En fazla et tüketimi Uruguay'da
Medya takip ve raporlama ajansı PRNet’in Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerinden derlediği bilgilere göre...
16.11.2018 00:00:00





Medya takip ve raporlama ajansı PRNet'in Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin yılda kişi başına dana, sığır ve koyun olmak üzere toplamda 12.4 kilogram et tükettiği belirlendi.
Sadece dana ve sığır eti tüketimindeki yıllık kişi başına düşen miktar ise 8.3 kilogram olarak görüldü. Ayrıştırılmış olarak bakılan dana ve sığır eti tüketiminde ise listenin başına 43.1 kilogram ile Uruguay yerleşti.
Buna karşın neredeyse sıfıra yakın tüketim ile listenin sonuna Sudan'ın yerleştiği kaydedildi. SELİM AYANOĞLU/İSTANBUL
Sadece dana ve sığır eti tüketimindeki yıllık kişi başına düşen miktar ise 8.3 kilogram olarak görüldü. Ayrıştırılmış olarak bakılan dana ve sığır eti tüketiminde ise listenin başına 43.1 kilogram ile Uruguay yerleşti.
Buna karşın neredeyse sıfıra yakın tüketim ile listenin sonuna Sudan'ın yerleştiği kaydedildi. SELİM AYANOĞLU/İSTANBUL
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.