Malzemeler
? 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)? 2-3 adet patates? 1 çay bardağı zeytinyağı? 2 adet havuç? 1 adet küçük kereviz? 4 diş sarmısak? 2 adet limon? 1 adet maydanoz? Tuz , karabiber? 2-3 adet soğan HazırlanışıSoğanları piyaz doğrayın. Zeytinyağında kızartmadan kavurun. 2 su bardağı su ilave edip, kaynatın. Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin. Tekrar ateşe koyun. Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin. Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin. İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın.Afiyet olsun...
? 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)? 2-3 adet patates? 1 çay bardağı zeytinyağı? 2 adet havuç? 1 adet küçük kereviz? 4 diş sarmısak? 2 adet limon? 1 adet maydanoz? Tuz , karabiber? 2-3 adet soğan HazırlanışıSoğanları piyaz doğrayın. Zeytinyağında kızartmadan kavurun. 2 su bardağı su ilave edip, kaynatın. Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin. Tekrar ateşe koyun. Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin. Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin. İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın.Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.