logo
26 OCAK 2026

En çok saç ekimi yapılıyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Doç. Dr. Hayati Akbaş, erkeklerde en sık yaptıkları estetik operasyonun saç ekimi olduğunu söyledi

10.04.2013 00:00:00
Türkiye’nin estetik operasyonlar konusunda çok geliştiğini belirten FBM Estetik Kliniği sahibi Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Türkiye’de saç ekimi ve estetik cerrahi konusunda özellikle çevre ülkeleri, Avrupa ülkeleri, Orta Doğu ülkelerine göre kıyaslandığında merkez ülkedir. Ancak saç ekimi konusunda deneyim, tecrübe, teknolojinin gelişmişliği ve yapılan işlemlerin hastanelerin girişimleri açısından örnek bir ülkeyiz. Ayrıca Türkiye’de estetik operasyonlar Avrupa’ya göre ekonomik olarak kıyaslandığında da çok uygundur” dedi.
Erkeklerde en önemli estetik problemin saç dökülmesi ve kellik sorunu olduğunu ifade eden Akbaş, “Erkeklerde en sık yaptığımız estetik operasyon saç ekimidir. Erkeklerin yaklaşık olarak normal orta yaş erkeklerin yüzde 50’sinde kellik ve saç dökülmesi sorunu var. Saç ekimi ihtiyacını bunların çok büyük bir kısmı hissederler. Saç ekimi, kişinin saçı dökülen insanın arka kısmından veya dökülmeyen kısımlardaki saçları tek tek alarak kel olan bölgelere transfer edilmesi işlemidir. Dolayısıyla ekilen saçlar kişinin kendi saçları olduğu için doku bunu çok iyi kabul eder ve ekilen saçlar ömür boyu dökülmez. Normal saçlar hangi özelliklere sahipse ektiğimiz saçlarda aynı özelliklere sahiptir. Saç ekiminde bugün en sıklıkla kullandığımız teknik FUE tekniğidir. Bu teknik dünyada en çok sıklıkla kullanılan tekniktir. FUE teknikte ameliyat yoktur. Tek tek özel mikro motorlarla alınan saç kökleri başın ön kısmında veya eksik olan bölgelere kök halinde transfer edilmesidir. Saç ekiminin sonuçları çok iyidir. Yüzde 95 ve 98’lere kadar varan bir memnuniyet oranı vardır. Saç ekiminden sonra memnuniyetsizlik olma oranı yok denecek kadar azdır. Yeter ki uygun koşullarda, uygun teknikle ve uygun insanlara bu ekim yapılsın. O zaman memnun olma oranı da yüzde 100’lere ulaşır. Saç ekimi ağrılı bir işlem değildir. Artık günümüzde uygulanan anestezi yardımı, anestezi desteğinin sayesinde lokal anestezi altında sedasyonlu ve hiçbir ağrı hissetmeden sıfır ağrı ile saç ekimi yapmak mümkündür” diye konuştu.

Ne kadar sürede sonuç alınır?
Ekilen saçların ilk 2 ay içersinde yeni bir dönüşüm geçireceğinin altını çizen Akbaş, “2 aydan sonra bir daha dökülmemek üzere kalıcı bir şekilde saçlar çıkar. 6 ay içersinde ekilen saçların yüzde 80’i, bir yıl içerisinde de tamamı çıkmış olur. Ekim yapıldıktan sonra genellikle bir haftalık süre, çalışanların normal işe başlamaları için yeterli bir süredir. Eğer bir insan kendi işinde çalışıyorsa, ekimden sonraki gün işinde çalışabilir. Ancak saç ekimi yapılan başımızı birkaç gün enfeksiyonlardan korumak için kapalı tuttuğumuzdan dolayı genellikle 5 ile 7 gün istirahat edilmesi ve ondan sonra da normal hayata adapte olması söz konusudur” şeklinde konuştu.
Cinsel organ estetiği de yaptıklarını belirten Akbaş, “Cinsel organ estetiği son yıllarda önceki yıllara oranla özellikle kadınlar arasında çok yaygınlaştı. Bu operasyonlar bizim açımızdan ve hastalar açısından zor bir operasyon değil. Hastalar günübirlik gelip, işlemlerini yaptırıp evlerine dönebiliyorlar” ifadelerini kullandı. (İHA)
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Çin ordusunda büyük ihanet
En kıdemli generalin, nükleer sırları ABD'ye verdiği iddiası
YPG'den ateşkese rağmen saldırı
Ordu mevzilerini kamikaze dronlarla hedef aldı
İsrail rahat durmuyor
Lübnan'ın güneyine yeni hava saldırıları düzenledi
Fenerbahçe-Göztepe: 1-1
Fenerbahçe'den zirve yarışında kritik puan kaybı
Şişli'deki dehşete ilişkin görüntüler ortaya çıktı
Cesedi valizde böyle taşımışlar
Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı
Fatih Karagümrük son sıraya demirledi
Karadeniz ekibi Süper Lig'de 8 maçtır kazanamıyor!
Samsunspor, sahasında Kocaelispor'la 0-0 berabere kaldı
İşte her birimize düşen borç miktarı
Devletin borcu katlandıkça katlandı
Döviz bazında kira geliri masaldan ibaret!
Dubai'de ev alanlar yanıyor!
Çin ordusunda büyük ihanet
En kıdemli generalin, nükleer sırları ABD'ye verdiği iddiası
YPG'den ateşkese rağmen saldırı
Ordu mevzilerini kamikaze dronlarla hedef aldı
İsrail rahat durmuyor
Lübnan'ın güneyine yeni hava saldırıları düzenledi
Fenerbahçe-Göztepe: 1-1
Fenerbahçe'den zirve yarışında kritik puan kaybı
Şişli'deki dehşete ilişkin görüntüler ortaya çıktı
Cesedi valizde böyle taşımışlar
Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı
Fatih Karagümrük son sıraya demirledi
Karadeniz ekibi Süper Lig'de 8 maçtır kazanamıyor!
Samsunspor, sahasında Kocaelispor'la 0-0 berabere kaldı
İşte her birimize düşen borç miktarı
Devletin borcu katlandıkça katlandı
Döviz bazında kira geliri masaldan ibaret!
Dubai'de ev alanlar yanıyor!
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.