logo
16 MART 2026


Brezilya gibisi yok

Brezilya en çok katılan, en çok şampiyon olan, en çok kazanan, en çok üst üste kazanan takım unvanlarını elinde bulunduruyor

11.06.2018 00:00:00
Brezilya, futbolda düzenlenen dünya kupalarının en başarılı takımı olarak dikkati çekiyor.

Finallerin unvanlarını elinde tutan "Sambacılar", dünya kupalarına en çok katılan, en çok şampiyon olan, en çok kazanan, en çok üst üste kazanan ülke oldu. Bugüne dek yapılan 20 Dünya Kupası'na da katılan tek ülke olan Brezilya, 5 kezle de en çok şampiyonluğa ulaşan ekip olarak da zirvede yer aldı. 1958, 1962, 1970, 1994 ve 2002'de dünya şampiyonu olan Brezilya, 1950 ve 1998'de de finalde kaybetti.

"Sambacılar", 1938 Fransa ve 1978 Arjantin'de üçüncü, 1974 Almanya ve 2014 Brezilya'da da dördüncülüğü elde etti. Dünya kupalarında İtalya ve Almanya 4'er şampiyonlukla Brezilya'yı takip etti.

En çok galip gelen de Brezilya

Brezilya dünya kupaları tarihinde en çok galip gelen ülke unvanını da elinde tutarken, oynadığı 104 maçta 70 kez galip geldi. Almanya, 66 galibiyetle ikinci sırada yer alırken, İtalyanlar ise 45 galibiyetle üçüncü oldu.

Üst üste kazanma rekoru

Brezilya, dünya kupalarında üst üste maç kazanma rekorunu da elinde bulunduruyor. Güney Amerika ekibi, 2002 ve 2006 dünya kupalarında üst üste 11 maç kazanarak, bu alanda tarihi bir başarıya imza attı. 2002'de Türkiye maçıyla başlayan galibiyet serisi, Çin, Kosta Rika, Belçika, İngiltere, Türkiye ve Almanya ile devam etti. Brezilya, 2006'da da Hırvatistan, Avustralya, Japonya ve Gana ile yaptığı ilk maçı kazandı ve üst üste 11 galibiyet aldı. "Sambacılar"ın 11 maçlık galibiyet serisine 1-0'lık sonuçla 2006'daki çeyrek finalde Fransa son verdi.

2 turnuvada tüm maçlarını kazandı

Brezilya ayrıca katıldığı dünya kupalarının ikisinde yaptığı maçların tümünü kazanarak da tarihe geçti. Güney Amerika temsilcisi 1970 Meksika'da ve 2002 Güney Kore-Japonya'da oynadığı tüm maçları kazanarak, şampiyon oldu. "Sambacılar", Meksika'da 6, Güney Kore-Japonya'da 7 maç kazanmayı başardı. Uruguay ve İtalya ise katıldıkları turnuvalarda birer kez tüm maçlarını kazandı. Uruguay, 1930 yılında ülkesinde, İtalya ise 1938'de Fransa'da düzenlenen dünya kupalarında tüm maçlarını kazanarak, şampiyonluğa ulaştı.

13 maç kaybetmedi

Brezilya, tüm bu unvanlarının yanı sıra üst üste maç kaybetmeme konusunda da zirvede yer aldı. Güney Amerika ekibi, 1958, 1962 ve 1966 dünya kupalarında üst üste 13 maçta rakiplerine yenilmedi. 1958'de Avusturya ile başlayan ve 1966'daki Bulgaristan galibiyetiyle 13'e ulaşan yenilmezlik serisine, Macaristan 3-1'lik skorla son verdi. Bu 13 maçlık seride "Sambacılar", 11 galibiyet alıp, 2 kez de berabere kaldı.

En çok gol atan unvanını yitirdi

2014 Dünya Kupası'na kadar en çok gol atan takım olan "Sambacılar", kendi evlerindeki organizasyonda bu unvanını kaybetti. Bu alanda Almanya, 224 golle ilk sıraya yerleşirken, Brezilya 221 golle ikinci sıraya geriledi. Arjantin ise 131 golle üçüncü sırayı elde etti.

UEFA, Katar'daki Finalissima 2026'nın iptal edildiğini açıkladı

UEFA, Arjantin ile İspanya arasında Katar'da oynanması planlanan Finalissima 2026'nın iptal edildiğini duyurdu

16.03.2026 04:23:00
AA
UEFA, Katar'daki Finalissima 2026'nın iptal edildiğini açıkladı
UEFA, Katar'daki Finalissima 2026'nın iptal edildiğini açıkladı
UEFA, Arjantin ile İspanya arasında Katar'da oynanması planlanan Finalissima 2026'nın iptal edildiğini duyurdu.

UEFA'nın açıklamasında, 27 Mart'ta Katar'ın Lusail Stadı'nda oynanması gereken Arjantin-İspanya karşılaşmasının bölgedeki politik durum nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Arjantin ile UEFA arasında alternatif bir tarih ve yer konusunda anlaşmaya varılamadığı da ifade edildi.

Finalissima 2026'nın farklı tarihlerde İspanya'nın başkenti Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı, Arjantin'in başkenti Buenos Aires ya da Avrupa'daki tarafsız bir sahada oynanma tekliflerinin Arjantin Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmediği aktarıldı.

EURO 2024'te zafere ulaşan İspanya ile 2024 Kupa Amerika şampiyonu Arjantin, Finalissima 2026'da karşı karşıya gelme hakkı kazanmıştı.

Kasımpaşa, ikas Eyüpspor'u tek golle geçti

Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında konuk ettiği ikas Eyüpspor'u 1-0 yendi.

15.03.2026 22:51:00
AA
Kasımpaşa, ikas Eyüpspor'u tek golle geçti
Kasımpaşa, ikas Eyüpspor'u tek golle geçti
Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında konuk ettiği ikas Eyüpspor'u 1-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Kasımpaşa ile ikas Eyüpspor, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaştı.

İlk yarı

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasındaki Kasımpaşa-ikas Eyüpspor müsabakasının ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

13. dakikada Eyüpspor gole yaklaştı. Talha Ülvan'ın sağdan ceza sahasına gönderdiği ortada topla buluşan Umut Meraş'ın vuruşunda, meşin yuvarlak direkten döndü. Dönen top kale sahası içinde Umut Bozok ağlara yollarken hakem Ali Yılmaz, Umut Bozok'un ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü geçersiz kıldı.

30. dakikada ceza sahası içi sağ çizgisinde topla buluşan Cafu, geriden atağa katılan İrfan Can Kahveci'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

33. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Pintor'un orta sahadan savunmaya gönderdiği geri pasta meşin yuvarlağı kapan Benedyczak kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, yakın mesafeden yerden vuruşla topu filelere yolladı: 1-0

Kasımpaşa ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı



59. dakikada Kasımpaşa gole yaklaştı. Ceza sahası içinde kazanılan endirekt vuruşta İrfan Can Kahveci'nin dokunduğu topa Cafu çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

63. dakikada sağ kanatta topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası içine gönderdiği ortaya Diabate hareketlendi. Bu futbolcunun dokunamadığı top direkt kaleye yönelirken az farkla yandan dışarı gitti.

90+3. dakikada sağ kanattan atağa katılan İrfan Can Kahveci ceza sahası içine hareketlenen Allevinah'a ortaladı. Bu futbolcunun penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.

Mücadele Kasımpaşa'nın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

MotoGP'de Katar Grand Prix'si kasım ayına ertelendi

MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun 4. etabı Katar Grand Prix'si, güvenlik gerekçesiyle kasım ayına ertelendi

15.03.2026 14:04:00
AA
MotoGP'de Katar Grand Prix'si kasım ayına ertelendi
MotoGP'de Katar Grand Prix'si kasım ayına ertelendi
MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun 4. etabı Katar Grand Prix'si, güvenlik gerekçesiyle kasım ayına ertelendi.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre Katar'ın ev sahipliğinde 10-12 Nisan'da düzenlenmesi planlanan etabın tarihi, Orta Doğu'daki jeopolitik durum göz önünde bulundurularak katılımcıların ve izleyicilerin güvenliğini sağlamak amacıyla 6-8 Kasım'a alındı.

Söz konusu ertelemenin ardından sezonun son iki etabının tarihleri de revize edildi. Birer hafta ertelenen Portekiz Grand Prix'sinin 22 Kasım, Valensiya Grand Prix'sinin ise 29 Kasım'da düzenlenmesi kararlaştırıldı.

İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti

İstanbulspor forması giyen ve bir süredir kanser tedavisi gören Baran Alp Vardar hayatını kaybetti

15.03.2026 12:45:00
İhlas Haber Ajansı
İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti
İstanbulspor'da acı kayıp: Baran Alp Vardar hayatını kaybetti
İstanbulspor forması giyen ve bir süredir kanser tedavisi gören Baran Alp Vardar hayatını kaybetti.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor, genç oyuncu Baran Alp Vardar'ın vefat haberini duyurdu. Sarı-siyahlı kulübün Süper Lig'de mücadele ettiği 2023-2024 sezonunda formasını giyen Baran Alp, sonrasında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle takımdan uzak kaldı. İstanbulspor kulübünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 20 yaşındaki futbolcuyu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıkları belirtilerek başsağlığı mesajı paylaşıldı ve şu ifadelere yer verildi:



"Karakteri, takım arkadaşlarına olan bağlılığı ve güler yüzüyle her zaman hatırlayacağımız Baran Alp, camiamızın kalbinde daima yaşayacaktır. Onun aramızdan bu kadar erken ayrılışı hepimizi derinden yaraladı. Merhum futbolcumuz Baran Alp Vardar'a Allah'tan rahmet, başta kıymetli ailesi olmak üzere yakınlarına, takım arkadaşlarına ve camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekanın cennet olsun Baran Alp. Seni asla unutmayacağız. Canımız Baran Alp'in cenazesi, Beylikdüzü Mevlana Camii'nde bugün öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Güzelce Mezarlığı'nda defnedilecektir."

Göztepe'nin galibiyet hasreti sürüyor

Göztepe, Trendyol Süper Lig'de oynadığı son 6 karşılaşmada 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak bu süreçte galibiyete hasret kaldı

15.03.2026 12:24:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe'nin galibiyet hasreti sürüyor
Göztepe'nin galibiyet hasreti sürüyor
Göztepe, Trendyol Süper Lig'de oynadığı son 6 karşılaşmada 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak bu süreçte galibiyete hasret kaldı.
Sezona etkili bir başlangıç yapan Göztepe'de son haftalarda yaşanan düşüş dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılı ekip, sezonun ilk 20 haftasında başarılı sonuçlara imza atarak 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı ve uzun süre Avrupa kupalarına gitme hakkı elde edilen 4. sırada yer aldı. Ancak 21. haftada deplasmanda Konyaspor ile oynanan ve golsüz sona eren karşılaşmanın ardından İzmir temsilcisinde form düşüş başladı. Bu maçın ardından iç sahada Kayserispor ile de 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılılar, kötü gidişatın ilk yenilgisini ise sonraki hafta deplasmanda Beşiktaş karşısında 4-0'lık skorla aldı.
Bu mağlubiyetin ardından yeniden çıkış yakalamak isteyen Teknik Direktör Stanimir Stoilov yönetimindeki sarı-kırmızılılar, 24. haftada iç sahada Eyüpspor karşısında galibiyet aradı. Ancak bu mücadele de golsüz eşitlikle sonuçlandı. İzmir ekibi daha sonra Avrupa hattındaki doğrudan rakiplerinden Başakşehir ile deplasmanda karşılaştı ve sahadan 2-1 mağlup ayrılarak 6. sıraya geriledi. Böylece Göztepe, üst üste 5 maç kazanamayarak hedefinden uzaklaşmaya başladı.
Son olarak dün sahasında Alanyaspor ile karşılaşan sarı-kırmızılılar, uzatma dakikalarında yedikleri golle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve galibiyet hasreti 6 maça çıktı. İzmir temsilcisi, aynı haftada Başakşehir'in puan kaybetmesini fırsata çevirerek hanesine yazdırdığı 1 puanla yeniden 5. sıraya yükseldi.
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı karşılaşma nedeniyle iki sarı-kırmızılı takımın ligdeki mücadelesi ertelenirken, sonrasındaki milli maç arasıyla birlikte İzmir ekibi bu süreçte yapacağı antrenmanlarla ara sonrası kötü gidişatı sonlandırmayı hedefliyor.İHA

Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket

Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı

15.03.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftaında Galatasaray'ın sahasında RAMS Başakşehir'i 3-0'lık skorla mağlup ettiği müsabakada sarı-kırmızılıların kalecisi Uğurcan Çakır, Fair-Play örneği gösterdi.

Mücadelenin 32. dakikasında sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Yusuf Sarı'nın vuruşunda Uğurcan'ın müdahale ettiği meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti.

Hakem Batuhan Kolak ve yardımcısı İbrahim Çağlar Uyarcan, pozisyonda aut kararı verdi. Kolak'ı uyaran Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağın kendisinden çıktığını söyledi ve karar Başakşehir'e korner olarak değişti.

Batuhan Kolak ve turuncu-lacivertli futbolcular, bu davranışından dolayı kaleci Uğurcan Çakır'ı tebrik etti.

Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, teknik direktör Domenico Tedesco'yla yola devam edeceklerini açıkladı

15.03.2026 00:14:00
AA
Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı
Fenerbahçe'den Tedesco ile ‘yola devam etme’ kararı
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, teknik direktör Domenico Tedesco'yla yola devam edeceklerini açıkladı.

Ligde dün oynanan Fatih Karagümrük maçında yaşanan yenilginin ardından bugün teknik direktör Domenico Tedesco ve sportif direktör Devin Özek'le görüşen başkan Sadettin Saran, yönetim kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Chobani Stadı'nda bulunan kulüp binasında gerçekleştirilen toplantının ardından konuşan Saran, kendilerine yakışmayan futbol nedeniyle teknik direktör Domenico Tedesco ve teknik kadroyu görüşmeye çağırdığını belirtti.

Takım kaptanlarıyla da konuştuklarının altını çizen Saran, şunları söyledi:

"Gerekli ültimatomlar verildi, bir daha tekrarlanmayacak. Hocamızla devam ediyoruz. Bu arada primler verilmemiş gibi spekülasyonlar var. Hak edilip de verilmeyen prim yok. Bunları söyleyenler yalan söylüyor.

Bugüne kadar söylediğimiz futbolun tam dışında bir futbol oynandı dün. Çok şaşırdık, çok üzüldük. Bugün arkadaşlarla da konuştuk, bu saate kadar da buradayız işte. Devin Özek'le de devam ediyoruz. Bir daha böyle bir şey olmayacak, gereken ültimatomlar verildi."

Göztepe ile Alanyaspor 2-2 berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Göztepe ile Corendon Alanyaspor arasında oynanan maç, 2-2 eşitlikle tamamlandı

15.03.2026 00:11:00
AA
Göztepe ile Alanyaspor 2-2 berabere kaldı
Göztepe ile Alanyaspor 2-2 berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Göztepe ile Corendon Alanyaspor arasında oynanan maç, 2-2 eşitlikle tamamlandı.

7. dakikada Göztepe öne geçti. Antunes'in ortasında Jeferson'dan seken top Dennis'in önünde kaldı. Makouta'nın müdahalesiyle Dennis'in yerde kalması sonucu hakem Asen Albayrak, beyaz noktayı gösterdi.

Juan'ın kullandığı penaltı vuruşunda, kaleci sağına uzanarak topu çıkardı. Topa ikinci kez hamle yapan Juan, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

14. dakikada Alanyaspor eşitliği sağladı. Ceza sahası sol çaprazından serbest vuruş kullanan Hagi'nin yerden sert bir şekilde kaleye gönderdiği top, defans oyuncularına çarparak kaleci Lis'in sağından filelerle buluştu: 1-1



35. dakikada Alanyaspor gole yaklaştı. Duarte, kendi sahasından alıp getirdiği topu ceza sahası sağ önündeki Mounie'ye aktardı. Mounie'nin vuruşunda, kaleci Lis meşin yuvarlağı çeldi.

41. dakikada Alanyaspor'da orta saha gerisinde topu kapan Hagi, meşin yuvarlağı Hwang'a aktardı. Kaleci Lis'in önde olduğunu gören Hwang, topu uzaktan kaleye gönderdi. Lis'in müdahale etmeye çalıştığı meşin yuvarlak, direğin yanından auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı



55. dakikada Göztepe gole yaklaştı. Cherni'nin sol kanattan kullandığı kornerde ceza sahası içerisinde iyi yükselen Heliton'un kafa vuruşunda, kaleci Victor topu kornere çeldi.

59. dakikada Göztepe öne geçti. Krastev ile paslaşan Janderson, ceza sahası sağ çaprazdan vuruşunda, top kalecinin sağından filelerle buluştu. VAR'ın müdahalesi sonucu pozisyonu faul olduğu gerekçesiyle izleyen hakem Asen Albayrak, kararını değiştirmeyip orta noktayı gösterdi: 2-1

70. dakikada Göztepe atağında Janderson, sağ kanattan getirdiği topu ceza sahası içerisindeki Juan'a gönderdi. Defansın araya girmesi sonucu boşta kalan topu alan Krastev'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

77. dakikada Alanyaspor gole yaklaştı. Ceza sahası sağ çaprazından serbest vuruş kullanan Hadergjonaj, topu Hagi'nin önüne bıraktı. Hagi'nin yerden sert gönderdiği meşin yuvarlak, defansa çarpıp direğin yanından kornere gitti.

90+8. dakikada Alanyaspor eşitliği sağladı. Aliti'nin ara pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan İbrahim Kaya, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-2

Karşılaşma 2-2 eşitlikle tamamlandı.

Öte yandan karşılaşmayı, hakem Asen Albayrak yönetti. Albayrak, 22 yıl sonra Süper Lig'de görev yapan ilk kadın orta hakem oldu.

Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Rizespor'u 1-0 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi.

14.03.2026 23:02:00
AA
Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Rizespor'u 1-0 mağlup etti
Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Rizespor'u 1-0 mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yendi.

2. dakikada Mihaila'nın soldan ortasında, ceza alanı içinde uygun durumdaki Halil Dervişoğlu'nun kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

6. dakikada Ozan Tufan'ın sağdan ortasında, ceza alanında Onuachu'nun kafa vuruşunda yerden seken topu savunma çizgi önünden uzaklaştırdı.

24. dakikada gelişen konuk takım atağında son olarak ceza alanı dışından Mebude'nin şutunda kaleci Onana, güçlükle topu üsten kornere gönderdi.

35. dakikada Muçi'nin uzak mesafeden kullandığı serbest atışta kaleci Fofana'nın çeldiği topu Nwaiwu tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak bir kez daha Fofana'da kaldı.

43. dakikada ceza alanı içinde Augusto'nun şutunda kaleci Fofana'dan dönün topu Samet Akaydın, kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarı

51. dakikada kaleci Onana'nın uzun pasında soldan ceza alanı son çizgisine inen Muçi'nin havalandırdığı topu Zubkov, altıpas içindeki Onuachu'ya çıkardı. Bu futbolcu da ayağıyla dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0



54. dakikada Ozan Tufan'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Augusto'nun kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

87. dakikada Zeqiri'nin ortasında, yakın durumda uygun durumdaki Pierrot'un etkisiz kafa vuruşunda kaleci Onana topa sahip oldu.

88. Zeqiri'nin pasında ceza alanı içinde Emrecan Bulut'un vuruşunda savunmaya çarpan top az farkla kornere çıktı.

Trabzonspor, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Son 4 maçta 12 puan



Karşılaşmanın 51. dakikasında Nijeryalı oyuncusunun golüyle mağlup eden bordo-mavili takım, puanını 57'ye yükselterek ikinci sıradaki Fenerbahçe'yi de puan olarak yakaladı.

Sarı-lacivertli takımın averajla gerisinde üçüncü sırada yer alan Trabzonspor, ligde art arda 4 maçından da galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor, ligde bu sezon ikinci kez art arda 4 maçtan galibiyetle ayrıldı.

Ligde deplasmanda Gaziantep FK'yı 2-1, sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük ve dış sahada da Zecorner Kayserispor'u 3-1'lik sonuçlarla mağlup eden bordo-mavililer, Çaykur Rizespor galibiyetiyle art arda 4. karşılaşmasında galip geldi.

Onuachu, durdurulamıyor

Trabzonspor'da Paul Onuachu, Çaykur Rizespor filelerini havalandırarak gollerini sürdürdü.

Nijeryalı santrfor, Afrika Uluslar Kupası'ndan döndükten sonra ligde art arda 8 maçta 10 gol atmayı başardı.

Onuachu, ligde gol sayısını da 21'e yükselterek gol krallığı yarışında zirvedeki yerini sürdürdü.

Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlık Seçiminde Aykutalp Derkan 554 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi

14.03.2026 18:08:00 / Güncelleme: 14.03.2026 18:11:33
İHA
Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi
Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi
Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlık Seçimi Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirildi. 18 Haziran 2021'deki seçimden bu yana Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Aykutalp Derkan, yeniden başkan seçildi.

Seçim Divan Kurulu Başkanlığını Ekmel Ünlüsan üstlenirken Sedat Bozanoğlu ise seçim divanı başkan vekili oldu.

İki adaylı gerçekleşen seçimde 10 sandıkta oy kullanımı yapıldı ve 1083 divan üyesi oy kullandı. 554 oy alan Aykutalp Derkan, yeniden Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı seçildi. Diğer başkan adayı Cengiz Ergani de 528 oy aldı.



Divan Kurulu heyeti şu şekilde oluştu:

Başkan
A. Aykutalp Derkan (6833)

Başkan Yardımcıları
Sonay Kale (9001)
Yalçın Kaya (6904)

Yazmanlar
Ali Tüzmen (8377)
Ayşe Esra Arslan (9303)İHA
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.