Çığ dağcıyı yuttu
Niğde’nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı Eznevit zirvesine tırmanış yapan dağcılar Hilal İşcan ile Kemal Karakoç, Pazar günü inişe geçtikleri esnada üzerlerine çığ düştü. Kar kütlesinin altından kendi imkânlarıyla kurtulan İşcan hastaneye kaldırılırken Karakoç için arama çalışması başlatıldı
03.12.2018 00:00:00





HABER MERKEZİ
Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı Eznevit zirvesine tırmanış yapan dağcılar Hilal İşcan ile Kemal Karakoç, Pazar günü saat 16.00 sıralarında inişe geçtikleri esnada üzerlerine çığ düştü.
Kar kütlesinin altından kendi imkânlarıyla kurtulan İşcan, hemen 112 Acil'i arayarak yardım istedi. İşcan'ın ihbarı üzerine olay yerine JAK, AFAD, UMKE ekipleri sevk edildi. İşcan kurtarılırken, birlikte tırmanış gerçekleştirdiği arkadaşı Kemal Karakoç'u ise arama çalışmaları başlatıldı.
Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aştığı öğrenilen bölgede yürütülen çalışmalara, AKUT, AFAD, UMKE ve Jandarma Arama Kurtarma ekiplerinin yanı sıra Bursa Arama Kurtarma ve Spor Kulübü Derneği (BAKUT) ile DELTA Dağcılık Sualtı ve Arama ve Kurtarma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri de katıldı. Samsun'dan getirilen AFAD'a bağlı arama kurtarma köpeği de çalışmalara katıldı.
Konya'dan Niğde'ye gelen Karakoç'un babası ve ağabeyi de Mümtaz Çankaya Dağ ve Kayakevi'nde çalışmaları takip etti. Karakoç'un Konya'da sanayide işçi olarak çalıştığı, Hilal İşçan'ın ise bir süre önce sağlık memuru olarak atandığı öğrenildi.
AKUT Niğde İl Temsilcisi Nedim Urcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Önceki akşam helikopterin sürekli faaliyet yapmasının nedeni Hilal'in üzerine, yakınlarına bir yere uyku tulumu, battaniye ve bazı malzemeler atmaya çalışmışlar.
Kayalık yapıdan dolayı arazi dik olduğu için atılan malzemeler Hilal'e ulaşmamış. Hilal tecrübesi sayesinde geceyi sağlıklı bir şekilde geçirmiş. Helikopter vincinin marifetiyle alınıp Adana'ya götürüldü." dedi.
Hilal İşcan yaşadıklarını anlattı
Olayın yaşandığı bölgeden helikopterle Adana'ya getirilen İşcan, Adana Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaşadığı olayları anlatan İşcan, çok üşüdüğünü ancak soğuktan dolayı çok fazla acı hissetmediğini belirterek, "Gece boyunca orada beklemek çok kötüydü. Çok soğuktu, üşüdüm ancak fazla acı hissetmedim. Arkadaşımın hâlâ orada olması daha kötü bir şey. İnşallah sağ salim çıkar, tek istediğim bu" diye konuştu. Çığın düşmesinin ardından vakit kaybetmeden 112 Acil'i aradığını ancak panik yaparak arkadaşını aramak için yer değiştirdiğini belirten İşcan, "Arkadaşımı bulmak için atladım, uçurumdan düştüm ve orada mahsur kaldım. Çığın düştüğü yer kayalıktı. Oraya kadar arkadaşıma baktım ancak bulamadım. Sonra gece olduğu ve ortamın müsait olmamasından dolayı sabah kurtarıldım" dedi.
Hastanın durumu hakkında da bilgi veren Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mustafa Görür ise hastanın durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Uzun süreli soğuğa maruz kaldığı için gerekli tahlil ve tetkikleri yapıldı. Birkaç sonucunun çıkması bekleniyor ve gayet iyi. Gerekli ısıtma tedavimize başladık. Bugün gözlem altında tutulacak" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.