logo
10 MAYIS 2026

"Çıkışa geçmek istiyoruz"

15.12.2015 00:00:00
Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Torku Konyaspor Basketbol Kulübü'nün başkan yardımcısı Kerem Öten, bir noktadan sonra çıkışa geçeceklerine inandıklarını, bunun da Pınar Karşıyaka maçında olmasını ümit ettiklerini söyledi.

Öten, Demir İnşaat Büyükçekmece maçının kendileri açısından şansız geçtiğini ifade etti. Takım olarak deplasmanda ortaya konan mücadeleden memnun kaldıklarını belirten Öten, "Oyuncu eksiğimize rağmen maçın son saniyesine kadar oyunun içerisindeydik. Kazanmaya çok yaklaşmıştık. Eğer maç uzatmaya gitseydi kazanabilirdik. Son saniye üçlüğüyle kaybettik" dedi. Öten, 21 Aralık Pazartesi günü sahalarında Pınar Karşıyaka ile karşılaşacaklarını anımsatarak, şöyle devam etti: "Önümüzdeki günlerde zorlu bir fikstür bizi bekliyor. Maçımızı pazartesi oynamamız seyirci anlamında dezavantaj gibi görünüyor. Takımımızı her şart altında destekleyen Konya seyircisini, arkamızda olmaya çağırıyoruz. Onları bu süreçte üzdük. Bir noktadan sonra çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Bu da inşallah Pınar Karşıyaka maçında olur. Kazanan inşallah biz oluruz."

Oyun kurucu bölümüne transfer yapmak istediklerini hatırlatan Kerem Öten, 2 oyuncudan haber beklediklerini, transferi Pınar Karşıyaka maçına yetiştirmeye çalıştıklarını aktardı.

Fatih Karagümrük galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi. Fatih Karagümrük, bu galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti

10.05.2026 01:43:00
Haber Merkezi
Fatih Karagümrük galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti
Fatih Karagümrük galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi. Fatih Karagümrük, bu galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti.

7. dakikada Serginho'nun pasında rakip ceza sahası önünde topla buluşan Tiago Çukur gelişine sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.

41. dakikada hızlı gelişen Fatih Karagümrük atağında çalımlarla ceza sahasına giren Serginho'nun şutunda top savunmaya da çarparak az farkla kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

69. dakikada Fatih Karagümrük öne geçti. Daniel Verde'nin ceza sahası sağ çaprazından ortasına iyi yükselen Anıl Yiğit Çınar, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

87. dakikada Smolcic uzaktan ortasında savunmadan dönen top, ceza sahası içindeki Tayfur Bingöl'ün önünde kaldı. Meşin yuvarlak, bu oyuncunun şutunda üstten dışarı gitti.

Karşılaşma, Fatih Karagümrük'ün 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Selçuk İnan: "Seneye bundan daha iyisini yapmamız gerekiyor"

Kocaelispor'un teknik direktörü Selçuk İnan, "Takım ruhuyla bu sene ligde kalmayı başardık ama seneye bundan daha iyisini, daha fazlasını yapmamız gerekiyor." dedi.

Turka Araç Muayene Kocaeli Stadyumu'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İnan, kısır geçen zor bir maç olduğunu söyledi.

İki takımın da sahada kalite olarak eksik olduğunu belirten İnan, rakibin ilk golü atarak avantaj elde ettiğini ve maçın da bu sonuçla bittiğini kaydetti.

İnan, golden sonra ofansif oynamaya çalıştıklarını, değişiklikler yaptıklarını dile getirerek "1-2 pozisyonumuz var. Onları da değerlendiremedik. Maçı kazanarak bitirmek istiyorduk. evimizdeki son maçımızı. Nasip olmadı." diye konuştu.

Kocaelispor'un çok büyük bir kulüp, büyük bir camia olduğunu ama finansal açıdan sıkıntı çektiklerini aktaran İnan, "Bunu bilmekte fayda var. Oyuncularımız tabii ki bunu çok yansıtmamaya çalışıyor ama en nihayetinde onlar profesyonel. Onları idare etmek biraz yorucu olabiliyor. İnşallah önümüzdeki sezon bu tür finansal sorunları yaşamayız." ifadelerini kullandı.

İnan, bu sezon ligde kalmanın büyük başarı olduğunu vurgulayarak "Takım ruhuyla bu sene ligde kalmayı başardık ama seneye bundan daha iyisini, daha fazlasını yapmamız gerekiyor." dedi.

Bu sezon yaptıklarının kolay iş olmadığını vurgulayan İnan, "Hayatım boyunca mütevazi oldum. Öyle de davranmaya çalıştım. Hep daha fazlasını insanlar benden istesin istedim. Hep açık oldum bütün eleştirilere her şeye ama bu sene iyi iş çıkardık." değerlendirmesinde bulundu.

Aleksandar Stanojevic: "Seneye tekrar güçlü bir şekilde döneceğiz"

Aleksandar Stanojevic de maçta sonuna kadar mücadele ettiklerini, ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

Seneye güçlü bir takım kuracaklarını aktaran Stanojevic, "Kendi sahamızda oynayacağız ve hatta kendi sahamızda Süper Lig'de ve Avrupa'da da oynayacağız. Ben kulübüme ve oyuncularıma güveniyorum." diye konuştu.

Stanojevic, seneye güçlü şekilde döneceklerini dile getirerek "Güçlü bir takım kuracağız ve oyuncularımızla beraber yeni stadyumumuzda oynayacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Hesap.com Antalyaspor'u 4-2 yenerek bitime 1 hafta kala Süper Lig'in 2025-26 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantiledi

10.05.2026 01:30:00
Anadolu Ajansı
Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon
Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Hesap.com Antalyaspor'u 4-2 yenerek bitime 1 hafta kala Süper Lig'in 2025-26 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantiledi.

Lemina'dan kritik gol

Galatasaray'ın Gabonlu orta saha oyuncusu Mario Lemina, mücadelede beraberliği sağlayarak geri dönüşün fitilini ateşledi.

Mücadeleye devre arasında dahil olan Lemina, 56. dakikada fileleri havalandırarak 1-1 eşitliği sağladı. Galatasaray adına beraberliği sağlayan Lemina'nın golünün ardından tribünler maça dahil olarak takıma desteğini artırdı.

Lemina, bu golle bu sezon Süper Lig'de 3, toplamda ise 4. kez tabelayı değiştirdi.

Osimhen, Antalyaspor'u yine boş geçmedi



Galatasaray'ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, Antalyaspor'a karşı çıktığı 4. maçta da gol sevinci yaşadı.

Sarı-kırmızılı formayla Akdeniz temsilcisine karşı 4. kez mücadele eden Osimhen, 66. dakikada (penaltıdan) ve 88. dakikada kaydettiği gollerle 7. kez fileleri havalandırdı.

Galatasaray'ın bu sezonki performansında büyük katkısı olan 27 yaşındaki santrfor, Süper Lig'de 16 gole ulaştı. Victor Osimhen, bu sezon toplamda 23. kez tabelayı değiştirdi.

Osimhen, Kasımpaşa maçında yok

Victor Osimhen, sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Müsabakanın 78. dakikasında hakem Çağdaş Altay'ın sarı kart gösterdiği Osimhen, bu sezon Süper Lig'deki 8. sarı kartını gördü. Nijeryalı yıldız, 34. ve son haftadaki Kasımpaşa müsabakasında forma giyemeyecek.

Ligde iç sahadaki son 35 maçta yenilmedi



Galatasaray, ligde iç sahadaki son 35 maçta mağlubiyet yaşamadı.

Sahasındaki son yenilgisini 19 Mayıs 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki lig mücadelelerinde 28. galibiyetini aldı. "Cimbom" bu süreçte 7 kez berabere kaldı.

Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi


 Okan Buruk'un yardımcıları 2025-26 sezonun verilerini inceledi, Galatasaray'ın 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı yolunda en büyük eksiğini belirledi. Hem oyun kurabilen hem de ceza sahası dışından ciddi gol tehdidi olan, özellikle 9'da sıfır çekilen sezonda frikikleri iğne deliğinden geçirecek bir 10 numara alınması yönünde rapor çıktı.

09.05.2026 14:21:00
Haber Merkezi
 Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi
 Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi

Okan Buruk'un yardımcıları 2025-26 sezonun verilerini inceledi, Galatasaray'ın 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı yolunda en büyük eksiğini belirledi. Hem oyun kurabilen hem de ceza sahası dışından ciddi gol tehdidi olan, özellikle 9'da sıfır çekilen sezonda frikikleri iğne deliğinden geçirecek bir 10 numara alınması yönünde rapor çıktı.







• Florian Wirtz (Liverpool): Oyun zekası "dahilik" seviyesinde. Raporda belirtilen "bitiricilik yüzdesi yüksek" kriteri için biçilmiş kaftan. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda bir forvet kadar sakin. Cepheden ortalarda ve savunma arkası paslarda yüzde 30'luk isabet oranını tek başına yukarı çeker. Bu sezon 116 milyon sterlin (134 milyon Euro) gibi rekor ücretle Liverpool'a transfer olan Wirtz, yeni takımında bekleneni veremedi.







• Brahim Diaz (Real Madrid): Dar alan becerisi çok yüksek. Antalyaspor veya Samsunspor gibi ceza sahasına gömülen takımları, adam eksilterek ve seri şutlarıyla dağıtabilecek bir profil. Hem 10 numarada hem de kanat forvet gibi 9.5 rolünde Osimhen'e en yakın oyuncu olur. Real Madrid'in bu yıl 30 Haziran 2030'a kadar sözleşmesi olan Diaz'ı satması bekleniyor. Galatasaray alabilir mi? Meçhul...







• Georginio Rutter (Brighton): Tam bir 9.5 numara ve fiziksel canavar. Osimhen ile çift forvetli sistemde veya forvet arkasında oynadığında, hızı ve gücüyle rakip stoperleri yıpratır. Sadece bir golcü değil, aynı zamanda ligin en çok "büyük şans" yaratan oyuncularından biri haline dönüşebilir.







• Mohammed Kudus (Tottenham): Patlayıcı gücü ve skorerliğinin yanı sıra kaleyi gördüğü anda çıkardığı sert şutlarla tanınır. Orta sahadan topu alıp rakipleri ipe dizerek ceza sahasına girmesi, "maçın sıkıştığı anlarda" aranan bireysel çözüm olur.







En uygunu Rutter

Bu listedeki "fırsat transferi" kategorisine en yakın isim Rutter. Real Madrid'in geniş kadrosunda süre bulmakta zorlandığı anlarda Brahim Diaz, Galatasaray'ın kendisine sunacağı projeye evet diyebilir. Kudus transferinde Galatasaray'ın araya girmesi için 50-60 milyon Euro bandında bir bonservis gerekebilir. Wirtz'in Türkiye'ye gelme ihtimali şu aşamada "hayal"in bile ötesinde. Ancak sarı-kırmızılı yönetim en iyisi için kafayı kırmış durunda.

Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat

Dorgeles Nene'nin "sağlık heyetinin uyguladığı tedavi işe yaramadı" diyerek Almanya'da "nenelerden kalma terapi" yaptırarak sporcu fıtığını azdırdığı ortaya çıktı

09.05.2026 13:56:00
Haber Merkezi
Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat
Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat
Dorgeles Nene'nin "sağlık heyetinin uyguladığı tedavi işe yaramadı" diyerek Almanya'da "nenelerden kalma terapi" yaptırarak sporcu fıtığını azdırdığı ortaya çıktı. Ameliyat olması gereken ve en az 1.5 ay sahalardan uzak kalması gündemde olan Malili için disiplin soruşturması başlatıldı. Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran en üst limitten ceza istedi. İşte çarpıcı iddialar...






Fenerbahçe'de kasığında fıtığa (athletic pubalgia) çare bulmak için gittiği Almanya'da yaptırdığı "nenelerden" kalma yöntem Dorgeles Nene'yi ameliyata sürükledi. İddialara göre kayropraktik seanslar Maililinin sakatlığını daha da ileri taşıdı. Kasık bölgesine yapılan bilinçsiz müdahaleler yırtıkları genişletti. Bölgeyi enfekte etti. Ameliyat kaçınılmaz hale geldi. gelinen noktada Nene ameliyat olacak sonrasında da en az 1.5 sahalardan uzak kalacak.






NENE SAVUNMASINI GÖNDERDİ

Gelen bilgilere göre Sadettin Saran yönetimi ise profesyonel sözleşme kuralları gereği sağlık disiplinine uymamasını gerekçe göstererek Nene için disiplin süreci başlattı. Gelen bilgilere göre Malilinin sağlık heyetinden bağımsız aldığı kararla hem kendi kariyerini hem de takımın disiplin yönetmeliğini hiç saydığı belirtildi. Nene'nin menajeri ve avukatı üzerinden yaptığı savunma ise sağlık heyetini ateşe attı.






DİSİPLİN SORUŞTURMASINA İTİRAZ

Nene savunmasında, Fenerbahçe'ye bir an önce hizmet edebilmek için sağlık ekibinin çaresiz kaldığı noktada umutsuzlukla bu yönteme başvurduğunu savundu. Amacının takımı yalnız bırakmamak olduğunun altını çizdi. Sağlık ekibinin uyguladığı tedaviden sonuç alamadığını ve ağrılarının dinmediğini ve bunu kanıtlayabileceğini savunmasına ekledi. "Zorunluluk hali" savunması yaptı. "Kendi sağlığımı korumak hakkımdır" diyerek cezaya itiraz etti.






MAAŞININ YÜZDE 25'İ KESİLEBİLİR

Fenerbahçe'nin iç disiplin yönetmeliğine göre, Nene'nin sözleşmesindeki yıllık ücretinin %10 ila %25'i arasındaki oranda ağır bir para cezası verilmesi gündemde. Gelen bilgilere göre Başkan Saran'ın Nene'nin sakatlığının bilinçli bir ihmal sonucu ağırlaşması ve ameliyat olmak zorunda kalması nedeniyle cezanın en üst sınırdan verilmesi yönünde fikir belirttiği öğrenildi.

Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi


 
Fenerbahçe'nin "istenmeyenler" listesinde 15 isim var. Yıllık toplam maliyeti ve beklenen bonservis gelirleri üst üste konuluğunda 50-60 milyon Euro'luk bir yük mevcut. Aziz Yıldırım bu devasa yükten kendilerini kim kurtaracaksa ona kucak açmaya hazır. Bu isim "Fenerbahçe'nin çocuğu" Bülent Uygun olursa daha da mutlu olacak.

09.05.2026 13:26:00
Haber Merkezi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi

Fenerbahçe'de başkanlık yarışından çekilen Barış Göktürk'ün futbol aklı olan Bülent Uygun, Aziz Yıldırım'la birleşmenin ardından bir anda kendini dışarıda buldu. İddialara göre beklentisi ise Göktürk'ün de çabalarıyla kendisine yeni dönemde futbol yapılanmasının içinde bir yer edinmek.







Katar'da 8 yıl çalıştı

Özellikle Katar'daki (en son 8 yıl önce çalıştı) bağlantıları sayesinde Fenerbahçe'de düşünülmeyen oyuncuların Körfez ülkelerine satabileceğini (Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere...) Göktürk üzerinden Aziz Yıldırım'a iletmeye çalıştığı iddia edilen Uygun'a Yıldırım'ın nasıl bir cevap vereceği bilinmiyor.

















Haddini aştı mı?

Çünkü Aziz Yıldırım için Bülent Uygun yeri geldiğinde "Fenerbahçe'nin çocuğu" olarak sahiplenilen, yeri geldiğinde de "haddini aşmakla" suçlanan bir figür. Yıldırım'ın lügatinde Uygun ile ilgili sözlerin ana teması her zaman "otorite ve aidiyet" ekseninde döndü. Hiç bir zaman teknik olarak saha içine inerek Uygun'u muhatap kabul etmedi.







15 tane gidici var!

Ancak Fenerbahçe'de yeni yönetimin en büyük sorunlarından birisi elden çıkarılması gereken oyuncular olacak. Sezon sonunda gönderilmesi düşünülen isimlerle ilgi liste o kadar uzun ki; Aziz Yıldırım, Uygun'a "gelsin de bizi kurtarsın" diyebilir.






İşte 15 oyuncunun yer aldığı uzun liste:

Ederson
Çağlar
Brown
Kante
Fred
Nene
Musaba
Sidiki
Diego Carlos
Livakovic
Amrabat
Cengiz Ünder
İrfan Can Eğribayat
İrfan Can Kahveci
Omar Fayed

Uygun, Katar'da görev yaptığı dönemde kurduğu üst düzey ilişkilerle 'futbol diplomatı' oldu. Yüksek maaşlı oyuncuların elden çıkarılamadığı noktada, Uygun'un bölgedeki şeyh ve kulüp sahipleriyle olan direkt teması, Fenerbahçe'nin maaş bütçesini hafifletmek için tek çıkış yolu olabilir.

Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü


 
Fenerbahçe'de başkanlığa adaylığını koyan Hakan Safi, "15 gün içinde 4 tane kontratı kongre üyelerinin önüne koyacağım" sözünü yalanlamadı. Bunun üzerine bugün de maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu ile taraftarın sevgilisi Marco Asensio ve Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu alacağı iddiaları ortaya atıldı. 

09.05.2026 12:51:00
Haber Merkezi
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın karşısında Fenerbahçe başkanlık yarışına giren Hakan Safi'nin ağzından "15 gün içinde 4 tane kontratı taraftarın ve kongre üyelerinin önüne koyacağım ondan sonra tekrardan konuşalım" dedikodusu sosyal medyada dalga dalga yayılıyor.







Kaleci ve santrfor alınacak

Bu dedikodu bir kademe daha ileri götürüldü... Hakan Safi'nin transfer yapmak istediği mevkiler çarşaf çarşaf iddia olarak sosyal medyaya döküldü.
* Kale: Ederson'un gideceği ve yerine kaleci geleceği bir sır değil.







* 9 numara: Ocak ayında alınmayan santrforun alınması "gereklilik" değil zaten zorunluluk.
* Kanat ve 8-10 numara: Hakan Safi'nin maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu'nun yerine kanat oyuncusu almak istemesi... üstüne üstlük bir de Marco Asensio ile Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu düşündüğü iddiaları Fenerbahçe camiası ve taraftarlar arasında çok su kaldıracak iki dedikodu.







İsimler şekilleniyor

Taraftarın sevgilisi haline gelmiş, 11 gol 8 asistlik performans sergileyen bir Asensio'yu veya orta sahanın dinamosu Guendouzi'nin yerine transfer yapma iddiasının Hakan Safi için ateşle oynamak anlamına geldiğini söylemek hayalicilik olmaz.
Taraftar, bu isimlerin yerine ancak "Leao, Bernardo Silva, Bruno Fernandes" seviyesindeki ya da o profile yakın isimleri görürse Safi'ye destek verebilir.

Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!


 
 
Galatasaray forma satışında 1 milyonu aştı... 1.2 milyona yürüyor. Toplam ürün satışı 5 milyonu geçti. 'Uzak' hedef 7 milyon. Fenerbahçe sadece 550 bin forma sattı. Toplam ürün satışında uzak hedef 3 milyon. Ezeli rakibin çok gerisinde kalındı. Osimhen tek başına 300 bin forma sattırırken, Fenerbahçe'nin tüm oyuncularının toplam sattırdığı forma 250 binde kaldı. En çok sattıran Asensio 70 bin forma sattırabildi.

09.05.2026 12:35:00
Haber Merkezi
 Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!
 Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!

Galatasaray, Fenerbahçe'yi her anlamda geride bırakmaya devam ediyor. Bu akşam Antalyaspor'u yenerse 26. şampiyonluğa ulaşacak sarı-kırmızılılar ezeli rakibi ile farkı 7 şampiyonluğa kadar çıkaracak.
Galatasaray ekonomik anlamda da sarı-lacivertlileri gerire bırakırken belki de tarih boyunca rastlanmayacak bir 'forma satış rakamı' ortaya çıktı.







Şampiyonluk gelince rakamlar uçar

Henüz 26. şampiyonluğunu resmen ilan etmeden 1 milyon forma satışı rakamını aşan sarı-kırmızılıların 1 Haziran'da sezon "mali" anlamda tamamlanana kadar tahmini olarak 1 milyon 150 bin ila 1 milyon 200 bin arasında forma satacağı hesaplanıyor. Tüm ürünlerin satışında 5 milyon duvarının aşıldığı 5.5 milyona doğru gidildiği ortamda 7 milyon ise yönetim tarafından konulan "uzak" hedef.







100 milyon Euro gelir

1 milyon barajını aştığı için kasasına forma satışından girecek rakam 50 milyon Euro'yu bulan sarı-kırmızılılar eğer beklendiği gibi 1.2 milyon barajını da devirirse toplam gelir 60 milyon Euro'yu da aşacak. GS Store gelirlerinin tamamı (kalemden, Il Solo Gala kutularına, bileklikten, çoraba vb...) 7 milyon toplamını geçerse bahsedilen rakam 100 milyon Euro civarını buluyor.







Fenerbahçe geride kaldı

Forma satışında Fenerbahçe ise 550 binde kaldı. Son yapılan kampanya bile satışları hareketlendirmeye yetmedi. Hedef söz verilen 700 bin rakamına ulaşmak ve prim almak. Ancak kulüp bu rakamın çok uzağında. Tahmini beklenti 1 Haziran'a kadar 600 bine ulaşmak.
Ayrıca Fenerium'ların toplam satışı da 3 milyon barajının altında. 600 bin forma satışı ve 3 milyon toplam satış rakamı yakalanırsa gelir Galatasaray'ın yarısı 50 milyon Euro'yu bulabilir.







Asensio ve Talisca da olmasa...

Bu rakamlarla ilgili dikkat çekici bir rakam ise Osimhen formalarının satışı... Nijeryalı yıldız tek başına 300 bin forma sattırırken, Fenerbahçeli futbolcuların tamamının (en fazla forma sattıranlar Asensio ve Talisca olmak üzere) 250 bini bulan toplamında fazla. Sarı-lacivertlilerde en fazla formayı 70 bin ile Asensio sattırdı.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı

Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final’e yükseldi

09.05.2026 11:29:00
AA
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final'e yükseldi.

Zalgirio Arena'da oynanan play-off serisi dördüncü maçına iyi başlayan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 25-20 önde kapatırken devre sonunda soyunma odasına 47-42 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan ve skorda öne geçen Zalgiris, son periyoda 62-61 üstün girdi.

Karşılaşmanın son anları büyük heyecana sahne olurken normal süre 80-80 eşitlikle sona erdi ve müsabaka uzatmaya gitti.

Uzatma bölümüne iyi başlayan ve 90-83 öne geçen Fenerbahçe Beko, maçı da 94-90 kazandı.

Fenerbahçe Beko, bu sonuçla seriyi 3-1 kazanarak 8. kez Dörtlü Final biletini aldı.

Organizasyonun son şampiyonu sarı-lacivertli ekip, Dörtlü Final'de Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile finale yükselme mücadelesi verecek.

Panathinaikos'un sahası Telekom Center'ın ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final müsabakaları, 22-24 Mayıs'ta oynanacak.

Göztepe'nin umudu Trabzonspor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, gelecek sezon UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmesi için kalan 2 maçını kazanıp, Trabzonspor'un da Türkiye Kupası'nı alması gerekiyor

09.05.2026 11:23:00
AA
Göztepe'nin umudu Trabzonspor
Göztepe'nin umudu Trabzonspor
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, gelecek sezon UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmesi için kalan 2 maçını kazanıp, Trabzonspor'un da Türkiye Kupası'nı alması gerekiyor.

Süper Lig'de bu sezon 32 karşılaşmada 13 galibiyet, 13 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan İzmir temsilcisi, topladığı 52 puanla ligde 5. sırada bulunuyor.

Avrupa kupalarına katılma hedefiyle sezona iyi bir başlangıç yapan Göztepe, özellikle sezonun ilk yarısında topladığı puanlarla bu ümidini sürdürdü.

Sezonun ilk yarısında 9 galibiyet 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 32 puan toplama başarısı gösteren sarı-kırmızılılar, ligin ikinci yarısında ise aynı performansı ortaya koyamadı.

İkinci yarıda oynadığı 15 karşılaşmada, 4 galibiyet 3 mağlubiyet ve 8 beraberlik alan İzmir temsilcisi 20 puan toplayabildi.

Avrupa kupaları ihtimali için sezonu ilk 5'de bitirmeyi amaçlayan Göztepe, son 2 haftadaki maçlarına odaklandı. Bu hafta sahasında Gaziantep FK'yi konuk edecek İzmir temsilcisi, son haftada ise Samsunspor deplasmanında 3 puan arayacak.

Sarı-kırmızılı ekip, ligi 5. sırada bitirmesi durumunda Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale kalan Trabzonspor'un finale kalıp kupayı kazanmasını bekleyecek.

Göztepe, Trabzonspor'un kupayı kazanması durumunda UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanıp 1970-1971 sezonundan sonra tekrar Avrupa kupalarına gidecek.

Brezilyalılar Göztepe'yi sırtlıyor

Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon Brezilyalı Juan 11 golle ilk sırada yer alırken, bir diğer Brezilyalı Janderson'da 6 golle takımına katkı sağladı.

Defans oyuncusu Arda Okun Kurtulan'ın 4 gol, Efkan Bekiroğlu, Dennis ve Bokele'nin 3'er golle skor katkısı sağladığı Göztepe'de Miroshi 2, Taha Altıkardeş, Jeferson ve Antunes ile takımdan ayrılan Sabra, Emerson ve Rhaldney de birer gol atma başarısı gösterdi.

Ara transfer döneminde Beşiktaş'a giden Olaitan ise sarı-kırmızılı formayla 2 gol kaydetti.

En az gol yiyen 2. Takım

Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov'un yönetimindeki Göztepe, bu sezon Galatasaray'ın ardından en az gol yiyen 2. takım konumunda yer alıyor.

İzmir temsilcisi, kalesinde gördüğü 28 gole karşılık rakip filelere 40 gol atma başarısı gösterdi.

Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!


 
Galatasaray'ın efsanevi teknik direktörü Fatih Terim, "Büyük takımlar ne kadar şampiyon olursa olsunlar tatmin olmazlar, yenisini isterler. Bunu herkes bilecek. Büyük takım böyle olunuyor" dedi.

09.05.2026 11:09:00 / Güncelleme: 09.05.2026 11:14:02
AA
 Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!
 Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!

Galatasaray'ın efsanevi teknik direktörü Fatih Terim, kalbinin sarı-kırmızılı takımla birlikte olduğunu ve şampiyon olmaları halinde Hesap.com Antalyaspor maçından sonra Başkan Dursun Özbek ile meslektaşı Okan Buruk'u arayacağını söyledi.

İngiltere Championship play-off yarı final ilk ayağında Hull City-Milwall maçını izleyen deneyimli teknik adam, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.
Terim, Galatasaray'ın ligde bugün Antalyaspor'u yenmesi halinde üst üste 4. şampiyonluğunu kazanacak olmasıyla ilgili, "Açıkçası kalbim onlarla beraber, Galatasaray'la beraber. Çok az kaldı. Yine her zamanki gibi Sayın Dursun Özbek'i ve sevgili meslektaşım Okan Buruk'u da arayacağım. Okan, çok önemli bir 3 sene yaşadı. 4. seneyi yaşamak ve yaşatmak üzere. Önemli işler yaptı. Dursun Başkan ve yönetim de hakeza. Dolayısıyla çok az kaldı. Kalbim onlarla beraber" diye konuştu.

Rekorlar kırılmak için var!

Deneyimli teknik adam, 1996-2000 arasında kendi dönemindeki üst üste 4 şampiyonluk rekorunun tekrarlanma ihtimaliyle ilgili, "Rekorlar kırılmak için vardır. Devrimler de kararlılıkla ve devamlılıkla olur. Büyük takımlar da ne kadar şampiyon olursa olsunlar tatmin olmazlar, yenisini isterler. Bunu herkes bilecek. Büyük takım böyle olunuyor" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Okan Buruk'un başarısına da değinen Terim, "Daha önce öğrencim olan Okan, şimdi Okan Hoca olarak 4. şampiyonluğunu almak üzere. Kendisini çok başarılı buluyorum ve canı gönülden tebrik ediyorum. Her zaman aradım, nasipse yine maçtan sonra onları arayacağım. İnşallah bu işi bugün bitirecekler. Çünkü Galatasaray'ın bayrağı hep yukarıda olmalıdır, hep yükseklerde olmalıdır. Bunu da herkes böyle bilmelidir" şeklinde görüş belirtti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.