Endonezya beşik gibi
Dünyanın en kalabalık İslam ülkesi Endonezya'nın Cava Adası'nda 9 Haziran'da 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
09.06.2019 00:00:00





Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), merkez üssü Orta Cava eyaletine bağlı Cilacap bölgesinin 107 kilometre güneyinde olan depremin, yerin 64 kilometre altında kaydedildiğini açıkladı. Depremin ardından tsunami alarmı verilmedi.
Depremde ilk belirlemelere göre ölen veya yaralanan olmadı. Ülkede Kuzey Sumatra eyaletinde de 3 Haziran'da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.
Endonezya'nın Güney Nias bölgesi de 2 Haziran'da 5.8 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştı. Endonezya'da 28 Eylül 2018'de Sulawesi Adası'ndaki Palu Körfezi'nde meydana gelen 7.5 büyüklüğünde deprem ve ardından oluşan tsunami Donggala, Palu ve Sigi bölgelerini etkilemiş, bölgedeki deprem ve tsunamide 4 bin 340 kişi hayatını kaybetmişti.
Bu arada Endonezya'nın Sumatra Adası'ndaki Sinabung Yanardağı'nda patlama meydana geldiği bildirildi.
HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.