logo
22 HAZİRAN 2026

Demba Ba bu kez rakip

Deplasmanda çıktığı son 6 maçta galibiyeti bulunmayan Göztepe, yarın Beşiktaş'a konuk olacak

06.04.2018 00:00:00
Spor Toto Süper Lig'de dış sahada oynadığı son 6 maçta galibiyeti bulunmayan Göztepe, yarın Beşiktaş'a konuk olacak.

Ligde 25. haftada iç sahada Antalyaspor'u 2-1 yendikten sonra çıktığı 2 maçta galip gelemeyen Göztepe, Aytemiz Alanyaspor'la 1-1 berabere kaldı, Kasımpaşa'ya ise 2-0 mağlup oldu. Deplasmanda çıktığı son 6 müsabakada 3 puan alamayan Göztepe, 28. haftaya 40 puanla 8. sırada girdi. Göztepe, hakem Ümit Öztürk'ün yöneteceği müsabakada yarın saat 19.00'da Vodafone Park'ta Beşiktaş'la karşılaşacak.

Sarı-kırmızılı ekibe ara transfer döneminde dahil olan Demba Ba, eski takımı Beşiktaş'a karşı ilk defa forma giyecek. Göztepe'de cezalılar Yoan Gouffran ve Milos Kosanovic'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Kadu, Kerem Atakan Kesgin, Ömer Şişmanoğlu ve Hakan Çinemre yarın forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Adama Traore'nin oynayıp oynamayacağı daha sonra belli olacak.

Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi

Dünya Kupası'nda alınan üst üste iki mağlubiyetin ardından spor kamuoyunda başlayan teknik direktör ayrılığı tartışmalarına TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu

22.06.2026 10:00:00
Haber Merkezi
Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi
Dünya kupası gitti, koltuk sevdası bitmedi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda gruptaki ilk iki maçından puan çıkaramayan A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve futbolculara net bir şekilde sahip çıktı.

Dünya Kupası'nda alınan üst üste iki mağlubiyetin ardından spor kamuoyunda başlayan teknik direktör ayrılığı tartışmalarına TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu son noktayı koydu.

Takımın Arizona'daki kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu, Vincenzo Montella'nın istifasının kesinlikle gündemde olmadığını açıkladı.

Kulüp takımlarındaki sabırsızlık kültürünün milli takıma taşınmaması gerektiğini belirten TFF Başkanı, yola çıktıkları insanları yarı yolda bırakmayacaklarını ifade etti.

Sorumluluk yönetimde

Başarısız sonuçların sorumluluğunu federasyon yönetimi olarak tamamen üstlendiklerini dile getiren İbrahim Hacıosmanoğlu, oyuncu grubuna yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Kadrodaki futbolcuların çoğunun henüz yolun başında, 20 yaş civarında genç isimler olduğunu hatırlatan başkan, bu jenerasyonun gelecekteki 3-4 turnuvada daha ülkeyi başarıyla temsil edeceğini vurguladı.

Sahada oynanan futbola da değinen Hacıosmanoğlu, iki maçta toplam 65 şut çekilmesine rağmen topun kaleye girmemesini büyük bir şanssızlık olarak nitelendirdi.

Sert eleştirilere ve nifak iddialarına tepki

Futbol tabanından gelen yapıcı teknik analizlere ve eleştirilere her zaman açık olduklarını belirten TFF Başkanı, sınırları aşan hakaret içerikli yorumlara sert tepki gösterdi.

Takım içinde huzursuzluk veya kavga varmış gibi göstererek nifak tohumu ekmeye çalışan odakların farkında olduklarını söyleyen Hacıosmanoğlu, isim vermeden bazı çevrelere yönelik olarak sinsi yaklaşımların milli takıma zarar veremeyeceğini sözlerine ekledi.

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası D Grubu'ndaki son karşılaşmasında prestij mücadelesi için ev sahibi ABD ile karşı karşıya gelecek.

İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı

2026 Dünya Kupası H Grubu 2. haftasında İspanya, Suudi Arabistan'ı 4-0 mağlup etti.

22.06.2026 09:46:00
İhlas Haber Ajansı
İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı
İspanya ilk galibiyetini Suudi Arabistan karşısında aldı
2026 Dünya Kupası H Grubu 2. haftasında İspanya, Suudi Arabistan'ı 4-0 mağlup etti.

FIFA 2026 Dünya Kupası H Grubu 2. hafta maçında İspanya ile Suudi Arabistan, Mercedes-Benz Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Brezilyalı hakem Raphael Claus'un yönettiği maçın 10. dakikasında Lamine Yamal, ilk Dünya Kupası golünü kaydederken, İspanya 1-0 öne geçti. 21 ve 24. dakikalarda Mikel Oyarzabal'ın golleriyle Luis de la Fuente'nin öğrencileri ilk yarıyı 3-0 üstün bitirdi.



49. dakikada İspanya'nın köşe vuruşunda Al Tambakti topu kendi kalesine gönderince skor 4-0 oldu. İlerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca, Matadorlar sahadan 4-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla İspanya puanını 4'e yükseltirken, Suudi Arabistan ise 1 puanda kaldı.

Grubun son maçında İspanya, Urugay ile, Suudi Arabistan ise Yeşil Burun ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti

2026 Voleybol Milletler Ligi'nin Ankara'da düzenlenen 2. etabının 4. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12'lik setlerle 3-2 mağlup etti. Milliler, 8 Temmuz'da Japonya etabında Polonya ile karşılaşacak.

22.06.2026 09:43:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti
2026 Voleybol Milletler Ligi'nin Ankara'da düzenlenen 2. etabının 4. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12'lik setlerle 3-2 mağlup etti. Milliler, 8 Temmuz'da Japonya etabında Polonya ile karşılaşacak.



Salon: Ankara
Hakemler: Ovuka Sinisa (Bosna Hersek), Koutsoulas Michail (Yunanistan)
Türkiye: Berka Buse Özden, Yaprak Erkek, Elif Şahin, Melissa Vargas, İlkin Aydın, Sinead Jack, Gizem Örge (L), (Cansu Özbay, Hande Baladın, Eylül Akarçeşme Yatgın, Defne Başyolcu, Saliha Şahin)
Başantrenör: Daniele Santarelli
Çin: Yushan Zhuang, Xin Tang, Zixuan Zhang, Zhongnan Guo, Aoqian Wang, Chenxuan Li, Mengjie Wang (L), (Yuhan Dong, Yuanyuan Wang, Shengyu Xie, Xiangyu Gong, Houyu Chen, Feifan Ni, Shuming Yang)
Başantrenör: Cai Bin
Setler: 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12

İran yeşil sahada da ayakta

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı

22.06.2026 09:40:00
Haber Merkezi
İran yeşil sahada da ayakta
İran yeşil sahada da ayakta
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı.

Bu sonuçla gruptaki ikinci beraberliğini alan "Team Melli" (Milli Takım), son maçlar öncesinde gruptan çıkma umutlarını korudu.

ABD hükümetinin uyguladığı seyahat kısıtlamaları ve tesis önündeki protestolar nedeniyle hazırlık dönemini oldukça gergin geçiren İran, sahada gösterdiği dirençle tüm dünyaya büyük bir sürpriz yaptı.

Kalede Bir Duvar: Alireza Beiranvand

Maçın tartışmasız kahramanı İran kalecisi Alireza Beiranvand oldu. Belçika'nın Kevin De Bruyne ve Romelu Lukaku gibi yıldızlarıyla geliştirdiği ataklarda tam 7 kurtarışa imza atan deneyimli eldiven, kalesini gole kapattı.

Maçın 25. dakikasında İran, harika bir serbest vuruş organizasyonuyla Mehdi Taremi'nin ayağından golü buldu. Ancak VAR incelemesi sonrasında gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Kırmızı Kart: 66. dakikada Belçika savunma oyuncusu Nathan Ngoy büyük bir hata yaptı. Araya giren Taremi'yi düşüren Ngoy, doğrudan kırmızı kart görerek Belçika'yı 10 kişi bıraktı.

İran'ın dünyaca ünlü yıldızı Alireza Jahanbakhsh, ikinci yarıda oyuna dahil olarak milli takım formasıyla 100. maçına çıktı ve dalya dedi.

"Belçika Şanslıydı"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İran Teknik Direktörü Ardeshir Ghalenoei, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtti.

Ghalenoei, "Çok iyi oynadık ve maçı kazanabilirdik. Belçika 10 kişi kaldıktan sonra kaybetmediği için şanslıydı. Artık bu maç bitti, tamamen Mısır maçına odaklandık" diyerek iddialarını ortaya koydu.

Dünya Kupası G Grubu'ndaki son maçlarda İran, 26 Haziran'da Seattle'da lider Mısır ile karşı karşıya gelecek. Kazanan takım doğrudan adını bir üst tura yazdıracak.

Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci haftasındaki üçüncü maçında Almanya'yı 3-2 yendi

21.06.2026 10:18:00
Anadolu Ajansı
Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi
Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-2 yendi
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci haftasındaki üçüncü maçında Almanya'yı 3-2 yendi.

Müsabakaya iyi başlayan Almanya, ay-yıldızlı takımın özellikle servislerdeki hatası sonucu 12-8 öne geçti. Almanya, kontrolü elinde bulunduğu seti 25-18 kazanarak 1-0 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette Vargas'ın etkili servisleriyle 6-3 öne geçen ay-yıldızlı ekip, rakibine mola aldırdı.

Milli takım, bloktaki sayıları ve orta alanda yaptığı hücumlarla farkı 6'ya çıkardı: 14-8. Weske, Alsmeier ve Cekulaev'in etkili mücadelesiyle toparlanan Almanya, skoru 19-19 olarak eşitledi. Çekişmeli şekilde devam eden seti 26-24 kazanan Almanya 2-0 öne geçmeyi başardı.



Müsabakada üçüncü setin ilk bölümü de karşılıklı sayılara sahne olurken son bölümde İlkin Aydın'ın sayılarıyla farkı açan ay-yıldızlı ekip, üçüncü seti 25-19 alarak skoru 2-1'e getirdi.

Maçta dördüncü sette de takımlar karşılıklı sayılar üretirken Almanya, Cekulaev ile 15-14 öne geçti. Daha sonra rakibinin yaptığı hataları Vargas ve İlkin Aydın'ın performansıyla iyi değerlendiren ay-yıldızlı ekip, seti 25-22 kazanarak durumu 2-2 yaptı.



A Milli Kadın Voleybol Takımı, daha iyi bir mücadele sergilediği son seti 15-13 alarak müsabakadan 3-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye, ligde 5. galibiyetini elde etti. Almanya ise 5. kez mağlup oldu.

Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti

21.06.2026 10:12:00
Haber Merkezi
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
Almanya, Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Almanya, uzatmalarda bulduğu golle Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup etti.

Toronto Stadı'nda oynanan müsabakaya hızlı başlayan taraf Almanya olsa da 30. dakikada Fildişi Sahili, Kessie'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Sol kanatta topla buluşan Diomande'nin ceza sahasına ortasında Diallo'nun vuruşu Brown'dan döndü. Seken topu önünde bulan Kessie'nin bekletmeden şutunda top filelere gitti: 0-1. İlk yarı Fildişi Sahili'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Almanya ikinci devrede oyuna beraberlik getirdi. 68. dakikada sağ kanattan atağa kalkan Amiri'nin penaltı noktasına gönderdiği ortaya Undav gelişine vurarak topu ağlara yolladı: 1-1.

Süper Lig'de Galatasaray forması giyen Fildişi Sahili oyuncusu Wilfried Singo, 82. dakikada sakatlanarak yerini Doue'ye bıraktı.

Mücadelenin uzatma anlarında oyunu rakip kaleye yıkan Almanya, aradığı golü 90+4. dakikada buldu. Nmecha'nın savunmanın arasından gönderdiği pasa hareketlenen Undav, dönerek vuruşuyla takımını öne geçirdi: 2-1.

Almanya karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak grupta puanını 6'ya çıkardı. Fildişi Sahili ise 3 puanda kaldı.

Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

21.06.2026 10:08:00
Anadolu Ajansı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

Gruptaki ilk maçında Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü Almanya'ya atan Curaçao, Ekvador beraberliği ile de turnuva tarihindeki ilk puanını almayı başardı.

Almanya'nın 6 puanla son 32 turuna kalmayı garantilediği grupta, Fildişi Sahilleri'nin 3, Ekvador ve Curaçao'nun 1'er puanı bulunuyor.

Curaçao kalecisi Eloy Room, yaptığı 15 kurtarışla ülkesinin ilk puanı almasında büyük pay sahibi oldu.

Curaçao, Karayip Denizi'nin güneyinde, Venezuela kıyılarının yaklaşık 65 kilometre kuzeyinde yer alan 160 bin nüfuslu bir ada ülkesidir.

Beşiktaş'a yerli stoper

Beşiktaş yeni sezonda yerli havuzunu güçlendirmek ve savunmadaki alternatifleri artırmak için Adil Demirbağ'a yöneldi 

20.06.2026 19:10:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a yerli stoper
Beşiktaş'a yerli stoper
Beşiktaş, Konyaspor'dan Adil Demirbağ'ı almak için pazarlık yapıyor. Masada hem bonservis hem de takas formülü bulunuyor. 28 yaşındaki stoperi Trabzonspor ve Samsunspor da istiyor.






Beşiktaş yeni sezonda yerli havuzunu güçlendirmek ve savunmadaki alternatifleri artırmak için Adil Demirbağ'a yöneldi. Konyaspor'un kaptanı konusunda bir süredir görüşmeler yapılıyor. Siyah-Beyazlılar, hem bonservis hem de takas formülleri içeren farklı teklifleri masaya koydu.






SON SENESİNE GİRDİ

1.85 boyundaki futbolcunun Konyaspor'la sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani kontratının son senesine girdi. Tahmini piyasa değeri 3 milyon euro seviyesinde... Taraflar arasındaki temaslar devam ediyor. Beşiktaş Yönetimi, bu hamleyi olumlu şekilde sonuçlandırabileceğini düşünüyor.






YALNIZ DEĞİLLER

Ancak Trabzonspor ve Samsunspor da Adil Demirbağ'la ilgili nabız yokluyor. 28 yaşındaki futbolcu, takımına para kazandırarak ayrılmak istiyor. Adil kalır ve sözleşmesini yenilemezse, önümüzdeki sezonun ardından boşa çıkacak. Tecrübeli savunmacı, geçen sezon 24 lig maçına çıktı. Sahada 2.088 dakika kaldı. 2 gol ve 2 asist üretti.

Belçikalı golcüye Kartal presi

Geride bıraktığımız sezonda hem yönetim hem de teknik heyetle problemler yaşayan Romelu Lukaku'ya iki takım ilgi gösteriyor 

20.06.2026 19:00:00
Haber Merkezi
Belçikalı golcüye Kartal presi
Belçikalı golcüye Kartal presi
Napoli ile köprüleri atan Romelu Lukaku bu yaz kesinlikle ayrılacak. Belçikalı forvete en fazla ilgi gösteren 2 takımın Beşiktaş ve Anderlecht olduğu öğrenildi.






Geride bıraktığımız sezonda hem yönetim hem de teknik heyetle problemler yaşayan Romelu Lukaku, Napoli tarafından satış listesine konulmuştu. 33 yaşındaki tecrübeli santrforun 30 Haziran 2027 tarihine kadar mukavelesi var. Yani sözleşmesinin son senesine girmiş durumda...






DAHA UYGUNA BIRAKILABİLİR

İtalyan ekibinin 10 milyon euro civarında bonservis beklentisi vardı. Fakat bugün itibarıyla 1.90 boyundaki futbolcuyu daha uyguna bırakabilecekleri konuşuluyor. Şu anda Belçikalı yıldıza en fazla ilgi gösteren iki kulüp ise Beşiktaş ve Anderlecht... Lukaku şu anda milli takım kampında bulunuyor.






ALTYAPISINDAN ÇIKTI

Anderlecht'in bu transferdeki en önemli kozu; Lukaku'nun kendi altyapılarından çıkması... Belçikalı futbolcu, ülkesine dönmeye karar verirse dengeler değişecek. Ancak Beşiktaş'ın daha cazip maddi koşullar sunabileceği belirtildi. Tecrübeli forvet, kesin kararını Dünya Kupası sonrasında verecek.

Emin Bayram bereketi

Galatasaray ve Trabzonspor, Emir Bayram konusunda devredeydi. Onlara Fenerbahçe'nin de katıldığı öğrenildi. Oyuncu Galatasaray dışında başka bir takıma satılırsa, paranın yarısı Cim-Bom'a gidecek

20.06.2026 16:36:00
Haber Merkezi
Emin Bayram bereketi
Emin Bayram bereketi
Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda 10+4'lük yabancı kontenjanının geçerli olacağını açıklamıştı (değişmezse). Bu sebeple hem yerli hem de genç yabancıların önemi arttı. Bütün takımlar, Türk oyuncu havuzunu derinleştirmeye çalışıyor. Emin Bayram da bu konuda en fazla dikkat çeken isimlerden biri...






4 MİLYONA SATILMIŞTI

Westerlo forması giyen 23 yaşındaki stoper için Galatasaray ve Trabzonspor devredeydi... Fenerbahçe'nin de harekete geçmeye hazırlandığı öğrenildi. 1.92 boyundaki savunmacı, 2024 yazında 4 milyon euro karşılığında Galatasaray'dan Belçika ekibine transfer olmuştu.






2 ÖNEMLİ AVANTAJ

O dönemde yapılan mukavelede 2 önemli madde yer alıyordu:

1- Galatasaray sonraki satıştan %50 pay alacak
2- Satın alma önceliği Galatasaray'da






Yani Emin'e farklı bir takımdan resmi teklif yapılırsa, bu durum Galatasaray'a bildirilecek. Sarı-Kırmızılılar aynı şartları önerirse işi bitirebilecek (oyuncu da ikna edilirse). Cim-Bom, Emin'i istemezse bonservis bedelinin yarısı Sarı-Kırmızılı ekibin kasasına girecek. Galatasaray, altyapısından çıkan oyuncuyu tekrar renklerine bağlayarak UEFA listelerinde avantaj elde etmeyi de planlıyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ise ne kadarlık teklif vereceği henüz belli değil. Yani ortalık çok karışık. Emin'in geleceği belirsizliğini koruyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.