logo
23 NİSAN 2025

En lezzetli 10 balık ve pişirme yöntemleri

Lezzetli balıklar, hem sağlık açısından hem de damak zevki açısından mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir

14.04.2025 00:59:00 / Güncelleme: 14.04.2025 01:05:13
Hasan Gündoğdu
En lezzetli 10 balık ve pişirme yöntemleri
En lezzetli 10 balık ve pişirme yöntemleri
İşte en lezzetli 10 balık ve onları en iyi şekilde nasıl pişirebileceğinizle ilgili bilgiler:
 

Levrek

 
Beyaz etiyle ve hafif tatlı lezzetiyle oldukça popülerdir. Izgara, fırında veya buğulama olarak pişirmek en ideal yöntemlerdir. Zeytinyağı, limon ve birkaç ot ile marine edilerek fırında pişirildiğinde mükemmel olur.

 

Somon

 
Yağlı yapısı sayesinde hem ızgara hem de fırında pişirmeye uygundur. Tereyağ ve baharatlarla fırında pişirildiğinde mükemmel bir aroma kazanır. Ayrıca füme, sashimi veya tartar olarak da tüketilebilir.


 

Kalkan

 
Yumuşak ve dolgun etiyle oldukça değerli bir balıktır. En iyi tavada kızartılarak veya fırında sebzelerle pişirilerek tüketilir. Hafif unla kaplanıp tereyağı ile kızartıldığında muhteşem bir çıtırlık kazanır.
 

Çipura

 
Izgara, fırın ve buğulama için mükemmeldir. Deniz tuzu ve kekikle marine edilip fırında pişirildiğinde, doğal lezzetini korur. Yanına zeytinyağlı sebzelerle servis edilmesi önerilir.

 

Lüfer

 
Özellikle İstanbul mutfağının en sevilen balıklarından biridir. En iyi ızgara, tavada veya fırında pişirilerek tüketilir. Defne yaprağı ve limonla fırınlandığında, aromasını doruğa çıkarır.
 

Hamsi

 
Karadeniz'in incisi olan hamsi, çok çeşitli pişirme yöntemlerine uygundur. Tavada unla kızartılarak, hamsili pilav yapılarak veya buğulama olarak hazırlanabilir. Hamsi tava özellikle çıtır dokusuyla öne çıkar.

 

Palamut

 
Sonbaharın favori balıklarından biri olup, fırında sebzelerle, ızgara veya tava şeklinde pişirilebilir. Salçalı sosla fırına verildiğinde lezzeti iki katına çıkar.
 

Barbun

 
Küçük ve lezzetli bir balık olan barbun, en iyi tavada kızartılarak tüketilir. Hafif unlanarak zeytinyağında pişirildiğinde dışı çıtır, içi yumuşak bir doku kazanır.
 

Mezgit

 
Beyaz etiyle oldukça hafif ve lezzetlidir. En iyi kızartma, fırında sebzeli veya şinitzel olarak hazırlanır. Yumurtaya bulanıp kızartıldığında çok özel bir lezzet sunar.
 

Sardalya

 
Hem ekonomik hem de lezzetli bir balıktır. Izgara, konserve, fırın veya pilaki olarak tüketilebilir. Kekik ve zeytinyağı ile marine edilerek közde pişirilmesi en iyi yöntemlerden biridir.
 
Her balığın kendine has lezzeti olduğu gibi, doğru pişirme teknikleriyle bu lezzeti en üst seviyeye çıkarmak mümkündür. 
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Marmara'da risk bitmedi
"Büyük parça kırılmadı"
İstanbul'da okullar 2 gün tatil edildi
Eğitime deprem arası
13 saniye sürdü
7 km derinlikte meydana geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama
'Devletimiz teyakkuz halinde'
Prof. Dr. Sedat Türkmen
'Marmara depremi endişesi sürüyor'
6.2'lik deprem fena salladı
Fatih'te metruk bina çöktü
Prof. Dr. Naci Görür
'Fay enerji biriktiriyor'
İstanbul'da büyük panik
Deprem sonrası İstanbul havadan böyle görüntülendi
Valilikten vatandaşa uyarı
'Telefon kullanmayın'
İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem
Vatandaşlar kendini dışarı attı
Zelenski'ye son teklif
'!Kırım'ı Rusya'ya ver' baskısı
Silivri açıklarında meydana geldi
İstanbul'da korkutan deprem
23 Nisan Atatürk'süz kutlanmaz
AKP'li belediyelerde gelenek oldu!
23 Nisan kutlanıyor
Anıtkabir'de resmi tören
İsrail’de yaşayanlara rahat uyku yok…
Yemen’den füze saldırısı: Ülkenin bir çok yerinde sirenler çaldı
Marmara'da risk bitmedi
"Büyük parça kırılmadı"
İstanbul'da okullar 2 gün tatil edildi
Eğitime deprem arası
13 saniye sürdü
7 km derinlikte meydana geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama
'Devletimiz teyakkuz halinde'
Prof. Dr. Sedat Türkmen
'Marmara depremi endişesi sürüyor'
6.2'lik deprem fena salladı
Fatih'te metruk bina çöktü
Prof. Dr. Naci Görür
'Fay enerji biriktiriyor'
İstanbul'da büyük panik
Deprem sonrası İstanbul havadan böyle görüntülendi
Valilikten vatandaşa uyarı
'Telefon kullanmayın'
İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem
Vatandaşlar kendini dışarı attı
Zelenski'ye son teklif
'!Kırım'ı Rusya'ya ver' baskısı
Silivri açıklarında meydana geldi
İstanbul'da korkutan deprem
23 Nisan Atatürk'süz kutlanmaz
AKP'li belediyelerde gelenek oldu!
23 Nisan kutlanıyor
Anıtkabir'de resmi tören
İsrail’de yaşayanlara rahat uyku yok…
Yemen’den füze saldırısı: Ülkenin bir çok yerinde sirenler çaldı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.