'Esenyurt Birleşmiş Milletler gibi’
Özer, “Esenyurt hem yurt içinden göç almış, hem de yurt dışından göç almış bir ilçe. Esenyurt Birleşmiş Milletler gibi” dedi.
Bülent TAPICI





"Esenyurt bir Birleşmiş Milletler gibi" diyen Özer. "İnşallah önümüzdeki ilk seçimde biz iktidara geldiğimizde, Suriye'de barışı sağlayacağız ve bu kardeşlerimizi kendi ülkelerine geri göndereceğiz" ifadelerini kullandı.
Özer şunları söyledi;
"Esenyurt hem yurt içinden göç almış, hem de yurt dışından göç almış bir ilçe. Hükümetin yanlış politikasından dolayı Suriye'de bir açık kapı politikasıyla gelen 5-6 milyon insanın büyük kısmının İstanbul'a, İstanbul'da da Esenyurt'a gelmesiyle oluşmuş bir diaspora, bir sığınmacılar meselesi var. İnşallah önümüzdeki ilk seçimde biz iktidara geldiğimizde, Suriye'de barışı sağlayacağız ve bu kardeşlerimizi kendi ülkelerine geri göndereceğiz.
Esenyurt Birleşmiş Milletler gibi. Esenyurt Kürtün, Laz'ın, Çerkesin, Arabın, Sünninin, Alevinin bir arada yaşadığı bir yer. Biz o nedenle diyoruz ki birinci hedefimiz barış ve kardeşlik şehri Esenyurt. Bir kere bunu mutlak surette sağlamamız lazım, toplumsal barış son derece önemli. Barış ve kardeşlik şehri Esenyurt'u 1,5 milyon insanla beraber inşa edeceğiz."















































































