Cerrahpaşa'nın yeni kliniği açıldı
İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen depremde zarar gören İÜ-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Kliniği yeni binasında hizmet vermeye başladı





İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan İÜ-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Kliniği'nin açılışında, 26 Eylül'deki deprem sonrasında üniversitedeki bazı binalarda hasar tespit edilmesinin ardından bu binaları boşaltma kararı aldıklarını hatırlattı.
Prof. Dr. Aydın, İÜ-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nin yapımının daha önceden başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Deprem nedeniyle bu kliniğin yapımını hızlandırdık. Bu içinde bulunduğumuz bina şu anda geçici bir bina, bir süre bize hizmet vermek üzere yapılmış geçici bir bina.
Aralık ayının son haftası itibarıyla yeni Cerrahpaşa projesinin yatırım programına alındığının müjdesini sizlere vermek istiyorum. Yeni Cerrahpaşa projesi, mevcut yerinde Cerrahpaşa yerleşkesi içerisinde geçmişte planlandığı şekliyle gerçekleşmesi noktasında en önemli aşamayı katetmiş bulunmaktadır.
Burada yerinde yapılanmanın da birtakım sıkıntılarını yerleşke içerisinde yaşayacağız. Aynı anda birçok eski hasarlı olan binalarımız yıkılma süreci içerisinde.
İnşallah en kısa zamanda yeni binalarımızda daha modern, daha iyi yerlerde halkımıza, eğitim camiamıza, öğrencilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz." Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin Türkiye'den en yüksek puanla öğrenci alan devlet tıp fakültesi olduğunu sözlerine ekledi.
AA