logo
05 HAZİRAN 2026

Denizlispor toparlanacak

Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Çetin, "İki golcümüz sakat. Sapunaru, kart cezalısı olduğu için oynayamadı. Hepsi üst üste gelince maalesef böyle bir durum oldu. Yine de oyuncularımız canla başla mücadele etti. İnşallah toparlayacağız" dedi

04.11.2019 00:00:00
Denizlispor toparlanacak
Denizlispor toparlanacak
Süper Lig'in 10. haftasında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'a 2-0 yenilen Yukatel Denizlispor'da kulüp başkanı Ali Çetin, dünkü karşılaşmada kötü bir futbol ortaya koyduklarını, takımdaki eksiklerin kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Kulüp başkanı Çetin, yaptığı açıklamada, sahalarında yenilmenin, "kötü bir duygu" olduğunu belirtti. Takıma ve teknik heyete güvendiğini, gelecek maçlarda toparlanıp hak ettikleri yerlere geleceklerine inandığını aktaran Çetin, galip gelmeyi herkesten çok istediğini dile getirdi.

Takımda sakatlığı bulunan Oscar Estupinan ve Hugo Rodallega ile kart cezalısı Cristian Sapunaru'nun bulunmayışının etkisini hissettiklerini anlatan Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: "İki golcümüz sakat. Sapunaru, kart cezalısı olduğu için oynayamadı. Hepsi üst üste gelince maalesef böyle bir durum oldu. Yine de oyuncularımız canla başla mücadele etti. İnşallah toparlayacağız. Bizim çok kötü bir durumumuz yok. 11 puanımız var. Sıralamada da kötü durumda değiliz ama aradaki puan farkı açılmaya başladı. Onun için bir önce toparlanıp önümüze bakmamız lazım. Takımın performans olarak durumu daha iyiye gidiyor ama dünkü maçta çok kötü bir futbol oynamadık. Ciddi eksiklerimiz vardı. 3 oyuncumuz olmayınca tabii ki bu bizi zorladı."

Teknik direktör Mehmet Özdilek'e güvendiğine dikkati çeken Çetin, uzun aradan sonra yükseldikleri Süper Lig'de kalıcı olacaklarını ifade etti.

"Kazanmaya başlayınca onlarla yine sarmaş dolaş devam ederiz"

Başkan Ali Çetin, taraftarın tepkisine değinerek, şu değerlendirmede bulundu: "Maçta tribünlerden 'istifa' sesleri geldi. Görevimizin başındayız. Onların kendi düşünceleri. Burada bizim düşüncelerimiz önemli. Onların söylemesiyle biz istifa etmeyiz. Biz dimdik işimizin başındayız. İleride biz maçları kazanınca o işin tersine döneceğine inanıyorum. Hepsi bizim kardeşimiz. Karda kışta bizi bu güne kadar taşıdılar. Hiç yalnız bırakmıyorlar. Bunlar olacak. Doğal karşılıyorum. İnşallah maçları kazanmaya başlayınca onlarla yine sarmaş dolaş devam ederiz."

Eski futbolcular dahil hiçbir oyuncuya borçlarının bulunmadığını kaydeden Çetin, dün 6 milyon lira ödeme yaptıklarını ve bu konuda Türkiye'de örnek kulüplerin başında geldiklerini sözlerine ekledi.



Erman Toroğlu beraat etti

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada Toroğlu "Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum" dedi. Kararını açıklayan hakim Toroğlu'nun beraatine hükmetti

05.06.2026 14:20:00 / Güncelleme: 05.06.2026 14:20:50
İhlas Haber Ajansı
Erman Toroğlu beraat etti
Erman Toroğlu beraat etti
Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmaya başlandı.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Erman Toroğlu ile avukatı Ezgi Toroğlu katıldı. Duruşmada müşteki avukatı da hazır bulundu.

"Ben neden burada olduğumu anlayamadım"

Erman Toroğlu duruşmada "Ortalama gelirim 600-700 bin. Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum. Bende bilmiyorum, herkes merak ediyor o 'sakın ha' ne bilmiyorum. Hala 'sakın ha' ne bilmiyorum" dedi.

Toroğlu savunmasının devamında "Futbol Federasyonu Başkanı herhangi bir yalanlamada bulunmamıştır, şikayetçi olmamıştır. Futbol Federasyonu Başkanı bana mesaj attı. 'Erman Hocam, seni seviyorum. Mağdur olmanı istemiyorum. Bunu gerektiği zaman açıklayacağım' dedi. Bunu da burada ilk defa açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

Avukatı ise Erman Toroğlu'nun beraatini istedi.

Ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan hakim ise Erman Toroğlu'nun beraatine karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki", Erman Toroğlu ise "şüpheli" olarak yer aldı. İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında bir görüşme gerçekleştiği ve bu görüşmede bazı başlıkların ele alındığı yönündeki açıklamalarının soruşturma konusu yapıldığı belirtildi. Savcılık, bu ifadelerin kamu düzeniyle ilgili olarak gerçeğe aykırı bilgi niteliği taşıdığı, kamu kurumlarına olan güveni zedeleyebileceği ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasına yol açabileceği değerlendirmesini yaptı. İddianamede ayrıca, Toroğlu'nun söz konusu beyanlarıyla toplumda endişe, korku veya panik oluşmasına neden olmayı amaçladığı, ifadelerin geniş kitlelere ulaşabilir nitelikte olması sebebiyle de "aleniyet" şartının gerçekleştiği ifade edildi. Toroğlu'nun, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep 

Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı

Al-Nassr ile sözleşme yenileme görüşmeleri tıkanan ve Suudi Arabistan macerasını sonlandırma kararı alan dünyaca ünlü Hırvat orta saha oyuncusu Marcelo Brozović, menajerine Avrupa'ya dönüş talimatı verdi. Beşiktaş fırsatı değerlendirmek için devreye girdi. Jorge Jesus'un ayrılığı ve kulüpteki taktiksel değişimlerin ardından boşa çıkan 31 yaşındaki tecrübeli yıldız, 30 Haziran itibarıyla bonservisini eline alıyor

05.06.2026 12:22:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmaya çalışan Beşiktaş'ın gündemine, Suudi Arabistan'dan ayrılması gündemde olan Marcelo Brozović geldi.

Al-Midan Al-Riyadi gazetesinin haberine göre; Al-Nassr, iki taraf arasında yürütülen sözleşme yenileme görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine Brozović ile yolları ayırma kararı aldı.






JESUS GİDİNCE ORTADA KALDI

Gelen bilgilere göre, taraflar arasındaki yeni sözleşme müzakereleri tamamen durmuş vaziyette. Bu ayrılık kararında kulüpteki taktiksel değişikliklerin yanı sıra, teknik direktör Jorge Jesus'un ayrılması gibi kritik faktörlerin de büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz sezon Al-Nassr orta sahasının merkezinde adeta bir maestro görevi gören ve takımın en kilit ismi olan 31 yaşındaki futbolcu, yaşanan bu gelişmelerin ardından rotayı yeniden eski kıtaya çevirdi.






30 HAZİRAN'DA SERBEST OYUNCU

Suudi Arabistan macerasını noktalamaya hazırlanan Hırvat yıldızın, Avrupa'ya geri dönmek istediği ve menajerine mevcut yaz transfer döneminde gelebilecek uygun teklifleri değerlendirmesi için tam yetki verdiği öğrenildi.






Beşiktaş'ın iştahını kabartan en önemli detay ise oyuncunun sözleşme durumu. Brozović'in Al-Nassr ile olan kontratı resmi olarak 30 Haziran'da sona eriyor.

Bu tarihten itibaren deneyimli orta saha, herhangi bir kulübe bonservis bedeli olmaksızın, serbest oyuncu statüsünde imza atabilecek.

Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız

Serkan Reçber’in ardından efsane teknik adam Sergen Yalçın’ın da Amedspor’un başına geçeceği iddiası futbol dünyasını sarsarken, dev operasyonun transfer listesi de sızdı. Beşiktaş’ın scouting hafızasını Diyarbakır’a taşıyan Reçber’in, Yalçın’ın onayıyla dünya yıldızları Yann Sommer ve Stefan de Vrij’in yanı sıra Türk futbolunun önemli isimleri Cengiz Ünder ve Gökhan Sazdağı'nı da Güneydoğu ekibine kazandırmak için düğmeye bastığı ileri sürüldü

05.06.2026 12:11:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor, Türk futbolunun en sansasyonel operasyonlarından birine imza atmaya hazırlanıyor. Beşiktaş'taki görevinden ayrılır ayrılmaz Diyarbakır ekibine imza atan Sportif Direktör Serkan Reçber'in, siyah-beyazlı kulübün tüm transfer hafızasını ve scouting listesini Amedspor'a taşıdığı iddia ediliyordu. Kulislerde ise teknik direktörlük koltuğu için Sergen Yalçın'ın adı geçiyor.






VİZYON PROJESİ OLACAK GİBİ

Yalçın'ın isteği doğrultusunda önden giderek Amedspor'un sportif direktörlüğünü üstlenen Reçber, dünya çapındaki yıldızlar ve gelecek vaat eden potansiyelli gençlerden oluşan o meşhur listeyi devreye soktu. Hazırlanan bu vizyon projenin ve transferlerin gerçekleşmesi halinde, Sergen Yalçın da projenin başına geçmek için resmi imzayı atacak.






4 YILDIZ BİRDEN AMEDSPOR'A

Serkan Reçber'in Beşiktaş döneminden beri yakından takip ettiği ve siyah-beyazlıların transfer masasında olan dünyaca ünlü isimlerin, Sergen Yalçın hamlesiyle birlikte Amedspor'a kazandırılacağı ileri sürüldü.

İşte Amedspor'un radarına girdiği iddia edilen o isimler:

- Yann Sommer
- Stefan de Vrij
- Cengiz Ünder
- Gökhan Sazdağı






TRANSFER ŞOVUNA SAHNE OLABİLİR

Beşiktaş'ın scouting hafızasını tamamen Amedspor'un hizmetine sunan Serkan Reçber'in, Sergen Yalçın'ın "evet" demesini sağlayacak rüya gibi bir kadro kurmak için şimdiden düğmeye bastığı belirtiliyor. Diyarbakır ekibinin Süper Lig'deki ilk sezonunda nasıl bir transfer şovu yapacağı şimdiden merak konusu.

Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak

Anayasa Mahkemesi’nin TFF hukuk kurullarını iptal etmesinin ardından Türk futbolunda tarihi bir kriz patlak verdi 

05.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak
Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TFF hukuk kurullarını "bağımsız değil" diyerek iptal etmesinin ardından Türk futbolunda tarihi bir kriz patlak verdi. Fenerbahçe'nin başında olduğu dönemde aldığı cezalara itiraz eden dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, TFF'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet etti. AİHM'in başvuruyu kabul edip Türkiye'den savunma istemesi, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun uyardığı "Milli Takım ve kulüplerin Avrupa'dan men edilmesi, transfer sisteminin kapatılması" gibi felaket senaryolarının fitilini ateşledi.






Türk futbolu, tarihinin en büyük uluslararası yaptırım kriziyle karşı karşıya... Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TFF hukuk kurullarının bağımsız olmadığı gerekçesiyle verdiği iptal kararının yankıları sürerken, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho'nun Strasbourg'dan (AİHM) başlattığı hukuk taarruzu, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun uyardığı "felaket senaryolarını" gerçeğe dönüştürmek üzere.






TÜRKİYE'DEN SAVUNMA İSTENECEK

Mourinho'nun açtığı dava, AYM'nin içeride verdiği "TFF kurulları bağımsız değildir" tescilini uluslararası arenaya taşıyarak FIFA ve UEFA'nın Türkiye'ye tarihi cezalar vermesinin önünü açabilir.

İddialara göre Mourinho'nun "İfade özgürlüğüm ihlal edildi, TFF kurulları bağımsız ve tarafsız değil, gerekçeli karar bile bana tebliğ edilmedi" diyerek yaptığı başvuru AİHM tarafından kabul edilebilir bulundu. Türkiye'den resmi savunma istendi. Mourinho gibi dünya çapında bir markanın bu hamlesi, spot ışıklarını tamamen Türk futbolunun yönetim krizine çevirebilir.






KURULLAR TARAFSIZ OLMAMAKLA SUÇLANIYORDU

Mourinho'nun AİHM'deki haklılık payını, bizzat Türkiye'nin en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesi tescilledi. AYM, TFF Kanunu'nda yer alan Tahkim, PFDK ve UÇK gibi kurulların atanma yöntemini Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Gerekçe ise tam da Mourinho'nun iddia ettiği şey:

- Bu kurulların üyelerini TFF Yönetim Kurulu atıyor, dolayısıyla bağımsız ve tarafsız değiller.






HACIOSMANOĞLU'NUN KORKTUĞU BAŞINA GELEBİLİR

AYM'nin bu kararı ile Mourinho'nun AİHM başvurusu yan yana geldiğinde, TFF'nin uluslararası hukuk karşısında savunma yapacak alanı neredeyse kalmadı.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, AYM'nin gerekçeli raporundaki teknik ifadelerin dış dünyaya sızmasından büyük endişe duyuyordu. AA'ya yaptığı açıklamada, "Oradaki raporda çok atıflar var. Onlardan UEFA ve FIFA'nın haberi olursa bizi uzun süre askıya alırlar. TFF özerktir, UEFA ve FIFA'ya bağlıdır" diyerek tehlikenin büyüklüğünü itiraf etmişti.






FIFA'DAN 4 CEZA GÜNDEME GELEBİLİR

Ancak Mourinho'nun AİHM davasıyla birlikte, Hacıosmanoğlu'nun saklamaya çalıştığı bu yapısal sorun artık tüm dünyanın gözü önüne serildi. UEFA ve FIFA'nın bu durumdan "haberdar olmama" ihtimali tamamen ortadan kalktı.

FIFA ve UEFA statülerine göre, ulusal federasyonların devletten ve yargıdan bağımsız, "tam özerk" olması şarttır. Mourinho'nun davası "üçüncü taraf müdahalesi" veya "özerkliğin kaybı" olarak değerlendirilirse kapıdaki cezalar şunlar:






- A Milli Takımımızın uluslararası turnuvalardan (Dünya Kupası, EURO 2028) men edilmesi ve üyeliğin askıya alınması.

- Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi devlerin Avrupa kupalarından (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi) çıkarılması.

- Uluslararası transfer sisteminin (TMS) kapatılarak kulüplerin yurt dışından oyuncu getirmesinin tamamen engellenmesi.

- UEFA ve FIFA'dan gelen milyonlarca Euro'luk gelirlerin durdurulması.






MOURINHO SÜREC SIKINTI OLABİLİR

TFF yönetimi, Mourinho'nun AİHM'de açtığı bu büyük gediği kapatmak ve FIFA'nın "dış müdahale" argümanını boşa çıkarmak için Haziran ayındaki Mali Genel Kurul'da acil bir tüzük değişikliğine gitmeyi planlıyor.

Kurulların artık atamayla değil, seçimle göreve gelmesi sağlanarak Türk futbolu uçurumun kenarından döndürülmeye çalışılacak. Ancak o zamana kadar Mourinho'nun başlattığı bu süreç, Türk futbolunun canını çok ciddi şekilde yakmaya aday görünüyor.

Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı

Fenerbahçe’de kongre öncesi vites yükselten başkan adayı Hakan Safi transferde adeta çıldırdı... Inter’in yıldızı Hakan Çalhanoğlu’na, İtalya’da kazandığının tam iki katına denk gelen, bonuslarla birlikte yıllık 15 milyon Euro’luk "inanılmaz" bir teklif sunarak ezeli rakip Galatasaray’a da tarihi bir transfer çalımı atmaya hazırlanıyor

05.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı
Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı
Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak kritik başkanlık seçimi öncesinde adaylardan Hakan Safi, transfer piyasasını adeta ateşe verdi. Seçilmesi halinde "tarihin en iddialı kadrosunu" kurma sözü veren Safi'nin gizli yürüttüğü operasyonun detayları ortaya dökülmeye devam ediyor.






Inter'in yıldız orta saha oyuncusu ve A Milli Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu iddialara göre, Bologna maçı kadrosundan "özel izinle" ayrıldığı hafta sonu, İstanbul'da Hakan Safi ve kurmaylarıyla masaya oturdu.






THURAM'LA BERABER İZNİ DEĞERLENDİRDİ

Inter Teknik Direktörü Cristian Chivu, yaklaşan Dünya Kupası öncesinde fiziksel ve zihinsel olarak toparlanabilmesi adına Marcus Thuram ve Hakan Çalhanoğlu'na kadrodan "ayrılma" ve dinlenme hakkı tanıdı. Bu nedenle Fransız forvet ile Türk orta saha oyuncusu Bologna deplasmanına götürülmedi.

Bu iki yıldızın aksine, takımın kaptanlarından Lautaro Martinez ise verilen izin imkanını kullanmadı ve son maça kadar Inter'i yalnız bırakmayarak sahaya çıktı.






GALATASARAY'DAN ÇOK YÜKSEK

Herkes Hakan Çalhanoğlu'nun Bologna maçında neden olmadığını tartışırken, milli futbolcunun bu boşlukta İstanbul'da olduğu ve Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi ile gizlice buluştuğu iddia edildi.

Hakan Safi'nin Hakan Çalhanoğlu'nu sarı-lacivertli renklere bağlamak için hazırladığı maddi paket adeta dudak uçuklatıyor. İşte konuşulan o rakamlar:

- Hakan Safi, yıldız oyuncuya Inter'de kazandığı net ücretin tam iki katını, bonuslarla birlikte 15 milyon Euro seviyesini bulan dev bir paket halinde sundu.

- Hakan'ın çocukluk aşkı olduğu bilinen ve uzun süredir transferi için nabız yoklayan Galatasaray'ın teklif ettiğinden neredeyse 5-6 milyon Euro daha fazla bir rakam masaya konuldu.






BONUSLAR ÇOK KOLAY

Safi'nin sunduğu teklifte tecrübeli maestronun aklını çelen en büyük unsur ise sözleşmeye eklenen bonusların "ulaşılabilirliği" oldu.

Sözleşmenin garanti ücret kısmı 5 milyon Euro net olarak belirlense de, toplam paketi 15 milyon Euro'ya tamamlayan bonus maddelerinin ağırlığı hiçbir zor şart içermiyor.

Maddeler arasında; "Sadece 5 maçta forma giymesi" veya "Sezon boyunca toplamda 10 kez maç kadrosuna dahil edilmesi" gibi tamamlanması neredeyse kesin olan şartlar bile yer alıyor.

Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı

Trabzonspor’un Roma ve Benfica gibi dünya devlerini saf dışı bırakarak kulüp tarihinin transfer rekoruyla kadrosuna kattığı 22 yaşındaki Portekizli süper yetenek Noah Saviolo, tarzıyla İbrahim Yattara’yı hatırlatıyor. "Dik Oyunun" efsanesi gibi öngörülemez sihirbazlık genlerine sahip olan Saviolo, Nwakaeme’nin ağırbaşlı, güce ve akla dayalı set oyununun aksine, patlayıcı sürati ve adam eksiltme becerisiyle kanatlarda tam bir fırtına etkisi yaratmaya hazır.

05.06.2026 12:01:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı
Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı
Trabzonspor, transfer piyasasını altüst edecek yılın bombasını patlattı. Bordo-mavililer, uzun süredir scout ekibinin takibinde olan ve teknik direktör Fatih Tekke'nin kadrosunda görmeyi çok istediği Portekizli kanat oyuncusu Noah Saviolo'nun transferini bitirdi. Roma ve Benfica gibi Avrupa devlerinin resmi teklif yaptığı 22 yaşındaki yıldız, Fatih Tekke faktörü ve bordo-mavili yönetimin kararlı duruşuyla "Trabzonspor" dedi.






EN PAHALI TRANSFER OLACAK

Guimarães ile yürütülen çetin pazarlıklarda el sıkışan Trabzonspor yönetimi, bu transfer için Portekiz kulübüne 11.5 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli ödeyecek.

Sonraki satıştan pay ve başarı bonuslarını da içeren bu tarihi paketle birlikte Saviolo, Ernest Muçi'ye ait olan rekoru kırarak Trabzonspor tarihinin en pahalı transferi unvanını eline geçirdi. Yönetim, bu dev rakamı sadece bir takviye değil, ilerleyen yıllarda kulübe büyük sermaye kazandıracak bir "yatırım hamlesi" olarak görüyor.






SİHİRBAZLIK GENLERİ VAR

Saviolo'nun transfer gündemine girmesiyle birlikte Trabzonspor taraftar forumları ve sosyal medya adeta alev aldı. YouTube ve TikTok'ta oyuncunun yetenek videolarını izleyen futbolseverler, "Aranan kan bulundu, yeni Yattara geliyor" yorumlarında birleşti.

Hızı, patlayıcı gücü ve bire bir pozisyonlarda beklerin adeta başını döndüren çalım repertuarıyla tam bir tribün oyuncusu olan Saviolo, Anthony Nwakaeme'nin akıl dolu set oyunundan ziyade, İbrahim Yattara'nın o dikine giden, öngörülemez ve seyir zevki yüksek sihirbazlık genlerini taşıyor.






ASLINDA BELÇİKA DOĞUMLU

Belçika doğumlu olan ancak milli takım tercihini Portekiz'den yana kullanarak Portekiz U-21 takımının değişilmez ismi haline gelen Saviolo, çok kültürlü yapısıyla da tam bir medya ikonu. Anderlecht ve Lille gibi Avrupa'nın elit futbol akademilerinde eğitim alan 1,81 boyundaki sol kanat, geride bıraktığımız sezonda Portekiz Ligi'nde sergilediği 2 gol ve 8 asistlik performansla dikkatleri üzerine çekmişti.

Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu

05.06.2026 11:42:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu. Bordo-mavililer, oyuncunun bonservisi için Benfica ile anlaşma sağlarken, futbolcuyla da 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre Trabzonspor, Sidny Lopes Cabral'ın kesin transferi için Benfica'ya 7 milyon Euro sözleşme fesih bedeli ödeyecek.

Söz konusu bedelin 3 taksit halinde gerçekleştirileceği belirtildi. Anlaşmada ayrıca sonraki satıştan pay maddesi de yer aldı. Buna göre bordo-mavili kulüp, futbolcunun gelecekte başka bir takıma transfer olması halinde elde edilecek bonservis gelirinden, Benfica'ya ödenen veya ödenecek tutarlar düşüldükten sonra kalan miktarın yüzde 20'sini Portekiz ekibine verecek.

Karadeniz temsilcisi, oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığını da açıkladı. Yapılan anlaşmaya göre Sidny Lopes Cabral'a her sezon için 1 milyon 300 bin Euro garanti ücret ödenecek. Ayrıca futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 5'i oranında menajerlik hizmet bedeli ödemesi yapılacak.

Trabzonspor'un gelecek vadeden oyuncular arasındaki önemli isimlerden biri olarak gösterilen Cabral transferiyle yeni sezon kadro yapılanmasında önemli bir adım attığı değerlendiriliyor.

Jhon Duran kıymete bindi!

Mauro Icardi’nin yerine elit bir golcü arayan Galatasaray’da, parçalıyı giymek için adeta kapıda yatan Jhon Durán transferi bir anda bambaşka bir boyuta taşındı

05.06.2026 11:05:00
Haber Merkezi
Jhon Duran kıymete bindi!
Jhon Duran kıymete bindi!
Mauro Icardi'nin yerine elit bir golcü arayan Galatasaray'da, parçalıyı giymek için adeta kapıda yatan Jhon Durán transferi bir anda bambaşka bir boyuta taşındı.

Fenerbahçe'nin başkanlık seçiminde Luis Suárez'in büyük vaat olarak masaya sürülmesi, 5 milyon Euro maaşla gelmeye hazır olan 22 yaşındaki Jhon Durán'ın bir anda kıymete binmesine neden oldu.







Süper Lig'de yaz transferi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Kolombiyalı yıldızları tokuşturmasıyla alev aldı. Ayrılması beklenen Mauro Icardi'nin yerine yıkıcı bir güç eklemek isteyen Galatasaray, "parçalıyı" giymek için çıldıran Jhon Duran için burun kıvırıyor.

Taraftarın da ilk etapta mesafeli durduğu Duran ismi, Fenerbahçe'deki başkanlık yarışı sürecinde Luis Suarez'in (Sporting) Hakan Safi tarafından seçim vaadi olarak masaya sürülmesiyle bir anda "kıymetli" oldu.







AKILLANMASI GEREKTİĞİ KABUL EDİLİYOR

Aslında Duran sorunlu bir tip... Geçen sezon Fenerbahçe'de oynarken hepimiz şahit olduk. Ancak yeteneklerine kimsenin diyeceği yok. Yeteneklerine ihanet etmenin cezasını ise Kolombiya Milli Takımıyla, Dünya Kupasının dışında kalarak çeken Jhon Duran buna rağmen ülkesi Kolombiya'da hala daha "akıllanırsa" ülkenin hatta Güney Amerika'nın en yetenekli santrforu olarak kabul ediliyor.







ÖĞRENMESİ GEREKENLER VAR

Kolombiya spor panellerinde (Steven Arce ve Diego Rueda'nın analizlerinde) iki oyuncunun kıyaslamasında net bir ton hakim. Luis Suarez'in Avrupa'daki 10 yıllık istikrarlı kariyeri ve taktiksel disiplini övülse de Jhon Duran'ın kumaşının tamamen farklı bir seviyede olduğu belirtiliyor.

La Polémica programında Duran için şu ifadeler kullanıldı:

- Luis Suarez harika bir profesyonel ama Jhon Duran'ın sahip olduğu sıra dışı fiziksel ve teknik tavan kimsede yok. Gerçek bir profesyonel gibi davranmayı öğrendiği an bu ülkenin tartışmasız en iyi 9 numarası o olacak. O, dünya devlerinin potansiyeline sahip.







KOLOMBİYALILARA GÖRE EN İYİSİ

Win Sports ekranlarında yapılan video-analizlerde ise milli takımın as forveti olma yolundaki yarış masaya yatırıldı. Analistlerin konsensüsüne göre, Suarez'in kariyer formu ne kadar iyi olursa olsun, Duran'ın saf bitiriciliği takımın kaderini değiştiriyor:

- Luis Suarez Portekiz'de harika bir dönemden geçiyor olabilir ama Jhon Duran o saf golcü/yıkıcı seviyesine ulaştığı an, ne olursa olsun Kolombiya'nın as forveti o olmalıdır. Duran'ın bitiricilik ve fiziksel baskı genetiği, milli takımın tavanını belirleyen ana unsurdur.







DURAN SANKİ AKILLANMIŞ GİBİ

22 yaşındaki Jhon Duran, Kolombiya basınındaki bu tartışmaların göbeğinde geleceğine dair heyecan yaratan bir açıklama yaptı:

- Kişisel olarak kendimi mükemmel hissediyorum. Sakin ve mutluyum. Şey... aldığım güzel bir haber var, bu yüzden mutluyum.

Trabzonspor gibi dik duran yıldız

Trabzonspor Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı 

05.06.2026 10:58:00
Haber Merkezi
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor dünya futbolunun hem saha içi zekasıyla hem de savaşa karşı sergilediği tavizsiz ve ilkeli duruşuyla takdir toplayan Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı. Karadeniz'in haksızlığa karşı dik duran asi ruhu, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden biriyle birleşti. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan transferi "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli ve karakterli bir oyuncu aldık" sözleriyle resmen duyurdu.






Trabzonspor, Avrupa futbolunun hem saha içi liderliğiyle hem de politik duruşuyla en çok konuşulan isimlerinden Ruslan Malinovskyi'yi kadrosuna katarak dikkat çeken bir işe daha imza attı.

Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli bir oyuncu aldık" sözleriyle duyurduğu bu transfer, bordo-mavililere sadece elit bir oyun aklı değil, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden birini kazandırdı.






SAVAŞ KARŞITI BİR İKON HALİNDE

Trabzonspor taraftarı sol ayağından çıkacak füzeleri beklerken, dünya futbol kamuoyu Malinovskyi'yi Rusya-Ukrayna savaşının ilk gününden itibaren gösterdiği net ve tavizsiz politik duruşuyla anıyor.

Atalanta forması giyerken attığı golden sonra formasını sıyırıp kameralara gösterdiği "No War in Ukraine" tişörtü, spor tarihinin en ikonik savaş karşıtı protestolarından biri olarak hafızalara kazındı.






EŞİ İLE BERABER ÇOK AKTİF OLDU

Eşi Roksana ile birlikte kurdukları vakıf aracılığıyla İtalyan yüksek sosyetesini ve futbol dünyasını organize ederek savaş mağduru çocuklar için milyonlarca euro toplayan tecrübeli oyuncu, liderlik vasıflarını sadece soyunma odasında değil, toplumsal dayanışmada da kanıtladı.






TRABZONSPOR RUHUNA ÇOK UYGUN

Başkan Ertuğrul Doğan, Ukraynalı yıldızın hem saha içi tecrübesine hem de karakterine vurgu yaptı:

- Takımımıza hem oyun zekasıyla liderlik edecek hem de uluslararası tecrübesiyle genç oyuncularımıza rehberlik edecek çok büyük bir isim kazandırdık. Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli, ne istediğini bilen ve karakterli bir oyuncu aldık. Trabzonspor'un ruhuna ve dik duruşuna çok yakışacak bir profil.






HAKSIZLIĞA KARŞI DİK DURACAK

Malinovskyi'nin transferi sadece teknik direktörün taktik tahtasını rahatlatmayacak; Trabzon şehrinin ve Trabzonspor kulübünün genlerinde olan "haksızlığa karşı dik duruş" kültürüyle de muazzam bir sinerji yakalayacak.






Amerikan medyasında kendisine yapılan yanlış bir benzetmeye canlı yayında savaş açacak kadar ilkeli olan, Rus oligarkların fonladığı hiçbir medya organına konuşmayacak kadar sert bir ambargo uygulayan Malinovskyi, Karadeniz'in karakterli futbol anlayışına cuk oturuyor.

Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting’in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig’in ezberlerini bozmaya geliyor

05.06.2026 10:49:00
Haber Merkezi
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting'in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig'in ezberlerini bozmaya geliyor.

Son 10 yılda Gomez'den Osimhen'e, Icardi'den Sörloth'a kadar ligi domine eden 1.85m üzeri, hava hakimiyeti yüksek pivot santrfor profilinin aksine; bu sezon attığı 28 golün sadece 2'sini kafayla bulan 1.81'lik Suarez, "Kafası yok ki nasıl kral olacak?" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı tüm hızıyla sürerken, başkan adayı Hakan Safi, Sporting'in golcüsü Luis Suarez ile her konuda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Yıldız oyuncunun kendisine net bir söz verdiğini belirten Safi, Suarez'in "Türkiye Ligi'nin kralı olacağım" diyerek iddialı bir mesaj gönderdiğini ifade etti.







4 BÜYÜKLERDE KRAL OLMAK BAŞKA İŞ

Ancak bu transfer iddiası, Süper Lig'in taktiksel dinamikleri ve gol kralı profilleri açısından oldukça çarpıcı bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Sporting formasıyla muazzam bir sezonu geride bırakan 1.81 boyunda ve 83 kiloluk Suarez'in oyun stili, Süper Lig'de son 10 yıla damga vuran "4 Büyükler"in gol krallarından oldukça farklı bir noktada duruyor.







SON 10 YILIN GOL KRALLARI

2024-2025   Victor Osimhen    Galatasaray 26 Gol
2023-2024   Mauro Icardi      Galatasaray 25 Gol
2022-2023   Enner Valencia    Fenerbahçe  29 Gol
2021-2022   Umut Bozok  Kasımpaşa   20 Gol
2020-2021   Aaron Boupendza   Hatayspor   22 Gol
2019-2020   Sörloth           Trabzonspor 24 Gol
2018-2019   Mbaye Diagne      Galatasaray 30 Gol
2017-2018   Bafetimbi Gomis   Galatasaray 29 Gol
2016-2017   Vagner Love Alanyaspor  23 Gol
2015-2016   Mario Gomez Beşiktaş    26 Gol







ORTAK ÖZELLİKLERİ HÜCUM LİDERİ OLMALARI

Süper Lig'de şampiyonluğa oynayan dev kulüplerde gol krallığı koltuğuna oturan (son 10 sezonda) isimlerin (Gomez, Gomis, Sörloth, Diagne, Icardi ve Osimhen) ortak özelliği, sadece birer bitirici değil, aynı zamanda elit seviyede birer hücum lideri olmalarıydı. Kralların tamamı 1.85m ve üzeri boya sahip, stoperlerle yıpratıcı fiziksel savaşlara girebilen, topu önde saklayarak takımı arkadan iten pivot santrforlardı.







KAFA GOLLERİYLE İŞİ BİTİRİYORLAR

Gomez, Gomis ve Osimhen gibi isimler, ceza sahası yan orta organizasyonlarında durdurulması imkansız hava güçleriyle (kafa golleriyle) fark yarattı.

Mauro Icardi gibi özel istisnalar ise muazzam bir atletizme sahip olmasalar da, Süper Lig'in kapanan savunmalarına karşı ceza sahası içindeki ön direk koşuları, savunma arkasına sızma becerisi ve tek dokunuş bitiriciliği ile tam bir "ceza sahası tilkisi" profili çizdi.

SÜPER LİGİN KRALLARI ÇOK FARKLI

Fiziksel olarak klasik bir pivot santrfor olmayan Luis Suarez, bu sezon Sporting formasıyla adeta parmak ısırttı. Her ne kadar 28 golünden sadece 2'sini kafayla atmış olsa da, Süper Lig'in fiziksel ve kapalı savunma anlayışına meydan okuyabilecek cinsten bir performans sergiledi. Genç yıldızın güncel sezon istatistikleri, nasıl bir gol makinesi olduğunu açıkça ortaya koyuyor.







İŞTE SUAREZ'İN İSTATİSTİKLERİ

- Attığı 28 golle, 23.30 olan Gol Beklentisi (xG) değerini açık ara aşarak elit bir bitirici olduğunu kanıtladı.
- Gol Sıklığı: Maç başına 0.9 gol ortalaması yakalayan yıldız, her 96 dakikada bir fileleri havalandırdı.
- Şut Kalitesi: Maç başına 4.3 şut atarken, bunların 1.9'unda isabet buldu. %21'lik pozisyonu gole çevirme oranıyla oynadı.
- Ceza Sahası Hakimiyeti: Attığı 28 golün 26'sını ceza sahası içinden kaydetti.
- Gol Çeşitliliği: Sağ ayağıyla 18, sol ayağıyla 7 gol atarken, kafa ile de 2 kez ağları sarstı. (Ceza sahası dışından ise 2 golü bulunuyor).

- Kaçan Büyük Şans: Pozisyonlara çok sık giren oyuncu, sezon boyunca 26 büyük şans devirdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.