekretaryasıyla birlikte yeni yerleşkeye geçecek” dedi

10.07.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
DEM Parti'nin Terörsüz Türkiye sürecine dair yaptığı toplantıda, "Öcalan'a yeni yerleşke" iddiaları da soruldu.
DEM Parti'nin Terörsüz Türkiye sürecine dair yaptığı toplantıda, "Öcalan'a yeni yerleşke" iddiaları da soruldu.
DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti Milletvekili Saruhan Oluç ve DEM Parti STK Komisyon üyesi Sultan Özcan'dan oluşan heyet, Ankara'da süreçte yaşananları konuşmak, eleştiri ve görüşleri dinlemek için bir grup gazeteci ile bir araya geldi.

Toplantıda, İmralı'da Öcalan'ın çalışmalarını yürütmesi için yeni bir yer inşa edildiği haberleri de soruldu. Öcalan'a "yeni bir yerleşke inşa edildiği, ancak yasa çıkmadan Öcalan'ın buraya geçmeyi reddettiği" haberlerini Adalet Bakanlığı'nın yalanlaması da hatırlatıldı. Bu konuya dair üzerine Temel, yeni çıkacak çerçeve yasanın, Öcalan'ın süreçte nasıl yer alacağını içermesi gerektiğini ifade ederek şunu söyledi: "Yasa temmuz ayında geçer ve koşulları sağlanırsa Öcalan, sekretaryasıyla birlikte yeni yerleşkeye geçecek."

DEM Parti heyeti, 24 Mayıs'tan bu yana Abdullah Öcalan'la kendilerinin, ailesinin ve avukatlarının bir temasının olmadığını açıkladı.

Türkiye'nin ev sahipliğindeki 36.⁠ ⁠NATO Zirvesi, yürütülen diplomasi trafiği ve alınan kararlar kadar ikramlarıyla da iz bıraktı

Türkiye'nin ev sahipliğindeki 36.⁠ ⁠NATO Zirvesi, yürütülen diplomasi trafiği ve alınan kararlar kadar ikramlarıyla da iz bıraktı. Türk mutfağına özgü lezzetlerin ikram edildiği zirve, Türkiye'nin gastro-diplomasisine katkı sağladı

10.07.2026 12:41:00
AA
 
Türkiye'nin ev sahipliğindeki 36.⁠ ⁠NATO Zirvesi, yürütülen diplomasi trafiği ve alınan kararlar kadar ikramlarıyla da iz bıraktı
Türkiye'nin ev sahipliğindeki 36.⁠ ⁠NATO Zirvesi, yürütülen diplomasi trafiği ve alınan kararlar kadar ikramlarıyla da iz bıraktı
ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin de aralarında olduğu 30'un üzerinde devlet ve hükümet başkanının katıldığı NATO Zirvesi'ne Türk mutfağı damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde liderler onuruna verdiği yemek iki Michelin yıldızlı şef Fatih Tutak tarafından hazırlanırken, Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde devlet ve hükümet başkanlarının eşlerine verilen yemeğe Şef Osman Sezener imza attı.

Şef Sinem Özler de zirvede uluslararası heyetlere verilen resmi yemeğin menüsünü hazırlayan şeflerden biri oldu.

Gerek zirve kapsamındaki yemeklerde gerekse de liderlerin konakladığı otellerde sofralara tandır, mantı, içli köfte, sütlü Nuriye, baklava ve Maraş dondurması gibi Türk mutfağına özgü lezzetler damga vurdu.

Türk şeflerin, konuk liderler ve eşleri için hazırladığı Türk mutfağına özgü bu lezzetler, Türkiye'nin gastro-diplomasisine katkı sağladı.

"İkramlarımızda yerel lezzetleri ve ürünleri tercih ettik"
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı ve Sheraton Ankara Otel'in Başaşçısı Zeki Açıköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, NATO Zirvesi kapsamında Ankara'daki otellerde son bir hafta içerisinde yoğunluk yaşandığını belirtti. Açıköz, liderler ve heyetlerinin tercihinin marka zincir oteller olduğunu vurguladı.

Aralarında Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Starmer, İtalya Başbakanı Meloni, Almanya Başbakanı Merz, İspanya Başbakanı Sanchez ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin de olduğu 10 liderin çalıştığı Sheraton Ankara Hotel'de konakladığını kaydeden Açıköz, kimi liderlerin 2, kimi liderlerin ise 3 gün konakladığını söyledi.

Konuk devlet ve hükümet başkanlarını Türk misafirperverliğine yakışacak şekilde ağırladıklarını dile getiren Açıköz, şu ifadeleri kullandı:

"Türk misafirperverliği dünyada bir numara. Aşçılar olarak bunu en güzel şekilde yapmaya çalıştık. Bu kapsamda Türk mutfağını da çok iyi tanıttık. Çünkü Türk mutfağı sadece baklava, pide, döner ve kebaptan ibaret değil. Mutfağımızda, 7 farklı bölge, 7 farklı kültür hatta daha da fazlası var. Biz de ikramlarımızda yerel lezzetleri ve ürünleri tercih ettik."

"Türk mutfağını üst düzeyde tanıtma fırsatı bulduk"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından zirve kapsamında konuk liderlere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde devlet ve hükümet başkanlarının eşlerine verilen yemeklere de değinen Açıköz, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde çok muhteşem bir yemek oldu. Oraya da dışarıdan bir şefimiz geldi. Türk mutfağını inanılmaz güzel yaptılar. Şefimize ve Külliye'de çalışan bütün meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çankaya Köşkü'nde Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi gelen başkan, başbakan eşlerine güzel bir yemek verdi. Oraya da bir şefimiz geldi. O şefimize, ekibine ve orada çalışan bütün meslektaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zirveyle aşçılar olarak Türk mutfağını üst düzeyde tanıtma fırsatı bulduk."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.