Endonezya bugün sandık başında
190 milyondan fazla Endonezyalı seçmen, devlet başkanlığı ve milletvekilleri için bugün oy verecek. Joko Widodo ile Prabowo Subianto'nun aday olduğu seçimde ikinci tura gerek kalmadan en fazla oyu alan devlet başkanı seçilecek





Parlamentonun şekillendiği iki kamaralı Halkın Danışma Meclisi (MPR) çatısı altında, Temsilciler Meclisinde 575 (DPR) ve Bölgesel Temsilciler Konseyi (DPD) için de 136 milletvekilinin belirleneceği seçimde, eyalet, il ve ilçeleri kapsayan yerel yönetimlerin kendi bölgesel temsilci meclislerinde de 19 bin 817 milletvekilinin ismi belli olacak.
Ülkede 16 partinin katılacağı ve yaklaşık 810 bin sandığın kurulacağı seçimde, toplamda 245 bin 106 milletvekili adayı da merkez parlamento ve bölge idarelerindeki meclise girmek için yarışacak.
Seçim kuralları gereği mecliste yüzde 25'lik oy sahibi ya da yüzde 20'lik milletvekili sandalyesine sahip parti ya da partiler ittifakının desteğini alarak başkan adayı gösterilen Widodo ve Subianto'nun isimleri Eylül ayında resmi olarak açıklanmıştı.
Ülkede 2014'teki seçimde, Subianto'nun yüzde 48.85 oy oranına karşılık Widodo yüzde 53.15 oy oranı ile devlet başkanı olmuştu. Seçimi 33 ülkeden yabancı gözlemcinin izleyeceğini açıklayan Yüksek Seçim Kurulu (KPU) verilerine göre, 17 yaşını doldurarak seçim hakkının elde edildiği ülkedeki seçmenlerin yüzde 40'ı 17 ila 35 yaşlarında bulunuyor. KPU'nun, resmi seçim sonuçlarını 22 Mayıs'a kadar açıklaması bekleniyor. HABER MERKEZİ














































































