logo
08 EYLÜL 2025


BTP'den Terörü bitirecek projeler

BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet tezlerinin terörü sonlandırıcı toplumsal barış projeleri olduğuna işaret ederek, "Bu çözümler milletimiz ve siyasi irade tarafından yine görmezlikten ve duymazlıktan gelinirse, zifiri karanlık ziyadesiyle artacaktır" dedi.

06.01.2017 00:00:00
YENİ MESAJ/ANKARA

BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, ülkemizin tırmanan hain saldırılarla son yıllarda ve özellikle son ay ve haftalarda terörize edildiğini belirterek, "Çok can kaybımız var, yaralımız var. Süren sınır ötesi operasyonlarda da şehitlerimiz var, yaralılarımız var" dedi.
Dr. Terzi, yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'ye yönelik terörün dün olduğu gibi bugün de ana hedefinin Türk Milletinin birlik ve beraberliği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası ve vatanının bütünlüğü olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş; terör konusunda, siyasilerimizi ve milletimizi kamuoyu önünde onlarca yıldır uyarmaktadır. 1991 yılında, ABD'nin Saddam'ın Kuveyt'e girmesi ile başlattığı Körfez harekâtı sırasında, 'Göreceksiniz, önce Irak'ı üçe bölecekler, sonra asıl hedef Türkiye'dir, Türkiye'yi bölecekler' demiştir. PKK terör örgütünün Türkiye üzerinde hesabı olan batılı devletlerce desteklendiğini ifade etmiştir. Kuzey Irak'ta oluşturulan yapılanmanın dün ve bugün, terör örgütüne nasıl bir harekât alanı sağladığını gördük. Mart 1998'te Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, 'Kürdistan kılıf, hedef büyük İsrail' demişti."
Büyük fotoğraf
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş'ın yıllar öncesinden büyük fotoğrafı açıkça gösterdiğine işaret eden Dr. Terzi, şunları söyledi: "2011 yılında hükümetin Suriye'ye yönelik politikasının yanlış olduğunu, bunun Türkiye'nin güvenliğini olumsuz etkileyeceğini ve terör örgütlerine BOP ekseninde Suriye ve Irak'ta hareket alanı sağlayacağını çokça beyan ettiler. Sayın Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Irak'ta ve Suriye'de otorite olmazsa, devlet olmazsa, biz güvende olamayız' sözleri sevindirici ama çok geç kalınmış bir siyasi yaklaşımdır. Keza Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da 'Suriye politikamız baştan beri yanlıştı' demiştir. Bugün PKK'nın uzantısı PYD/YPG orada batılılarca konuşlandırıldı ve destekleniyor. Yetmedi Suriye'deki muhaliflerden IŞİD denilen belâlı bir terör örgütü oluşturuldu. BOP'un mimarları tarafından destekleniyor. Diğer taraftan 20 senedir Gülen hareketinin, devletimiz, milletimiz, dinimiz için nedenli bir ajan faaliyeti olduğunu açıkça ortaya koyan BTP Genel Başkanı, 30 bin sayfalık Feto davalarını da kazandı. Feto ile 20 yıldır mücadele eden tek lider Prof. Dr. Haydar Baş olmuştur."
Kurtuluş 'milli duruş'ta
PKK, PYD/YPG, IŞİD ve FETÖ'nün terör örgütleri birlikte eş zamanlı olarak devletimizi, vatanımızı ve milletimizi açıkça tehdit eder hale geldiğine işaret eden BTP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Terzi, "Bunlar üzerinden terörize edildik ve savaşa girdik. Prof. Dr. Baş, 2015 Haziran'ında 'Türkiye karanlık bir döneme girmiştir' uyarısını da yapmıştır. 2017'nin ilk dakikalarında ise yine siyasetimizi ve milletimizi uyarmış, yol gösterici olmuştur. 1980 öncesi ve 15 Temmuz öncesi gelişmeleri örnek vererek, 'Okyanus ötesi, önceki dönemler gibi, bu işlere müdahale etsin dersek, aradan 24 yıl geçse de bir şey yapamayız. Bağımsız bir yaklaşımla, ekonomisi, tarım ve hayvancılığı, sanayisi, madenciliği, iç ve dış politikası, siyaseti bize ait olan bir MİLLÎ DURUŞ'la, ülkemizi hem kalkındırır, hem de terör belâsından kurtarırız' demişlerdir. Sayın Genel Başkanımızın hem bu uyarıları hem de MEM ve Sosyal Devlet projeleri, toplumsal barış projeleri ekseninde terörü sonlandırıcı çözümleri, milletimiz ve siyasi irade tarafından yine görmezlikten ve duymazlıktan gelinirse, zifiri karanlık artacak ve ülkemiz üzerinde hesabı olan batılı güçlerin terör saldırıları artarak devam edecektir. Bu vesile ile terörün her türünü, teröristleri ve arkasındaki tüm güçleri lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Polis merkezi saldırısında yeni gelişme
Gözaltı sayısı 6'ya yükseldi
İYİ Parti liderinden açıklama
'Demokrasiye olan tecavüzü kınıyorum'
Yuhalandı, su şişesi fırlatıldı
Gürsel Tekin il binasına girdi
OVP belli oldu
Hedef, kalıcı fiyat istikrarı
Vali ve savcıdan açıklamalar
Polis merkezine saldırı: 2 şehit
Gürsel Tekin İl Başkanlığı'na gidecek mi?
Polisin ablukası sürüyor
Balıkçı palamuttan umudunu kesti
Hamsi ve istavrit ile teselli buluyor
Yeni eğitim öğretim yılı başladı
18 milyon öğrenci dersbaşı yaptı
Balçova'da polis karakoluna saldırı: 2 şehit, 1 yaralı
16 yaşındaki zanlı kamerada
‘Evimizi ablukaya almak haneye tecavüzdür’
Özgür Özel’den Ali Yerlikaya’ya cevap
‘Türkiye bunu hak etmiyor’
BTP liderinden çarpıcı açıklama
İspanya, Konya’da futbol dersi verdi
Milli Takım tarihindeki en ağır yenilgilerden birini aldı
Hüsran
İspanya karşısında ağır hezimet
Polis, CHP İstanbul İl Başkanlığını abluka altına aldı
Özgür Özel: ‘Bütün CHP’lileri İstanbul’daki baba ocağına davet ediyorum’
100 bin sürgün!
Katil Netanyahu'dan işgal açıklaması
Polis merkezi saldırısında yeni gelişme
Gözaltı sayısı 6'ya yükseldi
İYİ Parti liderinden açıklama
'Demokrasiye olan tecavüzü kınıyorum'
Yuhalandı, su şişesi fırlatıldı
Gürsel Tekin il binasına girdi
OVP belli oldu
Hedef, kalıcı fiyat istikrarı
Vali ve savcıdan açıklamalar
Polis merkezine saldırı: 2 şehit
Gürsel Tekin İl Başkanlığı'na gidecek mi?
Polisin ablukası sürüyor
Balıkçı palamuttan umudunu kesti
Hamsi ve istavrit ile teselli buluyor
Yeni eğitim öğretim yılı başladı
18 milyon öğrenci dersbaşı yaptı
Balçova'da polis karakoluna saldırı: 2 şehit, 1 yaralı
16 yaşındaki zanlı kamerada
‘Evimizi ablukaya almak haneye tecavüzdür’
Özgür Özel’den Ali Yerlikaya’ya cevap
‘Türkiye bunu hak etmiyor’
BTP liderinden çarpıcı açıklama
İspanya, Konya’da futbol dersi verdi
Milli Takım tarihindeki en ağır yenilgilerden birini aldı
Hüsran
İspanya karşısında ağır hezimet
Polis, CHP İstanbul İl Başkanlığını abluka altına aldı
Özgür Özel: ‘Bütün CHP’lileri İstanbul’daki baba ocağına davet ediyorum’
100 bin sürgün!
Katil Netanyahu'dan işgal açıklaması
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.