logo
18 MAYIS 2024

BTP'den Başkanlık açıklaması

TBMM'de kavga gürültü eşliğinde görüşmeleri devam eden başkanlık sistemi getirecek anayasa değişikliği paketini değerlendiren BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, "Şayet anayasa değişikliği Meclis'ten geçer ve halk da referandumda evet derse hangi sorunumuz çözülecek?" diye sordu.
12.01.2017 00:00:00
YENİ MESAJ / ANKARA

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi gündemi değerlendirdi.
TBMM'de kavga gürültü eşliğinde görüşmeleri devam eden başkanlık sistemi getirecek anayasa değişikliği paketini değerlendiren Dr. Terzi, "Şayet anayasa değişikliği Meclis'ten geçer ve halk da referandumda evet derse hangi sorunumuz çözülecek?" diye sordu. Dr. Abdullah Terzi bu konudaki kritik sorularını şu şekilde sıraladı: "Örneğin başımızın belası olan terör bitecek mi? Komşularımızla olan sorunlarımızı çözmüş olacak mıyız? Dolar, euro aldı başını gidiyor bunlar düşecek mi? Vatandaşın ve devletin borcu bitecek mi? İşsizler işe kavuşacak mı? Madenlerimiz, yeraltı kaynaklarımız tekrar milletin ve devletin malı olacak mı? Saman, yem ve buğday gibi tarım ürünleri ithalatı sona erecek mi? Adalet yeniden mi sağlanacak? Geçim kolaylaşacak, işçimizin, memurumuzun, emeklimizin maaşları artacak mı? Tefessüh etmiş sosyal dokumuz, ahlaki yapımız düzelecek mi? Meclis'in itibarı artacak, yargı tam bağımsız olacak mı? Vahşi kapitalizm, faizci sömürü düzeni terk edilecek mi? Gelir dağılımımız düzelecek mi? Ekonomimiz büyüyecek mi? Daha doğrusu girdiğimiz bu zifiri karanlıktan çıkabilecek miyiz? Anayasa değişikliğinin bunların hiç birini sağlamayacağı aşikârdır. Dolayısıyla 15 yıldır tek başına iktidar olan, her istediğini yapabilme gücünü elde etmiş bir siyasi partinin bu saydıklarımın hiçbirini zaten yapamadığını yaşadık ve gördük."
Fay hatları hareketlendi!
"Şimdi milletin iradesini, Meclis'ten alıp bir siyasi partiye ve o partinin liderine verip, onu da Cumhurbaşkanı yaparak bu sorunların üstesinden gelemeyeceğimizi yaşadığımız 15 yıl bize gösterdi" diyen BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi açıklamasında, "Şimdi terörden savaşa, ekonomik krizlerden sosyal krizlere kadar tüm fay hatlarını hareketlendiren etnik, mezhepsel ve ideolojik kırılmaları tetikleyen bir zeminde bulunuyoruz. Devasa sorunlarla boğuşan ülkemiz bugün maalesef bir kaşık suda fırtınalar koparırcasına bir ayrışmayı, kamplaşmayı da beraberinde getiriyor. Bunu iktidar partisi AKP'nin yanındaki MHP'nin ve CHP'nin söylemlerinden görmemiz mümkün" ifadelerini de kullandı.
'Asıl mesele milli bir projemizin olmaması'
"Bugün Türkiye'nin asıl meselesi nedir" sorusunu soran BTP Genel Başkan Yardımcısı Terzi, "Türkiye'nin asıl meselesi milli menfaatler istikametinde bir milli projeye, milli bir çözüme sahip olmaması ve bunu hayata geçirememesidir. Eğer milletimiz ve siyasetimiz bir değişim istiyorsa, bağımsızlık, sosyal refah, sosyal adalet, iş ve aş istiyorsa Milli Ekonomi Modeli'ne ve onun sahibi genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş'a ve bu modeli parti programına koymuş olan Bağımsız Türkiye Partisi'ne müracaat etmek ve oradan bir çıkış yolu yakalamak zorundadır"  dedi.
'MEM yeni dünya realitesidir'
"Biz bunları söylerken uygulanmamış, denenmemiş, hayata geçmemiş bir modelden bahsetmiyoruz" ifadelerini kullanan Dr. Terzi sözlerini şöyle sürdürdü: "Prof. Dr. Haydar Baş, Milli Ekonomi Modeli'ni Türk milleti için yazdı ama milletimiz bunu görmedi, göremedi, görmek istemedi. Hatta bu noktada hipermetrop oldu, yani yakını göremedi. Ama neticede 2005'ten beri dünyada bir realite var. Rusya bu modelin değişik maddelerini uygulamaya koydu. 2013 yılında heyetler gönderip, özel davetiye gönderip genel başkanımızı Duma'ya davet etti. 2013 Şubat'ında genel başkanımız Rus parlamentosu Duma'da Milli Ekonomi Modeli'ni anlattı. Bugün Rusya bu modeli hayata geçirdi, ona bağlı BRICS ülkeleri de bu tezi uyguluyor. Yani dünyada 120 ülke MEM'in değişik maddelerini uyguluyor. BRICS ülkeleri ise bunu milli paralarla ticaret dahil pek çok alanda hayata geçirdi. Bu noktada baktığımızda bu model Kapitalizmi tarihe gömüyor, ABD'nin ve ABD'nin parası doların hegemonyasına son veriyor ve dünyada yeni bir ekonomik güç alanı, askeri güç alanı, siyasi güç alanı ve yeni bir blok oluşmasına neden oluyor. Dünyanın realitesi budur. "
'Dünya şimdi MEM etrafında şekilleniyor'
"Biz kendi içimizde bir kaşık suda fırtına kopararak gündemi bunun etrafında oluşturarak hiç bir şey elde edemeyeceğiz" şeklinde konuşan BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, dünyanın Milli Ekonomi Modeli'ni çoktan keşfettiğini ve uygulamaya koyduğunu ifade etti. Terzi şunları söyledi: "Dünya şimdi bu tez etrafında şekilleniyor. O bakımdan şunun altını çizelim. Hani dedik ya biz kendi içimizdeki siyasi dehayı, önemli tezi ve çözümü göremiyoruz bari uzaktan bakalım. Rusya'dan, Hindistan'dan, Çin'den, Brezilya'dan yani BRICS ülkelerinden bakalım. Birkaç örnek vermek istiyorum. Yaklaşık 6 ay önce BRICS İş Geliştirme Merkezi Başkan Yardımcısı Vladimir Gorbonovski İstanbul'a geldi. Prof. Dr. Haydar Baş'a, "lütfen bizi talebeniz olarak kabul edin, biz size hocam diyelim. Çünkü biz sizden çok şey öğrendik. ABD ve Kapitalizmin saldırılarından, hegemonyasından sizin tezinizle kurtuluyoruz' dedi.  İşte yine Rus siyaset ve bilim adamı Prof. Dr. Victor Minin, "MEM bir alfabe gibidir. Bu alfabeyi çözerseniz o zaman kendi kitabınızı okursunuz, yani kendi ülkenizin kaynaklarını, insan gücünü kendi ülkenize adapte eder ve oradan bir çıkış yolu yakalayabilirsiniz' diyor."
'Milli Para ilk defa MEM'de yer aldı'
MEM'in milli paralarla ticaret formülünün de dünyada çok büyük bir karşılık bulduğunu ifade eden Abdullah Terzi, "Bugün artık ABD'nin ayakları titriyorsa, Trump ve Clinton ekolü arasında bir savaş varsa bunun nedeni doların dünyadaki hâkimiyetinin kırılmış olmaya başlamasındandır ki bunun tek adresi milli para, yerli para projesi yani MEM'dir. Bundan önce hiçbir ekonomi literatüründe, kitabında, tezinde milli para- yerli para ifadesi yoktur. 2005'te MEM'de ithalatta, ihracatta ve bir ülkenin kaynaklarının korunmasında milli paranın yeri öne çıkartıldı ve daha sonra bu Rusya'da uygulanmaya başladı. Rusya bunu Çin ile birlikte uygulamaya başladı. Rusya bunu daha sonra Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a teklif etti. Akabinde milli para bizim siyasetçilerimizin de diline dolandı ama şunu bilelim ki milli ve yerli para ilk defa Prof. Dr. Haydar Baş'ın modelinde yer aldı" dedi.
Türk milleti kafasını kuma gömüyor!
Milli Ekonomi Modeli'ndeki vatandaşlık maaşı projesinin de geniş bir alanda karşılık bulduğunu ifade eden Dr. Abdullah Terzi, "MEM'in başka bir etki alanından örnek vermek istiyorum 'basic income' yani temel gelir desteği yani vatandaşlık maaşı bu yeni değil. 2-3 yıldan bu yana bu kavram Finlandiya'da başta olmak üzere İsviçre'de Hollanda'da ifade edilmeye, verilip verilmeyeceği halka referandumla sorulmaya başlandı. Türk milleti de bu kavrama yabancı değil. Prof. Dr. Haydar Baş kar-kış demeden Anadolu'nun köylerini bile dolaşarak 'Ey Türk milleti ben her birinize vatandaşlık maaşı vereceğim' dedi. Bu sesini Avrupalılar duydu, Rusya, Çin, Hindistan duydu. Bu sesi yaklaşık 4 milyar insan iş-aş projeleri olarak bunu yaşıyor. Peki ya Türk milleti? Türk milleti kafasını kuma gömmüş, yakını göremeyen hipermetrop olmuş bari uzağı görerek bir netice çıkarsın diye biz de dua ediyoruz. Bugün komünizm gibi siyasetimizin odaklandığı serbest piyasa ekonomisi ve kapitalizm de çökmüştür. Bugün Avrupa Birliği de çökmektedir. Biz şimdi ister koro halinde parlamenter sistemin çözümsüz partileriyle, ister solo halinde kapitalizm şarkısını söyleyelim bu reçeteyle beraber bu hasta iyileşmez.  Bugün 1938'den bu yana bağımlı dış politikaya ram olmuş bir Türkiye'nin bu sorunları aşması mümkün değildir. Onun için Atatürk'ün bağımsızlık ilkesinin içini dolduran; ekonomik, siyasi, kültürel ve askeri alanda bir yaklaşıma ihtiyaç vardır. Bunun adresi de çok açık ve nettir, Prof. Dr. Haydar Baş'tır, onun Bağımsız Türkiye Partisi'dir" dedi.
Beşiktaş'tan Mourinho hamlesi
Yücel: 1 aydır görüşüyoruz teklifimize sıcak bakıyor
Trabzonspor üçüncülüğü garantiledi
Onuachu bordo-mavilileri sırtladı
Özel'den sert mücadele mesajı
'Meydanlar bizimdir'
19 Mayıs bir dönüm noktasıydı
Yarın tüm yurtta coşkuyla kutlanacak
Genel merkezi binasını kapattı
'Yola dijitalde devam edeceğiz'
'Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var'
İmamoğlu'nu ziyaret etti
AKP'li Yılmaz'dan küskün seçmene mesaj
'İncinmişleri telafi edeceğiz'
Özgür Özel'i bu sözlerle hedef aldı
'Art niyetlilik, terör seviciliği ve ikiyüzlülük'
Son bir haftada 2 milyona yakın araç denetlendi
Yaklaşık 416 bin cezai işlem uygulandı
Ankara Emniyeti soruşturmasında 1 gözaltı daha
Haberleşmeye aracılık etmiş
Doğu Karadeniz'de bungalov tesis artışına tepki
Çay ve fındık bahçeleri kesiliyor!
AKP ve CHP'lileri buluşturan düğün
Takılar valizlerle taşındı
Erdoğan'a yanıt veren Gürer'den kritik soru
'İthal hayvanları kimler topluyor?'
TESK Başkanı'ndan hükümete 'vergi' çağrısı
'Artış değil yapılandırma lazım'
Zincirleme kazaya neden olan kadın sürücü
'Polis çağırmayın'
Beşiktaş'tan Mourinho hamlesi
Yücel: 1 aydır görüşüyoruz teklifimize sıcak bakıyor
Trabzonspor üçüncülüğü garantiledi
Onuachu bordo-mavilileri sırtladı
Özel'den sert mücadele mesajı
'Meydanlar bizimdir'
19 Mayıs bir dönüm noktasıydı
Yarın tüm yurtta coşkuyla kutlanacak
Genel merkezi binasını kapattı
'Yola dijitalde devam edeceğiz'
'Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var'
İmamoğlu'nu ziyaret etti
AKP'li Yılmaz'dan küskün seçmene mesaj
'İncinmişleri telafi edeceğiz'
Özgür Özel'i bu sözlerle hedef aldı
'Art niyetlilik, terör seviciliği ve ikiyüzlülük'
Son bir haftada 2 milyona yakın araç denetlendi
Yaklaşık 416 bin cezai işlem uygulandı
Ankara Emniyeti soruşturmasında 1 gözaltı daha
Haberleşmeye aracılık etmiş
Doğu Karadeniz'de bungalov tesis artışına tepki
Çay ve fındık bahçeleri kesiliyor!
AKP ve CHP'lileri buluşturan düğün
Takılar valizlerle taşındı
Erdoğan'a yanıt veren Gürer'den kritik soru
'İthal hayvanları kimler topluyor?'
TESK Başkanı'ndan hükümete 'vergi' çağrısı
'Artış değil yapılandırma lazım'
Zincirleme kazaya neden olan kadın sürücü
'Polis çağırmayın'

Son bir haftada 2 milyon araç denetlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9-16 Mayıs'ta 1 milyon 968 bin 551 aracın denetlenerek, 416 bin 230 lira cezai işlem uygulandığını bildirdi
18.05.2024 19:16:00
AA
Son bir haftada 2 milyon araç denetlendi
Son bir haftada 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9-16 Mayıs'ta 1 milyon 968 bin 551 aracın denetlenerek, 416 bin 230 lira cezai işlem uygulandığını bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından, trafik ekiplerince 9-16 Mayıs'ı kapsayan 1 haftalık sürede yapılan trafik denetimleriyle ilgili verileri paylaştı. Söz konusu tarihlerde 1 milyon 968 bin 551 aracın denetlendiğini aktaran Yerlikaya, ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 241 sürücüye işlem yapıldığını belirtti. Ali Yerlikaya, 104 bin 382'si aşırı hız nedeniyle olmak üzere 416 bin 230 işlem yapıldığını bildirerek, "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" ifadelerini kullandı.

Başkale'de askeri araç kaza yaptı: 11 yaralı

Van'ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu 11 asker yaralandı.
18.05.2024 14:23:00
İhlas Haber Ajansı
Başkale'de askeri araç kaza yaptı: 11 yaralı
Başkale'de askeri araç kaza yaptı: 11 yaralı
Edinilen bilgiye göre kaza, öğlen saatlerinde Esenyamaç Mahallesi'ne bağlı Yeşilbulak mezrasında meydana geldi.

Başkale'ye 60 kilometre uzaklıktaki Esenyamaç Mahallesi'ne bağlı İran sınırındaki Yeşilbulak mezrasında devriye görevi yürüten askeri araç, sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrildi.

Meydana gelen trafik kazasında 11 asker yaralandı. Olayın yaşandığı bölgeye 112 sağlık ekipleri ve jandarma personeli gönderildi.

Yaralı askerler ambulanslarla Başkale Devlet Hastanesine getirildi.

Yaralı askerlerden durumu ağır olan 6'sı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilirken, diğer yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.

Amasya Üniversitesi'nde Dr. Girayalp Karakuş'a saldırının ardından şüphe yaratan fotoğraf

Amasya Üniversitesi eski rektör yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanının, öğretim görevlisi Dr. Girayalp Karakuş'a saldıranlar ve eski Amasya Ülkü Ocakları Başkanı ile hatıra fotoğrafları çektirdiği ortaya çıktı.
18.05.2024 13:46:00 / Güncelleme: 18.05.2024 14:07:44
Atakan Akbal
Amasya Üniversitesi'nde Dr. Girayalp Karakuş'a saldırının ardından şüphe yaratan fotoğraf
Amasya Üniversitesi'nde Dr. Girayalp Karakuş'a saldırının ardından şüphe yaratan fotoğraf
Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Girayalp Karakuş SOL Kültür yayınevinin düzenlediği bir "Edebiyat Söyleşisine" konuşmacı olarak katılmasından sonra ülkücülerin hedefi haline geldi.

Kendilerine "Amasya Üniversitesi Ülkücüleri" diyen bir grup ülkücü öğrenci, Dr. Karakuş'a mezuniyet töreninde palalarla saldırmıştı.

Saldırının ardından ise Amasya Üniversitesi eski rektör yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanının saldırganlar ve eski Amasya Ülkü Ocakları Başkanı ile hatıra fotoğrafları çektirdiği ortaya çıktı.



Dr. Girayalp Karakuş kısa bir süre önce de Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) yakınlığı ile bilinen Bengütürk ve Kampüs adlı haber portallarının da hedefi hâline gelmişti.

Dr. Karakuş, ilgili haber portalları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

19 Mayıs'ta trenler ücretsiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı'nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu
18.05.2024 11:18:00 / Güncelleme: 18.05.2024 11:21:39
İHA
19 Mayıs'ta trenler ücretsiz
19 Mayıs'ta trenler ücretsiz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 29 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Bakanlığa bağlı Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı'nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi.

YHT, anahat ve bölgesel trenlerde gençlere yüzde 15 indirim ve abonman kolaylığı

Türkiye'nin en önemli ulaşım modlarından birisinin demiryolları olduğunun altını çizen Bakan Uraloğlu, ülkenin geleceği olan gençlerin çok önemli bir bölümünün trenlerle seyahat etmeyi tercih ettiği bilgisini verdi. Yüksek Hızlı Tren'le yolculuk yapanların yüzde 19.8'ini gençlerin oluşturduğunu kaydeden Uraloğlu, 'TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren, anahat ve bölgesel trenlerimizde gençlerimize yüzde 15 oranında indirim ve çeşitli oranlarda indirimli abonman seçenekleri sunuyoruz. Gençlerimiz, Yüksek Hızlı Trenlerimizin yanı sıra turistik trenlerimize de büyük ilgi gösteriyor. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin demiryolu sevgisiyle büyümesi çok önemli' dedi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.