logo
09 MAYIS 2026

Demirören'in zamanı doldu

Beşiktaş'ın önde gelen isimlerinden Hasan Arat, son mali genel kuruldan Beşiktaş'ın kârlı çıktığını belirtirken, Demirören'in verdiği parayı hibe edeceğine dair sözünü ise yerinde bir çıkış" nitelendirdi

28.02.2012 00:00:00
DEMİRÖREN'İN SÖZÜNÜ OLUMLU KARŞILIYORUMRadyospor'a konuşan Arat, "Demirören'in hibe edeceğini söylediği paranın, 8 yıllık icraatı boyunca külübün borçlarını karşılayacak mı karşılayacak mı diye düşünmemek gerekir. Olumlu bakmak gerekir. Ben Demirören'in hibe edeceğim sözünü olumlu karşılıyorum" dedi.  DEMİRÖREN'İN ÇIKIŞI YERİNDE, BEŞİKTAŞ KÂRLI ÇIKTIHasan Arat, "Beşiktaş, Mali Genel Kurulu'ndan her anlamda kârlı çıkmıştır. Kendini gözden geçirme imkânı bulmuştur. Maddi olarak kârlı çıkmıştır. Bundan sonra gelecek başkanlar daha dikkatli olacaktır. Demirören doğru bir çıkış yaptı" şeklinde konuştu. BEŞİKTAŞ'A GERÇEK BEŞİKTAŞLI SAHİP ÇIKTIArat, mali genel kurula gelen üyelerin yapısına vurgu yaparak, "Kongrede üyeler son derece zekice hareket ettiler. Kongreye gelen üyeler, otobüsle gelen doldurma üyeler değil. Oy zamanında gelen üyeler değil. Bugün gelen üyeler Beşiktaş'a sanih çıkan kulübün eskileriydi. Gençler katelizör oldu. Beşiktaş son mali genel kuruludan kârlı çıktı" diye konuştu.  DEMİRÖREN'İN ADAYLIĞINI BIRAKIP KAÇMAK OLARAK GÖRMÜYORUM, BEŞİKTAŞ'TA ZAMANI DOLDUArat, "Murat Aksu, Demirören'in adaylığını bırakıp kaçmak olarak niteledi. Aynı kanaate misiniz?" şeklindeki soruya "Ben bırakip kaçmak olarak görmüyorum. Beşiktaş'ta zamanı doldu" dedi. ADALI, HAVUTÇU VE ATEŞ'E TEŞEKKÜR BORCUMUZ VARBeşiktaş'ın Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş'e bir teşekkür borcu vardır. Mali Genel Kurul'daki konuşmamda yalnız bırakılıp bırakılmadıkları konusunda gerekeni söyledim.ADAYLIĞI ŞU ANDA DÜŞÜNMÜYORUM, BEŞİKTAŞ'A ÇIKIŞA GEÇECEKTİRHasan Arat, "Olağanüstü Genel Kurulda aday olacak mısınız?" şeklindeki soruya "Şu anda böyle bir düşüncem yok" cevabını verirken, yeni gelecek yönetimin kaynak yaratma konusunda ise "Beşiktaş, son Mali Genel Kurulu'dan sonra harekete geçer" dedi.

Eskişehir'de play-off mücadelesi olaylı bitti

Eskişehirspor ve Ayvalıkgücü Belediyespor, play-off maçlarının 2. turunca Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu'nda karşı karşıya geldi

08.05.2026 23:27:00
İhlas Haber Ajansı
Eskişehir'de play-off mücadelesi olaylı bitti
Eskişehir'de play-off mücadelesi olaylı bitti
TFF 3. Lig Play-off rövanş mücadelesinde Eskişehirspor ile Ayvalıkgücü Belediyespor arasında oynanan karşılaşmanın son bölümlerinde çıkan gerginlikte ev sahibi ekip 2 kırmızı kart görürken, konuk ekip sahadan çevik kuvvet kalkanları eşliğinde çıkarıldı






Eskişehirspor ve Ayvalıkgücü Belediyespor, play-off maçlarının 2. turunca Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İki takımın da TFF 2. Lig'e çıkma ihtimalinin olduğu maçta tansiyon yükseldi. 






Karşılaşmanın 90+4. dakikasında siyah-kırmızı formalı Elias Durmaz hakem ile tartışmasının sonucunda kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Ardından 90+6. dakikada Akın Akman, rakibine yönelik müdahalesi gerekçesiyle kırmızı kart görerek takımının sahada 9 kişi kalmasına neden oldu. Kırmızı kartların yanı sıra siyah-kırmızılı ekip 4, Ayvalıkgücü Belediyespor ise 5 sarı kart gördü.









Konuk ekip sahayı polis eşliğinde terk etti

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte tribünlerden sahaya yabancı maddeler atıldı. Olayların büyümesi üzerine güvenlik güçleri saha içerisinde geniş önlemler aldı. Ayvalıkgücü Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyet, tribünlerden atılan maddelerden korunmak amacıyla çevik kuvvet polislerinin kalkanları altında soyunma odasına ulaştı. Polis ekipleri, stadyum çevresinde de güvenlik tedbirlerini artırdı.

Fenerbahçe'nin Konyaspor maçı kamp kadrosu açıklandı

Yarın deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin kamp kadrosu belli oldu

08.05.2026 17:15:00
Anadolu Ajansı
Fenerbahçe'nin Konyaspor maçı kamp kadrosu açıklandı
Fenerbahçe'nin Konyaspor maçı kamp kadrosu açıklandı

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin kamp kadrosu belli oldu.

Sarı-lacivertli kulübün açıklamasına göre kırmızı kart cezalısı Ederson'un yanı sıra Dorgeles Nene ile Edson Alvarez, kadroda yer almadı.

Fenerbahçe'nin 22 kişilik kamp kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Mert Günok, Tarık Çetin, Engin Can Biterge, Mert Müldür, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Kamil Efe Üregen, Archie Brown, Levent Mercan, Matteo Guendouzi, İsmail Yüksek, N'Golo Kante, Fred Rodrigues, Marco Asensio, Oğuz Aydın, Anthony Musaba, Kerem Aktürkoğlu, Anderson Talisca, Sidiki Cherif. 

1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak

Nesine 2. Lig'de play-off final maçları hafta sonunda yapılacak.

08.05.2026 11:16:00
AA
1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak
1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak
Nesine 2. Lig'de play-off final maçları hafta sonunda yapılacak.

Play-off etabında Kırmızı Grup final karşılaşması, Mardin 1969 ile Muşspor arasında yarın yapılacak. Diyarbakır Stadı'ndaki müsabaka saat 17.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Kadir Sağlam yönetecek.

Beyaz Grup final karşılaşmasında ise 10 Mayıs Pazar günü Muğlaspor ile Seza Çimento Elazığspor mücadele edecek. Bursa'daki Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadı'nda oynanacak müsabaka saat 19.00'da başlayacak. Mücadelede hakem Mehmet Türkmen düdük çalacak.

Karşılaşmaları kazanacak takımlar, gelecek sezon Trendyol 1. Lig'de mücadele etme hakkı kazanacak.

Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında tüm maçlar yarın aynı saatte oynanacak

08.05.2026 10:18:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak
Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında tüm maçlar yarın aynı saatte oynanacak.

Trendyol Süper Lig'de 33. hafta heyecanı yarın yaşanacak. Lider Galatasaray, sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar maçtan galibiyetle çıkması durumunda diğer maçlara bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek. Ligde ikinci sırada bulunan Fenerbahçe ise Konyaspor'a konuk olacak. Bu hafta Beşiktaş da Trabzonspor'u ağırlayacak.
Trendyol Süper Lig'de 33. haftanın programı şöyle:

Yarın

20.00 Göztepe - Gaziantep FK

20.00 RAMS Başakşehir - Samsunspor

20.00 Konyaspor - Fenerbahçe

20.00 Galatasaray - Antalyaspor

20.00 Eyüpspor - Çaykur Rizespor

20.00 Kocaelispor - Fatih Karagümrük

20.00 Gençlerbirliği - Kasımpaşa

20.00 Corendon Alanyaspor - Kayserispor

20.00 Beşiktaş - Trabzonspor

Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor

Erzurum'da 2025 yılında kurulan ilk kadın futbol takımı Erzurum Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü (EÜGSK), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde ilk profesyonel maçına çıkmaya hazırlanıyor

08.05.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor
Erzurum'un ilk kadın futbol takımı, ilk profesyonel maçına çıkıyor
Erzurum'da 2025 yılında kurulan ilk kadın futbol takımı Erzurum Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü (EÜGSK), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde ilk profesyonel maçına çıkmaya hazırlanıyor.

Kurulduğu ilk sezonda TFF U17 Kızlar Gelişim Ligi 30. Grup'u şampiyon tamamlayan EÜGSK, bölge finallerinde elenmesine rağmen ortaya koyduğu performansla dikkat çekmişti. Başarılarının ardından profesyonel lig için çalışmalarını sürdüren Erzurum temsilcisi, Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele edecek.

EÜGSK, ligin ilk haftasında yarın saat 12.00'de Şenol Birol Futbol Sahası'nda Rize Yeşil Çay Spor'a konuk olacak. İki devre halinde oynanacak ligde Erzurum temsilcisi; Ardahan Kura Gençlik ve Spor, Rize Yeşil Çay Spor, Trabzon 1923 Spor Kulübü ve Trabzon Kardelen Spor ile karşı karşıya gelecek. Mavi-beyazlı ekip, önce grup liderliğini ardından ise Kadınlar 2. Ligi'ne yükselmeyi hedefliyor.

Dila Saygılı: "Takım olarak güzel işler başaracağımıza inanıyoruz"



Takım futbolcularından Dila Saygılı, ilk profesyonel maç öncesinde büyük heyecan yaşadıklarını belirterek, "Erzurum Üniversitesi Gençler Kadın Spor Takımı'nda oynuyorum. Daha önce Erzincan'da futbol oynuyordum. Kendi şehrimde kadın futbol takımı olmadığı için sürekli Erzincan'a gidip gelmek zorunda kalıyordum. Bu süreç benim için gerçekten çok zordu. Daha sonra Erzurum'da takım kurulunca çok mutlu oldum. Hocalarımız bize büyük destek veriyor. Kendi şehrimizi temsil ettiğimiz için ayrıca gururluyuz. U17'de bölge şampiyonu olduk. Şimdi ise Kadınlar 3. Ligi'nde ilk maçımıza çıkacağız. Takım olarak güzel işler başaracağımıza inanıyoruz. Antrenmanlarımız yoğun geçiyor. Erzurum'un soğuk havasında çalışmak kolay değil ama buna rağmen çok iyi hazırlanıyoruz. Benim hedefim daha iyi seviyelere gelmek, kendimi geliştirmek ve daha büyük takımlarda forma giymek. Hem takım olarak hem bireysel anlamda sürekli ilerlemek istiyoruz" dedi.

Rabia Demirtaş: "Takımıma ve hocalarıma güveniyorum"



Takım kaptanı Rabia Demirtaş da Erzurum'da kadın futbol takımının kurulmasının önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Bu yıl Erzurum'da kadın futbol takımının kurulması bizim adımıza çok önemli oldu. Takımı zorlu şartlarda kurduk ama çok emek verdik. Cumartesi günü sezonun ilk maçına çıkacağız. Güzel bir sezon geçirmek istiyoruz. Takımıma ve hocalarıma güveniyorum. Futbola başlamak benim için kolay olmadı. Özellikle ailelerin 'Kadın futbol mu oynar'' düşüncesini kırmak gerekiyordu. Biz aslında bunun için mücadele ettik. Şimdi kadın futboluna bakış açısının değişmeye başladığını görüyoruz. İnsanlar artık daha fazla destek oluyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Metin Yıldırım: "Hedefimiz kadın futbolunun Erzurum'da daha da yaygınlaşması"



Kulüp antrenörü Metin Yıldırım ise kadın futbolunu Erzurum'da daha yaygın hale getirmek istediklerini dile getirerek, "Öncelikle U17 takımıyla başladık. Orada elde ettiğimiz başarıların ardından neden bir kadın takımı kurulmasın diye düşündük ve 3. Lig seviyesinde takım kurduk. Cumartesi günü ilk maçımıza çıkacağız. Rizespor deplasmanında mücadele edeceğiz. U17'de aldığımız başarıları burada da sürdürmek istiyoruz. Takımımız yeni kurulmasına rağmen oyuncularımızın özverisi gerçekten çok büyük. Soğuk hava şartlarına rağmen antrenmanlara yoğun katılım oluyor. Her çalışmamız yaklaşık 25-30 kişiyle geçiyor. Bu da kadın futboluna olan ilgiyi gösteriyor. Erzurum'da yıllardır 'Kadın futbol mu oynar'' şeklinde bir algı vardı. Biz bu algının artık kırıldığını düşünüyoruz. Aileler çocuklarını antrenmanlara getirmeye başladı. Küçük yaş gruplarında da ilgi artıyor. Bizim en büyük hedefimiz kadın futbolunun Erzurum'da daha da yaygınlaşması. Şu an şehrin tek kadın futbol takımıyız ama ilerleyen süreçte daha fazla takımın kurulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ne yaptı, ne ettiyse Davinson Sanchez'i kazanamadı. Bunun üzerine yönetime "van Dijk'i alıyorsak, gönderelim" raporu verdi

06.05.2026 17:49:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi
Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ne yaptı, ne ettiyse Davinson Sanchez'i kazanamadı. Bunun üzerine yönetime "van Dijk'i alıyorsak, gönderelim" raporu verdi. Başkan Dursun Özbek ise daha sezon başında 30 yaşındaki oyuncuya 3 yıllığına hem de yüzde 30 zamla sözleşme imzalanmasına onay veren Buruk'a sert çıktı: Sözleşme zammına onay veren sendin, oyuncuyu kazanacak olan da sensin.






Davinson Sanchez bu sezona kadar Galatasaray'da "duvar" gibiydi. Gelen çarpıyor, giden yıkılıyordu. Ta ki 15 Ağustos 2025'te sözleşmesinin yenilendiği açıklanana kadar. Hem 2028-29 sezonu sonuna kadar süre, hem de 4.5 milyon Euro maaşın üstüne yüzde 30 zammın yer aldığı sözleşmeyi kaptı. O günden sonra Kolombiyalı oyuncu sürekli geri gitmeye başladı. Davinson'un "istop" etmesiyle ilgili bomba bir de iddia var:

- Virgil van Dijk'le anlaşma yapıldı. Davinson'u yedek kalma korkusu sardı.






VAN DIKJ YÜZÜNDEN KRİZ ÇIKTI

Ancak Okan Buruk iddiaların aksine Ağustos ayındaki zamlı sözleşme sonrası Davinson'un yaşadığı düşüşü "konfor alanı sendromu" olarak yorumladı. 4.5 milyon Euro üzerine gelen %30 zam, oyuncuda "başardım" hissi yarattığını savundu. Yardımcılarıyla paylaştı.






Buruk eski agresifliğini ve çizgi savunmasındaki zamanlamasını geri kazanması için Davinson'a ekstra fiziksel yükleme de yaptı, psikolojik olarak destek de oldu. Ancak sonuç sıfır.






NE YAPTIYSA BAŞARILI OLAMADI

Bunun üzerine Buruk sözleşme zammı sonrası düşüş yaşandığı tespiti yaptırdı. Antrenman verilerinde ve maç içindeki özellikle mücadele istatistiklerinde belirlenen baremin altında kaldığını Davinson'a gösterdi. "Cezai yaptırım" tehdidi savurdu. Bu da işe yaramadı. Yönetimle görüşerek "performans odaklı disiplin yönetmeliğini" hatırlattı. Ancak şampiyonluk yarışında ceza kesilmedi.






6 MİLYON EURO'NUN ÜZERİNDE MAAŞ

Tüm bunlara rağmen Davinson'dan bir geri dönüş alınamadı. Okan Buruk da yönetime yeni raporunu sundu: "van Dijk transferini tamamlarsak Davinson'ı gönderelim" dedi.

Ancak maaşı 6 milyon Euro'yu aşan 30 yaşına gelmiş bir stoperi hem de 3 sezon daha sözleşmesi varken göndermek yönetim için "imkansız görev" gibi. Bu yüzden Dursun Özbek, Okan Buruk'a, "sözleşme zammına onay veren sendin, oyuncuyu kazanacak olan da sensin" karşılığını verdi.

Galatasaray'dan yılda 40 milyon dolarlık proje

Fenerbahçe, EuroLeague'de kalmayı tercih etti.  Hali hazırda şampiyon olduğu halde 7-8 milyon Euro kazanan sarı-lacivertliler yeni sistemle 15 milyon Euro'ya kadar rakam kazanabilecek

06.05.2026 17:42:00
Haber Merkezi
Galatasaray'dan yılda 40 milyon dolarlık proje
Galatasaray'dan yılda 40 milyon dolarlık proje
Fenerbahçe, EuroLeague'de kalmayı tercih etti.  Hali hazırda şampiyon olduğu halde 7-8 milyon Euro kazanan sarı-lacivertliler yeni sistemle 15 milyon Euro'ya kadar rakam kazanabilecek. Ancak ABD'lilerin "NBA Europe'a katıl" diye bastırdıkları Galatasaray yeni proje sayesinde potada da para basmaya başlayacak. Kurucu üyeler arasında yer alarak yılda 35-40 milyon Euro'yu kasaya koyacak.






NBA Europe projesi 2027 Ekim ayında başlaması planlanan 12'si kurucu ve daimi üye olmak üzere 16 takımlı bir sistem olarak planlanıyor. 2026 yılı Mayıs ayı itibarıyla Galatasaray'ın da aralarında bulunduğu kurucu üyeler ve hedef pazarlar netleşmeye başladı.






Zaten Başkan Dursun Özbek de bunu açıklamıştı:

- NBA Europe kuruluyor, bizi ziyaret edip 'sizi aramızda görmek istiyoruz' dediler. 'Neden biz?' dedim, bana 'tesisleşmeye önem veriyorsunuz ve şampiyonluk kutlamanızdaki görüntüleriniz bize geldi, yağmurda 1 milyon taraftarınız vardı' dediler. Biz taraftarlarımızla birlikte yürüyoruz.






DEVLERLE BERABER KURUCULAR ARASINDA

Kurucuları arasında Galatasaray dışında Bayern, PSG, Olimpia Milano, London Lions, Real Madrid ve Panathinaikos'un olacağı NBA Europe için NBA ve FIBA'nın hedeflediği potansiyel medya değeri 20 milyar dolar. Bu potansiyele ulaşışması durumunda, Galatasaray'ın da aralarında yer alacağı kurucular sadece yayın ve merkezi pazarlama havuzundan yıllık 15 ila 25 milyon dolar arasında "ayak bastı" parası alarak sezona başlayacaklar.






AYAK BASTI PARASI BİLE 10-15 MİLYON DOLAR

NBA sistemine kurucu olarak gireceği için Galatasaray, forma göğüs sponsorluğu ve arena isim hakkı gibi kalemlerden de yıllık ekstra 10-15 milyon dolar ekstra gelir elde edecek.

Zaten Aslantepe'de yapılacak basketbol salonu için daha şimdiden NBA'in aracılığı ile ABD'den bir kaç sponsorla görüşmeler başladı bile.

Maç günü gelirleri için yıllık 5 ile 8 milyon dolar gibi bir rakamın konuşulduğu ortamda Galatasaray'ın yıllık kazancının basketbolda 35-40 milyon dolar bandına kadar yükselmesi işten bile değil.






FENERBAHÇE ÇOK GERİDE KALACAK

Yeni yapılan anlaşmayla beraber Fenerbahçe'nin Euroleague'den (yayın, galibiyet ve sıralama dahil) elde edeceği toplam yıllık gelirin yeni dönemde 10 ile 15 milyon Euro bandına doğru evrileceği hesaplanıyor.

Sarı-lacivertliler geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayarak 1.8 milyon Euro'nun üzerine yayın ve ticari havuz paylarıyla 7.5 milyon Euro civarında bir gelir elde etti.

Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı

Galatasaray tribünleri Icardi'ye veda için Antalyaspor maçında uzun süre konuşulacak bir organizasyon hazırlığında

06.05.2026 17:41:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı
Galatasaray'da Icardi'ye dillere destan veda hazırlığı
Galatasaray tribünleri Icardi'ye veda için Antalyaspor maçında uzun süre konuşulacak bir organizasyon hazırlığında.

Amedspor'un da şartları zorladığı Mauro Icardi için Latin Amerika'dan ve Avrupa'dan da bazı takımlar takipte...







Tek gerçek ise Mauro Icardi'nin gelecek sezon Galatasaray forması giymeyecek olması. Ancak bu Süper Lig'de devam etmeyecek anlamına gelmiyor. 






Bu arada Antalyaspor maçı yalnızca bir şampiyonluk maçı değil; aynı zamanda Icardi'ye de bir veda maçı niteliğinde olacak. 






Taraftar grupları daha şimdiden Icardi için unutulmayacak bir veda töreni hazırlıyor. Gelen bilgilere göre soğuk kanlılığı ile tanınan Arjantinli yıldız bile maçtan sonra göz yaşlarını tutamayacak. Öyle dokunaklı bir veda olacak. 






Icardi'nin Galatasaray ile özdeşleşen figürüne yakışır koreografiler ve besteler hazırlandığı konuşuluyor.

Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek

Beşiktaş bir anda karıştı. Sergen Yalçın, 'sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal' diyerek Konyaspor hezimetinde sorumluluk paylaşımı istedi

06.05.2026 17:17:00
Haber Merkezi
Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek
Serdal Adalı'nın istifa kararı! Sergen Yalçın ikiletmeyecek
Beşiktaş bir anda karıştı. Sergen Yalçın, 'sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal' diyerek Konyaspor hezimetinde sorumluluk paylaşımı istedi.

Ancak Serdal Adalı ve yönetimi istifa etmeyecek. Sergen Yalçın bırakırsa da 'dur' demeyecek.







Sergen Yalçın'ın Konyaspor maçından sonra yaptığı açıklamalar, "dobracı" tavrının devamı oldu. Satır aralarını Beşiktaş ve Türk futbolu dinamikleriyle okuduğumuzda ise durum bambaşka.






Sergen Yalçın, "sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal" ifadesiyle işin bittiğini itiraf etti. Ancak başarısızlığın faturasının sadece kendisine değil, yönetime de kesilmesini istedi. Yönetimle arasındaki "kan uyuşmazlığını" itiraf etti.






Bazılarına göre "başka yönetimle çalışmak istiyor" bazılarına göre de, "mevcut şartlar ve vizyonla sürdürülebilirlik kalmadı" mesajını vermeyi istedi. 






Yalçın'ın bu sözlerinden sonra Serdal Adalı yönetiminin de istifa kararı alabileceği konuşuluyordu. Ancak yönetim şu an için istifa ya da benzeri bir karar almayı düşünmüyor.  Yalçın istifa ederse kabul etmeyi planlıyor.

Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi

Konyaspor yenilgisinden sonra '2 hafta kala bırakırsak ayıp olur' diyen Sergen Yalçın'ın 'profesyonellik' yapmadığı aslında 'işim artık bitti, sadece etik olarak buradayım' demek istediği iddia edildi 

06.05.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi
Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi
Konyaspor hezimetinden sonra '2 hafta kala bırakırsak ayıp olur' diyen Sergen Yalçın'ın 'profesyonellik' yapmadığı aslında 'işim artık bitti, sadece etik olarak buradayım' demek istediği iddia edildi. Yalçın'ın zihinsel olarak istifa ettiği ancak tazminat beklediği de Beşiktaş camiasında konuşulmaya başlandı.






Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Konyaspor faciasından sonra yaptığı açıklamalarla "açık kapı" bıraktı. Topu yönetime atmaktan da çekinmedi:






- Taraftar istifa diye bağırabilir. Başarısızlıkta sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal. 2 maçı oynamak zorundayız.

- Ayıp olur 2 hafta kala bırakırsak. Taraftarımız bırakmamı istiyorsa bırakırız. Hiç ondan yana şüpheniz olmasın.






Yalçın bu sözlerle sorumluluğu tek başına üzerine almayıp yanına yönetimi de ekledi. Serdal Adalı ve ekibini de ateşe ateşe attı. "Bu takımı ben kurmadım" demedi. Daha önce defalarca söylemişti. Ortam sıcakken kadro planlamasını şikayet etmedi. Ancak istifa denince "ederim" demeye getirdi.






"2 hafta kala bırakırsak ayıp olur" sözü ise profesyonellik olarak algılanmadı. Pek çoklarına göre "işim atık bitti, sadece etik olarak buradayım" anlamı çıkıyor.






İddialara göre bu söylemiyle Sergen Yalçın, zihinsel olarak takımla bağını kopardığını ancak tazminat veya prestij gibi sebeplerden dolayı sezon sonunu beklediğinin göstergesi anlamına geliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.