logo
27 HAZİRAN 2026

Derbide Fenerbahçe kazandı

Ezeli rakiplerin potadaki buluşmasında Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'ı 12 sayı farkla yendi 

22.10.2023 22:52:00 / Güncelleme: 22.10.2023 23:18:51
Anadolu Ajansı
 
Derbide Fenerbahçe kazandı
Derbide Fenerbahçe kazandı

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Emin Moğulkoç, Mehmet Karabilecen, Çağlar Özkan

Galatasaray Ekmas: Walden 5, Buğrahan Tuncer 14, Göksenin Köksal 6, Martin 4, Sadık Emir Kabaca 16, Halilovic 2, Yeboah 2, Radebaugh 6, İsmet Akpınar 5, Muhaymin Mustafa 2

Fenerbahçe Beko: Calathes 9, Guduric 11, Biberovic 6, Hayes-Davis 8, Motley 11, Sertaç Şanlı 9, Madar 15, Melih Mahmutoğlu 5, Şehmus Hazer

1. Periyot: 18-22

Devre: 35-38

3. Periyot: 50-56

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 4. haftasında oynanan derbi maçta Fenerbahçe Beko, deplasmanda Galatasaray Ekmas'ı 74-62 yendi.

Fenerbahçe Beko bu sonuçla ligde 3. galibiyetini elde ederken, Galatasaray Ekmas ise 2. kez mağlup oldu. Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Galatasaray Ekmas, Sadık Emir Kabaca ve Buğrahan Tuncer ile skor bulurken, Fenerbahçe Beko rakibine Motley, Guduric ve Sertaç Şanlı ile karşılık vererek ilk periyodu 22-18 önde bitirdi.

İki takımın da savunma güvenliği ön planda tuttuğu ikinci periyotta Galatasaray Ekmas, Sadık Emir Kabaca ve Göksenin Köksal ile etkili olurken, Fenerbahçe Beko da Hayes-Davis ve Sertaç Şanlı ile sayı üretti ve devre arasına sarı-lacivertliler 38-35 önde girdi.

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan Galatasaray Ekmas, Buğrahan Tuncer'in kaydettiği basketlerle 24. dakikada 44-43 öne geçti. Daha sonra yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremeyen ve çok top kaybı yapan sarı-kırmızılı takım karşısında organize hücumlarla sayı bulan Fenerbahçe Beko, üçüncü çeyreği de 56-50 üstün kapattı.

Sert savunmasıyla son periyodun ilk bölümünde Galatasaray Ekmas'a sayı şansı tanımayan Fenerbahçe Beko, Madar ve Biberovic'in basketleriyle 34. dakikada farkı 13 sayıya (50-63) çıkardı. Kalan sürede de etkili mücadelesini sürdüren sarı-lacivertli takım, müsabakadan 74-62 galip ayrıldı.

Zvezdan Mitrovic görev yapamadı
Galatasaray Ekmas'ın başantrenörü Zvezdan Mitrovic, rahatsızlığı nedeniyle takımının başında yer alamadı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Karadağlı başantrenöre vertigo teşhisi konulduğu bildirildi. Galatasaray Ekmas, derbi maça yardımcı antrenör Nikola Birac yönetiminde çıktı.

Taraftarlardan Filistin'e destek
Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla Filistin'e destek verdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük" tezahüratları yaptı. Bu arada tribünlerde üzerinde "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır", "İnsanlık vicdanını Kudüs'te yitirdi" yazılarının bulunduğu pankartlar açıldı. AA

Alanyaspor Tunuslu forvetini bekliyor

Forvet hattını güçlendirmek isteyen Alanyaspor, Tunus ekibi CS Sfaxien'de forma giyen Omar Ben Ali'yle anlaşma sağladı. Transferle ilgili resmi açıklamaların kısa süre içinde gelmesi bekleniyor

27.06.2026 17:20:00
Haber Merkezi
 
Alanyaspor Tunuslu forvetini bekliyor
Alanyaspor Tunuslu forvetini bekliyor
Alanyaspor kimsenin beklemediği bir transfere imza attı. Akdeniz temsilcisi, Omar Ben Ali'yle anlaşma sağladı. CS Sfaxien Kulübü'yle de el sıkışıldığı öğrenildi. Resmi açıklamaların kısa süre içinde yapılması bekleniyor. 21 yaşındaki Tunuslu forvet, kariyerinde ilk kez ülkesinin dışına çıkacak.

FAZLASIYLA KARŞILIYOR

Omar Ben Ali, geride bıraktığımız sezonda CS Sfaxien ile 27 resmi maça çıktı. Sahada 2.235 dakika kaldı. 11 gol ve 2 asist üretti. Alanyaspor'un bu transferde ne kadar ödeyeceği, resmi açıklamaların ardından belli olacak. 21 yaşındaki futbolcu, "genç" yabancı kriterini fazlasıyla karşılıyor.

HAVADAN ÇOK ETKİLİ

Omar Ben Ali'nin göstereceği performans merakla bekleniyor. Eğer Süper Lig'de iyi işler yaparsa, Alanyaspor yakın gelecekte ondan ciddi paralar kazanabilir. 1.97 boyundaki futbolcu, özellikle hava toplarındaki hakimiyetiyle tanınıyor. Ligimizde bu tarz santrforlar etkili oluyor.

Galatasaray Ponomarenko masasına oturdu: Ancak Milan da orada

Mauro Icardi'nin kararı beklenirken Galatasaray Yönetimi genç bir forvet konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Cim-Bom, Dinamo Kiev'in golcüsü Matviy Ponomarenko için pazarlıklara başladı. Milan da bastırıyor

27.06.2026 17:10:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Ponomarenko masasına oturdu: Ancak Milan da orada
Galatasaray Ponomarenko masasına oturdu: Ancak Milan da orada
Galatasaray'da Mauro Icardi'nin son teklife vereceği yanıt bekleniyor. Ancak açık konuşmak gerekirse tangocunun ayrılma ihtimali hayli yüksek... Bu sebeple de genç bir forvet konusundaki çalışmalar devam ediyor. Cim-Bom'un, Dinamo Kiev ile Matviy Ponomarenko konusunda resmi pazarlıklara başladığı öğrenildi.

FAZLASINI BEKLİYORLAR

Bu transferde Galatasaray'ın işini zorlaştırabilecek en büyük engel Milan... Serie A temsilcisi de 20 yaşındaki santrfor konusunda pazarlık yapıyor. 1.88 boyundaki futbolcunun Kiev ile 31 Aralık 2028 tarihine kadar sözleşmesi var. Tahmini piyasa değeri 12 milyon euro civarında... Fakat Kiev çok daha fazlasını bekliyor.

24 GOL VE 3 ASİST ÜRETTİ

Matviy Ponomarenko, geride bıraktığımız sezonda 31 resmi karşılaşmaya çıktı. Sahada 2.038 dakika kaldı. 24 gol ve 3 asist üretti. Genç yetenek, Ukrayna Milli Takımı'nın da bir parçası... Dinamo Kiev Yönetimi'nin kafasındaki bonservis bedelinin 30 milyon euro seviyelerinde olduğu konuşuluyor. Galatasaray, Icardi'nin durumuna göre pazarlıklarda baskısını artıracak.

Siz profesyonel değil misiniz Montella? Baskı altında kaldık!

A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, ABD galibiyetinin ardından takımın üzerinde baskı oluşturulduğunu söyledi. Ancak kendisi de dahil sahaya çıkan herkes profesyoneldi. Ve buna göre davranılması gerekiyordu

27.06.2026 17:00:00
Haber Merkezi
 
Siz profesyonel değil misiniz Montella? Baskı altında kaldık!
Siz profesyonel değil misiniz Montella? Baskı altında kaldık!
Avustralya ve Paraguay yenilgilerinin ardından Dünya Kupası bizim için bitmişti. Prestij maçına dönen ABD sınavında galibiyet alındı. Ancak bu 3 puanın hiçbir işe yaramayacağı da ortadaydı. Teknik Direktör Montella, "Eleştiriler yapıldı ve takımın üstünde farklı baskı oluşturuldu. Daha farklı olabilirdi her şey" ifadelerini kullandı.

YETKİN SEVİYEYE ULAŞMIŞ!

Yani baskı sebebiyle gerçek performanslarını sergileyemediklerini belirtti. Bu seviyede baskıyı kaldıramamak çok ciddi bir sorun. Çünkü Montella da dahil kadrodaki herkes profesyonel... Profesyonel kelimesi ise şöyle tanımlanıyor: Bir işi kazanç sağlama amacıyla meslek olarak yapan veya bir sanat, spor ya da uzmanlık dalında özel eğitim alarak çok yetkin bir seviyeye ulaşmış kişi...

BU İŞİN PARÇASI

Tanımlamadaki "Yetkin seviyeye ulaşmış kişi" bölümü, aslında birçok şeyi gözler önüne seriyor. Bu seviyedeki oyuncuların ve teknik heyetin, baskıyla başa çıkması şart... Eğer eleştirilerden etkilenilecekse, önümüzdeki organizasyonlarda da büyük problemler yaşayabiliriz.

Bayern ve Inter'in Uğurcan Çakır kararı: Frene basıldı

A Milli Takımımız, ABD galibiyeti öncesinde Dünya Kupası'na matematiksel olarak veda etmişti. Uğurcan Çakır da birçok takım arkadaşı gibi iyi bir turnuva geçirmedi. Ve bu durum, transferini de etkiledi

27.06.2026 16:55:00
Haber Merkezi
 
Bayern ve Inter'in Uğurcan Çakır kararı: Frene basıldı
Bayern ve Inter'in Uğurcan Çakır kararı: Frene basıldı
Galatasaray geride bıraktığımız sezonun başında Uğurcan Çakır'ı kadrosuna katmıştı. Oyuncu için Trabzonspor'a 27.5 milyon euro (KDV dahil 33 milyon) bonservis bedeli ödendi. 1.91 boyundaki tecrübeli eldivenle 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı.

UNUTULMAZ PERFORMANSLAR

30 yaşındaki file bekçisi hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz performanslara imza attı. Doğal olarak Dünya Kupası'nda da boy gösterdi. Ancak Uğurcan da birçok takım arkadaşı gibi beklentilerin altında kaldı. Çizdiği grafik, transfer durumunu da direkt etkiledi.

SICAK BAKMIYORLARDI

Bayern Münih ve Inter'in milli eldivene ilgisi vardı. Ancak Dünya Kupası sonrasında frene bastıkları öğrenildi. Ağırlıklarını alternatiflere verdiler. Gerçi resmi teklifler gelseydi bile Galatasaray, Uğurcan'ı göndermeye hiç sıcak bakmıyordu. Bugün itibarıyla yönetim açısından risk kalmamış gibi gözüküyor.

Fransa, namağlup gruptan lider çıktı

FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa, Norveç'i 4-1 mağlup ederek namağlup bir üst tura çıktı

27.06.2026 07:55:00 / Güncelleme: 27.06.2026 07:57:39
İhlas Haber Ajansı
 
Fransa, namağlup gruptan lider çıktı
Fransa, namağlup gruptan lider çıktı
FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa, Norveç'i 4-1 mağlup ederek namağlup bir üst tura çıktı.

FIFA 2026 Dünya Kupası I Grubu son hafta maçında Fransa ile Norveç, Boston Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönettiği mücadeleyi Fransa, 4-1 kazandı.



Fransa'nın gollerini 7 ve 20 ve 32. dakikalarda hat-trick yapan Dembele ile 90+4. dakikada Doue attı. Norveç'in tek golünü ise 21. dakikada Thelo Aasgaard kaydetti.

Bu sonuçla, Didier Deschamps'ın öğrencileri 3'te 3 yaparak 9 puanla grubu namağlup lider tamamladı. Norveç ise 6 puanla ikinci sırada yer aldı.

Grubun diğer maçında ise Senegal, Irak'ı 5-0 mağlup ederek ilk puanını aldı ve adını 3. sıraya yazdırdı.

Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi

Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Korkmaz ile 1 yıllık sözleşme imzalandı

27.06.2026 00:25:00
İhlas Haber Ajansı
 
Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi
Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi
Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Korkmaz ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Kulübün Döşemealtı ilçesinde bulunan Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Antalyaspor Başkanı Mustafa Ergün, Antalyaspor'un layık olduğu Süper Lig'e dönmesi için Korkmaz ile anlaştıklarını belirterek, "Ona güveniyoruz. İnşallah bu yıl Süper Lig'e çıkacağız" dedi.

"Amacımız Süper Lig'e çıkmak"



Kırmızı-beyazlı takımın başına getirilen Teknik direktör Bülent Korkmaz da, "Amacımız Süper Lig'e çıkmak. Bunu da başarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gönül isterdi ki Süper Lig'de teknik direktör olarak buraya gelmek. Geçmişte yapılan hataların sonucu Antalyaspor ligden düştü. Amacımız Süper Lig'e çıkmak. Bunu da yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Zor bir süreç. Her başarıda o zor süreçler oluyor" ifadelerini kullandı.

"Antalya'yı ve Antalyaspor'u seviyorum"

Gençlere önem veren bir teknik direktör olduğunu belirten Korkmaz, "Genç yetenekli, oyuncuları potansiyeli oyuncuları, kadroda oynatmak istiyoruz. Rekabet ortamını oluşturmak istiyorum. Antalya'yı ve Antalyaspor'u seviyorum. Benim için özel bir kulüp. Burada birçok oyuncuyu Türk futboluna kazandırdık. Her yönden 1. Lig'de olması üzücü" şeklinde konuştu
Konuşmaların ardından Korkmaz, kendisini 1 yıllığına Antalyaspor'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Forvete Nhaga'nın vatandaşı gelebilir: Listeye eklendi

Galatasaray, Midtjylland Kulübü ile Aral Şimşir konusunda pazarlık yaparken bir anda Franculino sesleri yükseldi. 21 yaşındaki Gine-Bissaulu santrfor ayrıca Renato Nhaga'nın da milli takımdan arkadaşı

26.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Forvete Nhaga'nın vatandaşı gelebilir: Listeye eklendi
Forvete Nhaga'nın vatandaşı gelebilir: Listeye eklendi
Galatasaray, sözleşmesi 30 Haziran'da bitecek olan Mauro Icardi'yle yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Arjantinli forvetin yerine genç alternatifler düşünülüyordu. Listeye son olarak Midtjylland forması giyen Franculino'nun eklendiği öğrenildi. 21 yaşındaki futbolcu, Aral Şimşir pazarlıkları sırasında gündeme geldi.

TEKRAR DÖNÜLEBİLİR

Danimarka ekibine, Gine-Bissaulu futbolcunun durumu soruldu. 1.86 boyundaki oyuncunun 20 milyon euronun altında kesinlikle satılmayacağı Sarı-Kırmızılılar'a iletildi. Galatasaray tarafı şu anda alternatiflerle görüşüyor. Eğer istenilen sonuçlar alınamazsa tekrar Franculino'ya dönülebilir.

22 GOL-3 ASİST

Genç yetenek, 2023 yazında Benfica U23 takımından bedelsiz olarak Midtjylland'a gelmişti. 31 Aralık 2029 tarihine kadar mukavelesi var. Franculino, geride bıraktığımız sezonda Midtjylland formasıyla toplam 34 maça çıktı. 22 gol ve 3 asist üretti. Franculino aynı zamanda Renato Nhaga'nın hem vatandaşı hem de milli takımdan arkadaşı...

Trabzonspor 20 milyonu reddetmişti şimdi 25 milyona çıkacaklar

Trabzonspor'un devre arasında kadrosuna kattığı Chibuike Nwaiwu için Fulham'ın 20 milyon euroluk teklifi geri çevrilmişti. Premier Lig ekibi, yeni bir artışla Bordo-Mavililer'in kapısını çalmaya hazırlanıyor

26.06.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor 20 milyonu reddetmişti şimdi 25 milyona çıkacaklar
Trabzonspor 20 milyonu reddetmişti şimdi 25 milyona çıkacaklar
Trabzonspor kış döneminde WAC Kulübü'ne 5.5 milyon euro ödeyerek Chibuike Nwaiwu'yu kadrosuna katmıştı. 22 yaşındaki stoperle 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı. 1.93 boyundaki savunmacı, Nijerya Milli Takımı'nın da parçası olmayı başardı...

ISRARLARI BİTMEDİ

Böylece birçok takımın ilgisini çekti. Onlardan biri de Fulham'dı... Premier Lig temsilcisinin ilk teklifi 20 milyon euroydu... Bordo-Mavililer bunu geri çevirdi. Ancak İngiliz ekibinin ısrarı bitmedi. Fulham'ın kısa süre içinde 25 milyon euroluk teklifle tekrar Trabzonspor'un kapısını çalacağı öğrenildi.

NEREDEYSE 5 KATI

25 milyon euroluk yeni önerinin kabul edilmesi bekleniyor. İşler resmiyete dökülürse, Fırtına genç futbolcuyu neredeyse aldığı rakamın 5 katına satmış olacak... 1.93 boyundaki oyuncu, kış döneminde geldiği Trabzonspor'da 16 lig maçına çıktı. Sahada 1.310 dakika kaldı. 3 gol ve 1 asist üretti. Türkiye'de fazla kalmayacak gibi gözüküyor.

Aslan Yirenkyi'yi istiyor: Ancak oyuncunun düşüncesi değişmedi

Galatasaray ara transferde Nordsjaelland Kulübü'nden Caleb Yirenkyi konusunda temaslarda bulunmuştu. 20 yaşındaki merkez orta sahaya şu anda da ilgi var. Ancak kış dönemindeki problem devam ediyor

26.06.2026 12:05:00
Haber Merkezi
 
Aslan Yirenkyi'yi istiyor: Ancak oyuncunun düşüncesi değişmedi
Aslan Yirenkyi'yi istiyor: Ancak oyuncunun düşüncesi değişmedi
Ara transferde herkes Galatasaray'dan yıldız bir orta saha hamlesi bekliyordu. Fakat günün sonunda bu bölgeye sadece Renato Nhaga takviyesi yapıldı. Genç futbolcu, Şampiyonlar Ligi listesine de yazılmadı. Sarı-Kırmızılılar, içinde bulunduğumuz yaz döneminde kesinlikle merkez orta sahaya oyuncu alacak.

ÖZELLİKLE İNGİLTERE

Nordsjaelland forması giyen Caleb Yirenkyi için kış döneminde bazı temaslar kurulmuştu. Ancak 20 yaşındaki futbolcu, kariyerine Avrupa'nın 5 büyük liginde, özellikle de İngiltere'de devam etmek istediği için Sarı-Kırmızılılar'ı geri çevirdi. Cim-Bom buna rağmen şu anda da nabız yokluyor.

DİKKATLERİ ÇEKTİ

Gana Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda iyi bir performans gösteren 1.82 boyundaki futbolcuya çok sayıda teklif geleceği konuşuluyor. Galatasaray şansını zorluyor. Fakat Yirenkyi'nin düşüncesinin değişmediği belirtildi. Eğer bir Premier Lig ekibinden resmi teklif gelirse, oyuncunun kararını bu yönde kullanması bekleniyor.

Kenan'ın sözlerine tepki: İyi de 5 yemiştiniz!

Milli futbolcumuz Kenan Yıldız, ABD maçı öncesinde ev sahibi ülkeyle ilgili, "Galatasaray deplasmanından da hatırlıyorum... Büyük taraftarların önünde oynamaya alışkınım" ifadelerini kullandı. Bu sözlere sosyal medyada büyük tepki geldi

26.06.2026 12:02:00
Haber Merkezi
 
Kenan'ın sözlerine tepki: İyi de 5 yemiştiniz!
Kenan'ın sözlerine tepki: İyi de 5 yemiştiniz!
Bilindiği üzere Dünya Kupası'na grup aşamasında veda ettik. ABD mücadelesi sadece prestij maçı olacak. Mücadele öncesinde konuşan Kenan Yıldız'ın kullandığı ifadeler arasında bir bölüm dikkat çekti: "Galatasaray deplasmanından da hatırlıyorum... Büyük taraftarların önünde oynamaya alışkınım."

UMARIZ BİZİ BEŞLEMEZLER!

Kenan'ın bahsettiği karşılaşmada Galatasaray, Juventus'u 5-2 mağlup etmişti. Sosyal medyada, "Unuttuysan hatırlatalım Kenan... O maçta 5 yemiştiniz. ABD de 5'lemez umarım! Galatasaray örneği veriyorsun da o taraftar önünde 5 gol yemiştiniz. Kenan o maçta hiçbir şey oynamamıştın" tarzında yorumlar yapıldı.

PEK HAZIRLIKLI DURMUYORDUNUZ

Kullanıcılar ayrıca, "5 yeriz mi diyorsun yani! O maçta Ali Sami Yen'de pek de ortama hazırlıklı gibi durmuyordunuz... Ev sahibi taraftarın önünde oynayacağın bir maçla ilgili verilebilecek en kötü örnek! Galatasaray'ı yenseydiniz güzel konuştun derdim. Fark yediniz Kenan!" ifadelerini de kullandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.